ענף התעופה הישראלי
-
-
הם ישארו בהדממה עוד הרבה זמן….השמיים לא יפתחו פה לפני סוף השנה הזאת במקרה הטוב -
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@kalda01
הכתבה הסבירה לי משהו חשוב,
הגורם העיקרי להפסדי העתק של אל על איננו טייסים או כל תירוץ אחר של ההנהלה, הגורם העיקרי הוא החלטות ניהוליות גרועות כמו גידור מחירי דלק סילוני ועניינים של הפרשות של ירידת ערך.
כדי לפתור בעיה צריך לפתור את הגורם העיקרי לאותה בעיה, קרי להחליף את ההנהלה.
ומשהו שאני לא מבין:
לפני חודשיים אל על היתה חייבת ללקוחותיה 1,000,000,000 שקלים על כרטיסי טיסה לטיסות שלא יצאו לפועל
איך חודשיים אחרי, כשאל על ממשיכה לצבור חובות על כרטיסים נוספים שאינם מכובדים, החוב נותר כמו שהוא, 1,000,000,000 שקלים?
הרושם שלי שמדובר בזריקת מספר עגול ויפה לאוויר בלי בסיס אמיתי במציאות
אגב אפשר לעשות חישוב קטן של סדרי גודל.
אם החוב לרוכשי כרטיסים הוא בערך 300,000,000$, ומחיר כרטיס ממוצע הוא בערך 500$, הרי מדובר בבערך 600,000 כרטיסים (הלוך ושוב, או 1,200,000,000 כרטיסים לכיוון).
נניח שתפוסת מטוס ממוצעת היא 150 נוסעים, הרי שמדובר ב 40,000 טיסות (הלוך ושוב)
נניח שאל על מצליחה להרים לאוויר 40 מטוסי נוסעים כל יום לטיסות הלוך ושוב, אזי אל היתה צריכה לבטל 1000 ימי טיסה של כל הצי שלה כדי לצבור חוב של 300,000,000$ לנוסעיה.
אל על טסה סדר גודל של 300 ימים בשנה (השאר שבתות חגים וכו’).
יוצא שאל על היתה צריכה 3 שנים לא לכבד כרטיסי טיסה כדי לצבור חוב של 300,000,000$ או מיליארד שקלים. לא חודש או 3 חודשים.
גם אם הנתונים שונים, נניח 700$ מחיר כרטיס ממוצע או 200 נוסעים במטוס (ומי אמר שלא להיפך, 100 נוסעים במטוס), סדר הגודל נשאר כמו שהוא. מדובר בחוב של שנים ולא של חודש.
אל על מודה עכשיו שהיא חייבת לנוסעים ישראלים 80,000,000$. נשמע הרבה יותר הגיוני מהסכומים שנקבה בהם קודם.
הסכום שהיא נוקבת בו כחוב לנוסעים שאינם ישראלים, 190,000,000$ נשמע לי מופרך, לא בדקתי אבל לא נראה לי שרוב הנוסעים באל על הם זרים.
בכל אופן המספרים עדיין לא מסתדרים, נציג אל על טוען מצד אחד שאל על חייבת לנוסעים (מכל הסוגים והמינים) כ 270,000,000$ ומצד שני כשדנים בסיוע המדינה הוא טוען של 400,000,000$ לא מכסים את החובות לנוסעים. אותי המורה חדוה בכיתה ב’ לימדה ש 400 זה יותר מ 270 אבל מה כבר אני יודע?
אבל אם כספים זזים אולי בכל זאת רוכשי הכרטיסים יקבלו משהו
-
גם חשבתי על זה. יש מצב שבתור מנוף לחץ הם שיקללו את כלל הכרטיסים שנקנו לפני הקורונה וחיכו לטיסה. למרות שאני אומר את זה מהערכה ולא ממקור כלשהו
-
"החוב למחזיקי כרטיסים מסתכם ב-270 מיליון דולר כיום, ולכן יש פער בין הלקוחות הישראלים שהחוק רלוונטי אליהם, לבין לקוחות אחרים". כלומר, אחרי שאל על תחזיר את 80 מיליון השקלים, יישארו לה 190 מיליון דולר להחזיר לצרכנים. את זה היא תעשה בפריסה, לפי החודשים בהם נקנו הכרטיסים". מתוך כתבה בעיתון דה מרקר.
• כנראה שלא קראת באתר הנכון, ההחזר מתייחס רק לישראלים שרכשו כרטיסים - לא רק אתה רוכש כרטיסים חודשים מראש.
*כדי לחשב מחיר ממוצע, צריך להכניס עוד כמה פרמטרים שהתעלמת מהם - החישוב שעשית דומה לדוגמת הגימטריה שהבאתי.
* מחיר כרטיס טיסה במחלקת עסקים, גבוה פי 3/4 ממחיר כרטיס במח' תיירים - תחשב כמה טיסות יש לארה"ב (סין, בריטניה וכו') - הוסף את השינויים במחירים בסופ"ש, אסוף עוד נתונים ותתחיל לחשב מחיר ממוצע לכרטיס.