ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קולורדו יוטה עד ווגאס - ספטמבר 2021

פורום צפון אמריקה
    יוטה לאס וגאס קולורדו
    10
    18
    1678
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yuvaln11
      yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב לחברי הפורום,

מתכננים כבר כמה זמן  טיול לחגים  2021 אם הקורונה תאפשר .... מרגיש שצריך לשמור על אופטימיות ולקוות שנהיה כבר בעולם יותר נורמלי מהיום.

אנחנו זוג + 2 בנות (10+13) בטיול רביעי לארה"ב. כבר היינו פעמיים בחוף המזרחי ובשנה שעברה במערבי מסיאטל ללוס אנג'לס. מכירים פחות או יותר את סגנון הטיול באמריקה, אין בעיה עם נסיעות ארוכות ודילוגים של לינה כל יומיים שלושה. אוהבים טבע  וגם ערים ומנסים תמיד לשלב בינם.

עכשיו מתכוונים לטייל בפארקים של קולורדו ויוטה בעיקר עם ביקור בילוסטון וסיום בווגאס. עברתי על המון סיכומי טיול והצעות בפורום על מנת לגבש את המסלול.

הטיול מתחיל ב  4/9 או ב 3/9 ומסתיים ב 27/9 ובנוי באופן  גס מ 23 לילות :

דנבר – 3 לילות (בעיקר בגלל הגעה מאוחרת לעיר וזמן התאוששות שנדרש לנו מניסיון של שנים קודמות)

פארק הרוקיס  - 3 לילות (לילה אחרון באמצע הדרך לגראנד טטון)

גראנד טטון – 2 לילות

ילוסטון – 3 לילות

סאלט לייק סיטי – 2 לילות (על הדרך למואב וקצת מנוחה מפארקים)

מואב – 3 לילות (ארצ'רס, קניונלנדס פארק)

פייג' – 2 לילות (אגם פאוול וקניון אנטילופ)

קאנאב – 2 לילות (פארקים ציון וברייס)

לאס וגאס – 3 לילות

השכרת רכב בדנבר והחזרה בוגאס (זה כבר יעלה בקנס  יפה בטח של השכרה לכיוון אחד..)

מחירי כרטיסים כעת סביב 815$ לאדם מה שנראה לי סביר (ברור שטיסות עוד יכולות להשתנות בגלל המצב).

אשמח לשמוע את דעת הפורום למסלול ובעיקר אם לא נדחסים כאן יותר מדי פארקים דומים בזמן קצר מה שנקרא תפסת מרובה לא תפסת J. כלומר אולי לוותר על אחד ולהשקיע יותר באחרים.

תודה רבה !

יובל ש. דור.ד גדליהו מהגרעין karnielr dhz 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יובל ש.
        יובל ש. @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי יובל ש.

@yuvaln11

היי,

כמה הערות:

1. הנסיעה מ-Rocky Mountain NP עד אזור טיטון היא מאד מאד ארוכה (8 שעות של נהיגה לא כולל עצירות). גם למי שאין לו בעיה עם נסיעות ארוכות, זה יכול בהחלט להיחשב כמוגזם. כך שהייתי מוסיף לפחות לילה אחד בדרך.
        2. בילוסטון לדעתי אפשר אפילו 4 לילות, זה כמובן פארק ענקי עם הרבה דברים לראות, ומרחקי הנסיעה בין נקודות העניין הם יחסית גדולים.
        3. זה רעיון טוב לישון בקאנאב, אבל לאו דווקא כנקודת מוצא לביקור בברייס ו-Zion מהסיבות הבאות:
        • קודם כל, בדרך לוגאס אתם במילא יכולים לעבור דרך Zion, כך שעדיף כבר לישון בכניסה לפארק, בעיירה Springdale. לדעתי גם כדאי מאד לישון שם 2 לילות כדי לראות את הפארק כמו שצריך (כלומר, לעשות לפחות מסלול הליכה אחד, כאשר הפופולריים ביותר הם Angel’s Landing ומסלול ה-Narrows בתוך הקניון).
        • שנית, אני אישית ממש ממש ממליץ לישון לילה אחד בכניסה לברייס כדי שתוכלו להגיע לשמורה על הבוקר לראות את הזריחה. הזריחות מעל הפארק מדהימות, מהיפות שראיתי. כמובן שגם מומלץ שיהיה לכם זמן לעשות שם לפחות מסלול הליכה אחד, אם כי רוב המסלולים שם קצרים יחסית. צריך לזכור שהשמורות (Zion ו-Bryce) לא כאלה קרובות אחת לשנייה, יש ביניהן בערך שעתיים נהיגה ובעיני זה מצדיק מעבר של מקום לינה. אם התיירות תחזור במלוא המרץ, אתם גם תרצו להגיע לשמורות כמה שיותר מוקדם כדי להקדים את התיירים האחרים, ובשביל זה כדאי מאד לישון קרוב ולא במרחק של שעה-שעה וחצי נהיגה.
        • נקודה נוספת היא שליד Kanab עצמה יש לא מעט דברים יפים לראות, הבעיה שרוב המקומות המעניינים נגישים רק לרכב 4x4 (גם אם תשכרו אחד כזה, חב’ ההשכרה הסטנדרטיות אוסרות לעלות על דרכי עפר). אני אישית ישנתי שם בשני טיולים שונים (בכל פעם 2 לילות) ובכל פעם לקחתי סיור יום בג’יפ עם חברה מקומית. בפעם הראשונה הסיור היה אל ה-Wave המפורסם ב-North Coyote Buttes (הגעתי לבד בחורף והתמזל מזלי להשיג פרמיט, זה לא משהו שאפשר לבנות עליו) ובפעם השנייה סיור משולב למקום מדהים בשם The White Pocket שהוא אחד היפים שראיתי בדר’ מזרח ארה”ב, וכן לקניון מקומי בסגנון אנטילופ (אולי פחות יפה, אבל גם לא ממוסחר, וריק מתיירים). מקום מומלץ שלא הייתי בו הוא South Coyote Buttes, צריך להשיג פרמיטים אבל זה יותר קל לעומת ה-Wave. ממליץ להסתכל באתר שלהם ולראות אם משהו מדבר אליכם.
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • דור.ד
          דור.ד @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

היי

קודם כל יותר נח לרשום את תכנון בימים ולא בלילות כי לא ברור כמה ימים רוצים להקצות בכל מקום

אני מניח שאתם מכירים את העדפות שלכם – אבל האם עם 2 בנות בגילאים שציינת לא יותר מידי טבע?

אנחנו עשינו ב 2019 טיול מעגלי מדנבר שכלל חלק גדול ממקומות שהייתם רק ללא וואגס  (תאור בבלוג שלי באתר)

אני הייתי מנסה לשלב את החלק של קולרדו בין דנבר ליוטה – אולי במקום הרוקיס.  הייתי מנסה למצוא מקום בתכנית גם לסדונה הנפלאה

במואב תנסו לשלב אטרקציות שונות שמשולבות בטבע (נסיעה ברכבי שטח ושיט ועוד) אצלנו זה היה שיא הטיול, כמובן ביחד עם השיט באגם פאוול

מסכים עם קודמי כי נסיעה מהרוקיס לגראנד טייטון בעייתית מאוד ביום אחד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

אני, בניגוד לקודמי , גם מאנשי רישום הלילות. כלילה ראשון הוא תמיד יום ההגעה למקום,

ואני מניח שזה גם דרך החשיבה שלכם.

ראיתי שדווקא שמתם לכם לילה בין הרוקיז לטטון כדי לשבור את הנהיגה.

לגבי המסלול עצמו- הוא בהחלט אפשרי. אני גם לא חושב שהוא כולל נסיעות נורא ארוכות על הנייר ( איך שהוא תמיד מחפשים עוד עצירות, ועם הפסקות אוכל וכו’- הימים תמיד ארוכים משתוכננו). מה שכן נראה שאתם לא מתכננים כניסות ממש לעומק השמורות ( כמו הצעות לדברים מעבר לנקודות התיירות הבולטות שהוצעו לכם ע”י מגיבים קודמים).

אם זה מה שבגדול התכוונתם לעשות- אז יש לכם מסלול מקיף וטוב. אם בכל זאת תחליטו לעשות הליכה ארוכה יותר וכו’- אני חושב שאפשר לארגן את הנסיעות באופן שאולי תתאפשר הליכה יומית כזו, אם יש עניין.

תהנו ( והלוואי  ונהיה כולנו במצב לבצע!)

• יובל ש.
              יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

גם אני רק עכשיו שמתי לב שכן נכלל לילה אחד בין הרוקיז לבין גרנד טיטון. אז עכשיו נשאלת השאלה האם 2 לילות ברוקיז זה מספיק. בגדול אם רק רוצים טעימה, זה יכול לעבוד. כמובן ששמורת Rocky Mountain היא רק אחד מהמקומות היפים ברוקיז של קולורדו, גם אזור Aspen, למשל, יפה מאד ושווה ביקור.
              • karnielr
                karnielr @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

שינויים שהייתי עושה: מורידה לילה אחד מדנבר, בסיום היום בטיטון הייתי מקדמת ללינה בילוסטון, ילוסטון שווה 3 ימים מלאים גם אם לא עושים מסלולי הליכה ארוכים.  ברוקיס יום אחד מלא הוא סביר למטייל הממוצע. גם אני ממליצה לישון בספרינגדייל לטובת טיול בפארק ציון ובמיקום קרוב לברייס לטובת טיול שם. אנחנו עשינו בזמנו טיול דומה מעגלי. זה דרש עוד קצת זמן אבל התאפשר לנו לבקר בעוד מקומות יפים מאוד בקולורדו כגון אספן, יוריי והקניון השחור של הגניסון. אם זה אפשרי מבחינתכם, שווה. 

• dhz
                  dhz @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

אינני יודע עד כמה אתם מעוניינים בטיולי הליכה.  זה בהחלט יכול להשפיע על משך הזמן שיש להקדיש למקומות השונים.  אני אניח שאין לכם כוונות להרבות בטיולי הליכה.

מספר הערות מניסיוני.

1. דנבר לא כזאת מעניינת.  יום אחד נטו יספיק לכם לעיר.  אם בכל זאת רוצים להשאר לילה נוסף, אפשר לנצל את היום הנוסף כיום טיול שלאחריו חוזרים ללינה בדנבר.  אפשרויות לזה:  אפשר לנסוע לאידהו ספרינגס (על I-70) ולבקר במכרה.  יש גם פעילות של “חיפוש זהב” שיכולה להתאים לילדים.  משם ניתן לעלות לפסגת הר אוונס, ההר הגבוה ביותר שלפיסגתו מוביל כביש סלול (עליה בתשלום.  מכוסה על ידי הפס השנתי America the beautiful, אותו ניתן גם לקנות בתחילת העליה להר אוונס).   אפשרות שניה היא נסיעה לקולורדו ספרינגס וביקור שם (Garden of the gods, עליה ל- Pikes Peak).
                  2. לילוסטון שווה להוסיף יום נוסף.  במיוחד כאשר מדובר בביקור הראשון שלכם בפרק הזה, ששטחו כחצי משטח ישראל.
                  3. סולט לייק סיטי – העיר לא מענינת.  אפשר להעביר כמה שעות במרכז הכנסיה המורמונית.  מעבר לכך, לא ממש יודע על משהו מענין.  אפשר לנסוע לאגם המלח.  אני ביקרתי במערות Timpanogos בדרך למואב.  הדרך לקחה לי יום שלם, אגב.
                  4. במואב אפשר לשהות גם זמן רב יותר, תוך יציאה לטיולי יום.  אני הגעתי בטיולי יום אפילו ל- Monument Valley (אם כי הוא בכוון שלכם לפייג’, כך שזה לא צריך להיות טיול יום).  שימו לב שלקניונלנדס יש שני חלקים בהם ניתן לבקר עם רכב רגיל:  Islands in the sky, הצפוני, וNeedles הדרומי.  ביקור ב- Needles יכול להיות טיול יום ממואב, כאשר בדרך אפשר לסטות לכוון איזור תצפית על הפרק (במיוחד על איזור Needles).  הסטיה לא קצרה (נסיעה הלוך ושוב).
                  5. עוד עצה לגבי מואב – אל תוותרו על נסיעה על כביש 128.
                  6. הנסיעה ממואב לפייג’ ארוכה.  תוודאו שניתן לבצעה ביום אחד (גם אם לא מבקרים במוניומנט וואלי) 
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

מפנה אתכם לבלוג שלי, המתאר טיול מדנבר ללאס וגאס (וחזרה).  לא מכסה את הנסיעה לילוסטון ומשם למואב, אבל כן את שאר חלקי הטיול:

טיול מדנבר עד לאס וגאס

• עמיחי13
                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אני מבין את הרצון שלכם לבקר בווגאס, ומן הסתם זה גם משפיע על המסלול. אבל ממליץ בחום לשקול לוותר על ווגאס, ולעשות מסלול מעגלי לדנבר. אחרי מואב, במקום לנסוע לכיוון ווגאס, לפנות מזרחה ולחזור לדנבר דרך המקומות היפים של קולורדו.

אני מאוד אוהב את הפארק הלאומי הרי הרוקי, וגם יצא לי להגיע לשם כמה פעמים. אבל זה רחוק מלמצות את היופי של קולורדו. נסיעה ממואב חזרה לדנבר תאפשר לכם לטעום עוד מקולורדו.

• yuvaln11

תודה גדולה לכל המגיבים, למדתי הרבה.

1. יובל ש. – בהחלט גרמת לי לחשוב על שינוי מקומות הלינה ולהוסיף עוד דילוג על חשבון הנוחות של שינה בקאנאב לשתי לילות.
                        2. דור ד. -רציתי לשלשב את כל האיזור בין קולורדו ליוטה, אבל ויתרתי לטובת הרוקיס כי אי אפשר להספיק הכל לצערי הרב. אשמח לשמוע על האטרקציות שעשיתם באזור מואב ואם זה נמצא בבלוג שלך אז את הקישור אליו.
                        3. גדליהו – נכון אנחנו לא מתכוונים כניסות לעומק אלא יותר הליכה קצרה או שתיים ביום במסגרת המגבלות של כח האדם שנמצא איתי 🙂
                        4. karnierlr – אז את אומרת שהיית עושה לילה אחד בגרנד טטון (בעיירה ג’קסון לצורך העניין) ומעבירה לילה לילוסטון ? 
                        5. dhz – 
                        • חשבתי אולי לנסוע לעיירה גולדן ולמבשלת הבירה של Coor’s . שווה טיול יומי ? 
                        • הרעיון של אידהאו ספרינגס נשמע מעניין ואבדוק אותו
                        • סאלט לייק – שמעתי שמשעממת אבל נגיע אליה בערה ככה שיהיה לנו בה באמת רק יום אחד למחרת לנוח קצת מנסיעות.
                        • במואב בניתי רק על island in the sky. לא נראה לי שנספיק לבקר גם ב  needles
                        1. עמיחי – ווגאס זה גם לא הפייבוריט שלי אבל יש הבטחות שצריך לקיים גם לאשה 😃 ונראה לי שתוספת של עוד טבע וישאירו אותי לבד שם… זה יצטרך לחכות לטיול הבא כנראה.

שאלה לגבי רכבים אם מישהו יודע –  האם מוכרת איזה אפשרות לא לשלם קנסות one way על השכרה כזו דנבר – ווגאס ? איזה חברת השכרה שמוותרת על זה ? ראיתי שמדובר על כ 300$ וזה לא מעט.

ושוב הרבה תודה למגיבים.

עמיחי13 דור.ד dhz los-angeles karnielr 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • עמיחי13
                          עמיחי13 @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

אם אתם כבר מגיעים למואב (וגם בגלל שסדונה לא בתוכנית), אולי כדאי לשלב שם קצת פעילויות למשפחה? יש שם שפע של אפשרויות, כמו ראפטינג, אופניים, טיול ג’יפים, אומגות וכו. גם בדרך מילוסטון אל סולט לייק סיטי יש אפשרויות של ראפטינג.

https://www.moabadventurecenter.com/moab-with-kids

• segev17
                            segev17 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11 אמר:

נבר – 3 לילות (בעיקר בגלל הגעה מאוחרת לעיר וזמן התאוששות שנדרש לנו מניסיון של שנים קודמות) פארק הרוקיס  - 3 לילות (לילה אחרון באמצע הדרך לגראנד טטון) גראנד טטון – 2 לילות ילוסטון – 3 לילות סאלט לייק סיטי – 2 לילות (על הדרך למואב וקצת מנוחה מפארקים) מואב – 3 לילות (ארצ'רס, קניונלנדס פארק) פייג' – 2 לילות (אגם פאוול וקניון אנטילופ)

מפנה גם לבלוג שלנו שכלל כמעט כל היעדים בטיול שלכם

וכמה הערות – דנבר הייתי מוריד יום לטובת הרי הרוקי – אפילו אם המנוחה תהיה שם 

ילוסטון בעיני ממש חסר זמן – למעשה יש לכם רק יומיים וקצת לטייל שם  

בסופו של דבר יש לכם 3 מוקדים רחוקים  – קולורדו – ילוסטון – נבדה ואישית הייתי מוותר על אחד בטיול של 3 שבועות

באופן כללי זמן הנסיעה שמתווסף בגלל ההצפנה לטיטון ולילוסטון (הלוך וחזור) משמעותי ביותר ובאופן טבעי טיול עומק של קולורדו- יוטה – נבדה יהיה הרבה יותר הגיוני ויאפשר טיול בקולורדו עצמה (מהיפות שיש)

מצד שני ילוסטון בהחלט מצדיקה מאמץ רק שגם דורשת זמן – לחלופין אפשר לוותר על נבדה ולחתוך אחרי מואב חזרה לקולורדו כהצעת עמיחי 

ובסופו של דבר אתם לא באמת מטיילים בקולורדו אלא רק בפארק הרי הרוקי (ודנבר הדי רגילה) ככה שעם כל יופיו הייתי שוקל גם אופציה לוותר על קולורדו ולתת לה בעתיד את הטיול הראוי לה (במיוחד שזה טיול רביעי שלכם הארצות הברית מה שמרמז שיהיה גם חמישי (-:)

• דור.ד
                              דור.ד @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

מצרף קישור לבלוג שלנו לטיול דומה מאוד למעט החלק של ווגאס כולל אטרקציות שעשינו

ואני שלא בדעת הרוב בפורום הזה לדעתי 3 ימים בהחלט מספיקים בילסטון

• dhz
                                dhz @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

לא ביקרתי במבשלה של Coors.  אפילו אינני יודע היכן היא.   אם כבר גולדן, אז ניתן לבקר באמפיתאטרון Red Rocks שבקצה הפרבר.  כשאין הופעה הוא פתוח ללא תשלום.  הנוף יפה.  כמו כן, יש אתרים נוספים באיזור, כמו הר Lookout, שנמצא קצת מערבה משם.  עליו נמצא הקבר של באפלו ביל וכן יש תצפית על דנבר.

כל האתרים הללו מוזכרים בבלוג שלי (ממש בהתחלה, לנוחיותכם):  טיול מדנבר ועד ילוסטון ב- 2007

תמונות מהר אוונס:  תמונות מהר אוונס

לגבי Islands in the sky, אם בפארק Arches אין כוונה לעשות הליכות ארוכות, סביר שתוכלו לשלב את הביקור ב- Islands in the sky באותו יום.  עשיתי זאת בביקורי שם.  ב- Islands in the sky, העיקר הוא תצפיות והביקור בו לא יקח יותר מ- 2-3 שעות.  יש גם פארק מדינה של יוטה לידו.  פסחתי עליו, אבל תוכלו לבקר גם בו אם יהיה לכם זמן.

• los-angeles
                                  los-angeles @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

@yuvaln11

הי, אנחנו שכרנו רכב בדנבר והחזרנו בווגאס, הקנס הכי נמוך היה באלאמו והיה "רק" 250 דולר.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • karnielr
                                    karnielr @yuvaln11 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                    • שירליץ
                                      שירליץ @los-angeles נערך לאחרונה על ידי

@los-angeles

לא יודעת אם שמתם לב, אבל ה6 בספטמבר זה לייבור דיי, מה שאומר שסוף השבוע הזה מאד עמוס בתיירות מקומית. זה לא צריך להפחיד אבל כן כשאי לקחת בחשבון עם הזמנות מראש ונמנעות ממעברים ארוכים כי יש פקקי ענק באיזורי התיירות. 

סתם לסבר את האוזן, לפני כמה שנים חזרנו מלאס ווגאס הביתה ולקח לנו 12 שעות על הכביש במקום ה9 שלקח בהלוך. 

• yuvaln11

תודה רבה לכולם בהחלט הרבה חומר למחשבה ובעיקר לגבי הנושא של שלושה מוקדים רחוקים בזמן של 3 שבועות . זה כאמור היה החשש שלי שאני מנסה לתפוס הרבה בזמן שאינו מספיק, אז אשקול הורדה של אחד מהם או שאנסה לגנוב עוד שבוע 😀
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון