ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כדאי לבטל טיסה באוקטובר?

פורום אירופה
    הולנד טיסה מלון
    8
    9
    1015
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורלי283
      אורלי283 נערך לאחרונה על ידי אורלי283

יש לנו הזמנה של טיסה ומלון באמסטרדם לחגים, ואנחנו מתלבטים אם כבר לבטל את  הכול או להשאיר ולקוות לטוב, מה אתם אומרים? יש סיכוי שיהיה אפשר לטוס להולנד עד אז? בלי בידוד בחזרה? נראה לי שעל הכרטיסים לא נוכל לקבל החזר בכלל, כי הזמנו כרטיס בלי ביטול כבר ממש מזמן, אבל מישהו אמר לי של-KLM יש אפשרות לדחות את הטיסה לזמן בלתי מוגבל, מישהו יודע משהו על זה? ממה שאני קוראת פה https://www.klm.co.uk/trip/refund נראה שזה אפשרי אפילו לקבל בחזרה את הכסף, אני מבינה נכון או שזה לא רלוונטי עכשיו לקורונה? עכשיו, ביררתי לגבי המלון ואמרו לי שם שהם יכולים להחזיר לי את הכסף, אבל אני לא מבינה לפי איזה שער הם עושים את זה – השער של היום או מה שהיה כשהזמנו (ההזמנה הייתה בדולרים משום מה)? כי אני מנסה לחשב פה https://www.bankhapoalim.co.il/he/foreign-currency/dollar-exchange-rate את שער הדולר של עכשיו וזה יוצא לי ממש שונה מהסכום ששילמתי אז – היה שינוי גדול בשער בזמן הזה? זה יכול להשפיע הרבה על ההחזר שייתנו לי?
      anisham12 imeshy aljaje עמיחי13 דוקטור דו ליטל 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • anisham12
        anisham12 @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי

@אורלי283

את מעלה פה כמה דברים. לגבי הטיסה- לפי מה שאני מבין מדובר על סוכות בתחילת אוקטובר, שזה עוד חודש. הסיכוי שיחול שינוי ויהיה אפשר לחזור ללא בידוד הוא שואף לאפס. כרגע המגמה היא היא של התגברות התחלואה בארץ ובעולם.בקשר לטיסה- בלינק שצירפת כתוב שאם חברת התעופה מבטלת את הטיסה אז אפשר לבקש החזר כספי או וואצ’ר לשימוש עתידי ואם הלקוח מבקש אז יכול לקבל רק וואצ’ר. לגבי השאלה עד מתי אפשר להשתמש בו,אין תשובה באתר ותצטרכי לפנות לשירות הלקוחות שלהם. המלון- לדעתי מאחר וחייבו במטבע זר, אז גם ההחזר הוא במטבע זר וייתכנו הפרשים בהמרה לשקלים כתוצאה משינויי שער בין תקופת החיוב לתקופת ההחזר. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי

@אורלי283

אני חושב שאין צורך לבטל את הטיסה עד לרגע שלאחריו לא יהיה אפשרות להחזר. תמיד עדיף שחברת התעופה תבטל את הטיסה (אם תבטל, לא וודאי כלל) מאשר שאת תעשי זאת. אם חברת התעופה תבטל – אזי תהיה זכאית למשהו. אחרת – יהיה לך קשה יותר. 

לגבי המלון – אם הזמנת דרך בוקינג או כל אתר אחר – אזי יש לך תאריך מדוייק שעד אליו ניתן לקבל החזר. אם ההזמנה בוצעה ישירות מול בית העסק – נראה לי שהגיוני לבטל עכשיו ולקבל את כספך בחזרה, בהנחה שאם במקרה תהיה אפשרות לטוס, הרי שהיצע בתי המלון לא יהיה קטן יותר (עקב ביטולים רבים מכל העולם)

לגבי הפרשי השער – נו, אז נגיד ויש הפרש – מה היכולת שלך להשפיע על זה? גם אם תאבדי כך כמה עשרות דולרים. זה מה יש. 

אני משתדל להיות אופטימי יותר. נפתחו שלוש מדינות (קרואטיה, יוון, בולגריה). אולי ייפתחו מדינות נוספות עם אפשרות לביצוע בדיקות קורונה עדכניות באותו זמן. בזמנו נאמר שכל שבועיים תצא הודעה לציבור לגבי המדינות המותרות/אסורות. אך עם זאת, לא הייתי בונה על הולנד שאחוז התיירות מתוך התל”ג אצלה נמוך באופן יחסי והיא לא תלויה בתיירות במיוחד – ניתן לראות את הנתונים במפה היפה הזו. כלומר, תחשבו אולי במקום לבטל את הולנד ואת הטיול בכלל, על לשנות את היעד למשהו שיהיה רלוונטי נכון למועד הטיסה (תדעו רק ממש לפני)

• aljaje
            aljaje @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי

@אורלי283

לאור מצב התחלואה בארץ, האיחוד האירופי לא יאפשר כניסת ישראלים לשטחו בזמן הקרוב - חוץ מהעיסקה עם יוון שנבעה ממניעים עסקיים(וצבאיים). 

שער הדולר ירד, כמה תפסידי אם הוא ימשיך לרדת או לעלות, רק את יודעת - לפי הסכומים ששילמת וכפי שנכתב לך, תקבלי החזר לפי השער ביום בו יתנו לך את ההחזר הכספי - גרף של שערי מטבע, את יכולה למצוא בגוגל: "דולר לשקל". 

• עמיחי13
              עמיחי13 @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי

@אורלי283

שער הדולר אכן יכול להשתנות, לעלות או לרדת. באותה מידה שאפשר “להפסיד”, אפשר היה גם “להרוויח” (ואז כנראה שלא הייתה תלונה). 

אגב, מוזר לי מאוד שמלון בהולנד גבה תשלום בדולרים. אולי זו הייתה רק הצגת המחיר, אבל העיסקה הייתה בכלל במטבע אירו? כדאי לבדוק.

אגב, מי שחושש מתנודות בשערי מט”ח, יכול לבצע הזמנה אצל סוכן ישראלי שגובה בש”ח, אבל אולי גם גוזר עמלה על זה.

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@אורלי283

אף אחד לא יודע מה בדיוק טומן העתיד אבל מצב התחלואה בארץ הולך ומתדרדר,

ההתדרדרות כזו שמדברים על סגר בחגים – התקופה שאת רוצה לנסוע.

להערכתי, וזו רק הערכה שלי כאדם מהישוב ולא של אדם מוסמך הסיכוי שהולנד תסכים לקבל תיירים ישראלים יהיה אפסי, ישראלים בעלי אזרחות אירופית כנראה שתקבל אבל כנראה עם דרישה לבידוד ממושך.

בתנאים כאלה אני הייתי מנסה לקבל כספים חזרה, כמובן שכסף חזרה עדיף על ואוצ’ר

לגבי המלון, איך הזמנת? ישירות? סוכן אינטרנטי? סוכן ישראלי?

בכל מקרה יכול להיות שבגלל שאתם מזמינים עסקה ביורו דרך דולר בהמרה לשקלים אתם סופגים הפסד שער כפול.

להזמין כבר הזמנתם, זה כבר אבוד, תנסו לקבל החזר ישירות מיורו לשקל ולא דרך דולר

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • meravshe
                  meravshe @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בנוסף, הבנתי ממישהי שגרה באמסטרדם שמצב התחלואה שם גם מדרדר...לא הייתי בונה עליהם בכלל.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • imeshy
                    imeshy @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

לא צריך לדבר עם מישהו מהולנד כדי להבין את המצב – הנה הגרף של מצב התחלואה החדשה בהולנד – ממוצע נע לפי 7 ימים (כדי לנטרל השפעות של סופ”שים או ימים חריגים לכאן או לכאן).

ניתן לראות שישנה עלייה ברורה במספר הנדבקים בהולנד, אם כי בימים האחרונים נרשמת התייצבות במצב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • keves160
                      keves160 @אורלי283 נערך לאחרונה על ידי

@אורלי283

את מודאגת בגלל בידוד בחזרה? בעיניי יותר בעייתי זה שאסור להיכנס בכלל להולנד עם דרכון ישראלי כרגע. 

ההימור שלי שזה לא ישתנה. התחלואה בישראל רק עולה, אין שום סיבה שהולנד תאשר כניסה או שהבידוד יבוטל. אבל את הטיסה כדאי לא לבטל עד ממש הדקה התשעים, כי ביטול עצמי לרוב לא מקבלים כסף חזרה או מקבלים רק מעט (את יודעת מה תנאי הכרטיס הספציפי שלך). לעומת זאת אם החברה עצמה תבטל את הטיסה אז כן תקבלי החזר מלא. איזו חברה זו?

הדולר ירד בחודשים האחרונים. אבל רוב הסיכויים שהמחיר היה ביורו ולא בדולרים כי זה המטבע בו משתמשים בהולנד. עד מתי אפשר לבטל את המלון ולקבל החזר?

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון