לינה בסן פרנסיסקו
-
היי,
כחלק מהתכנון של הנסיעה בקיץ, וכדי לנצל את האפשרות להזמין מלונות בלי דמי ביטול ובלי מקדמה, אני מחפש מלון בסן פרנסיסקו.
הבנתי שיש שם כמה איזורים לא סימפטיים.
התוכנית היא לא להיות עם רכב שכור אז חשוב שזה יהיה במקום שנמצא במרחק הליכה לחלק מהאטרקציות ובקרבת תחנה לנסיעה לשאר המקומות.
ראיתי המלצות על מלונות The Pickwick Hotel San Francisco ו- The Park Central San Francisco. שניהם ממוקמים באיזור כיכר יוניון ובמחיר די דומה. הפארק סנטרל עם ביקורות יותר טובות ו-4 כוכבים ולא 3.
האם זה איזור שעולה על הדרישות ?
יש למישהו ניסיון עם אחד מהמלונות האלה ?
והאם יש משהו יותר מומלץ שעונה על הדרישות ?
תודה מראש!
-
איזור יניון הוא טיפה גבולי מבחינת הומלסים, ואם נכנסים לכיוון טנדרלוין זה הופך לאיזור לא נעים ממש. יצא לי ללון באיזור בנסיבות עסקיות, ואנחנו מסתובבים שם לא מעט (כולל בת ה-17 שלי שנוסעת לעיר לבד עם חברות) אז לא הייתי מגדירה את האיזור כמסוכן, אלא רק שצריך לשים לב לאן הולכים.
זה איזור פופולארי ומלא תיירים ואנשי עסקים (בימים כתיקונם), הכיכר נחמדה ומוקפת גלריות, מסעדות וחנויות (כולל מייסיז ענק וחנות אפל מאד פופולארית ויפה), ואני יכולה להמליץ על שני מקומות לבקר בהם מעבר לחנויות (בערך שעה, שעה וחצי לכל אחד) – מוזיאון הגלידה, והמוזיאון היהודי העכשווי. יצא לי גם לעשות באיזור סיור מודרך לילי בנושא פשעים ורוחות שהיה נחמד.את המלונות הספציפיים אני לא מכירה. ואנחנו בדרך כלל עם האוטו אז לא בקיאה בתחבורה ציבורית.
בתמונה – יוניון סקוור לפני שבוע וחצי בביקור אחרון לפני שהכניסו אותנו שוב לסגר.

-
כאמור, איזור יוניון זה אזור שמלא במבקרים, מסעדות וחנויות (בימים רגילים). לי יצא לישון שם כמה פעמים בנסיעות עיסקיות (במלון הילטון). בעיר יש הומלסים וזה מורגש, אבל אני לא הרגשתי פחד או סכנה. יותר מהכל, זה קצת עצוב.
אזור שמאוד פופולרי בקרב התיירים זה החוף הצפוני (“רציף הדייגים”) – פחות אותנטי, אבל שפע של מלונות, מסעדות ואטרקציות שתיירים אוהבים.
למי שיש רכב שכור (אבל אפשרי גם לך) פופולרי להתאכסן באחד המוטלים של רחוב לומברד – חניה בחינם, וגם מחירים נוחים יותר, אם כי לא מרכז העניינים.
-
אם המטרה היא להיות במרכז אזור השופינג של העיר, יוניון סקוור זו בחירה הגיונית. אתם תראו הרבה הומלסים (בעיקר באזור Market St) אבל כל עוד לא תיכנסו לשכונת הטנדרלוין הסמוכה זה לא באמת ירגיש מפחיד – אולי קצת לא נעים...
צריך לומר שמדובר בסופו של דבר על רובע דאונטאון קלאסי עם בניינים גבוהים והרבה רעש - לא מאד שונה מכל דאונטאון בעיר אמריקאית גדולה אחרת. לטעמי האזור של North Beach הרבה יותר נעים, שקט ועם נוף יחסית פתוח שמזכיר את הגלויות המפורסמות של סן פרנסיסקו – בנייה נמוכה וצבעונית, ים בצבע טורקיז והזדמנויות להציץ בגשרים הגדולים (ביי ברידג’ וגשר הזהב). עם זאת, זה עדיין מיקום מספיק מרכזי כדי שיהיה קל להגיע לכל מקום בתחב”צ.
-
אזור נוב היל הוא מומלץ מבחינת לינה, גבוה מעל המפרץ . יש בו כמה מלונות טובים ויקרים. אנחנו היינו בהנטינגטון. שווה כל שקל.
-
מתחבר להצעתו של עמיחי וממליץ על האזור שליד רציף הדייגים ועל המוטל החביב Columbus Motor Inn. מוטל פשוט אבל נקי מסודר ויש חניה בחינם שזה מצרך די נדיר בעיר גדולה כמו סן פרנסיסקו . בונוס – מסעדה איטלקית חמודה מאד ליד המלון : The Italian Homemade Company. מומלץ בחום.