לה לקטמנדו-הגעה
-
המסלול ניראה אחלה.
-
ולמה צריך להזמין מראש? לאמצע ספטמבר? אי אפשר להגיע ולמצוא מקום? כל מקום?
-
צילה תאי וצביקה תודה
צילה אנסה לזכור את עיניין הסים. הוא עובד גם בטרק?
רוני
לצערי אני לא עושה (עדיין) טיולים שנתיים כמו שלך ולרוב אני מוגבל בזמן לפחות בנחיתה לפני הטרק (כנ”ל בנפאל אני תמיד מעדיף זמן עודף אם יש בחזרה מהטרק) ולכן חשוב לי לנחות נחיתה רכה ובמקום יחסית מפנק לפני שאני עובר לתנאים של טרק.
גם כשטסתי עם הבנים שלי לאוורסט הזמנתי לילה ראשון מראש (אבל לא במלון מפנק
)ברור שבטיול ארוך השיקולים משתנים ובטח שגם למי שנוסע בספטמבר אבל עדיין כשתגיע לשדה בלה ותצטרך מונית או הסעה לאן תיסע? סתם שואל?
-
דרור,
לא ניסיתי- בבית הוא יודע שני יוצאת ל- x ימים ללא תקשורת , ומתקשרת כשאני חוזרת.
הטרק שלך נראה מעולה מקווה שתצליחו יותר ממני ותסיימו אותו.
רוני- כדאי להזמין ולו רק על מנת לתת לנהג קריאת כיוון-
אלא אם אתה מזמין טיול דרך סוכנות – היא תציע לך מבחר של לינות במחירים שונים.
-
סיפור –
האוטובוס מינגון למנדליי הגיע לנקודת ההורדה (שבמקרה היתה, איך לא, ליד מלון שהיה פתוח בשעה זו) בשעה שתיים בלילה.
נכנסו למלון אבל הוא לא מצא חן בעיננו.
השארתי את זוגתי עם שני התרמילים בלובי הקטן, והלכתי לחפש מלון/גסטהאוס ודפקתי על דלתות של מספר מקומות.
תוך כדי ראיתי את העיר מתעוררת, את השוק מתמלא בסחורה ואכלתי ממאפי הבוקר.
זה הסגנון שחזר על עצמו בהרבה מהמקומות בהם טיילנו. אלא אם יש בעיה או אירוע מיוחדים (כמו פסטיבל או חג או לחילופין בעיות טבע) שמצריכים הכנה מראש.
-
צילה תודה על האיחולים ונראה מה יהיה
טרק בנפאל פתאום מרגיש לי כמו טרק 5 כוכבים לעומת מה שמצפה לנו (במיוחד לאישתי) בלאדק……
רוני
אחלה סיפור ואני מאוד אוהב את הראש הזה ובטח הייתי נהנה מלראות שוק מתעורר לחיים (אגב ערב יום הכיפורים לפנות בוקר בשוק מחנה יהודה המתעורר בירושליים זו גם חוויה מדהימה) אבל לא בטוח שאשתי הייתה לוקחת את זה כל כך קל לחכות לי שעות בלובי של מלון.לפני שנה בסן פרנסיסקו הורדתי אותה במסעדה והלכתי לחפש חניה עם הטלפון על שקט ולקח לי זמן. כשהגעתי כעבור חצי שעה למסעדה קיבלו אותי אשתי המלצר הראשי וכול הסועדים כאילו שחזרתי מן השאול ואחרי שכמעט כבר התקשרו למשטרה. לפחות קיבלנו שתי כוסות יין חינם.
שיא העונה זה שיא העונה ובטרק היחיד שעשיתי ממש בשיא העונה (לאנגטאנג ממש לפני הרעידה) נאלצנו להמשיך מכפר מלא אחד לשני ובסוף בלחץ של הבן השני שלי סידרו לנו מקום באיזו אורווה על הקש מאחורי איזה גסטהאוס.
מזל שזה היה יום במגמת ירידה (למרות שגם כך היה מתיש) ושהיינו כל המשפחה יחד וכולם זוכרים את זה כחוויה
הגסטהאוס ענה לי סוף כל סוף ורק חלק מהחדרים עדיין ניתנים להזמנה ואני מזמין
-
………..צרות של אמריקאים

אני אמור לבחור בין חדר עם נוף: “שקיעה”, “זריחה” או לא ולא שהוא זול יותר.
יש זריחות או שקיעות יפות בלה?
תודה
-

מהארמון למעלה שקיעה .
מהמלון ????
-
כן.
המלון מציע לבחירה חדרי זריחה, חדרי שקיעה או “סתם חדר” עם נוף של לה והארמון…………..
-
אם יש חדר עם זריחה על השאנטי שטופה - כדאי..
אם לא נסה לכיוון הארמון.
הסתכלתי קצת במפה לראות היכן האכסניה. אם יש גג פתוח אז יש ראות טובה לכיוון השטופה, גם לא רע לקראת שקיעה.
-
צילה את אלופה………..
אמנם החדר על הגג תפוס אבל החדר עם השקיעה צופה לשאנטי סטופה ולארמון.
אזמין את חדר השקיעה
Traditional Ladakhi Sunset room
corner room with South and West facing windows making the sunset room a lovely spot to enjoy the Himalayan sunsets.
………... Views of Leh Palace and the Shanti Stupa……....
-
מהגג של רימו – שקיעה
-
יפה מאוד
תודה
-
לישון באורווה – אחלה חוויה.
היו לי כמה לילות כאלה בסין...

-
איפה לישון בדלהי?המליצו לנו על אימפריאל.
הוא די יקר ומפנק ואולי קצת מפואר מידי?
יש המלצות אחרות למלון טוב ושממוקם באיזור מעניין?
אנחנו מגיעים לדלהי מתוקף אילוצים אבל אולי גם נצליח להנות ולחוות אם נתכנן כראוי.
בקיצור המלצות למלון טוב ואטרקציות יתקבלו בברכה
-
בבקשה דרור.
Vivante by Taj. Ambassador.
ליד. Khan Market עם חנויות מכל וכול – מזון , פירות ,ביגוד , מתנות.
חנות של Fabindia Anhoki.
משם קרוב , אפילו ברגל. ל Lhodi Gardens.
Homayun s Tomb
Purana Qila
Qutob Minar
ועוד עם רכב או במטרו.
Hauz Khaz Market מסעדות וחנויות, אבל בעיקר אגם ועתיקות מהתקופה המוגולית.
הארמון האדום . ומקום שלא הייתי Mehrauli archeological park
Baoli. a
באר מענינת בצורתה .
ויש עוד הרבה הרבה אתרים מענינים שלא ראיתי ולא ביקרתי בהם כמו ה גווארדה
הסיקית .
רשת טובה אחרת של דלהי. Lemon Tree Hotels.
-
צילה
תודה רבה.
מישהו יודע להגיד האם עלות של 350$ לאיש לטרק במארקה של 7 ימים כולל הכל הכל הינה סבירה? זו ההצעה שקיבלנו.
ביחס לנפאל זה יקר וחשבתי שלאדק אפילו זולה יותר מנפאל?
-
דלהי מרתקת ויש הרבה לעשות בה.
כמה ימים תשהו שם?
לכו לשווקים הגדולים – צ’נדני צ’וק (Chandni Chowk) העתיק וסאדאר בזאר (Sadar Bazaar) הענק ולצידם שוק התבלינים המהמם קארי בהול (Khari Baoli)
אפשר גם לקחת סיור קבוצתי ליום ברחבי העיר שעובר במספר נקודות עניין. יש מודרכים, ויש רק כאלה שמעבירים אותך מאטרקציה לאטרקציה.
-
מה זה אומר הכל ?
-
רוני תודה
אחזור אליך בפרטי
צילה
זה הפירוט:
MARKHA VALLEY TREK
With the Homestay trek one gets to experience the real culture and tradition of Ladakh and most importantly also contribute towards economy of the village .
The above 6 night/7 days homestay would cost you Rs 43,500 that is Rs 21,750 per person .The above package includes the following servicesFollowing services are included in the trek1) Transportation that is drop to the starting point of the trek on the first day
2) Transportation that is pick on the last day of the trek
3) Well experienced English Speaking guide who will be with you throughout the trek (you also have a
option to choose either a male or a female guide )
4) Homestay Accommodation on all nights with all three meals except one night when you will be staying
in camping . Please note that in homestay accommodation has its pros and cons that is accommodation
and meals will be basic but you will surely warm blankets enough to keep yourself warm during night.
At the same time you get to experience ladakhi culture and traditional more closely and also get to
taste some authentic local dishes . Ovre all worth a experience
5) Pack Lunch on the first day of the trek and on the rest of the days all 3 meals would be provided
in the hometsays .
6) Wildlife Feeתודה