איזי גט לבאזל בינואר
-
רוצה להזמין כרטיסים לינואר בתקווה ששויץ ואו גרמניה יהין ירוקות עד אז.
סיכון גדול מדי?
המחירים ממש ממש זולים .
ואם יהיה בידוד איזי גט מבטלים את הטיסה ומחזירים כסף מהר.
מנסיון.
מה דעתכם?
חורף בבבאדן באדן ואגם טיטזי????
תודהההה
-
מניסיון של עד כה- איזי ג’ט החזירו יפה עלות טיסות מבוטלות.
אבל!!!!
התקשורת מדווחת על קשיי נזילות ואולי פשיטת רגל (ראה כמה שרשורים למטה דיון בנושא זה בדיוק)
מעבר לכך, וגם בשנה “רגילה” ללא קורונה--- ינואר ,בעיניי הוא לא חודש מוצלח לטיולים באירופה
או דצמבר ושווקי טרום חג המולד (וכבר הוחלט שהשנה לא יתקיימו ברוב היעדים )
או פברואר-מרץ וקרנבלי סוף החורף (פסטנכט)- לא יודעת מה הכוונה השנה.
אחרת אירופה בחורף רטובה, גשומה, קרה וחשוכה.
לשיקולך.
-
אני לא הייתי טס למקומות האלו בינואר גם אם לא היתה קורונה.
תבדוק אם יש לך מה לעשות שם בתקופה כזו, מחוץ לעונה הרבה מאוד דברים סגורים ועם הקורונה אולי בכלל שומם.
איזיג’ט החזירו כספים בעבר, מהר הוא מושג יחסי. זה לא קרה תוך יומיים.
קשה לדעת מנסיון עבר מה יקרה, יכול להיות ששוויץ לא יסכימו לקבל ישראלים איזיג’ט לא יבטלו את הטיסות ואתה לא תראה את הכסף.
בנוסף יכול להיות שהטיסות יצאו בזמן, שוויץ יקבלו ישראלים בתנאים כאלה או אחרים, אבל אתה תהיה בבידוד או אפילו חו”ח חולה ואז אסור לך לטוס.
אבל אתה אומר שהמחירים מאוד זולים, יכול להיות שאם הסכום מבחינתך מספיק נמוך אולי שווה לך להמר.
-
לדעתי אלו תקוות שווא. בשתיהן ההדבקה במגמת העלייה ועוד החורף לא החל. ברחבי אירופה מתחילים להחזיר לאט לאט את המגבלות. בנוסף, יש פרסומים על בעיות באיזי ג’ט. אגב, לא בטוח שאיזי ג’ט יבטלו טיסה – לפעמים הטיסות נמשכות בכל זאת, גם אם נניח יש חובת בידוד בגרמניה או שפתאום יש הגבלות כניסה.
מחיר נמוך? עד כמה נמוך? זה ינואר, ממילא המחירים נמוכים יחסית בעיתוי כזה גם בשנה רגילה. חבל לסכן כסף כרגע עם כל כך הרבה סימני שאלה. -
גם אני חושבת שהסיכון גבוה מאוד.
מעבר לכל רכיביו שהוזכרו בתגובות לפני, אני מוסיפה עוד אלמנט של אי-וודאות – קורונה בחורף.
יש לזכור שהקורונה התפרצה באירופה בסביבו אמצע-סוף מרץ, אמנם עדיין חורף אבל כבר די בסופו. כעת אנחנו ניצבים בתחילתו של פרק חדש בסאגת הקורונה העולמית – חורף מלא של קורונה. מה ההשלכות מבחינת המחלה, התפשטותה, התנהלות המדינות השונות כלפיה, המצב בבתי החולים (בהתחשב בכך שבחורף יש תפוסה מלאה יותר ממילא בשל מחלות נוספות), ועוד.
ייתכן שאלמנטים מסויימים ישתפרו דווקא (במדינות קצת יותר מתוקנות משלנו יש הערכות מקצועית של הרשויות, ואג’נדה ברורה של נסיון ללמוד לחיות לצד הקורונה), אבל אי-הוודאות עדיין גדולה מאוד.
וכאן מגיע הרכיב הסובייקטיבי של שאלתך – בנוגע לתמחור ההימור….
ייתכן שרכישת כרטיס בכמה עשרות יורו בודדים שווה לך גם הימור בסיכון גבוה מאוד. למרות שאישית לא אעשה זאת, אני ממש מתחברת לסנטימנט הזה של רכישת חלום בסיכון גבוה.
לגבי איזור באזל והיער השחור בחורף – אני דווקא בעד, בתנאי שאתרי הספא יהיו פתוחים. אני חושבת שחופשת ספא חורפית יכולה להיות נפלאה, במיוחד אחרי אביב וקיץ וסתיו כה שחונים שעברנו. כמובן שצריך להבין את אופיה של חופשה כזאת: שעות אור קצרות, אין טיולי טבע, אין אירועים מעניינים, דגש גדול על ספא – אני הייתי הולכת על מלון ספא מפנק במיוחד מכיוון שזה מה שתעשה רוב הזמן – אם סגנון כזה מתאים לך.
-
תודה על התשובה המפורטת .
אכן זה בדיוק מה שחשבנו חופשה של שבוע בבאדן באדן ואולי גם לשלב את טיטנזי .
180 יורו כולל מזוודה לזוג זה כל ההימור.
ואני אישית מאד אוהב את אירופה בחורף.
-
-
-
אגם טיטיזי מהמם הייתי שם שנה שעברה,דרך אגב אם אתה מגיע לשדה התעופה בבזל קח בחשבון שיכולים לעשות לך בדיקות לא נעימות,כמו שעשו לי -
-
-
צודקת בעיקרון יונית
רק פארק המים והטיפולים הסמוך אליו מקום נפלא.לדעתי כמובן .ועוד בחורף!
חוויה נהדרת וגם לנוח יום או יום יומיים במלון טוב ליד האגם ולהמשיך משם לבאדן באדן נשמע לי נחמד.
-
-
-
כן בדקתי בפארק המים ליד טיטזי ופתוח. מעריך שגם בבאדן באדן.
-
היינו במקום נהדר בטיטיזי, אבל זה לא היה מלון ספא אלא דירת נופש הצמודה למלון. יש לי רק דברים טובים לומר על המקום, אבל הוא לא מתאים למטרה שלך.
לגבי העלות פלוס מזוודה – אם מדובר על איזיג’ט, הייתי מקטינה את ההימור בכך שרוכשת עכשיו רק את הכרטיסים בלי המזוודה, ואת המזוודה מוסיפה רק ברגע האחרון. זה מה שאני תמיד עושה (עשיתי...) גם לפני הקורונה.
-
תראה לגבי המלון הזה -בבאזל (שולי העיר)
Courtyard by Marriott Basel
צמוד לו גם פארק מים
רק שחובה בעיתוי הנוכחי לבדוק מה פתוח בכלל.
היתרון שהעיר באזל ושלל המוזיאונים שלה- יכולה להיות יעד טיול, וגם לא צריך לשכור מכונית בחורף.
-
לא יודעת מה לגבי ינואר אבל אני הייתי שם באוקטובר האחרון -
הייתי באוקטובר האחרון ביער השחור כולל בזל,כשהגעתי לשדה התעופה הם עשו לי שם בדיקות לא נעימות,רק רציתי לומר לך שאם אתה מגיע לשם,אז קח בחשבון גם את זה,הם עושים שם בדיקות מאוד מחמירות,מה שבטוח שלשדה תעופה הזה אני לא חוזר בחיים.