ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון טיול לגווילין ויאנשו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    גווילין יאנגשו סין
    3
    6
    940
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletb2
      ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

הי, אנחנו מתכננים לנסוע לגווילין ויאנגשו בפברואר, במהלך ראש השנה הסיני (אנחנו גרים בסין) . אני מתלבטת כמה ימים כדאי להקדיש לאזור ואיך לחלק את הימים בין גווילין  ליאנגשו . בסוף דצמבר אנחנו נוסעים לטרסות האורז ביונאן ככה שאני לא חושבת שיש צורך לראות את טרסות האורז ביאנגשו, אלא אפ כן, יש בהן משהו מיוחד שאין ביונאן. 

תודה רבה לעונים 

Sailor שמוליק בנגלור 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

@ayeletb2

טרסות האורז שם הן מראה נלווה למיעוטים שיש שם. יאו ומיאו (המונג), שככל הידוע לי אין ביוננאן.

חוץ מהמיעוטים, המיוחד שם הם ההרים המשמים מוטיב נפוץ בציור הסיני. לדעתי, הדרך הנוחה ביותר להנות מהם היא בשיט על הנהר בין גויילין ליאנגשו, או להפך.

ודאי תוכלו לקבל עזרה ולשלם מחיר לסינים ולא לתיירים, אם כי בתקופת ראש השנה גם סינים משלמים לפחות כפול מאשר בתקופות אחרות.

ayeletb2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletb2
          ayeletb2 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

תודה על התשובה , אכן הזהירו אותנו שבפברואר המחיר כפול ואף משולש מכיון שזהו ראש השנה הסיני . כשכתבת על מיעוטים , האם התכוונת לשבט ארוכות השיער ? כמה ימים היית מקדיש לאזור ? 

תודה 

איילת 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

@ayeletb2

גואנגשי היא פרובינציה של הרבה מיעוטים (עם רוב של בני האן). אבל נחשבת אוטונומיה של מיעוט ז’ואנג ממוצא תאי שמהוים שליש מהאוכלוסיה.

זה אותו מיעוט או קרוב מאד לזה שחי באיזור שילין, יוננאן.

שני המיעוטים הגדולים הבאים הם דונג ומיאו.

המיאו הם חלק מעם ההמונג שחי בעיקר בויטנאם, לאוס, מיאנמר ותאילנד תמיד בהרים, כולל בגואנגשי.

יאו שנקראים גם מיאן (Yao/Mien) "ארוכות השער" בפי התיירים אף הם חיים בהרים. זה שבט מטריארכלי בו המטרונות הן בעלות הרכוש, הגברים חסרי רכוש.

רבים מהגברים הצעירים עוזבים את השבט.

אצל היאו והמיאו אפשר לבקר בטיול יום ולראות 2-3 הצגות מיוחדות לתיירים או לשהות לילה או יותר בהום סטיי וללמוד קצת יותר.

ayeletb2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ayeletb2
              ayeletb2 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

תודה גדולה על ההסברים המרתקים והעזרה, אנחנו גרים בקונמינג ואת המיעוטים הגרים באזור שילין פגשנו בטיולים באזור. לעיתים קרובות אני רואה קשישות בלבוש מסורתי מטיילות עם הנכדים בקומפאונד שלנו או בשוק. מקווה שנהנה בגווילין ויאנגשו למרות הצפיפות הצפויה והמחירים היקרים . 

איילת 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שמוליק בנגלור
                שמוליק בנגלור @ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

@ayeletb2

אני נמצא כבר 100 ימים בסין.

לפני ראש השנה הסיני יש הרבה מגבלות במפעלים שאומרים לעובדיהם לא לנסוע למשפחות או לעזוב את הערים ולכן אני חושב שבשנה זאת הכמויות שיפקדו איזורים אלה ואחרים לא יהיו כבשנים עברו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון