לה לקטמנדו-הגעה
-
לא זוכר מחירים. אבל כדאי לוודא שאתם ישנים בבתי משפחות ולא באוהלים (למעט נימלינג) - הרבה יותר נחמד לדעתי.
אפשר לצאת לטרק הזה עצמאית. או עם חמר בלבד. לא ממש צריך מדריך, אם כי הוא יכול להוסיף להבנת התרבות המקומית ולתקשורת עם המקומיים.
-
צביקה תודה
האם יש אלמנט של יתרון לעבוד דרך סוכן בהיבט שהוא ידאג לשריין לנו מקומות לינה?. אנחנו נוסעים בשיא העונה.
איך אתה סגרת את הטרק וכמה זמן זה לקח לך לארגן?
איפה פגשת את החמר?, האם הוא דובר אנגלית ברמה סבירה לתקשורת בסיסית?ת והאם החמור יכול לסחוב שני תרמילים?
-
כן , צביקה צודק לברר בדיוק היכן אתם ישנים.
באיזה אוהל ישנים בלילה של א ישנים אצל מקומיים.
מדירך/ מתורגמן
כדאי על מנת לתקשר עם המקומיים. אנגלית לא תמיד שגורה אצל הכפריים.אם יצא לכם לבקש תבשיל מקומי. , תבקשו שיבשלו לכם skiyu !
פתיתי בצק במרק . או בשרי או צמחוני. טעים מאד.
נסו גם לבקש יוגורט של יאק – דרי , היוגורט הטעים ביותר שאי פעם טעמתי!! וגם עוזר במקרה לש קילקול קיבה.
מכיוון שלא טירקתי כך. – מחיר נראה סביר . השאלה כמה הכפריים מקבלים מכל העניין.
לא טירקתי כך , כי נאמר לי שלא תמיד בתי הכפריים פעילים , ולכן תמיד טירקתי באוהלים של החברה.
איזה כף !
תהנו .
** לדלהי– יש חברות שמארגנות הליכות באזורים שונים בעיר.
עדיין לא עשיתי .
Delhi walks . Delhi Heritage walks וכו.
-
מצטרף להמלצה של צילה לסקיו – טעים, וגם נחמד להכין בצוותא.
אנחנו הלכנו עצמאית, לקחנו כסוג של מדריך בחור שפגשנו בלה והתיידדנו קצת, לא דרך סוכנות. לא לקחנו חמר (למיטב זכרוני כן סחבנו שק שינה). לקחנו חמרים בטרק דארצ’ה-פאדום-למיורו, בנקודות ההתחלה של הטרק, ידעו אנגלית בסיסית. חמור יכול לסחוב שני תרמילים, בדרך כלל המינימום הוא שני חמורים.
בזמנו (2010, סוף אוגוסט) לא היתה בעיה של מחסור במקומות לינה בהומסטייס במארקה (וממילא לא ניתן היה להזמין מראש). לא יודע מה המצב כיום. אני לא הייתי מוותר על ההומסטייס – זה היה חלק משמעותי מהחווייה בטרק הזה.
בלה יש המון סוכנויות, מארקה הוא טרק פופולרי ופשוט, והם עובדים בקבועי זמן של מהיום למחר. לדעתי בזמן ההסתגלות לגובה תוכלו בקלות להתארגן לטרק בכל מתכונת שתבחרו (אולי למעט מדריכים “איכותיים” – אנגלית ברמה גבוהה וכדומה. לדעתי מיותר בטרק הזה).
-
טרק מארקהתודה צילה וצביקה
אזכור את הסקיו כי יש כפר באותו השם על המסלול
גם את היוגורט למרות שכאן אני קצת חושש (הבטן) ואגב צילה שמעתי שלא כדאי לאכול שם פירות (המשמשים שלך) ללא קליפה.
השגתי ספר על מארקה וגם חיפשתי וקראתי קצת :
א. חוויית ההומסטייס עולה כמו שצביקה כתב כחוויה חשובה מאוד בטרק וגם כדרך ישירה לשלם לכפריים ובזמן ולעזור בכך לשמר את סביבתם ותרבותם (עד כמה שאפשר). הטענה היא שזו גם הדרך הירוקה יותר לטיול.
יש בתיאוריה אפשרות ל הזמנת הומסייס ושלחתי כמה מיילים כדי לבדוק אם זה עובד. הרעיון הוא לשלם תשלום קטן מראש דרך “התאגדות ההוםסטייס” ולקבל קופון עבור כל לילה שאחר כך בכפרים מתחייבים לכבד. נראה
ב. אתונות/פונים פחות מומלצים בטענה שהם פוגעים בסביבה ואוכלים את מעט העשב שיש במסלול עבור חיות הבר שנדחקות לאיזורים נידחים יותר
ג. כמו שצילה כתבה אז גם אחרים כתבו שנצלו ביום מחום וניסו ללכת כמה שיותר מוקדם.
גם לא מעט בעיות הסתגלות לגובה וגם אצל אנשים מנוסים שלקחו דיאמוקס והלכו דרך הגאנדהלה.
אני אנסה להקטין את הסיכון הזה כמו שכתבתי על ידי לינה ברומבק ושינגו
כרגע אני מנסה לארגן את הטרק בעצמי ונראה איך העניין יתפתח
-
מעדכן ומשלים אינפורמציה שקיבלתי במייל מהסוכנויות:
- הסיפור של תשלום להבטחה מראש של מקום בהומסטייס לא עובד יותר (ואין לי מושג כמה זמן ואיך הוא עבד). מצד שני כולם אומרים שגם בשיא העונה ימצא מקום לזוג “אם נגיע עם מדריך” ולפי קריאה כנראה שגם אם נגיע לבד נמצא מקום
- קיים “מחירון למוניות” שמגדיר בדיוק את עלויות הנסיעה של כמה סוגי טקסי לכל ומכל נקודת עניין מרכזית בלאדאק כולל כפרי ההתחלה והסיום לטרק מארקה וגם לאחרים.
- מצרף מחירים שקיבלתי במייל וכנראה שבלה זה יצא יותר זול
- Porter is INR 1000/- per day
- Guide is INR1800/- per day
- Home stay charges is INR 1500 Maximum and 1200/- per person with all meals/ per night
זה נראה שאפשר יהיה לארגן את כל מה שצריך ביומיים הראשונים
-
כסף וויזה1. יש לנו E_VISA
רק להדפיס אותה ולקחת איתנו?
- אם אני בא עם דולר מזומן האם זה עדיף לנסיעה קצרה?
-
היי דרור,
לגבי ה- E-Visa – תדפיס בכמה העתקים וקח איתך לטיול (שימוש ראשוני בשדה בנתב”ג, שימוש שני – בשדה התעופה בדלהי – שים לב שיש תור מיוחד לבאים עם E-Visa (בקצה האולם עם כיוון ההליכה, בצד שמאל) וזה לוקח המון זמן (תביעות אצבעות וכו’...).
לגבי כסף – לזמן קצר, מספיק מזומן וכרטיס אשראי כתוספת).
תהנו,
-
תודה תאי
הדפסתי עוד שני עותקים של ה-E VISA לגיבוי…..
יש לנו כמה שעות טובות בדלהי בין הנחיתה להמראה ללה אז כנראה שהתור יעביר לנו חלק……….
אני לוקח איתי כמה תמונות פאספורט בשביל פרמיטים (המיס פארק בוודאות)?
התחלנו לארוז כמו לנפאל אבל עם כמה דגשים שונים:
- זו פעם ראשונה שאני לוקח שק”ש לעצמי כי יש לפחות לילה אחד באוהל
- רק חולצות עם שרוול ארוך בשיטת השכבות כדי לספק כמה שיותר הגנה מהשמש
- קצת פחות ציוד חם כי יש רק לילה אחד ממש גבוה אבל כן מוכנים לשלג בפאסים ואולי בלילה הגבוה (נימאלינג)
אם יש בלה חנויות ציוד שמוכרות כפפות קלילות שישמשו להגנה על כפות הידיים מקרינת השמש, סביר שאצטייד.
מתחיל להתפתח קצת מתח בריא לקראת הטיסה…….
-
פרפרים בבטן זה טוב…

לאזור המיס לא צריך שום פרמיט, לעמק נוברה כן.
קחו איתכם גם חולצות קצרות (חובה).
יש בלה המון חנוית ציוד, לא תהיה בעיה למצוא ציוד (ואולי גם כיסוי לזרועות).
טיול מהנה,
-
דרור ,
לפרפר זה טוב - מעלה אדרנלין . אני בטוחה שלא תתאכזבו!
זה לא נפאל, וכן קצת נפאל.
אנשים נחמדים ומסבירי פנים.
יש קפה טוב בשדה בדלהי - ואם בחרתם לטוס עם אייר אינדיה – זה ביציאה מטרמינל 3 ימינה- ולא צריך שאטל.
בקבוק מים חצי מלא בדרך כלל הם מאפשרים להעביר.
תהנו הרבה .
תשתו – מים הרבה.
תנוחו בהתחלה – הרבה.
אני מתארת לעצמי שהרחוב שמוביל למסגד ועובר ליד המנזר ( מימין) הכיוון מתחנת המוניות, מלא בחנויות דברי ספורט, כבר תוקן ומסודר עם חלוקה באמצעיתו.
קצת לעמוד על המקח בנימוס – עובד.
בהצלחה
צילה
-
אם טיול לעמק הנורה בתכנון לא לוותר על טורטוק

איזה כיףףףף.בהצלחה
-
נוברה

-
דורון כייף לך תהנה ותחזור בשלום עם חוויות תמונות וסיפורים .
-
תודהתודה רבה לכל אלו שעזרו לי מהפרטים הראשונים ועד להחלטה לנסוע כאן ועכשיו ללאדק.
אלו שעזרו בגיבוש התוכנית והפרטים ואלו שליוו את השתלשלות הפוסט הזה והתרגשו ביחד איתי.
אני נוסע נסיעה קצרה של רק 12 יום בלה ורוצה לעשות את טרק מארקה שיקח לי 7-8 ימים ודורש גם הסתגלות ראשונית של מינימום 2 לילות.
לא מתכנן כרגע להיות בעמק נוברה וכנראה שגם אין לי זמן לזה ומתכנן להיות בלה וסביבותיה בלבד. גם הטרק קרוב מאוד ללה.
זו נסיעת טעימה ואין לי ספק שנהנה ונותר רק לראות אם גם נתאהב כמו שקרה לנו עם נפאל.
טסים עוד 3 ימים ומקווים שהכל ילך חלק.
-
דש מלהבינתיים מרגישים טוב.
לקחנו כדורים 24 שעות לפני
-
מקסים המשך להנות ולעדכן .
-
היום הגיע ונחתתם.
נהדר – תהנו מן הרפתקאה החדשה שלכם.
-
דרור תיהנו! מלה ומהטרק.
יש סיכוי שאגיע ללאדאק בקרוב, אבל כנראה אחרי שתעזבו.
-
תודה לכולם מאוד נחמד כאן וישנו הלילה בלי סוף. הבוקר גילינו מקום מקסים בשם פוד פלאנט שהוא ממש לטעמינו. אתמול ישבנו המון שעות בקפה יאמה המפורסם שהוא סופר נחמד אבל כאן הרבה יותר לטעמינו.
מרגישים טוב ונוריד היום מינון בכדורים.
שיהיה בכייף צביקה!