מתכנן טיול עצמאי למזרח.
-
שלום למטיילים וגמר חתימה טובה.
אני מתכנן טיול עצמאי למזרח לתקופה של שלושה חודשים לפחות.
המדינות שמעניינות אותי כרגע זה תאילנד וייטנאם מיינאמר ואוליי גם הודו ונפאל.
הייתי מבקש ממכם כמה טיפים היכן לטייל ובאיזו תקופה לטייל במזרח האם זה רק בחורף שלנו או אפשרי תקופות מעבר.
אני יוצא עם אשתי לבד ואנחנו בשנות ה-60 שלנו.זה יהיה הטיול אחרי צבא..
.אשמח לכמה טיפים למי שעשה זאת בעבר.
-
-
לא מומחה למזרח הרחוק.
אבל בשל זה אתה לא ממש יכול להיות בטוח שמשהו ייצא לפועל בוודאות.
מציע לך להכין מספר אלטרנטיבות בהתאם להתפתחות הקורונה.
תוכנית פעולה המתאימה לחורף – הסיכוי שזה ייצא לפועל הוא לא גדול..
תוכנית פעולה המתאימה לקיץ – הסיכוי גדול יותר, אבל גם כאן, חשוב לדעת שיש סיכוי יותר מסביר שזה לא יתאפשר.
-
בהחלט מסכים לתיזמון.
הכוונה לצאת אחרי שהחיסון לקורונה יצליח.
יש לי זמן גם בעוד שנה .
רציתי לתכנן לטווח ארוך ובינתיים לאסוףכמה שיותר נתונים.
תודה.
-
נשמע כמו סוג של 'טיול פנסיה'. תמיד טוב וכיף לתכנן, וכשמתאפשר לקנות כרטיס…
בהתאם למרחב הגיאוגרפי שציינת, צריך לחשוב על משאבים כספיים, ומאפייני טיול. בחרת מרחב ענקי ורק 3 חודשים אז אם תרצה את כל אלה, תצטרכו תכנון די מדוקדק.
נפאל והודו צמודות ומאפשרות מעבר קרקעי (למרות שעדיף לטוס- המעברים יבשתיים מתישים)
תאילנד/וייטנאם/קמבודיה/לאוס גובלות אחת בשניה, וישנם מעברים ימיים כיפיים ומענינים בין לאוס/קמבודיה/וייטנאם.
והקשר לכסף הוא נסיעות יבשתיות זולות וארוכות (לפעמים מתישות) שלוקחות זמן מהטיול, או לקבל נוחות צמצום זמן במעברים בעזרת טיסות.
וגם, נסיעות יבשתיות- עם הממון נמצא בכיסכם, לשכור נהג הרכב לנסיעות פרטיות שיהיו אולי יותר ידידותיות לתייר.
-
כמו שכבר כתבו, לתכנן זה טוב, מתי זה יוכל לצאת לפועל, רק אפשר לנחש.3 חודשים זה ממש לא הרבה זמן לטיול כזה, אפילו רק בתאילנד, מיאנמר וויטנאם אפשר וכיף לטייל הרבה יותר זמן.
הודו היא עניין בפני עצמה, אפשר לטייל שנים במצטבר ולא לראות את כל הדברים המעניינים והמיוחדים.
אני אוהב את ויטנאם במיוחד, הן בדרום/מזרח אסיה והן בעולם, הייתי שם במצטבר כחצי שנה ואשמח לכל הזדמנות נוספת.
הטיול הראשון שלי היה רק 2.5 חודשים, קצר ולא מספק. (טיול שחרור – מעבודה)
גם בתאילנד אפשר לטייל כמה חודשים בלי לראות הכל.
במיאנמר לא הספקתי להיות, אבל לפי הספרים והסיפורים היא מרתקת וגם בה אפשר לטייל הרבה יותר מ-2-4 שבועות שהרוב מסתפקים.
המזרח זה לא רק נופים שונים, אלה תרבויות שונות לגמרי מהמוכר כאן ולכל מדינה שם ייחוד תרבותי שצריך זמן להתרגל אליו אם רוצים חויה שלמה של טיול שם.
אני מציע לא להסתפק באתרי וספרי תיירות, אלא לקרוא דברים נוספים, כמו הודו – יומן מסע, של עזריאל קרליבך, לפני 60 שנה ועדיין הכל נכון ונותן תחושה אמיתית של הודו, ברכה חבס ודוד הכהן “עשרים יום בהודו”, דוד הכהן “יומן בורמה” שנכתב כשהיה שגריר שם,
אורד וינגייט כתב על בורמה ונכתב עליו בבורמה הספר אסירי תקוה.
-
שוב שלום ותודה למשיבים.
במחשבהשניה אני נוטה להסכים איתכם לגבי הודו ונפאל ואוותר עליהם בשלב זה.
עיקר הטיול המתוכנן שלי יהיה לוייטנם ולמדינות הגובלות עימה פלוס צפון תאילנד.
בדרום תאילנד ובאיים פוקט קופיפי טיילתי בעבר.
מה לדעתכם התקציב הדרוש לשלושה חודשים באיזור המתוכנן.האם 100K שקלים יספיקו כולל טיסות פנים ומלונות ברמת מינימום שלושה כוכבים פלוס.
אשמח לעוד תגובות ולשיתוף מצידכם.
-
בויאטנם, לאוס וקמבודיה, אפשר להסתדר היטב עם תקציב ( זוגי) של 6000 ש"ח לחודש ולהנות. אנחנו טיילנו פעמים רבות ימים שלמים רק ברגל. כך שאם אתם בעניין של טיולים רגליים, יתכן שתוכלו אפילו להנות יותר. כשאתה מציין תקציב כה גדול כמו שהזכרת, אין בעייה לעשות אותו במלונות מהדרגה הראשונה.
-
אני חושב שהודו היא המפתח להבנת תרבויות המדינות אותן רשמת. הבודהיזם נולד בהודו. בסיס התרבות החמרית ששלטה במרבית מדינות הודוסין הוא הינדי.
אבל שוב 3 חודשים זה יופי של זמן אבל רק לחלק מהמדינות אותן רשמת.
SAILOR נתן לך רשימת ספרות. למרות גיל הספרים הם עדין רלוונטים למה שקורה היום. אז נכון שהיום כל הודי או ויאטנמי צמוד לטלפון דור 5 ובחושה שלו פועלת טלויזיה מרשימה אבל מעבר לכך הרבה לא השתנה.
לסכום אם רק טבע מענין אתכם אזי הכל פתוח כי לכל מדינה טבע משלה. אם תרבות זה המפתח אז הודו לפני הכל.
רנצי
-
יש לי תוכנית מגירה לעשות טיול דומה , היעד הוא 2025 , שנת היציאה שלי לפנסיה . אני מתכנן על 6 חודשים , מאוגוסט עד תחילת מרץ .
בניתי כבר שלד של תוכנית :
התחלה בתאילנד , טיסה למינמאר (חודש טיול במינמר) חזרה לתאילנד , טיול בצפון תאילנד , מעבר ללאוס , מלאוס לעלות לסין , חזרה ללאוס (טיול בצפון לאוס) מעבר לוייטנאם , טיול מצפון לדרום , מעבר לקמבודיה , חזרה לתאילנד , נופש באיזה אי , וחזרה הבייתה
חלק מהמסלול כבר טיילתי , מתכנן לחזור ולהרחיב .
מקווה שעד אז כבר הקורונה תהיה מאחורינו .
-
ספרתי בערך שבע שמונה מדינות.לי ניראה שזה המון לחצי שנה.אולי אני טועה.
-
מתוכנן כרגע 6 מדינות , חלקן כמו מינמר מתוכננות לחודש וחלקן לפחות , כמו שכתבתי בחלק מהמקומות זה ביקור שני , ובינתיים זה בגדר חלום ...
-
לפעמים חלומות מיתגשמים....
-
אחלה טיול.
אני מוותר כרגע על סין זה טיול בפני עצמו.
אני מתכנן בעוד שנה בערך התחלה בבנגקוק יומיים להתרגל לשעות ולאוירה.
לאחר מכן טיסה לוייטנאם מצפון לדרום כחודשיים ואז מעבר לקמבודיה בשייט על המקונג ואז מעבר למניאמר ולאוס כחודש.
ואז טיסה חזרה לתאילנד וטיול של חודש לפחות בצפון תאילנד ,בדרום ובאיים טיילתי בעבר.ואז חזרה לבנגקוק לקניות ופינוקים והבייתה.
התכנון הוא לארבעה עד חמישה חודשים ,התקציב כולל טיסות כ100.000 שח. מקווה שיספיק טיולזוגי כמובן.
-
למינמאר כדאי לצאת בטיסה מבנגקוק , צריך לבדוק אם עדיין צריך להכין ויזה מראש
גם אני הייתי באיים מספר פעמים , ועדיין בדרך כלל אני מתכנן חזרה אחרי מנוחה באיים , בשבילי בנגקוק זה לא מנוחה .
החלק המעניין בלאוס הוא החלק הצפוני .
את התוכניות היותר ספציפיות כדאי לעשות שנראה מה קורה עם הקורונה .
-
ברור הכל על בסיס שינויים נלמד יןתר טוב כשהקורונה תהיה מאחור.
בוא נשמור על קשר בינתיים זה עוד רחוק.בכללי מה דעתכם על יצירת קשר עם מדריך מלווה מקומי.
מה העלויות והאם כדאי .
יש המלצות ?
-
שלושה טיולים , טיילתי עם מדריך מלווה , זה היה בתקופה שעבדתי בתפקיד מאוד אינטנסיבי , ומי שסגרה את הטיולים הייתה אישתי , וטיול אחד בסרי לנקה שהבנתי שזה הכי נוח , בהמשך טיילתי שני טיולים ללא מדריך , ונהינתי יותר , מההכנה ובעיקר שכך יכולתי לבצע שינויים על המקום .
ניתן לקחת מדריך בכל קטע של הטיול , למשל לעשות טרקים או שאתה רוצה הסברים על איזור ספציפי .
ייתכן וכדאי לשקול הדרכה במינמאר .
-
לטיול עם מדריך יש יתרונות, אבל גם חסרונות. אנחנו טיילנו עם מדריך צמוד בצפון תאילנד ועם מספר מדריכים מקומיים במיאנמר. היתרון הוא שהטיול זורם ללא תקלות מבחינת הארגון והמסלול. החסרון...קצת תלוי באופי שלכם. לנו הפריע קודם כל חוסר הגמישות. גם אם זה טיול פרטי ואפשר לבקש לעצור או להתעכב, התחושה היא שזה לא לעניין. בנוסף, הפריע הניתוק מהאוכלוסיה – נמצאים בעצם בסוג של בועה, בתאילנד היה צורך גם לבדוק שהמדריך לא מדלג על חלקים מהתוכנית (וכן...הוא דילג וגם המציא מידע על סגירת מקומות...). בקיצור, עברנו לטיולים עצמאיים ואין מה להשוות את רמת ההנאה. באתרים ספציפיים, כמו אנגקור ואט, לקחנו מדריך לסיור נקודתי ובצ’יצן איצה (מקסיקו) ויתרנו גם על זה ונעזרנו בהסברים כתובים. אבל….אני חושבת שזה איזשהו תהליך התפתחותי שעברנו ופשוט צברנו בטחון במהלך השנים.
-
@ Traveler_3438460
Dear Traveler_3438460,
Namastae & Greetings from Travel Agent in India.
Thank You for choosing India as your travel destination.
As per your query we came to know that you have very limited time to explore India as you are also planning for other regions as well.
As per current situation due to Covid-19 (Corona), currently commercial flights (Tourist Flihgts) are not operational to India as per saftey measure. May be from November'2020 onwards the Government of India starts Incoming Flights to India from Abroad. Once It will get started only then your tour can be possible.
However, please find the travel route suggestion suitable as per destination & duration. As per you are of approx 60 year young so the below mentioned plan is as per the relaxing calm, exploring and enjoyable tour
Pickup from Delhi (Plains and Heritage)
2 Nts Delhi
2 Nt Agra
2 Nts Jaipur
1 Nt Ajmer
2 Nts Udaipur
2 NTs Jodhpur
2 Nts Jaislamer
1 Nt Delhi
2 Nts Varanasi
2 Nts Mumbai
Departure from MumbaiWe Can Extend the Tour or take it as an extra option (Mountains & Nature)
Mumbai/Delhi - 2 NTs Amritsar
2 Nts Dalhousie
2 Nts Dharamshala
3 Nts Manali
1 Nt Kullu
2 Nts Shimla
1 Nt Chandigarh
2 Nts Mussoorie
2 Nts Haridwar
1Nt Delhi/Departure in Delhi to catch flight for Further destination.Suggestion to cross International Borders From/To India, Nepal, Laos, Thailand, Sri Lanka, China we prefer to choose Air Route Instead of Road travel to get rid of border crossing limitation and long road journey.
For Any kind of travel related assistance feel free to contact: +91 99 11 80 24 91 (available on whatsapp / call)
or you can send your queries to: c o n t a c t @ t r a v e l a g e n t i n i n d i a . c o m
-
לגבי לאוס, אם מחלקים אותה לדרום וצפון, אתה צודק, אבל תרבותית ותיירותית יש מרכז לאוס, בין ויאנג צ’אן ללואנג פראבאנג שלואנג פראבנג היא המוקד התרבותי המעניין ביותר במדינה. גם פונסאבאן, עם הכדים שהם שרידים של תרבות ייחודית, שאמנם מוצאים בין צפון הודו לסולאווזי באינדונזיה ושיאה בפונסאבאן, שייכת במידה רבה למרכז הזה.
בנוסף, פלא טבע של העולם, מפלי המקונג, ברוחב יותר מ-10 ק”מ, נמצאים בקצה הדרומי, על גבול קמבודיה ובתוך קמבודיה, עם 4000 האיים, מצדיקים הגעה לדרום הרחוק שגם תרבותית הוא ארץ אחרת. (קל יותר להגיע מתאילנד).
הצפון הרחוק מעניין בפני עצמו וכולל טבע מדהים והמון מיעוטים.
לכן, טיול בלאוס אפשר לחלק ל-3 חלקים שכולם מרתקים.