לה לקטמנדו-הגעה
-
לא הבנתי את ההצעה שלך. אתה יכול ללכת מסטוק לרומבק דרך סטוק לה (4850), ומרומבק להמשיך דרך גאנדה לה לצ’ילינג. משהו כמו שישה ימים כולל נסיעות.
אם אתה מתחיל את טרק מארקה מהגשר שאחרי צ’ילינג אין לך בעיה להתכנס לשישה ימים כולל יום הסתגלות נוסף לפני נימאלינג, וכולל הנסיעות. היום הקשה היחיד בטרק הוא האחרון (חציית קונגמארו לה).
-
היי דרור,
יש לי כמה מפות טרק טובות של לאדאק.
העניין שאני טס בשבוע הבא לדרך המשי. אחפש דרך להעביר לך מפה או לסרוק לך.
(ב- 17/7/17 אני בדרכי ללאדאק
) -
הבנת את הרוב צביקה…
לא להתחיל מסטוק אלא מספיטוק! לא עובר דרך סטוק לה אלא הולך ללילה ראשון ברומבק שהינה בערך בגובה 3800 אחר כך לילה שני ביורוצה איפה שישנת אתה.
גם את היום הקשה אני רוצה להקל על ידי לינה בשינגו. הלינה בשינגו תהיה גם חשובה למי שימשיך למארקה כמוך מכיוון שגם היא מעל 4000 מטר ועוזרת להתאקלמות קדימה.
אני חושש להמשיך בעמק מארקה כדי לא להיכנס ללחץ זמנים.
מה שמעניין אותי זה אם הקטע הזה שהלכת בו הוא יפה או זניח ביחס להמשך?
רומבק שמעתי שמאוד יפה ואולי צילה תשפוך אור קצת וגם ההליכה מספיטוק נשמעת יפה?
-
אנחנו נסענו ברכב לזינצ’ן, וכיום אני מנחש שהדרך ממשיכה עד רומבק. לא חושב שיש טעם ללכת את זה. זו נסיעה קצרה.
הקטע הזה יפה, ויורוטסה מההומסטייס היותר נחמדים. אבל לטעמי הנופים מקונגמרו לה יותר מרשימים.
ניראה לי שאתה יכול להתכנס לשבעה ורבע ימים עם הסתגלות נאותה לגובה כך: לצאת אחר הצהריים מלה, לנסוע לרומבק ולישון שם. לילה שני ביורוטסה (יום קצר, כך שתוכלו להסתובב בבוקר ברומבק), שלישי בשינגו, רביעי בצ’אלאק, חמישי במארקה, שישי בהנקר ושביעי בנימאלינג. כל ימי ההליכה קלים למעט האחרון.
-
תודה תאי
צילה,
לדעתי את לא יצאת לטרק מארקה אלא לאיזו וואריציה (די קשוחה אני חייב לציין) של טרק סטוק כולל סטוק לה. הטרק שלך לא עובר במארקה אם אני לא מפספס משהו?
צביקה, נשמע טוב!
המפה הפשוטה שצירפתי מראה שהכביש מגיע לרומבק? גם צילה הייתה אמורה להגיע קרוב מאוד ברכב?. הם (צילה) הלכו רק שעתיים לרומבק?
צ’אלאק יכולה בהחלט לסגור את הפינה. יש שם הום סטייס? יש לך תמונה?
-
היי דרור,
אתה צודק . נסיעה של כשעה מלה.
הטרק הוא לפי הצילום ששלחתי לך בפוסט קודם- טרק שפחות אנשים עושים ולכן פחות צפוף.
יצאתי לטרק במצב פיזי קצת צולע – לכן הרבה ממנו די מעורטל אצלי.
קילקול כיבה עם כל הקשור לזה ….. די מחליש את הגוף.
אבל התעקשתי לצאת , לא הצטערתי , אבל הייתי חייבת בסופו של דבר לוותר על חצי ולרדת . ירידה שגם דרשה רצון ברזל ומאמץ פיזי להגיע לעמק.
משם הזמנו מונית שהחזירה אותי ואת אחד מאנשי הצוות חזרה ללה!
3 שעות עד לרומבאק.
כפר נחמד לאדאקי טיפוסי – אפשר לחשוב נמצאים בטיבט.
יש מנזר קטן בראש ההר.
מספר הום סטיי- אנשי הכפר שואגים לחלוקה הוגנת של המטרקים.
ישפנורמה של רכס הקרדונגלה והעמק המשתרע מולנו היה מדהים בצבעו הזהוב של חיטה בשלה. 4/9/15
אנחנו כאמור התקדמנו לבייס של הפאס – שלא בדיוק עזר הרבה , מצבי לא השתפר.
היה יום ארוך מאד העלייה לפאס הירידה ממנו עד למאהל –
אינני יכולה לאמור אם זה טרק קשוח או לא – כי לא הייתי בטופ של הכושר שלי.
העלייה לפאס קצת קשוחה לדעתי.
הנוף מדהים .
בבוקר של ה 6/9 התעוררנו למעטה שלג וקרררר.
עדיין היססתי אם לוותר או לא על המשך הטרק.
לבסוף השכל הישר גבר והחלטתי לרדת ל Stok גם כן דרש רצון ברזל – גם בגלל תנאי השטח , אבל בעיקר בגלל מצבי.
אמרתי לאיש הצוות שירד איתי – לא יתכן שיסחבו את התיק וגם אותי – למרות שהוא אמר שאם צריך הוא יסתדר

עם הרבה הפסקות הגענו לכפר .
הזמנו מונית , ונסענו ללה.
יש לי מעט מאד תמונות , כי גם כרטיס הסים שלי נעלם...

לא היה הטרק המוצלח ביותר שעשיתי

-
-
לא יודע אם הדרך מגיעה לרומבק, בזמנו היא הגיעה קצת אחרי זינצ’ן. הכי טוב זה לשאול סוכני נסיעות בלה.
אבל בכל מקרה גם אם הדרך לא מגיעה לרומבק, אין בעיה ללכת מזינצ’ן ליורוטסה, עדיין מדובר ביום די קל ולא ארוך מידי. אבל לא הייתי ממליץ על לינה בזינצ’ן (בזמנו היה מפושפש קשות).
לגבי צ’אלאק – זה אמנם כפר קטן, אבל אני כמעט בטוח שיש הומסטיי.
-
-
אין לי מושג מדוע ככ רשה להעלות תמונות היום -

-
תודה צביקה
תמונות מקסימות צילה ואיזה צבעים………..
כדאי להזמין מלון ל-2 הלילות הראשונים?
זה אמור להיות בשיא העונה……...
-
בהחלט- וגם ללילה האחרון , כך תוכל להשאיר ביגוד נקי ומיותר במלון/ אכסניה .
-
צילה - זה מעין גדי?
יפה מאוד! -
צילה
קראתי שוב את תיאור הטרק שלך ואת ממש פייטרית לא רק טיילת בנשמה……
תאי
רק עכשיו שמתי לב שאתה רודף אחרי גם ללאדק.
הפעם שלא כמו בלוקלה אני מקווה לא לפספס אותך.
אולי אבוא אחרי הטרק להסניף לך חמצן

מניח שתהיה בבית השאנטי?
-
לא. נעבור לדבר בפרטי.
-
איפה לישוןחברים המליצו לי על
Silver Cloud שמומלץ גם בעפתי.
יש המלצות אחרות?
צילה איפה את ישנה בד״כ?
חוץ מזה איזה כייף.
שחר שלח לי (שוב תודה) גרסא אלקטרונית של לונלי פלאנט עם המון אינפורמציה על טרקים בהימאליה
יש עכשיו הרבה מה לקרוא.…
-
דרור ,
ראשית תודה על המחמאות.
אני עברתי מספר מקומות בלה – בהתאם למה שרימו הזמינו – עברתי גם פעם או פעמיים במלון קאנגלאצ׳ן – בגלל נוחות- איננו זול אבל מרכזי- .
בפעם האחרונה הייתי בגסט האוז מדהים שוב הזמינו עבורי – אין לי כתובת לצערי.
הוא הבעלים של Tibetan Kitchen- מסעדה מעולה בלה.
לילה פעם במלון לוטוס .
יש היום ככ הרבה אפשרויות לינה בלה – מבחר עצום .
אני מציעה שתשאל את תאי , או לי מה שמקבל ניקוד באתרי ההזמנות .
חפש מקום מרכזי שתוכל להגיע אליו בקלות .
קח את המשטרה כנקודה מרכזית ומשם תחפש .
-
תודה צילה
אני מנסה להזמין ב-SILVER CLOUD אבל עדיין לא חזרו אלי. הוא פשוט נראה יפה ורגוע אבל הוא לא במרכז…..
למה בעצם זה חשוב להיות קרוב למרכז או לתחנת המשטרה?
מצרף פה את מפת הטרק כפי שגיבשתי ביחד עם צביקה (קצת שונה מהסטנדרט) לטובת מי שמתעניין והכל נשמע לו סתם בליל שמות של מקומות

-
היי דרור,
כמו כל עיר גם בלה המסעדות החנויות השוק – שוק ירקות פירות וכו, הם במרכז ,הכל במרחק הליכה.
מכבסה , מוניות ואפשרות למלא מים ממפעל , ליד המכבסה , שמחטא את המים ואז אין צורך בקניית מים.ionizing treatment .
לה מאד התרחבה בשנים האחרונות- הייתי הממומה מגודלה ב 2015 כאשר הייתי בפעם האחרונה.
לגבי האכסניה – רובן נראות זהה ל סילבר קלאוד .
יש בעייה עם האינטרנט בלה- הרבה פעמים איננו פועל.
בקש מהסוכנות שתארגן לך את הטרק- לספק לך סים מקומי לזמן השהות.
סים הודי רגיל איננו עובד שם .
-
כל עוד אתה ישן בצ’אנגספה (או בלה עצמה, אך קרוב לחיבור עם צ’אנגספה) זה לא כ”כ משנה היכן תלונו...