שביל הרי אילת?
-
נתקלתי לפני כמה חודשים בכתבת קידום לשביל הרי אילת
שתפסה את עיני.
מישהו בדק את המסלול הזה יותר לעומק?
תודה
-
נראה נהדר – תודה על הידיעה.
משיטוט קצר במרשתת, לא ראיתי יותר מדי מידע אודות כאלו שממש צעדו את המסלול – כולל הסברים מפורטים. וחבל.
המסלול כמובן מיועד לחורף / אביב ובטח שלא בזמנים חמים.
בעת הליכה במסלול י-לים לאחרונה, התחדדה אצלי אפילו יותר המחשבה עד כמה ישראל “מתפספסת” אצל מטיילי הטרקים.
הרי בכל העולם מחפשים מסלולים “קרובים” שאפשר ללכת אותם שלא בקיץ, כשבכל העולם המערבי השלגים חוסמים את האפשרות ללכת – והנה ישראל מתאימה לכך באופן מושלם – מזג אוויר נוח להליכה, אפילו נעים וכזה שמספק אטרקציות לכאלו שלא מכירים.
אולם, קשה מאוד גם לישראלי ללכת בארץ, בוודאי ובוודאי לטייל שלא מכאן. ואני מתכוון בעיקר לכאלו שרגילים לישון בבקתות הרים / B&B לאורך המסלול. בישראל זה מסובך במיוחד.
המסלול הזה שצירפת – נשמע ממש יפה ואנסה ללמוד עליו יותר. תודה לך
-
הנה הסבר קצר על המסלול באתר של רשות הטבע והגנים
בעיני מדובר בפוטנציאל גדול (הם גם מציינים “למשוך תיירים אירופאים”) שעדיין לא התחיל. לא ראיתי בעמוד ענן איזהשהוא סימון של השבילים האלה (לא אומר בהכרח)
-
אז אני חוזר בי – יש סיפור דרך אחד (שנרשם גם באתר סיפור דרך, גם בלמטייל וגם ב hike) של עודד שטייל במסלול.
-
-
מתכנן לנסוע בסופש הבא ל8 ימים.
לינה בכל הלילות בקמפינג אליפז.
התכנון הוא לבצע את כל הקטעים במסלולים מעגליים או עם שתי מכוניות כשתמיד הגישה והסיום מכביש 90 (כביש הערבה)
-
-
חזרתי אתמול בלילה משבוע הליכה מדהים בהרי אילת
כאמור ישנו את כל הלילות בקמפינג אליפז ולא נדרשנו בבדיקות קורונה.
עשינו מסלולים מעגליים או כמעט כאלו של 8-9 שעות בכל יום. האיזור קשוח להליכה בכל קנה מידה ונידח אבל יפה בצורה שלא תתואר.
באופן עקרוני שביל ישראל הינו האוטוסטרדה של האיזור ושם פוגשים קצת מטיילים אבל בודדים והשבילים שניגשים לשביל ויוצאים ממנו מזמנים הפתעות ויופי שקשה להעביר במילים או תמונות.
אפשר לומר שכבר הלכתי את רובו של שביל ישראל אבל השבוע הזה זימן הפתעות שגרמו לי להרגיש טירון. ממוצע הקילומטרים שחשבתי שאפשר ללכת ביום ירד פלאים. אתמול למשל “הלכנו” 8 קילומטר ב8 שעות אבל מדובר ביום של טיפוסים משופעים עם יתדות שפגשתי לפני זה רק בנחל עפרן שליד שדה בוקר אבל אתמול בנחל מפלים בעליה להר שלמה ואחר כך בירידה להר יהורם ומשם בחזרה לרכב בנחל נטפים זה נמשך לאורך כל היום.
לא קראתי מספיק על המסלולים וסמכתי “על הניסיון שלי” אבל הוא ממש לא התאים לאיזור הזה.
הישוב שחרות היווה הפתעה עבורינו ויצאנו ממנו לטיול קצר וקל לגב עישרון היפה שהיה יבש ביום שישי שעבר
“מסלולים” מומלצים במיוחד:
נחל יוטבתה
נחל צפונות ומצפה עמרם
הר ברך והירידה של צוקי תמנע על שביל ישראל
שביל ישראל בתוך פארק תמנע והשביל הכחול שמסתעף ממנו לפני האגם המלאכותי
נחל רחם עליון ונחל אמיר
נחל מפלים הר שלמה להר יהורם ונחל נטפים
-
YNET כאילו שמעו וירדו אחרינו:
https://www.ynet.co.il/vacation/israeltrips/article/ByHfTy35w#autoplay
-
-