שנה עברה שנה חלפה - ארה"ב 2019
-
ניו יורק – יום 4
יום 25 לטיול 16/10
זהו היום האחרון בתפוח הגדול, בסופו נעזוב את העיר לכיוון מסצ’וסטס /ניו אינגלנד (בכוונה לא רשמתי בוסטון כי זה לא באמת היעד).
אני אתייחס לנקודה הזו של לינת לילה באמצע הדרך מפני שדנו בזה בשרשור אחר.
כפי שהומלץ ונאמר פה מזמן, שאלנו מראש האם ניתן לאחסן את המזוודות במלון והם השיבו כצפוי “בטח”.
על הבוקר ארזנו הכל, ירדנו ללובי, ולקח אולי 10ד שישימו תג סימון על 7 מזוודות ויכניסו לחדר, והחזרנו את הכרטיסים – למרות שבהילטון פותחים את החדר עם האפליקציה לקחנו תמיד כרטיסים למקרה שיהיו בעיות טכנולוגיות והיו כאלה מדי פעם. חוץ מזה בתור זרים תמיד נרשם לי אחרי הצ’ק אין כי אני חייב בכ”ז לעבוד בלובי, וכך גם בצ’ק אאוט לומר שלום.
עכשיו התחיל היום – יום עצוב ומעניין ולא בגלל שזה היום האחרון וסוף הטיול מתקרב.
היום ניצלנו את הכניסה השלישית של ה-C3 במוזיאון 911.
זו הייתה התלבטות קשה, הכניסה האחרונה, כי בכ”ז זה מוזיאון ואנחנו לא בקטע הזה, אבל ה-911 היה עדיף על האפשרויות האחרות.
אחרי כן כדי להתאושש הלכנו לבקר את בניין Friends, ואז..התחיל הגשם, זלעפות.
מפה לשם לקחנו את הרכב, נסענו למלון בכיף של נהיגה במנהטן הרטובה (הנסיעה לקחה את הזמן שלה אבל זה בכל מקרה נדרש) , אספנו את המזוודות מהמלון מה שלקח שוב 10ד כולל טיפ (באמת ממש יעיל) ואז עוד ניסינו משהו בעיר הפקוקה ברכב אבל חבל על הזמן אחזור מיד לזה.
את מוזיאון ה-911 גם אפשר להזמין מראש כולל שעת ביקור, אבל לא בכרטיס ה-C3.
זה לא הפריע לנו כי נכנסנו ממש מהר כולל הבדיקות הבטחוניות.
פה התחיל להיות מעניין, ולא רק המוצגים והשקט והתנועה של המבקרים במוזיאון.
מה שנורא הרשים אותי הוא כי בניגוד לחשש שלי הנערות גילו עניין רק בכל דבר ובכל הסיפור בהמשך לביקור בממוריאל בחוץ. הן סיירו חלק מהזמן לבדן כדי להספיק עוד, שאלו שאלות וכך הביקור הסתים כהצלחה גדולה. בעצם הוא לא הסתיים אז, הוא מסתיים בימים אלה כאשר הגדולה בחרה כנושא לעבודת חקר שלה באסון התאומים והמשיכה לחקור ברשת.
הכניסה למוזיאון

לכבודם

אין לי המון תמונות כי יש חלק גדול ועמוס במוזיאון שאסור לצלם בו.
יש תמונה להשוואה.

קצת מוצגים קטנים השאירו באזור המותר לצילום

המפלס התחתון

מוצגים גדולים נמצאים בחוץ – חלק מהאנטנה, וזה גדול.

הבנות קוראות את השלט לעומקו – יש גם סרטון שמראה את החילוץ מהרכב הזה באותו היום

תמונת סיום – ערכתי גם סרטון וידיאו על הביקור במוזיאון כולל חלק מהסרטון של הרכב כיבוי סולם 3

שוב ה- Memorial, ג’ניפר הייתה אמורה לחגוג היום יום הולדת

פריינדס – תמונה אחרת, ההליכה לשם מהתחתית ממש כיפית, זהו רחוב מגורים יפהפה של מנהטן

גשם ראשון בטיול – פעם ראשונה ששמחתי שיש שיפוצים בכל מקום.
ואז אספנו את הרכב – הבטחתי ולכן אקיים לרשום לגבי נזקי פח קלים ברכב.
בעוד אנחנו אוספים את המפתחות ומשלמים על האיזי פס, חוזר למשרד מי ששכר לפנינו כדי לציין בפניה שריטות שיש על הרכב.
לא שאני ממליץ לבנות על זה – אבל הפקידה עונה לו “זו ניו יורק, מי מצפה שלא יהיו שריטות ומכות קלות בכל רכב”.
צילמתי בכ”ז, כי המלצתם, הנה כמה מכות. הרכב בכלל לא מפה ועוד 4 ימים יינחת בבוסטון.

אגב רכב טוב כולל קרוז קונטרול אדפטיבי שאני אוהב מאוד.
נוסעים בגשם.

כמה דקות במלון

ואז ניסינו לעבור בבניין האום אבל הכל היה בשיפוצים לא ראינו כלום, היה גשום, ויתרנו.
עברנו בסנטרל פארק לראות איזה בניין , לא ראינו כלום… חוץ מערפל.
אז הגיע הזמן להיפרד – המלון ללילה שלנו הוא בדרום הארטפורד קונטיקט.
יצאנו לדרך, בגשם, התכוונתי נוסטלגית לנסוע דרך 95 כפי שהייתי עושה עם מפות בעבר אבל הסייגי’ק החליט על דרך אחרת אז הקשבתי לו, כי מבדיקות תרום טיול בגוגל מפות אמורים להיות עומסים כבדים ב-95 בסוף יום, ואכן לא היו לנו עומסים דרך נהר ההדסון אל כביש 15.
הנסיעה בחושך היא אכן חיסרון – אני מאוד אוהב לראות את הדרכים בהם אני נוסע זה נכון.
מנגד לילה בהילטון ניו יורק מבלי לחסוך עלה 451$ ואילו אי שם בהמפטון אין 186$.
בטיול עתידי שבו הזמני נסיעות לא יהוו פקטור, טיול של כמה חודשים – יתכן שאבצע נסיעות רק באור יום.
יש מבחינתי כאן טרייד-אוף זמן טיול מול לראות את הדרך, דרך תהיה גם מחר, אפשר לראות זאת גם כך, ולא תמיד זה נוף שאסור להפסיד.
המלצה שגם נלמדה כאן היא לרכוש מחלקי ביגוד לכ”א וזה מאוד עזר בכל הטיול. בלילה כזה כ”א הכין לעצמו מה שהוא צריך במרוכז כך שלא פורקים את כל המזוודות.
נחמדים ההמפטונים האלה, ועמוסים אנשי עסקים, בעיקר, לא משנה באיזה חור.
לילה טוב קונטיקט, מחכים לבוקר לראותך. -
ברשותכם אני אוסיף קצת נוסטלגיה מהמאה הקודמת – צולם ב-35מ”מ כמובן, והומר בבית.
התאומים 96’

אמרתי שפעם הצילום הזה היה יותר טוב, בלי שיפוצים 96’

אני ב-93’

לסחוב עדשת זום 210מ”מ זה כבד אבל משתלם ואין איבוד “רזולוציה”
הגב’ 93’

@IO. בסיום לעבור לבלוג היסטוריה?
-
ניו אינגלנד – יום 1
יום 26 לטיול 17/10
היום אני חוזר ל-”בית” שלי בארה”ב.
אזור בו ביליתי כמה חודשים בעבודה ובטיולי סופשים, אזור בו אני לא צריך כמעט מפה או GPS.
בוסטון היא משנית כאן ובסופו של דבר לא תקבל את התשומת לב הראויה, מלבד כמה שעות ביום האחרון.
כאמור הסיבה שלא ויתרתי על ניו-אינגלנד היא כי זו תקופת שלכת , כמו כן יש לי חברים שהיו לי למשפחה יהודית מארחת בעבודתי שם, ושלא פגשתי המון שנים (את הילדים כן כי היו כאן בתוכניות תגלית למיניהן) ועוד חברים נוספים.
על הבוקר השכמה וארוחת בוקר לא רעה במלון.
אמש סבלתי מהחוסר במתקן לטלפון שנשכח ברכב הקודם, אז בדרך צפונה במרחק כמה דקות גילינו וולמארט .

התפנקתי ב-iottie חדש, לא ב-12 ש”ח יותר 17$ אבל זה הרבה פחות ממה ששילמתי על מה שמורכב ברכב שלי בארץ (נרכש מאמזון)

השלכת בחוץ לא משהו, היעד הראשון שלי מרלבורו מסצ’וסטס האזור שבו גרתי, אזור שבו הסתובבתי המון בשכונות וברחובות שלו, וכך זה נראה:

מקומות לא מתויירים

הבנות כבר מסכימות איתי שכאן יותר יפה מכל מה שראו

והן מתלהבות מארה”ב הכפרית – “אבא תעצור, אבא תעצור”, התמונות שלהן

בחזרה אלי, אגם בכיוון הדסון MA

כאן עבדתי – בדיגיטל, שנרכשה ע”י אינטל

כאן גרתי תקופה – קונדומיניום במרלבורו

הכנסיה של מרלבורו

אחרי הסיור “מולדת” נסענו ל-Nashua NH שם יש מלא Tax Free Malls על הגבול בין המדינות, מה שלא כ”כ משנה לגבי ביגוד היות ובמסצ’וסטס אף יותר מאשר בניו יורק אין מס על בגדים עד לתקרה של 175$ לפריט (110$ בניו יורק).
אלקטרוניקה לא קנינו, גם לא את האייפון החדש, אבל הן קנו קצת מתנות לחברות מחנות תמרוקים.
לקראת ערב פגשנו את חברתי משכבר הימים – מסעדה שאין לוותר עליה, במיוחד אוהבי מאכלי הים אך גם הדגים.
זהו סניף Natick שבמכוון לקחתי מלון (עם חדר נוח וגדול) דקות ממנו, סניף הבית שלי, שאמנם זז כמה מטרים עם השנים אבל לא אתחשבן איתו.

מנת דג לדוגמה

סיימנו את היום ממול ב-Natick Mall שלא מספיק הוא היה ענק קודם, הרחיבו אותו עוד עד כי קיבלתי סחרחורת וגם הלכתי לאיבוד.
כל מה שהכרתי קודם קצת השתנה והייתי צריך ללמוד את הרחובות החדשים שוב, וגם התמצאות בקניון.
נסיתי לרכוש טסלה חדשה אוטונומית, אבל התעצבנתי כי המחיר בסוף יצא כמו רכב משפחתי טוב בארץ, אז לא קניתי מהם כלום! חצופים.

את החברים לא פגשתי היות וקרה להם מקרה מצער, ולכן קבענו להיפגש בביתם בעוד יומיים.
לסיכום היום השלכת התעכבה אז ב-2019, נתתי לה ציון 4 באזור הזה, בלתי מספיק, ולכן הוחלט ספונטנית כי מחר יעשה סיור ניו-המפשייר המפורסם והמכונה “סיבוב מרסלו” עם כל המשמעויות של לקום ב-6 לארוחת בוקר זריזה ומיד לצאת לדרך.
האופציה הזו הייתה מוכנה במגירה – ע”ח יום בבוסטון היות וכל מה שרציתי הוא שהמשפחה תחווה שלכת שמעולם לא ראו והדור הצעיר לא הכיר אפילו.
לילה טוב מסצ’וסטס מחר זה היום. -
ניו אינגלנד – יום 2 : ההרים הלבנים
יום 27 לטיול 18/10
היום הזה יוקדש ל-”הצצת עלים” ובו נעשה את “סיבוב מרסלו”.
זהו סיבוב שתחילתו לפני כ-27 שנה, סיבוב חד יומי, סיבוב שהתפתח עם הזמן לטיול סטנדרטי בהרים הלבנים בן יום אחד.
עשיתי לאזור הזה כמה וכמה גיחות, שכללו טיולים רגליים ביעדים מרכזיים כמו גם טיפוס ברכב להר וושינגטון או ברכבל להר קנון ועוד.
בהמשך התחלתי לקבל ביקורים כאלה ואחרים מהארץ ובהם לקחתי את האורחים במסלול הזה.
אם להתחיל מהסוף יום אחד אני מקווה לשהות שם כמה ימים רצופים או יותר, פלוס סקי בהר קנון, ולחרוש את כל האזור שוב.
סיבוב מרסלו מתחיל תמיד באזור 6 בבוקר, יציאה מהקו של בוסטון (בעיקר על כביש 495), הפעם נקודת היציאה הייתה Natick.
על כן נסענו בכביש 90 מזרח (המס-פייק) אל 95 צפון וממנו אל 93 צפון שהוא כבר הציר המוביל אל ניו-המפשייר תוך חציית ה-495.
ישר ישר ישר צפונה ועד לינקולן NH – אני חייב לציין כי הכביש השתפר מאוד (וגם נוספו לו אגרות, אבל הייתי על הכל כלול) ועלו המהירויות המותרות ובסה”כ זמן הנסיעה הצטמצם.
משם ימינה בכביש 112 ה-“קנקמגוס הייויי” כביש הנופים המפורסם דרך הר לון (גם שם דרוש לקיים סיבוב סקי) עד קונווי, שמאלה וצפונה בכביש 16 אל כביש 302 מערב, והסיבוב יסתיים שמאלה בכביש 3 אל 93 דרום, חולפים על פני לינקולן וחוזרים הביתה בחושך מאוחר ורצוצים (חובה לסיים במצב גמור).בדרך עוצרים בנקודות עניין משתנות, אני חייב לציין שהיו שינויים נחמדים עם השנים, אולי מלבד האיש הזקן של ההר שלא החזיק מעמד.
אעבור עכשיו לתמונות ופרטים – אציין שוב שלא חשבתי שהיום יעשה הטיול הזה, חשבתי אפילו כי נגיע לאזור לינקולן, נראה בדרך שלכת מהממת ונרד בחזרה דרומה לכיוון בוסטון. אבל השלכת לא הספיקה ורציתי עוד ועוד.
הנקודה כאן היא מה שנאמר לא מעט פעמים – עם שלכת צריך להיות מוכנים לספונטניות כדי לתפוס מה שאפשר בהתאם למיקומה יחסית לימי הטיול.
תמונות שוות כשאין מילים
7 בבוקר על 95N – משפחתית לא ממש יצאנו ב-6

סייג’יק לקח אותנו דרך 3 צפון שמתחבר אחר כך אל 93 – כבישים טובים

מחיר הדלק במזרח הרבה יותר נוח מהמערב – כדולר וחצי פחות לגלון.
האמת צילמתי כי לא יצאה לי קבלה, והתמונה נשארה עם העכביש הזה.

בהחלט מזדהה – בכניסה ללינקולן ליד התחנת דלק

מתחילים – עם היום האפור זה מתחיל מאכזב

מתחיל להשתפר – הדרישות שלי גבוהות שיהיה ברור

האוטו מרוצה

ואז מוצאים את הפינה הנכונה וזהו

אי אפשר להפסיק להסתכל וגם לצלם

לו יכולנו להיות שם עכשיו בשידור חוזר

גם הצהוב-כתום הזה יפה

הפנורמי של Sugar Hill Scenic Vista

אני תמיד מחפש בצד משהו מחוץ למסלול

חיפשתי גם איזה גשר מקורה מעניין להציג ומצאתי קרוב ליד את גשר נהר סאקו – משהו חדש גם בשבילי, אז עברנו הלוך ושוב.

וגם ברגל לצלם

ובצד השני היה כפרי ויפה

בדרך אל North Conway מתגלה תצפית מרהיבה על סאקו ריבר

ועכשיו הפסקת צהריים בעיירה, ולאחריה ליבי לא עמד באכזבה על כי לא עצרתי באאוטלט אז חזרתי אחורה.
בנו שם אימפריית אאוטלט, הנשים מצאו מציאות ואילו אני קינוח תוצרת ביתית לשם שינוי.

זה אינו הסייל היחיד – פה עשינו עבודת צוות עם זוג ישראלים, איחדנו קנייה והתקבלה הנחה נוספת, ישראלים.. זה חוקי?

רכשו כמה מותגים, מה שרצו, עד שהיינו חייבים לצאת לדרך – היה קצת פקק בצומת? עקפנו דרך העיירה.
היו שם גם דרכים מהממות בתוך עצים.

וזהו – בדרך חזרה עוד עצירה במפלון לצד 302, קפאנו !

מלון וושינגטון נמצא יפהפה, פעיל ומשופץ ומפתיע – בזמנו היה נטוש והזכיר לי את "הניצוץ”

צומת בהמשך נמצאה הרכבת הישנה של מאונט וושינגטון

ובדרך חזרה עוד הספקנו לצלם את הר קנון

וכך בנסיעה ארוכה בחושך הסתיים לו יום שיזכר היטב.
אני מתנצל על הקיצור הרב – בהחלט שווה להשקיע באזור הזה בלבד כמה ימים, ובכלל בכל ניו אינגלנד והחופים לפחות חודש.
לילה טוב ניו המפשייר.
מחר יום לפני אחרון בארה”ב. -
@מרסלו-0
התמונות של השלכת משגעות !
תענוג לטייל אתך
-
ניו אינגלנד – יום 3 : חברים
יום 28 לטיול 19/10
היום הזה מכוון לפגוש אחר הצהריים את “משפחתי המאמצת” בארה”ב – לכן כבר נשארנו באזור ולא יצאנו לטייל.
בכ”ז התעוררתי מוקדם מול ה-Natick Mall

רציתי לבדוק האם השלכת התקדמה דרומה? עוד לא אבל זרחה השמש
השופינג קרא לנו אז סיימנו ב-mall ממול – אפילו עשינו בדיקה לאחד האייפונים בחנות אפל, הם היו מחליפים אותו למרות שזה היה מכשיר זר, אבל אני חששתי שלא גובו התמונות של הטיול כמו שצריך וזה היה מבחינתי שווה את הכסף (בארץ לא הסכימו להחליף, רק לקחו לתיקון).
בית באזור פרמינגהאם

עוד קצת

החברים קיבלו אותנו בביתם לכמה שעות – הבת ניצלה את הארוע להרגיש סיבוב באופנוע.
חיים טוב בארה”ב סה”כ, רק צריך משרה מכניסה ומישהו שישלם לך ביטוח בריאות.

בדרך חזרה למלון – לא בדקתי כיום אבל לפחות פעם ניו-אינגלנד נחשבה מסורתית והרבה יותר מקושטת מאזורים אחרים
הפי האלווין – מחר טסים -
היה היה
היות וזה היה יום חלש אני אפנק קצת בתמונות אנתיקות.
אגם באזור

האיש הזקן על ההר ז”ל – ההרים הלבנים : כיום יש שלט כזה שקוף שמסתכלים דרכו ורואים איך זה היה פעם.
שכונה של מרלבורו

יש דברים שנשארים אותו דבר בערך לאורך שנים, כן או לא התחמם האקלים

-
ניו אינגלנד – יום 4 : טסים
יום 29 לטיול 20/10
היום האחרון בארה”ב, זהו בעצם היום ה-30 אבל את יום ההגעה ספרתי בתור יום אפס.
הטיסה שלנו בשעה 6 בערב, כלומר אני כיוונתי לשעה 3 בשדה.
המזוודות כבר ארוזות ושקולות מה נשאר?
נשאר לקפוץ על הבוקר לוולמארט הקרוב, האלווין בפתח, מבצעים, ואני ממלא את העגלה במשקל הדי מדוייק של שוקולדים אמריקאיים הניתנים להוסיף למטען ללא חריגה.
מעבר לכך יש אלף דברים שהייתי עושה לו נשאר לי זמן, בעיקר מקומות שנורא בא לי לראות שוב אם אני כבר בסביבה.
לפני הנסיעה לבוסטון, שם נבלה ממש מעט, אבל נפגוש איך לא? 2 חברים אחרונים (ללא קשר ביניהם), אני נוסע בכביש האהוב עלי – רחוב כפרי בין חוות הנוסע מכביש 9 אל כביש 20 (או הפוך), ביקור באגם “הברבורים” ואז חייבים למהר להספיק להגיע לבוסטון עם תדלוק ברגע האחרון לפני הכביש המהיר לעיר.
אחרי הבילוי הקצר בבוסטון ניסע ללוגן, אפספס כרגיל את הפנייה האחרונה להחזרת רכב וזה ברור כי שכחתי שאני צריך להגיע ב-3 לשדה בגלל הרכב גם אם החברים אמרו שזה מוקדם מדי לטיסה. פעם הבאה אזמין את הרכב לשעה אחרי.
שלום לחדר – היה לי חשוב בסוף שיהיה מקום מרווח לאריזה, במיוחד שכמשפחה היא מתבצעת במקביל.

אגם “הברבורים” על כביש 20

ועוד אחת

מבחינתי הכניסה הראשית לבוסטון – מכביש 90

הפרודנשיאל והנגקוק

בוסטון היפה

נסענו ישר לבוסטון קומון, לתוך החניון תחתיו, נראה בטוח לרכב מלא מזוודות.
יש כיף בגודל הקטן יחסית לסנטרל פארק, לא מרגישים שעשינו רק עשירית אחוז ממנו.
כמה ימים הייתם נותנים לבוסטון?
לדעתי 4 ימים כמו בניו יורק ימצו הכל אם לא יותר מדי – אלא אם עושים למשל יום שלם במוזיאון המדע כפי שעשיתי בעבר.

כל כיוון יפה ומזג האוויר מצויין

אין שלכת

ה-State house

משם ברגל לקווינסי מרקט דרך בית הממשל הישן

קווינסי מרקט – קבענו עם בחור יהודי שעבדתי איתו עוד כשלשנינו לא היו משפחות

מתחם האוכל בפנים – טוב לחורף לא טוב כיום בזמן נגיף

חזרנו ב-T לבוסטון קומון, הרי התחתית של בוסטון זו חובה לנסוע בה, שם פגשנו את החבר השני והילדים שלו

זה היה הרגע שבו שכחתי כי לא חשוב כמה אני קרוב לשדה תעופה, יש גם שעת יעד להחזרת הרכב – ועוד פקקון בכניסה לשדה והתברברות.
לא נורא לא אמרו כלום, דוקא היה שירות מאוד חביב בהחזרה ולא שכחתי את ה-Iottie שלי הפעם.
צילום קילומטרז’ מגלה נסיעה של 753 מייל, 1205 ק”מ ב-4 ימים.

כמיטב המסורת שלי יושבים לפרידה ב-Legal Sea Foods ורק בעבור זה תמיד אגיע מוקדם בבוסטון לשדה.
זה במקום המסעדה בקייפ קוד של גידי ואהרוני אליה כמובן לא הגענו.

הגדולה מוצאת חן בעיני הביטחון ופותרים אותה מהורדת נעליים ובדיקה מקיפה, זה עושה לה את היום אם לא את הטיול, טוב לא להגזים.
במצעד ההפתעות נשאר משהו קטן אחרון נדמה לי #5 – במטוס הזה של אייר פראנס יש בסוף 4 שורות מושבים לשניים אז לקחתי 2 שורות.
תמיד אנחנו מסתבכים עם השלישי בשורה, שצריך כל הזמן להפריע לו כדי לקום..ועבדתי עליהן ששמתי את השלישי באמצע בכל שורה.
נפרדים בעצב מבוסטון, עוד מצפה לנו קונקשן ארוך בפריז אחרי טיסת לילה.

עד כאן סיקור הטיול המטורף שלנו בארה”ב, תודה שהייתם איתי, מקווה שנהנתם מאוד, הישארו אונליין יש המשך, פריז וקצת סיכומים.
לי היה כיף לסכם, החוב הזה להחזיר לפורום הציק לי במשך שנה והיות והוא פג תוקף חשבתי שכבר לא יקרה.
הלוואי והייתי צודק אבל המגפה ימח שמה נתנה לי פתח לזה, אין סיפורים אחרים כרגע
אבל יהיו שוב בקרוב אני מקווה 
לילה טוב לאוקיינס האטלאנטי, בדרך אזהה בבירור את האיים הקנריים.
-
סרטון סיכום סיבוב השלכת
למעוניינים סרטון קליפ לטיול שלכת : לחצו כאן לצפייה ב-Vimeo
אם מישהו מעוניין בסרט ארוך יותר 8ד’ : כאן ביוטיוב
-
חוזרים הביתה
יום 30 בונוס בטיול 21/10
אולי היום הזה שייך לפורום אירופה, אך אוסיף אותו כחלק בלתי נפרד מהטיול.כאשר בחנתי את הטיסות האפשריות הביתה, מחיר תמורת זמן חזרה בסוף חופשת סוכות, הגיעו לשלב הגמר 2 אפשרויות וביניהן נבחרה המושכת יותר את הבנות – יום בפריז. זה מעייף כן, אבל אנחנו אוהבים את האופציה לחטוף עוד הצצה לאיזו עיר באירופה בדרך.
נחתנו בפריז ב-7 בבוקר, ביקורת גבולות די מייגעת עם תור ארוך לדרכונים זרים, שאחריה מצאתי בקלות את הדוכן להפקדת כל התיקי יד (מאוד מסודר וטוב).
משם לתחנת הרכבת, עם הרבה מכונות למכירת כרטיסים בכניסה אליה, ודיילות שמאוד עזרו ופשוט סימנו מה לרכוש כך שנשאר רק לגהץ את הכרטיס.
סיפור די ידידותי סה”כ.
משם לקחנו רכבת ישירה ועמוסה מאוד (עם עצירות) לשער הניצחון, ישבנו בקפה על קצה השאנז אליזה, וכאשר התקרב הזמן של ההזמנה שלנו (הזמן עובר מהר מאוד כשנהנים) נסענו למגדל אייפל שם טיפסנו עד לראשו.
אם חשבתי שאולי אולי נספיק עוד משהו אז לא, ההגעה לקחה לא מעט זמן וזהו הגיע הזמן לחזור לשדה.
בדרך לרכבת נפגוש זוג בנות מהארץ שלמזלנו שלטו יותר טוב בסיפור של הרכבות – וכך עלינו על רכבת ישירה (כמעט) לשדה במקום זו שעוצרת בכל מקום.
זה כל הסיפור, מוזר קצת, באמסטרדם פעם הספקנו רבע עיר ביום אחד..
ההורים נהנו לחזור, הבנות נהנו לסמן באינסטוש היינו פה
חוויה פריזאית

אם כבר עד הסוף

אוו שאנז אליזה

חיכה לנו בסבלנות

מלמעלה הנוער קיבלו מבט לאן יטיילו בעתיד

ועוד צד

ולהתראות בטיול לפריז בעתיד

בשדה מבזבזים את כל המטבעות יורו שנצברו כדי לא לסחוב אותן לארץ (אם חסר משלימים באשראי)

שנזכה לחזור כולנו לנתב”ג בתנאים נאותים ובחופשיות

תם ונשלם – למחרת חגגנו שמחת תורה, עם קצת זמן התאוששות לפני החזרה ללימודים.
אני המשכתי עוד שבוע חופש מהעבודה, שבוע שבו היו לי המון תוכניות כגון להתחיל לרשום את הסיכום הזה. מעשית ישבתי כמעט ללא מעש ורק מנסה להבין איך באמת לנחות חזרה לשגרה.
לילה טוב ישראל.
באפילוג אסכם כמה דברים שכדאי לדעת לגבי ההזמנות שעשיתי לכל הטיול. -
כרטיסים 1 – טיסות
טיסות כמה שזה פשוט כיום להזמין לבד מהבית, כך זה מסובך.
זמינות/מחיר/זמן טיסה/שעת טיסה/חברה/קונקשן/ועוד.האפשרויות שנבחנו:
טורקיש – נפסל בגלל הקונקשן באיסטנבול, היה וטו על החברה למרות שהן נחשבים טובים בסה”כ.
אוסטריאן – טיסות מעולות ובמחיר הכי טוב אבל עם קונקשן קצר של שעה בוינה, לכן נפסלו למרות שקיבלתי חוו”ד שזה בסדר גמור.
אז נשארנו עם KLM האהובים בהלוך, והשותפים אייר-פארנס בחזור.
בהלוך הייתה אופציה גם לשעה קונקשן אבל ויתרנו עליה, אז זה עלה ב-3 שעות נוספות בסכיפהול שעברו בכיף.
בחזור בחרנו לטייל למגדל אייפל עם 11 שעות בשאר-דה-גול.
כאן הסיפור מסתבך – טסנו ל-LAX וחזרנו מלוגן (בוסטון), מה עם הטיסה הפנימית לניו-יורק?
ניסיתי להוסיף אותה לטיסות הבינלאומיות והתוספת הייתה בסך כ-300$.
בדקתי בנפרד וראיתי שיש אפשרויות ב-250$, אז החלטתי להזמין בנפרד, וסגרתי את הבינלאומיות.
אחרי כן בתכנונים של הטיול יצא לי להזיז את הטיסה ביום אחד, אבל זה היה סופ”ש של קולומבוס-דיי !
פתאום לא הצלחתי להשיג כלום שלא באזור ה-600$, מסתבר שכולם גם רוצים טיסת לילה מחוף לחוף וברור למה.
לא הצלחתי למצוא כלום סביר וישיר לא עם נקודות של AA, ולא עם חברות לואו קוסט שהמליצו לי לבדוק.
עד שבא חבר מהעבודה, מומחה הטיסות שלי, ששאל האם אין לך נקודות טיסה? אמרתי כן יש לי מלא בלופטהנזה, והוא פקד: חפש שם!
כך באתר לופטהנזה הצלחתי למצוא טיסה ל-4 בכיוון אחד עם UA בעלות 22.40$ מיסים סה”כ והשאר נקודות, גאוני.
התשלום היה, ותמיד יש תשלום, טיסה שממריאה בשעה 2 אחה”צ ומגיעה בשעה 22:30 לניוארק, הלך יום.
לכך הוספנו מזוודה עבור כ”א בעלות 30$, כך שהמחיר הכולל לכרטיס יצא 35.6$, מעולה נפתרה הבעיה.
היה מאתגר, אבל במקרה הגרוע זה היה עולה הרבה $$$, אבל היינו מרוויחים זמן ששווה גם לא מעט.
טיסה לחייל
זה היה הכי מסובך כי היה צריך לתאם שתשיק לטיול שלנו מבלי לשבור תכנון שלקח זמן רב.
מפה לשם הסתבר שיש את הטיסה הישירה של UA ל-SFO שמגיעה לסן-פרנסיסקו ב-6 בבוקר בדיוק ביום שאנחנו יוצאים משם – בינגו.
בחזרה מצאתי טיסה עם קונקשן בניו-יארק ואז המשך ישיר לארץ, טיסה שממריאה שעה לפני הטיסה שלנו מ-LAX.
חשוב לדעת: יתכן שיש טיסות שמתקיימות, אבל הן לא מופיעות לרכישה באתר החברה. למה? השד יודע למה.
כאן שוב עזר לי המומחה שלי לטיסות.
את הטיסה הלוך שלא ניתן היה למצוא ב-UA ניתן היה להגיע אליה דרך חיפוש בגוגל טיסות שנותן לינק לרכישה בחברה.
אבל איך ידעתי שיש בכלל טיסה כזו? כי הומלץ לי לחפש באליס הישראלי שיש לו יתרון חשוב – ביטול ב-100 ש”ח תוך 14 יום.
זה היה חשוב היות ומדובר בחייל וככל שמשכנו יותר זמן כך הביטחון שהדבר יתאפשר עלה.
בסופו של דבר השוותי מחיר באתר החברה מול אליס, כולל השוואת מחיר ביטול ועמלה (באליס) ובשיקלול חוק הצרכנות הישראלי – והזמנתי באליס.
את הדמי ביטול גם ככה ביטחתי בביטול נסיעה מכל סיבה, סתם כדי לא להתבאס פעמיים באם המסע יבוטל.
בסיכום יש יתרון לסוכן נסיעות, מגיע קצת כבוד למקצוע, גם שוברים פחות את הראש, הוא גם מכיר וגם רואה את כל הטיסות ללא מגבלה.
אצלי החליף את הסוכן החבר ואתר אליס.
-
@מרסלו-0
תודה רבה על התאור המעניין והאינפורמטיבי.
חשבתי את עצמי למתכנן טיולים לא רע, וגיליתי (לא בפעם הראשונה), שיש תמיד מה ללמוד מאחרים.
כל הכבוד על פסילת טורקיש. אני לא הייתי טס איתם אפילו בחינם. אבל אני יודע שיש כאן אוהדי טורקיש רבים.
-
כרטיסים 2 – רכב שכור
ניסיתי האמת שניסיתי להזמין דרך rentalcars.com שהומלצו כאן יפה בפורום.
בהתחלה קיבלתי מחירים בשמיים בסדר גודל עשרות אלפי שקלים, נבהלתי. אין לי הסבר אבל כשפתחתי חשבון המחיר צנח למחיר נורמלי.
קשה לי לדייק איך היה והיכן וכיצד קרה כי זה היה מזמן לפני מעל לשנה וחצי.
אח”כ לא הצלחתי להבין בדיוק מה הכיסוי הביטוחי וניסיתי להשיג את אורן מרום אבל הוא היה מאוד עסוק עם הזמנות לפסח.
אז חזרתי לרגיל שלי שלמה סיקסט שמחיר המחירון שלהם באתר מזעזע אבל עם הנחות כאלה ואחרות מכל מיני סיבות נתנו מחיר טוב (פחות מרנטלס).
הם נוהגים לומר רק עכשיו ורק היום אבל לא נלחצתי ואחרי שבוע קיבלתי מחיר טיפ טיפונת יותר נמוך, ככה יצא.
גם אצלם היה קצת קשה להבין את הביטוח – למשל יש ביטוח שמשות/צמיגים/מראות/מרכב תחתון אבל רק אם זה לא באשמתך.
ההסבר לאשמתך היה טיפה בעייתי למשל אם השארתי דבר ערך ברכב זו אשמתי שפרצו אליו, אבל בתאונה זה כן כלול.
כל דבר אחר אמרו לי לבדוק בזמן לקיחת הרכב.
גם בעניין זה נעזרתי בעבודה עם אנשים שעשו כזה טיול – נתנו לי דוגמה שנקרע להם צמיג מפגיעה במדרכה, ובכלל לא עניין אותם כן או לא ביטוח – לטפל דרך חברת השכרה היה לוקח הרבה זמן טיול ושיבוש התוכנית, אז פשוט קנו חדש.
כנ”ל אם ינעל המפתח ברכב, אני החלטתי שהוא לא ינעל והבטחתי זאת – מעשית כיום זה קשה כי הרכב עצמו יודע היכן המפתח נמצא. אני קשרתי אותו בתוך התיק גב שלי (יש שם מקום להצמיד מפתחות עם ניתוק מהיר) וכך השגתי 2 דברים: התיק חייב לצאת איתי תמיד וכך גם המפתח, ואין אפשרות שאזלזל לדקה ואשאיר את התיק “דבר ערך” ברכב. גם הסיכוי שיפול המפתח ולא אמצא אותו לא קיים, רק אם אאבד את התיק.
לסיכום לא הכל חייבים לבטח.
במערב הרכב היה מחברת Sixt וכמו שסיפרתי היה מצויין במשך 22 יום.במזרח 4 ימים נתנו לי מחברת Dollar ללא תוספת חד כיווני ממנהטן ללוגן/בוסטון.
רק במזרח למדתי כאן אחרי כן שצריך הסדר איזיפס – דוקא בדולר המחיר יקר כי יש להם תוכנית “הכל כלול”, אבל לא נורא ממילא יחסית למערב ההשכרה הזו הייתה יקרה כנראה מפני שהייתה קצרה (או שזה קשור למזרח). כמו שרשמתי כמה פעמים השכרה ארוכה עשויה להיות זולה יותר מהשכרה שקצרה ממנה בכמה ימים. שווה בדיקה, כולל המשמעות של להחזיר קודם בסופו של דבר.
למיטב זכרוני יש תקרה בדולר לתשלום היומי הגבוה, לכן בהשכרה ארוכה זה אמור להשתלם יותר.
בנוסף היה את היום בווגאס עם הקאמרו גג נפתח, אותה כבר שכרתי מאלמו עם כל ההמלצות עליהם פה, ונתנו מענה ומחיר טוב.
מה הייתי משפר?
לאורך ה-22 יום גילינו כל פעם משהו חדש ברכב. אולי היה שווה טיפה להשקיע אונליין או אפילו ברכב עצמו ולראות מה פספסנו וניתן להנות ממנו (למשל מקום אחסון מתחחת לרגליים).
מעניין איך באלמו אתה בוחר את הרכב שלך מתוך מה שקיים.
אני טיפה הסתבכתי, הלכתי דקה לשאול שאלה ופתאום הגיעו במכה כל מי שלקח קאמרו, ורק במזל נשאר רכב אחרון בצבע שחור שרציתי, אחרת היו מתאכזבים מי שחשוב לו מה הצבע.
גשר הזהב כבר רשמתי לא לטעות בשעות רישום ולא להתקמצן זה ממילא חינם.
וגם להיות נחמד למי שמוסר לכם את הרכב, זה תמיד כי בדולר זה לא שינה הרכב נבחר מראש, גם לא באלמו.
בכל מה שקשור לרכב שכור – העיקר שזה עבר בשלום, הכי חשוב. -
כרטיסים 3 – מלונות
מלונות הזמנתי ברגע שנסגר המסלול ועם אופציה לשינויים ושידרוגים בדרך – יחי הביטול חינם.
הזמנתי חלק בבוקינג, חלק באגודה, וחלק ישירות בהילטון שכולל גם המפטון וכדומה.
בכל מקרה את ההשוואות והמיקומים בדקתי בעזרת גוגל מפס.
ניסיתי אתרי השוואה דוגמת טריוואגו שאכלו לי את המח בפרסומות בטלויזיה – לא מצאתי בזה יתרון או מחיר יותר טוב, אולי שווה רק לראות מי יותר זול בנוחות, השאלה האם בסוף המחיר בכלל נכון.
בגדול כל מלון שהחלטתי עליו דרך אתר אחד בדקתי בכולם – בחלק מהפעמים למרות הנוחות במחשב, באפליקציה היה מחיר בטיפה פחות.
ערכתי בהמשך מקצי שיפורים, לא היו לי תזוזות משמעותיות.
בהילטון המחיר הטוב הוא לחברים רשומים, יותר טוב מלהזמין בבוקינג או אגודה.
צריך כל הזמן להתחשב מה המחיר הסופי כולל מיסים – באתר אחד מציגים מראש, בשני מוסיפים בסוף (או רושמים לתשלום במלון וכדומה).
ביטולים או שינויים עשיתי בקלות בכל מקום.
הגזמתי לילה אחד שהיו לי אליו 3 הזמנות, אחת בכל אתר כי כל פעם מצאתי משהו שנראה יותר טוב – לא התחזרתי ובהקדם ערכתי השוואה והחלטתי על מה לסגור וביטלתי את השאר.בכביש 1 הייתי צריך להוסיף מקום לינה אחד מאוחר יותר בתוכניות, היות וקיבלתי לחדר שהוזמן הרבה זמן מראש מחיר טוב, לא הצלחתי למצוא משהו במחיר מתחרה. לא רציתי לוותר על החדר שכבר הוזמן לכן הוספתי חדר ליחיד, מה שיצא טוב ללינה טובה אחרי טיסה וללא הפרעות.
היתרון להזמין כך במפוצל היה לחפש מה שזמין בכל מקום ובמחיר הכי טוב.
התקשורת מול הבתי מלון הייתה טובה גם דרך בוקינג/אגודה – המלון ביום כפור לא רק סידרו לנו מפתח כשר מהדרין במקום כרטיס (לא שהיה צורך לנעול בסוף) הם גם שאלו אם צריך לטפל באורות וכו’ ממש הבינו.
ביטולים היו נוחים בכל מקום.
הארגון היה לי קל כי סחבתי איתי דף עם תיאור המסלול והיכן לנים בכל יום, והכל היה מסודר יפה באפליקציות, אפס תקלות.
החיסרון הוא למי שאוהב שהכל במקום אחד, נוח עם חיסכון בזמן בהזמנה (זמן שווה כסף או הדולראו שניים שנחסוך).
חיסרון אחר הוא לכאורה נקודות – אבל לא משנה מה צברתי איפה בסוף הכל פג תוקף במיוחד עכשיו – כמעט ניצלתי את הנקודות של הילטון במרץ האחרן אבל זה כמובן בוטל.
על המלון בדיסני כבר סיפרתי תודה ל-TWA וגם ל-AA ברוך שפטרנו מהנקודות טיסה האלה.
חשוב: כל המלונות שציינו מיטה חמישית בספה, בארה”ב ספה היא ספה נפתחת שבה הקפיצים של המזרון זה משהו מגוחך כזה שמרגישים אותם טוב. ילדים קטנטנים אולי לא ישימו לב אבל לנוער זה לא ממש טוב. -
@מרסלו-0
תודה תודה על הסיפור. אתה כותב מקסים ואותנטי והיה כיף לחלוק בקצת את החוויות.
-
אוי לא!
כשעושים פה לינקים לאתרים, לחיצה שגוייה ועוברים לאתר וכל מה שרשמתי נמחק, ורשמתי הרבה.
אני אעביר לאשת המע’ יש לי מייל – לינקים צריכים להיפתח בטאב אחר בכל מקרה, זה יפתור את הבעיה. -
@מרסלו-0
א. מצטרפת למה ששירלי כתבה.
ב. מעצבן, אתה לא הקורבן היחיד - כרגע אין מה לעשות עם ההיפר-לינק הנכחד(נדמה לי שכולם בחל"ת), רק לתרגל לחיצה על הטאב במיקום אחר ב"חלל".
-
תודה!
קרה לי כבר ומאז נזהרתי, אבל ניסיתי להוסיף כתב ליד וזה היה קרוב מדי ובום נלחץ.
אני שומר עכשיו בצד, הבעיה שגם העתק/הדבק לפה בחזרה לא עובד טוב, יוצא כתב בפורמט אחר מהרגיל.
הם לא עובדים מהבית?
יש לי גם את הבעיה שלא נפתרה עם שם המשתמש שהוכפל לי. לא חשוב כבר. -
@מרסלו-0 אמר:
הבעיה שגם העתק/הדבק לפה בחזרה לא עובד טוב, יוצא כתב בפורמט אחר מהרגיל.
- העתק הדבק- מופיע לפי הגופן של הטקסט המועתק(אם אני לא טועה).
- יש עוד בעיות בכתיבה באתר המוביל.
הם לא עובדים מהבית?
- נדמה לי שלא(כך נאמר לי) תוכל לברר עם לירון, גם בנוגע לבעיה עם השם המוכפל.
️יש לי גם את הבעיה שלא נפתרה עם שם המשתמש שהוכפל לי. לא חשוב כבר.
-
כן, איתה התכתבתי זה היה מסובך, לא הצליחה, אבל עכשיו צריך לאחד את כל מה שכתבתי פה תחת המשתמש החדש (עם 0 בסוף) נראה אולי בהמשך.