מינזרי Meteora
-
אנחנו זוג בסביבות ה- 60 .
1.איזה מינזרים חובה לראות?
2.איפה נקודות התצפית הטובות ביותר להשקיף על המינזרים ?
3.אנחנו לא מייטיבי לכת ,איזה מהמינזרים יש להם נגישות קלה יותר?
4.האם יום אחד יספיק ?
-
אני לא בטוח שיש מנזרים ש”חובה” לראות. האזור עצמו מקסים ויש מראות מדהימים. רוב המטיילים מסתפקים ב2-3 מהמנזרים הכי מפורסמים. רוב המבקרים מקדישים לאזור כחצי יום עד יום שלם.
המנזר הכי נגיש הוא מנזר סט. סטפן (Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου) – הכביש מגיע ממש עד הפתח.
-
אני לא יודע מה קורה עם שעות פתיחה בימי קורונה, אבל בימים כתיקונם בכל יום מימות השבוע מנזר אחר היה סגור.
ממליץ לבדוק, כדי שלא תגיעו דווקא ביום בו המנזר המועדף עליכם נסגר.
רצוי לבחור מנזרים מעניינים יותר, לא כולם שווים מבחינת עניין. אני מסכים עם עמיחי שסט. סטפן הנגיש ביותר ולטעמי הוא גם אחד מהמעניינים.
לנקודות תצפית, אני ממליץ לנהוג באיטיות ולעצור איפה שנראה לנוסע ליד הנהג שיהיה מעניין – כמובן במקומות בהם מותר ואפשר.
להערכתי יום אחד מלא (מהבוקר ועד הערב) יכול להספיק אם בוחרים נניח 4 מנזרים שיראו לכם מעניינים.
בזמנו השארתי טיפ על מדריכה בשם דומיניקי, מבחינתנו היתה שווה כל גרוש. ממליץ. תחפשו את הפרטים במדור הטיפים
-
הרוב מגיעים ליום אחד, לאחר נסיעה ארוכה מתחילים את הטיפוס למנזרים ומזדרזים יחד עם ההמונים (מין הסתם המצב מאוד שונה בימים אלו) כדי להספיק לראות הכול ולדעתי חבל. אלא אם מוגבלים בזמן הייתי לן שם לפחות לילה אחד. אנחנו לנו שם שני לילות והיה נהדר. הגענו אחה”צ, התמקמנו במלון עם נוף מרהיב למנזרים. כדאי להיות גם בשקיעה וגם בזריחה באזור. למחרת נכנסנו למנזרים, מאחר והיה לנו זמן הכל נעשה באיטיות עם מנוחה והגעה למספר תצפיות (כולל זמן לשכשוך בבריכה שהנוף המטמטם מולינו). אחר הצהריים רוב האוטובוסים נעלמים, הצבעים משתנים ונחמד מאוד להסתובב שם. למחרת אף נכנסנו למנזר נוסף נחמד שפחות מתויר לפני שהמשכנו בדרכינו.
לא הייתי מוותר על Monastery of Varlaam, על זה שצמוד לו ועל Holy Trinity Monastery at Meteora. לקחת בחשבון שבכולם צריך לטפס לא מעט, בעיקר באחרון… תצפית יפה יש על הכביש בינהם ונקראת במפות גוגל Meteora Observation Deck.
קראתי דיעות שונות וחלק מיצו אחרי מספר שעות, כך שכנראה יום אחד יכול להספיק... לדעתי מקום מיוחד שכדאי להקדיש לו את הזמן.

-
בדיוק מה שאני עשיתי, לינה של ערב לפני ,יום מלא של טיול ובערב כבר נדדתי הלאה .
אבל כאמור לכל אחד קצב משלו ,ולכן מה שנכון לאחד פחות מתאים לאחר
הרוב- מסתפקים ביום מרוכז, הגעה-טיול-ונסיעה משם באותו היום.