המשך ההתפתחויות באל על
-
החברה עדיין בחל”ת לעד כמה שזכור לי וכוח אדם מטפל הינו חלקי.
יש להם לדעתי מאות אלפי פניות שהצטברו.
הכסף יחזור לכול מי שיחשוק – וזה ברור, אין אפילו קצה של חשש .
שם המשחק – סבלנות, יש מחר ומחרתיים ובסוף הכל יסתדר.
אין פה נבואה או רצון אישי – יש פה התחייבות ומדינה שעומדת בהסתר.
מדובר בחברה מייצגת עם סמל לאומי שגם אם החברה היא פרטית או אחרת, זה ממש לא משנה את התפיסה הלאומית שניתן להתחמק ממנה.
המדינה לא תוכל לאפשר ל”מגן הדוד” ו”הכחול הלבן “ להיעלם, אפילו על חשבון הרווחה חינוך וכד’...
-
@K-Amit אמר:
אכן, כוסות רוח למת.
2 טיסות – אחת באפריל ואחת ביולי – אגורה לא ראיתי מהם, הגשתי את הבקשות ברגע שהן נפתחו, כתבו לי שהכול בסדר ואני אקבל את הכסף.
האמת? אני לא מאמינה שזה יקרה, מצטערת.
יכול להיות שהכסף יחזור והחברה מעדיפה להפר את החוק ולא להחזיר אותו מכל מיני טעמים.
נוח לחברה לקבל הלוואה באפס אחוז ריבית וללא בטחונות מהציבור.
יכול להיות שהחברה שומרת את החוב הזה כדי להפעיל לחץ עתידי על הממשלה.
יכול להיות שיש עוד גורמים,
וכמובן החשוב ביותר, החברה מפרה חוק והרשויות הישראליות (משרד התחבורה?) מפעילות אפס אכיפה, אז מה אכפת לחברה להמשיך להחזיק בכסף?
יש מצב שאם יעבור מספיק זמן או שתהיה אכיפה או שמישהו יגרור את החברה לבית דין (בתביעה קטנה או ייצוגית, מה שיתאים) הכסף בכל זאת יגיע.
-
אל תייאשי אותי ככה...

הגשתי את הבקשה לפני חודש
לא חשבתי שאקבל את הכסף תוך כמה שבועות..אבל האמנתי שנניח תוך 3 חודשים… תמימה מידי??
-
-
אפשר לדמות את נושא החזרת הכסף / המרת הכרטיס לסיטואציה אחרת.
המלונות היו סגורים תקופה מסויימת.
כאשר יפתחו אותם, אז בחודש הראשון השירות והמתקנים והאירוח יהיו לא מן הטובים, בשל התנעה מחדש והחזרה לשמישות, ולכן לא מומלץ להסתער על המלונות, מה שכנראה יקרה בכל מקרה וזהו עוד נדבך שיוסיף עצבים לאנשים.
לאחר תקופת ההסתגלות לאט לאט המלונות יחזרו לתפקד בשגרה ואז מי יזכור שהייתה תקופה כזו. ( הזיכרון האנושי קצר טווח)
אותו דבר נושא הכרטיסים באל על, לאחר שהחברה תחזור לעבוד במתכונת מלאה וכולם יקבלו את רצונם, אף אחד לא יזכור ולא יכתוב ולא יתלונן על התקופה שעברה. ( שווה לעקוב אחר מה שכתבתי ולבחון האם באמת צדקתי והכל היה מיותר, או ששווה להמשיך להתלונן או להיות בלחץ וחרדות מאי החזר הכסף ).
כמובן שיהיו כאלו שיתלוננו על דברים אחרים אבל זה קורה גם בשגרה. אבל זה קורה בכל חברות התעופה, גם הטובות ביותר שטסות היום.
-
@נוסע-מתמיד אמר:
סמנכ"לית הכספים דגנית פלטי השתכרה בשלושה החודשים הראשונים של 2020 372 אלף שקל, שכרה השנתי בסביבות 1,500,000 שקלים. לאור ביצועי החברה מישהו חושב שהיא שווה שכר כזה? עשירית מהשכר הזה?
אם התחלפו הבעלים לא טבעי שיחליפו את צמרת ההנהלה של החברה? במיוחד כשהצמרת כל כך כושלת?
דגנית פלטי מקורבת של תמי מוזס, סומך על תמי מוזס שתמצא לה תפקיד אחר כשכמובן אנחנו נשלם את עלות העסקתה.
אל על לא מצליחה לקבל הלוואה מהבנקים למרות ערבות מדינה ל 75% מהסכום, אל על ביקשה מהאוצר להגדיל את ערבות המדינה מ-75% ל-82.5% ונענתה בשלילה. כולם מבינים שמאות המיליונים של ערבות המדינה יהפכו בעצם למענק כי הסיכוי שאל על תחזיר את חלק הערבות בהלוואה נמוך מאוד..
לפי הפרסומים אל על תגיע לחדלות פרעון בסוף דצמבר אם לא יכנס כסף חדש לחברה,מהבעלים מהלוואה או מכספי משלם המיסים.
אני לא יודע אם לא מחזירים כסף ללקוחות אל על כטקטיקה ללחוץ את האוצר לתת יותר כסף או כי פשוט אין כסף בקופה.
להערכתי אם היה מדובר בחברה רגילה כנראה שרוכשי הכרטיסים היו צריכים לשכוח מהכסף,
אבל לאל על איננה חברה רגילה, לאל על יש פטרונים פוליטיים חזקים שאולי יצליחו להזרים כספי מיסים של כולנו לקופת החברה ובהתאם יכול להיות שהכסף של רוכשי הכרטיסים איננו אבוד.
-
עד כמה שאני יודע יש איסור על מינוי מקורבים או למקורבים אסור להיות מעורבים במינוי או השפעה על מינוי מקורב.
ואני בטוח שגם כאן מינוי כזה או אחר יהיה מינוי חוקי שיאושר עפי אמות המידה .
מאחל לגברת בהצלחה ומאמין כי במהלך תפקידה ניסתה לעשות כמיטב יכולתה על מנת לעזור לאלעל וללקוחות החברה .
-
דגנית פלטי היא אשתו של נדב פלטי, כשמונתה לסמנכ”ל הכספים של אל על בעלה היה סגן יו”ר אל על ודירקטור בחברה,
נדב פלטי שותף בעסקיה של תמי מוזס בורוביץ', למשל מחזיק איתה 80% מהשליטה בחברת מפל (שולטת בכ-20 חברות מדיה) , שותפים בחברת דורי מדיה וכו’.
אתה צודק, כנראה שהן בכלל לא מקורבות, תמי מוזס כנראה לא מכירה לא את נדב ולא את דגנית פלטי, אם היתה נתקלת בהם ברחוב אפילו לא היתה מזהה אותם.
לא טענתי שהגברת לא ניסתה לעשות ככל יכולתה, אולי באמת עשתה ככל יכולתה ופשוט יכולתה ממש לא מספקת.
העובדות הן עובדות, היא סמנכ”ל כספים בהנהלה שהצליחה להביא את אל על לסף חדלות פירעון, וזאת למרות שבתקופת כהונתה כסמנכלית כספים מדינת ישראל שפכה מיליארדים על החברה.
מאחל לה בהצלחה ענקית, לא סתם גדולה, אבל לא על חשבון העו”ש שלי.
-
לא מכיר את בעלה של ואישתו של ….
המינוי אושר ולא נפסל כך שאין מניעה חוקית.
שאם לא כן כנראה שהגברת לא הייתה מועסקת באל על.
המינוי היה חוקי השכר שלה נקבע ואושר.
על פניו לא נמצא דופי בהתנהלותה -* ככול שאנחנו יודעים וגם בתקשורת הצהובה עוד לא התחילו לרכל.
לא נראה לי שבחשבון העו”ש שלי ארגיש בהבדל כתוצאה מהחלפת בעלי תפקידים בחברה כזו או אחרת, לפחות לא הרגשתי עד היום.
זה אפילו נדרש רענונים של בכירים.
-
-
חבל, אם היית מכיר את בעלה של ואישתו של אולי גם אתה היית מרוויח 1,500,000 שקלים לשנה, גם אם הביצועים שלך כושלים.
לא אמרתי שהיתה בעיה חוקית, אני לא עו”ד, אתה זה שאמר שהחוק אוסר מינוי מקורבים ואני הראתי שעובדתית הגברת היתה מקורבת, מאוד מקורבת.
עכשיו אתה צריך להחליט, לעצמך, אתה לא חייב לשתף אותי, או שאתה טועה לגבי החוק או שהיתה עבירה על החוק.
סמנכלית כספים הובילה חברה לחדלות פירעון למרות מיליארדי שקלים שקיבלה כסובסידיה, מבחינתי זהו דופי מספק. לא דופי פלילי חו”ח אלא המלצה מאוד שלילית על העסקתה כמנהלת כספים של חברה גדולה.
ממשלת ישראל שפכה על אל על מיליארדים, נותנת ערבות מדינה (יענו שופכת עוד כמעט מיליארד) על אל על בתקופה שאותה גברת היתה סמנכ”ל הכספים, ואומרת שהסיבה שהילד שלי לא הולך לבית הספר היא מחסור כספי.
אני והילדים שלי משלמים ואנחנו עוד נשלם את הכסף הזה.
מבחינתי זה כל מה שיש לי להגיד על הקריירה של דורית פלטי באל על.
אני מאחל לה שתרוויח 2,000,000 ולא רק 1,500,000 ומכל הלב, אבל בזכות הרווחים שהיא תביא משיפור הפעילות של החברה, לא מכספי המיסים שלי.
מה שמעניין אותי עכשיו – שלאל על תהיה נבחרת ניהולית כזו שתגרום לחברה להיות חברה טובה, שמצד אחד לא נצטרך לסבסד אותה ומצד שני השירות שלה יהיה כל כך טוב שמבחינתנו היא תהיה החברה המועדפת לטיסה לחו”ל.
בינתיים השירות שלה הוא כזה שהחברה מפרה חוק ברגל גסה ולא מחזירה כסף לרוכשי כרטיסים. לי נראה כמו התחלה גרועה.
-
באמת לא מכיר את בעלה ואשתו, ואולי חבל אבל לא נורא.
אני לא ראיתי מסמך רשמי ומאושר ע”י הרשות המוסמכת למעט רכילות בתקשורת והתבטאויות חסרות אחריות הנוגעות למקצוע או התנהלות של אדם זה או אחר.
אני אהיה הראשון שאתנצל ואודיע על טעות במידה ואכן מישהו ראה מסמך כזה ויכווין אותי למקור.
כל עוד אדם לא מואשם או נחשד בכלום אז אין כלום כי לא היה כלום.
אולי התבלבלתי במינויים בשרות הציבורי היכן שאני עובד – שם החוק אוסר על מינויי מקורבים, וגם פה ציינתי שזה עד כמה שאני יודע ולא פסקתי בנושא.
וגם אם היה מינוי מקורב כזה או אחר והוא אושר אז אין מניעה וכנראה שהוא האדם המתאים ביותר למילוי המשרה והתפקיד.
מינויים שלא היו כשרים ונחשפו הופסקו והודחו או הוצבו לתפקיד אחר.
אני בטוח שמינוייה היה המתאים ביותר בזמנו לחברה, ואין לי ספק שעם כישורים כמו שלה וניסיון מצטבר יבשילו את דרכה בהמשך.
-
אני אדבר איתה שתציג לך את הכתובה שלה, כדי שתראה מסמך רשמי.
בזאת מבחינתי הסתיים הדיון בגברת הספציפית הזו
-
-
עדיין לא עידכנת, אז לקחתי את תפקידך.
-
-
-
-
-
עוד הרבה יבואו והרבה ילכו. כמו בכל מקום עבודה מסודר.
זה מצביע על חברה בריאה אשר מבצעת שינויים תקופתיים.
וגם מצביע על כך שתנאי העסקה בחברה הם טובים ולכן אני מניח שמהר מאוד ימצא מחליף אם עוד לא נמצא כבר.