ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה לגבי שהייה מעבר לחצי שנה בארה״ב

פורום צפון אמריקה
    הסיפור שלי ויזה לארצות הבר
    7
    14
    1149
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Aloyag
      Aloyag נערך לאחרונה על ידי

שלום,

פגשתי את הבן זוג שלי (ארוסי כיום) האמריקאי בזמן טיול בארה״ב, ולצערי נשארתי מעבר לחצי שנה שניתנה לי בויזת התייר.

אני יודעת שכנשארים פחות משנה מעבר למותר אז לא ניתן להכנס לארה״ב במשך כ-3 שנים, אבל כל פעם אני שומעת משהו אחר מאנשים.

בן זוגי כל הזמן היה בא לבקר והיינו נפגשים גם באירופה לפני תקופת הקורונה והבנתי גם שאזרחים לא אמריקאים יכולים אכן לבקר בארה״ב. 

מה עלי לעשות כדי לבקר אותו בארה״ב? אני לא קיבלתי שום חותמת ביציאה שלי משם ולא אמרו לי שום דבר.

האם אני יכולה לחזור לשם? או שעלי לחכות עד שיעברו 3 שנים?

וכשיעברו 3 שנים מאיפה להתחיל? האם עלי לפנות לעורך דין לויזה חדשה או שפשוט לקבוע תור כמו כולם לקונסוליה ולהגיע לראיון?

אנשים אומרים לי פשוט לקנות כרטיס ולטוס אליו אבל אני לא לוקחת סיכון שיחזירו אותי לארץ .

תודה!!

עמיחי13 keves160 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @Aloyag נערך לאחרונה על ידי

@Aloyag

נתחיל מהסוף: לא הייתי קונה כרטיס טיסה לפני שהייתי מסדר את נושאי הויזה. במינימום זה לפנות לשגרירות ולשאול את השאלות.

בגלל מורכבות המקרה שלך (הפרת ויזה קודמת, זה שאת תלויה בויזה לצורך קשר זוגי ולא סתם איזה טיול, וגם העובדה שאחרי שתינשאו המעמד שלך ישתנה (נשואה לאזרח) – לדעתי כדאי לפנות לעורך דין שמתמחה בנושא.

Aloyag תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • Aloyag
          Aloyag @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה על התשובה!

אני ניסיתי להתקשר לשגרירות אבל מאד קשה להשיג אותם…

ידוע לך כיצד ניתן להשיג מענה טלפוני ולא את ההודעות המקולטות?

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • keves160
            keves160 @Aloyag נערך לאחרונה על ידי

@Aloyag

קודם כל, בעניינים כאלו טיפשי לסמוך על שמועות ועצות מהאינטרנט. פונים לעורך דין שמתמחה בזה וגם אפשר לשאול בשגרירות, אבל כדאי לדעתי קודם כל לדבר עם עורך דין. נכון, זה עולה כסף, אבל זה המחיר של עבירות הגירה בימינו, ואם אכן המטרה להתחתן אז צריך להשקיע את הכסף בכך שתוכלו חוקית להיפגש. 

זה שלא קיבלת חותמת לא אומר כלום. היום הכל ממוחשב, שירותי ההגירה באמריקה לא צריכים חותמת בשביל שיירשמו במחשב כל תנועותייך בכניסה וביציאה. הרעיון “פשוט לקנות כרטיס ולטוס אליו” טיפשי, כי זה רק יכול להחמיר את המצב. הרי אם יש לך עבירה במחשבי ההגירה, עדיף לא ליצור אחת נוספת שתהפוך אותך לעבריינית סדרתית, שתסומן להבא. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @Aloyag נערך לאחרונה על ידי

@Aloyag

מחזקת כל מילה של עמיחי, ומוסיפה:

לאמריקאים אין שום גמישות או סובלנות כלפי מפירי חוק, ולא הייתי מהמרת כאן, במיוחד שייתכן ותרצי לשנות סטטוס בעתיד למהגרת אם תחליטו להתגורר שם.

לא ניסיתי להשיג את השגרירות בטלפון.

יש עורכי דין שמתמחים בענייני הגירה לארה”ב, אולי כדאי לך להיוועץ באחד כזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • Eliron
                Eliron נערך לאחרונה על ידי Eliron

מבלי לפקפק בצורך בייעוץ משפטי כנאמר.

זכור לי שציינו כאן בפורום שארה”ב אינה רושמת את היציאה של התיירים, הרי אין אינמיגרשיון ביציאה.
                כלומר מי שלא נתפס אהם לא יודעים מתי הוא יצא.
                יש אתר עם רישומי הביקורים בארה”ב, ולהבנתי זה גם רק כניסה.
                https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home

עריכה: הכל רשום, האחרון שלי

? keves160 עמיחי13 dhz 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ?
                  משתמש שנמחק @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

אין אימיגריישן, אין חותמת יציאה בדרכון, אבל זה לא אומר שאין רישום.

• keves160
                    keves160 @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

זה ממש לא עובד ככה. זה שנות האלפיים. גם באירופה לפעמים לא קיבלתי חתימה, אבל הדרכון בכל מקרה נסרק מתישהו לאורך התהליך והמידע מגיע למחשבי ההגירה. ידוע להם בדיוק מתי כל אחד נכנס ומתי יצא, בין אם יש לו חותמת או לא. 

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Aloyag נערך לאחרונה על ידי

@Aloyag

אני גם כן חושב שאם בן הזוג שלך אמריקאי ואולי את תרצי לקבוע את מרכז חייך בארה”ב לא חכם להזניח את הנושא או לטפל בו בעזרת עצות אינטרנטיות מגורמים לא ידועים כשהתוצאה יכולה להיות איסור כניסה לארה”ב להרבה שנים, גם כן ממליץ בחום לפנות לעו”ד לענייני הגירה, אפשר שאת תמצאי אחד טוב בישראל או שאולי עדיף שבן הזוג שלך ימצא אחד טוב בארה”ב.

אבל פטור בלא כלום אי אפשר, אם אתם בני זוג בשלב מתקדם אתם יכולים לבקש ויזת ארוסה בשבילך ולהתחתן בארה”ב תוך 90 יום. לא ממליץ על הכיוון הזה אם הסיפור על בן הזוג עומד על כרעי תרנגולת

• ?
                        משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

רק משהו קטן בנוגע לעו”ד ישראלי או אמריקאי – עורכי דין ישראלים שמתמחים בתחום ההגירה לארה”ב יוכלו לעשות את העבודה לא פחות טוב מעו”ד אמריקאים, במיוחד כשלא מדובר בסיפור מורכב כמו חילוץ מישהו שכבר הסתבך עם החוק, אלא רק ביצוע מדוייק של הפרוצדורות. הפער בעלויות בין עו”ד ישראלי לאמריקאי עשוי להיות משמעותי מאוד.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אין לי מושג איזה עו”ד יעלה יותר, ישראלי או אמריקאי.

אני מניח שהיצע עורכי הדין המתמחים בהגירה של ארה”ב יהיה גדול יותר בארה”ב.

• עמיחי13
                            עמיחי13 @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

חברת התעופה מדווחת לשילטונות ארה”ב את פרטי הנוסעים לפני שהמטוס ממריא לארה”ב וגם אחרי שהמטוס ממריא מארה”ב. כך שילטונות ארה”ב יודעים היטב על כל מי שעוזב בטיסה (מסחרית).

• ?
                              משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לי יש מושג לגבי עלויות עו”ד בארץ ובארה”ב, ולכן כתבתי מה שכתבתי. 

לגבי היצע עורכי דין – בוודאי שהוא גדול יותר בארה”ב, אבל כפי שציינתי, דווקא המקרה של השואלת הוא פשוט יחסית, ולכן לא נדרש לה עו”ד מהתותחים הכבדים (מקביל ההגירה של אלן דרשוביץ...), אלא פשוט מישהו שמכיר היטב את התהליך ויוכל להנחות אותה כך שלא תעשה טעות פרוצדורלית שתעלה לה ביוקר. אני משוכנעת שיש בארץ עו”ד כזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • dhz
                                dhz @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

נכנסתי עכשיו לאתר וראיתי רישומי כניסה ויציאה גם בשדות התעופה וגם מעברי גבול קרקעיים (לקנדה, במקרה שלי).  תודה על השיתוף של האתר.

האתר מציג מידע 5 שנים אחורה.  במקרה שלי, ב- 2015 ביקרתי בארה”ב ,אבל עברו קצת יותר מ- 5 שנים מהכניסה לארה”ב, אז באתר מוצגת רק היציאה של אותו ביקור.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון