המשך ההתפתחויות באל על
-
תודה רבה!
-
-
-
פניתי לאל על הבוקר בוואטסאפ בזו הלשון:
שלום רב, אבקש לדעת מתי בדיוק אקבל את ההחזר עבור שני כרטיסי הטיסה XXXXXXXXXXX על שם XXXXXXXXXX ו- XXXXXXXXX על שם XXXXXXXXXXXX. הבקשה להחזר הוגשה ב-30/9/20 ואישרתם במייל את קבלתה שני הכרטיסים שייכים להזמנה XXXXXXXXX וטיסת ההלוך שבוטלה היא מ-XX/5/20. ראיתי שכתוב באתר שלכם שההחזר יבוצע תוך "מספר שבועות". זו בדיחה על חשבוננו ולא קביל לחלוטין, ואתם כבר 12 יום אחרי המועד האחרון החוקי של ההחזר. אני דורש את הכסף מיידית!
ענו לי לפני חצי שעה כך:
אל על שירות לקוחות
שלום רב,
אני רואה כי אכן הוגשה בקשה להחזר עבור כרטיסים אלו , אני עושים את מירב המאמצים לבצע את ההחזרים בהקדם האפשרי , יחד עם זאת בשל פניות מרובות התהליך הינו ארוך מהרגיל .עכשיו כתבו לי:
אל על שירות לקוחות
משהו נוסף שאוכל לסייע?עניתי כך:
כן, בהחלט. להפסיק עם התשובות המתחמקות הסטנדרטיות ולציין מתי בדיוק אקבל את הכסף!
והנה התגובה מהם:
אל על שירות לקוחות
כפי שציינתי זה בטיפול ותקבלי את ההחזר בהקדם.
המשך ערב נעים -
טוב שאתה תקיף מולם. מי שלא ינהג כך יחכה הרבה... מצורפת כתבה ובה רשום: המדינה לא מטילה סנקציות על החברות ולצרכנים נותר להמתין לפיצוי המתאחר, שאמור היה להגיע אליהם אחרי 90 ימי עסקים מיום ביטול הטיסה, או לתבוע את החברה בתביעת פיצויים לדוגמה. עוד רשום בכתבה מה שטענתי שמהממשלה הפעילו לחצים לדחות את מועד התשלום מעבר ל1 לאוקטובר אך ראש ועדת הכלכלה בכנסת הדף ניסיון זה. https://www.ynet.co.il/economy/article/H1bnddgDP?utm_source=m.ynet.co.il&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp
-
-
@bambi19 אמר:
טוב שאתה תקיף מולם. מי שלא ינהג כך יחכה הרבה... מצורפת כתבה ובה רשום: המדינה לא מטילה סנקציות על החברות ולצרכנים נותר להמתין לפיצוי המתאחר, שאמור היה להגיע אליהם אחרי 90 ימי עסקים מיום ביטול הטיסה, או לתבוע את החברה בתביעת פיצויים לדוגמה. עוד רשום בכתבה מה שטענתי שמהממשלה הפעילו לחצים לדחות את מועד התשלום מעבר ל1 לאוקטובר אך ראש ועדת הכלכלה בכנסת הדף ניסיון זה. https://www.ynet.co.il/economy/article/H1bnddgDP?utm_source=m.ynet.co.il&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp
יכול להיות שכדאי לנוסעים להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות,
יכול להיות שכדאי להתעניין בתביעה ייצוגית.
יכול להיות שכדאי לנוסעים להפעיל לחץ על משרד התחבורה כדי שימלא את תפקידו.
יכול להיות שלנוסעים שרכשו ישירות את כרטיסי הטיסה מאל על דרך כרטיס האשראי לבקש מחברת האשראי את הכסף בחזרה בעילה של “כשל תמורה מלא” ולצרף את המכתב של אל על כאישור חברת התעופה להחזר הכסף.
יש בטח עוד כמה נתיבים אפשריים לפעולה שלא חשבתי עליהם, אולי משהו מהם יצליח.
-
כשל תמורה לא תלוי בקניה ישירה מחברת התעופה או ממתווך. אם שילמת ולא קיבלת תמורה זה כשל תמורה. -
-
-
-
-
@נוסע-מתמיד אמר:
הסתקרנתי אז ניסיתי כמה תאריכים מקריים לניו יורק, למרות ההצהרות על הנחות ענק אלו מחירי חורף סטנדרטיים, אין אפילו הנחת קורונה.
וזאת בהנחה שמישהו בכלל ירכוש עכשיו כרטיס בחברה שלא עומדת בהתחייבויות שלה.
-
מתוך הכתבה:
חברת התעופה מציעה את ההנחות לסוכני הנסיעות שיעניקו ללקוחות במכירת כרטיסים לארה"ב, צרפת ואנגליה
-
@נוסע-מתמיד אמר:
מתוך הכתבה:
חברת התעופה מציעה את ההנחות לסוכני הנסיעות שיעניקו ללקוחות במכירת כרטיסים לארה"ב, צרפת ואנגליה
לא ברור כי רשום
“מציעה לסוכני הנסיעות הנחה של 100-300 דולר לכרטיסי טיסה שימכרו ללקוחות”
ואחרי כן רשומים גם סכומי הנחה הרבה יותר גבוהים, עד 1400$.
בכל מקרה לפני הקורונה אל על נקטה כל מיני צעדים שפגעו בסוכני הנסיעות,
נראה שהחברה עכשיו שינתה כיוון ב 180 מעלות.
-
יום שלישי, ב' בחשוון תשפ"א, 20 באוקטובר 2020
בשעה 13:00 – ועדת המשנה של ועדת הכלכלה לבחינת כשלים בתחום הצרכנות, בראשות ח"כ הילה שי וזאן, תתכנס לישיבתה הראשונה שתעסוק בהחזר הכספי לצרכנים על טיסות שבוטלו. הישיבה תתקיים על רקע התיקון לחוק פיצוי וסיוע בביטול טיסה ("חוק טיבי") שאישרה ועדת הכלכלה, לפיו החל מהראשון באוקטובר צריכות חברות התעופה להתחיל להחזיר כספים ללקוחות על טיסות שבוטלו בתקופת הקורונה, ולנוכח טענות כי צרכנים רבים טרם קיבלו את כספם בחזרה.
-
לא ברור לי העניין,
זו לא הרשות המבצעת, למשל משרד התחבורה, אמורה לטפל בהפרת החוק?
הכנסת אמורה לחוקק ולפקח על הרשות המבצעת, קרי לבדוק למה משרד התחבורה לא מבצע את תפקידו, לא את חברות התעופה.
נראה לי עולם הפוך ולכן אני לא אופטימי לגבי יעילות הטיפול. לרשות המבצעת יש כלים לאכיפה שאין לרשות המחוקקת.
-
-
-