ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סרביה בקורונה

פורום אירופה
    סרביה
    7
    19
    1994
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dot12
      dot12 נערך לאחרונה על ידי

היי  לכולם,

מתכננים ומתלבטים לטייל בסרביה לקראת סוף החודש כשיפתח הסגר

מי טייל בסרביה בתקופה זו? נעים לטייל בה? אין את לחץ הקורונה? מסעדות ובתי מלון פתוחים?

ומה הנוהל לגבי בדיקת קורונה בהלוך ובחזור? צריך?

תודה רבה

דגנית

keves160 Roco יונית daniel 0 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @dot12 נערך לאחרונה על ידי

@dot12

הנהלים בארץ ובחו”ל משתנים מיום ליום, אז עדיף לבדוק ממש קרוב לתאריך הנסיעה המיועד (מעכשיו ועד סוף החודש הכל יכול להשתנות), ולבדוק רק עם מקורות רשמיים. לגבי סרביה להתקשר לשגרירות. 

טיילתי בסרביה בעונה הזו לפני כמה שנים ומבחינת מזג האוויר נעים עד קר. להביא מעיל. במקומות קטנים מחוץ לערים הגדולות לא כל מקומות הלינה פתוחים כי זה כבר עונה פחות פופולרית אבל לא היתה בעיה למצוא מקום לינה מהיום להיום. בלגרד לא כזו מעניינת לטעמי אז עדיף להמשיך ממנה למקומות אחרים במדינה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Roco
          Roco @dot12 נערך לאחרונה על ידי יונית

@dot12

עדיף לסוע ולהשאר עד שמודיעים שהמצב מחמיר שם, ולחזור לארץ.

• יונית
            יונית @dot12 נערך לאחרונה על ידי

@dot12

להבנתי בודדים נסעו לסרביה במהלך החודש האחרון.

לגבי מזג האוויר -מתקרר ממש -ראי ממוצע שנתי

בטיול במונטנגרו הסמוכה(הייתי על הגבול של סרביה בחלק מהטיול באזור קניון טארה בתחילת אוקטובר (חודש לפני התכנון שלכם) כבר היה “סתוי כבד” או חורפי קל- תלוי איך מסתכלים על זה.

אני מעריכה כי בבלגרד פחות משמעותי היבט מזג האוויר- אבל השאלה איפה בסרביה אתם רוצים לטייל?  בלגרד, נובי סאד, טופלה, 

אולי בכלל טיולי טבע? או יעדים אחרים בסרביה?

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

עניין של מזל. אנחנו היינו בסרביה באמצע-סוף אוקטובר והיה קר בלילות ומוקדם בבוקר, אבל רוב הימים היה שמשי רוב היום, לפעמים ברמת שרוולים קצרים. יום אחד של גשם וזהו. אבל היות וממילא כרגע לא כדאי להזמין כלום עד הרגע האחרון אז אפשר ברגע האחרון לבדוק תחזית עדכנית. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • daniel 0
                daniel 0 @dot12 נערך לאחרונה על ידי

@dot12

היי דגנית,

כותב לך מסרביה 🙂

אשתדל להתייחס לשאלות,

בדיקת קורונה אין צורך בהלוך, נכון לעכשיו כמדינה ירוקה אין צורך בחזור בבידוד, כמובן שזה יכול להשתנות כל רגע,

מזג האויר מתחיל להתקרר, הגענו רק עם סוודר אבל באזור שלנו עכשיו 13 מעלות בצהריים.

לחץ אין פה בכלל והכל פתוח כרגיל, מאד קל לשכוח שקורה משהו בעולם..

יש חובת מסיכות במקומות סגורים כדוגמת סופרמרקט או תחבורה ציבורית. 

מקווה שהועלתי

• בנצי כץ3160088
                  בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

היינו אמורים לטייל בסרביה ובשמורות הטבע במונטנגרו בחודש מאי.הכל בוטל בגלל הקורונה. אני אופטימי ומקוה שבמאי 2021 נוכל לצאת ולטייל שם.למסלול המתוכנן ברצוני להוסיף כמה ימים ולעבור מסרביה לבוסניה.מי מכיר את מעברי הגבול בין המדינות?היכן כדאי לעבור ברכב שכור מבלי להתעכב הרבה זמן.הרעיון הוא לשלב את בוסניה בין סרביה למוןנטנגרו.אשמח לקבל מידע.
                  יונית keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונית
                    יונית @בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

@בנצי-כץ3160088

נקודה משמעותית- השכרת רכב- אישור מעבר בין המדינות (לא יודעת לגבי בוסניה-חובה לבדוק קודם)

מעברי הגבול? איפה אתה מתכנן לעבור?

מסלול מתוכנן עם מעבר גבול קרואטיה-סרביה, וסרביה-מונטנגרו--- לא רואה בעיה במעברים

ראה טיפים

בנצי כץ3160088 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • keves160
                      keves160 @בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

@בנצי-כץ3160088

בגלל הקורונה יש בהרבה מקומות באירופה שינויים בגבולות ובמעברים בין מדינות. יכול להיות שמדינה אחת תסרב להכניס אותך. לכן ממש לפני הטיול צריך להתקשר לשגרירויות הרלוונטיות ולברר מה המדיניות באותו רגע (כי זה יכול להשתנות שבוע אחר כך). שים לב שהרכב השכור מאפשר מעבר בין מדינות והביטוח שלו תקף לכולן. 

• Vadim3238398
                        Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

אני גם מתעניין.

ברשות בעלת הפוסט אוסיף שאלות.

https://www.gov.il/he/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines?chapterIndex=2

https://www.flytrip.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%aa-11-10/?fbclid=IwAR3EEGvkUFR02VHZpy34B569b8ThSV2K-72gwvGgZSvyeet47cSHrOdo0u0

על פי המידע המופיע כאן ניתן להיכנס לנתב”ג בלי בדיקת קורונה. וניתן לטוס לבלגרד בלי בדיקת קורונה. זה עדכני העסק?

אם אחליט לטוס עדיין אעשה בדיקה. משום שלא ארצה לטוס חולה ולהתאשפז שם, עדיף לטוס בריא (סיכון תעבורתי השווה לנסיעה לעבודה באוטובוס צפוף כל יום ולעבוד עם אנשים שאחת לכמה זמן מתגלה חולה חדש שנכנס לבידוד בגלל בן משפחה שלו בבית). 

החשש היחיד שלי הוא שהבדיקה לא תגיע בזמן ולא יכניסו אותי לטרמינל \ לבלגרד בגלל מחסור בבדיקה.

המחשבה שלי היא לגיחת חמישי-ראשון בלבד. 2  וחצי יום שלוש לילות. שתיהיה כמו לצוף ללגימת אוויר מעל למים. 

נגיד חצי יום לבלגרד או אפילו יום וחצי (או חצי יום לבלגרד ויום לנובי סאד). אבל הייתי רוצה משהו של טבע לא רחוק משם.

איזה מסלול נחמד לצד מים זורמים.  אם קיימת גישה כזו בזמן קורונה עם תחבורה ציבורית בכלל.

מרחצאות כמו במערב אירופה לא מצאתי במרחק סביר (ובטוח) מהבירה. אלא אם כן מישהו מכיר ויודע שיש גישה מהבירה למרחצאות בסגנון מערב אירופאי:

המון סאונות, ג’קוזי עם העדפה לטקסטילפריי.

מצד אחד בא לי לטוס לגיחה מצד שני יותר מדי נאלמים….  

Roco יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Roco
                          Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

אם אתה טס לבלגרד, ולא צריך בדיקת קורונה, וכן החלטת לעשות בדיקה,

אז יש בזה מספר סיכונים.

האחרון שבהם לדעתי אם החלטת לעשות בדיה על דעת עצמך לפני הנסיעה, שהבדיקה לא תגיע בזמן, כיוון  שאין הגבלת זמן תעשה אותה 3 ימים לפני. תקרא בהמשך מה לדעתי כדאי לך באמת לעשות אם כן תעשה בדיקה.

הסיכונים היותר גדולים זה לטוס בטיסה שהנוסעים עצמם לא עשו בדיקה, כמו ליוון למשל.

הסיכוי להדבק בטיסה הרבה יותר גבוה כי יתכן שיש חולים בטיסה.

שנית אם אתה עושה בדיקה לא פרטית, או בדיקה בכלל יש סיכוי מסוים שתמצא חולה ללא סימפטומים למשל,

ואז לא תוכל לצאת מהארץ בכעל, הלך הכרטיס והכסף.

אז תזמין כרטיס אחרי תוצאות הבדיקה.

אני יפתיע אותך ואומר,

אם החלטת לטוס ליעד סרביה שלא צריך בדיקה אל תעשה בדיקה כי לא דרוש.

עוד יותר מדגיש את זה, בגלל שזה רק ל3 ימים. אם תרגיש מנוזל תקדים את הטיסה. הסיכוי להיות חולה מיום הטיסה תוך 3 ימים נמוך סטטיסטית.

יש ביטוח רפואי וזהו.

לא להתחכם עם עצמך יותר  מדי.

אני הייתי יוצא וחוזר ליותר זמן מינמום 5 ימים.

דרך אגב מסרביה היה ניתן, אולי עדין ניתן,  להכנס ליוון ללא בדיקה מראש, רק בשדה באתונה על חשבון היוונים.

מקסימום תיהיה חולה ביוון עדיף..חס ושלום. 

לפחות תהנה מיוון גם כן.

מחשבה אחרונה נוספת חשובה מכל הדיון הזה.

אם החלטת לעשות בכל מקרה בדיקה תסע ליוון הרבה יותר בטוח בטיסה ביוון עצמה כטלם נבדקים מראש, זו דעתי.

כמובן תתעדכן בהוראות בתאריכים שתבחר.

בהצלחה ונסיעה טובה.

• יונית
                            יונית @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

בנקודת הזמן הנוכחית עם כל כך הרבה משתנים ונעלמים בנושא הקורונה בארץ וביעד…

ובמיוחד שאתה מדבר על גיחה קצרה של סופשבוע ארוך- לדעתי הטרחה ואי הוודאות מרובים, וההתעסקות אינה מול טיול של שלשה שבועות אלא 3 ימים.

הייתי מתאפקת ולא טסה בעיתוי זה.

מעבר לכך שאנחנו כבר במחצית שנייה של אוקטובר-ואירופה מתקררת מהר.

מעבר לכך שיש יותר מניצנים של החמרת הגבלות במדינות שונות באירופה (ספרד, איטליה, צרפת ועכשיו גם הולנד)-יגיע גם למזרח אירופה מתישהו.

בקיצור--

אני הייתי מתאפקת.

• Vadim3238398
                              Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

תודה לעונים. אחליט כנראה שבוע הבא על סוף היץחודש או ראשית נובמבר (אחרי מחצית נובמבר אני מרותק לארץ עד לפחות אמצע פבואר - מבחני מורה דרך ומילואים לכן דחוף לי חח)
                              Roco keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Roco
                                Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

תצא תהנה, תקפיד על ההנחיות, ותחזור בשלום בריא ושלם.

• keves160
                                  keves160 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

לדעתי עם כל הנעלמים והטורח זה לא שווה את זה בשביל שני לילות ועוד בעיר פחות מעניינת לדעתי כמו בלגרד. הדברים המעניינים בסרביה הם המקומות הקטנים והטבע ובשביל זה צריך זמן ורכב. גם ככל שתדחה יהיה יותר קר והטבע פחות יפה (באמצע אוקטובר היתה לנו שלכת עם צבעים נהדרים, אבל בנובמבר אולי לא ישארו עלים). 

לקבלת תוצאות מהירות בבדיקת קורונה אפשר לשלם לדעתי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • בנצי כץ3160088
                                    בנצי כץ3160088 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

• יונית,תודה.
                                    • התוכנית שלי הוא לטייל שבוע בסרביה,מאזור זלוטיבור מערבה לחצות את הגבול לבוסניה ליומיים-שלושה ואח”כ להמשיך למונטנגרו לעוד שבוע.לגבי השכרת הרכב אבדוק בעת ההזצמנה את המעבר לבוסניה.מסרביה למוטנגרו המעבר אפשרי-כך הזמנתי את הרכב לפני הביטול.השאלה היחידה היא לגבי המעבר מסרביה לבוסניה?
                                    יונית keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונית
                                      יונית @בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

@בנצי-כץ3160088

לא יודעת לגבי המעבר מסרביה לבוסניה ומבוסניה למונטנגרו

לי--נראה קצת סיבוב ארוך עבור 3 ימי בוסניה (אבל לא הייתי בה)

למה לא לחתוך מסרביה מאזור Zla אל מונטגרו וערוץ פיבה הסמוך.-כלומר לנסוע מסרביה אל סכר MRATINJE z

שמהווה גם את נקודת הגבול בין שתי המדינות (בהצצה חטופה שלי שם -מקום זנוח לגמרי, בלי תור ובלי כלום)

אחרת אני מעריכה שלא תצליחו להגיע לקניון פיבה- וזו הזדמנות שחבל לפספס.

בנצי כץ3160088 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • keves160
                                        keves160 @בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

@בנצי-כץ3160088

בכל מקרה, מאחר ובגלל הקורונה יש כל הזמן שינויים ומאי עוד מאוד רחוק, כדאי לבדוק מה הנהלים והחוקים הכי עדכניים ממש לפני תאריך הנסיעה. 

• בנצי כץ3160088
                                          בנצי כץ3160088 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית,זאת התוכנית המקורית ולתר על המעבר לבוסניה.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון