המשך ההתפתחויות באל על
-
-
-
-
יסתפקו בשתי טיסות יומיות ל- DXB.
-
אל על ביקשה עוד כסף, האוצר סירב: "שהבעלים החדשים יסייעו"
גורם במשרד אמר: "אל על צריכה להבין שהיא אינה חברה ממשלתית, אלא פרטית, והאחריות בסוף היא שלהם. לא ניתן בכל קושי להגיע למדינה. לכן, האוצר רוצה לראות בשלב ראשון שהחברה ובעליה לוקחים אחריות על האירוע"
ניסו, לא הצליח, אולי שבוע הבא כן יצליח
-
קולטים עוד בקשות להחזרים/שוברים,
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 10.08.2020. עד היום אפשר היה להזין רק עד 31.7.20.
אבל עדיין לא מחזירים כסף!
-
#לחץ פיזי מתון.
-
@נוסע-מתמיד אמר:
קולטים עוד בקשות להחזרים/שוברים,
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 10.08.2020. עד היום אפשר היה להזין רק עד 31.7.20.
אבל עדיין לא מחזירים כסף!
על כך אמרו גששינו:
“אבל יש לי קבלה”
“תעשה איתה קבלת שבת”
בינתיים נראה משקיעים מאמץ בעיקר בניסיון לסחוט את הקופה הציבורית, לא בהחזר כספים ללקוחות.
-
-
מאוד "מעניין", נראה שגם לה קשה לפרוש.
-
אני הזמנתי כרטיסים באל על לאוקטובר ו2021 נראה לי מחירים סבירים אם לא לומר זולים יחסית (( לופטהאנזה רצתה הרבה יותר )
וזה בלי קשר להחזר או המרת כרטיס שיש לי כבר מהם על חשבון טיסה שלא יצאה ביוני 2020.
יכול להיות שדוקא עכשיו זה הזמן לרכוש באל על בגלל הורדת המחירים ונסיון החברה למכור כמה שיותר כרטיסים בשביל לחזור לשגרה.
גם אם לא נטוס בגלל ההגבלות, לא נורא יהיה עוד הזדמנויות ועוד כרטיס בחשבון – אין סיכונים הנראים לעין בארצנו ולעתיד התעופה של אלעל.
זה ממש לא משנה מי ירכוש אותה או לא, הרי הדיון הזה כבר נמשך פה חודשים רבים וימשך עוד הרבה, הבעיה שהוא נסמך על תקשורת גלויה וזה הדבר האחרון שנכון ומתקרב לאמיתות הדיונים והסיכומים האמיתיים המתקיימים מאחורי הקלעים.
-
תמי מוזס דרך מבנה פירמידה בעלת השליטה בגלובל כנפיים ליסינג, החברה מתפרנסת בעיקר מהחכרת מטוסים ובזמנו כשבדקתי ספגה הפסדים גדולים, במיוחד משום שאחד המטוסים הוחכר לוירג’ין אוסטרליה שהפסיקה לשלם ולפני כן היה איזשהו סיפור עם החכרת מטוס לתומס קוק שהגיעה לחדלות פירעון.
ממבט חטוף נראה שחובות גלובל כנפיים ליסינג די דומים לערכה, אגרות החוב שלה נסחרות ברמת “זבל”.
מבחינת מוזס נשמע שמאוד כדאי לה לתפוס שליטה על ישראייר (נדבך נוסף בפירמידה) ואז להשכיר לישראייר מטוסים שנמצאים על הקרקע ומפסידים כסף וכך להעביר כסף מישראייר לעצמה, כמו שאדם נוימן קנה בניינים וחלקי בניינים והשכיר אותם ל wework (שהוא היה המנכ”ל שלה) במחיר גבוה בהרבה ממחיר השוק או בניגוד לצרכי החברה, כמו שהאחים עופר החכירו אוניות לחברת “צים” שבבעלותם במחיר יותר ממופקע וסחטו את קופתה.
ממבט חטוף על הנתונים תוך פחות משנה, אולי אפילו תוך חצי שנה, דרך החכרת שני מטוסים מוזס תחזיר לעצמה את ה 17 מליון דולר במקום להפסיד על מטוסים עומדים.
מוזס לא המציאה שום דבר חדש.
אגב ישראייר חוכרת מטוסים מאל על, כולל רחבי גוף, בסופי שבוע וחגים שזהו מבחינתה שיא העומס. כך שבאמת יש ספק מאוד גדול באם חברת ישראייר נזקקת למציאה הזו של האיירבס 330 לחכירה לשבוע מלא בכל ימות השנה.
אבל לי כאזרח ישראלי שנתן ערבות להלוואה שישראייר לקחה ובניגוד לאל על יש לי איזושהי תקווה שישראייר תחזיר אותה כל הסיפור הזה לא מתאים, מעולם לא רכשתי ואין ברצוני לרכוש אגרות חוב “זבל”.
כאזרח ישראלי שבכל זאת מקווה לטוס, ואפילו בחברה ישראלית, לא מתאים לי שגורל ישראייר יהיה כגורל אל על או קלאבמרקט.
-
-
בינתיים כנפיים ועוד חברה שלא זוכר את שמה כרגע, נדרשות ע'י נאמן לשפר את הצעתן בצורה משמעותית כדי לעבור לשלב הבא בהליך ההתמחות.
3 קבוצות רוכשים אחרות אושרו לשלב הבא ע'י הנאמן.
חשוב לזכור שמקרה ישראייר הוא לא המקרה אלעל-
ישראייר נחשבת לחברה טובה (יחסית) בנוף התעופה הישראלי, ונמכרת כדי לכסות חובות של IDB ולא בגלל מצב כלכלי רעוע.
מחיר המטרה (בו שואפים למכור את החברה) הוא 100 מליון שקל ו3 ההצעות שעברו לשלב הבא, לא רחוקות מהיעד
-
כאזרח ישראלי חשובים לי שני דברים:
- שישראייר תמשיך לפעול. בעת חירום כמו חצי השנה האחרונה ישראייר היתה החברה הישראלית היחידה שבאמת פעלה ובזמני שיגרה טוב לי שתהיה עוד חברה שתתחרה בחברות אחרות על התייר הישראלי והתייר בישראל, תחרות תמיד טובה ללקוח
- כאזרח משלם מיסים, שהכסף שלי יושקע בתבונה ולא ירד לטמיון
לחברת כנפיים ולבעלים של חברת כנפיים יש רקורד מאוד בעייתי במינוי דירקטורים ומנהלים ובניהול חברות. כאזרח ישראלי לא נראה לי שכדאי לי שכנפיים גלובל יהיו הבעלים של ישראייר
-
טוב, הרי ידוע לכל כי שאר המציעים ידועים בהתנהלות נאותה.
️ -
שוב הורחבה באתר אל על קליטת בקשות להחזר או שובר זיכוי לטיסה חליפית:
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 22.08.2020.
עד אתמול היתה מוגבלת לטיסות שבוטלו עד 10.8.20.
אבל, כמובן שהכסף טרם הוחזר, עבור טיסתנו שבוטלה במאי. ההחזר אמור היה להיות עד 1.10.20.
-
יפה !!!
עוד סימן לחזרתה של אל על לשמישות והבראה.
אכן מעודד כי החברה לא מתנערת מאחריותה לשרות הלקוחות ותחזיר את הכסף למי שמעוניין או כל הסדר אחר.
האמת – היה צפוי לא ייתכן אחרת .
אני אישית ממיר את הכרטיס לתאריך אחר.
-
@נוסע-מתמיד אמר:
שוב הורחבה באתר אל על קליטת בקשות להחזר או שובר זיכוי לטיסה חליפית:
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 22.08.2020.
עד אתמול היתה מוגבלת לטיסות שבוטלו עד 10.8.20.
אבל, כמובן שהכסף טרם הוחזר, עבור טיסתנו שבוטלה במאי. ההחזר אמור היה להיות עד 1.10.20.
בקיצור נראה שההבטחה הקודמת להחזר כספים היתה רשומה על הקרח, חסרת כיסוי,
ועכשיו הרחיבו את ההבטחה חסרת הכיסוי, כמו שסבא שלי היה אומר “עוזר כמו כוסות רוח למת”.
אני מנחש ומקווה שלשובר זיכוי יש כיסוי, זאת אומרת שמי שמבקש להמיר לשובר זיכוי ובאמצעותו לרכוש טיסה נניח לניו יורק בשבוע הקרוב, הוא באמת יוכל לטוס בשבוע הקרוב. אין לי מידע – רק תקווה.
-
אכן, כוסות רוח למת.
2 טיסות – אחת באפריל ואחת ביולי – אגורה לא ראיתי מהם, הגשתי את הבקשות ברגע שהן נפתחו, כתבו לי שהכול בסדר ואני אקבל את הכסף.
האמת? אני לא מאמינה שזה יקרה, מצטערת.