האטה בתיירות?
-
כמו שאמרתי זה בחלק של “ מה שעשיתי להוריי”- אני לא הכרחתי היא הצטלמה בכולם. אני מקסימום סירבתי להצטלם איפה שיכולתי. באחד המוזיאונים סירבו לתת לי פטור. -
אבל הנה עוד ציור קיר מרשים מג’ורגטאון, פננג, מלזיה
-
הבנתי.
אז טוב שלא עירבת את הוריך, גם אני לא אתערב - העיקר שהיא נהנתה ויצאה תמונה משעשעת.
*מה הדבר ש"חייבים לטעום", שנמצא ליד ה"פרסקו"?
-
Dragon ice- ballלא ניסיתי – לא ממש חובב את הקרח-גליצרין הזה.. אבל האמת שבחום שם, אפשר להבין איך ממתקי קרח ישמחו לב אנוש.
-
-
-
-
מבשלים במים רותחים בפיג’י ( למיטב זכרוני פה מבשלים ביצים קשות).. מתחת לבדים/שקים למי שתוהה.
-
-
מגדלור באחד מחופי אורגון , ארה”ב
-
-
יש מצב שתרנגולת אסור לבשל , אבל אולי ביצה קשה אפשר, עם פתק מהרופא…. -
ביוננאן, במחוז העצמאי של עם באי שבירתו דאלי, הגענו ממזרח לאגם ארחאי לאתר ספא סביב נהר רותח.המים יוצאים גבוה במדרון בטמפ. 98 מעלות (אמרו, לא מדדתי) וזורם במדרון.
קרוב לנביעה עושים כוסות רוח שמחוממות על האדים, מסאז’ים עם מים מקוררים לטמפ לא מזיקה, אבל גבוהה, אינהלציה עם אדי הנהר ועוד.
במרחק חצי קילומטר מהנביעה והרבה יותר נמוך בצלע ההר, מגיע נחל הרים קר. שם בנו בריכות עם מים שאפשר להכנס אליהם, החל מחמים מאד שהאמיצים מחזיקים שם דקה או שתיים ועד מים פושרים שאפשר לשרות ולשחות בהם זמן רב.
על שפת מנהר הרותח, קרוב לבריכות, מבשלים, כמובן ביצים ותפוחי אדמה. את יתר האוכל מאדים על אדי הנהר.
האוכל נחשב בריא ויקר בהתאם (למקום פרובינציאלי מנותק, עדיין זול בהרבה ממקומות מתויירים באתרים שורצי תיירים)

ההר שבו נמצא האתר

אזור הנביעה

גשר מעל הנהר הרותח

מתקני אידוי

אחת המסעדות

האוכל, אנני מככבת

אנני ויין, הזוג שבזכותו הגענו לאתר
-
הסיפור – איך הגענו למקום מיוחד כזה ובכלל לטיול מיוחד שרק תיירים בודדים זוכים בו:הגעתי לסין לטקס סיום סטאז’ ברפואה סינית של בתי בצ’נגדו.
הטקס התקיים יום לפני ראש השנה הסיני.
את 3 ימי החג בילינו עם חברים סינים וזרים של בתי.
בסצואן כבר טיילנו, אז החלטנו לטוס ליוננאן ולטייל שם.
התכנית לשבועיים כללה את קונמינג, דאלי וסביבות דאלי.
אחרי שחרשנו את קונמינג ונסענו ליער האבן, הגענו לתחנת האוטובוסים לקנות כרטיס לדאלי.
עוד לא הספקנו לעמוד בתור כשפנתה אלינו בחורה צעירה (יותר במראה מאשר בגיל) והציעה לנו טרמפ לדאלי תמורת השתתפות בהוצאות.
במכונית פגשנו את החבר שלה.
יין (כמו יין ויאנג, נראה הרבה יותר יאנג), בן מיעוט באי היה פרופסור למוזיקה בקונסרבטוריום של קונמינג, אנני מרצה לאנגלית באוניברסיטה בצ’נגדו.
את חופשת ראש השנה הארוכה הם ניצלו לטיול ארוך שמתמקד בחיפוש והקלטת מוזיקת באי עממית ע”י יין.
איסוף המוזיקה מומן חלקית ע”י הקונסרבטוריום וע”י ארגון תרבות באי, אבל עדיין הזוג חיפשו מימון נוסף וגם להכיר זרים ומבחינת אנני לדבר הרבה אנגלית.
הם הציעו לנו להצטרף לנסיעה של שבועיים וחצי, אבל לנו נשאר קצת יותר משבוע, אז סיכמנו על טיול של 4 ימים שבסופו נחזור באוטובוס לילה לבאלי.
המרחצאות האלה היו אקורד הסיום של הטיול המשותף.
הפרידה היתה קשה רגשית, נקשרנו מאד בימים המעטים שטיילנו יחד.
-
תלוי מה בא קודם.
-
-
היי סיילור
טיילתי באיזור אולם לא ידעתי על קיומו של אתר הספא הזה
אשמח לקבל ממך את שם הספא והנהר באנגלית.
-
פוסט זה נמחק! -
יכול להיות שבפנים מגישים גם ביצים
אבל חזית בית קפה בונקובר, קנדה בימי קורונה. הלכו על שיר יותר ישן כנראה מרוב גילאי הלקוחות הפוטנציאלים…..

-
מה זה האייג׳יזם הזה?
כנראה בהשראת התוכנית של ג׳ימי פאלון.
*כל תמונה של ביצים, קופץ לי משפט עתיק יותר(*כנראה עם טעויות): "חברע לייצים אוֹנע בּייצים".

*לא אני צילמתי.