חזרנו מפראג היפהפיה
-
לאור- תודה על השיתוף!וקריאה לאור: כבר ערב....
נתראה בהמשך הטיול בפראג,
אורנה -
לברנדיברנדי,
שמחה שאת נהנית
אור -
לנורית ואילוןנורית ואילון,
חכו, זה היה רק היום הראשון. אחרי סיום האשכול אולי תדרגו את פראג במקום עוד יותר גבוה ברשימת החלומות
אור -
לאורנהאורנה,
את צודקת בהחלט.
ממשיכים...
-
היום השניהתעוררנו לבוקר היום השני שלנו בפראג. התארגנו ופתחנו חלון, בחוץ קר, אבל לא קר מדי, אויר נעים נכנס מהחלון.
איך אני אוהבת אויר של בוקר!!!
ירדנו לארוחת הבוקר המצוינת של המלון.
טיפ לחובבי קפה: עבורי הקפה ה"רגיל"/הפוך המוגש בפראג היה חלש מדי. לאחר מספר ניסיונות בבתי קפה במהלך הטיול, גיליתי שכשאני מבקשת אספרסו עם חלב, אני מקבלת בדיוק את הנס קפה המגורען שאני אוהבת.
יצאנו מהמלון כשפנינו מועדות לכיוון גשר קארל. בדרך לשם עברנו פעם נוספת בכיכר העיר העתיקה:
"רגע, מה השעה?"
"מה עם צלצול השעון של שעה עגולה, עוד לא ראינו אותו."
"יש עוד חצי שעה."
"נחכה?"
"לא, נעבור פה כבר בפעם אחרת."
וכך פעם נוספת פספסנו את צלצול השעון האסטרונומי המפורסם. עוד נחזור אליו...
הגענו לגשר קארל. לאורך שולי הגשר נמצאים פסלים רבים. על הגשר אמנים מכל הסוגים: ציירים שמוכרים את סחורתם, סוחרים שמוכרים ציורים של אחרים, ציירים שמוכנים לצייר אתכם על המקום, סיכות ותכשיטים עבודת יד, קופסאות עבודת יד, נגנים למיניהם ועוד ועוד...
-
היום השני
-
היום השניבאמצע גשר קארל יש מדרגות המובילות לאי קמפה (Kampa). ירדנו במדרגות, בודאי שירדנו. איזה מזל שלא ויתרנו על טיול באי היפה הזה.
-
היום השנימיד לאחר שירדנו לאי, "קפצו עלינו" והציעו לנו לצאת לשיט. אמרנו "לא, תודה". הרי היינו כבר בשיט אתמול בערב. הלכנו שמאלה, ימינה, ועוד פעם מציעים לנו שיט באותו מקום. "כבר הצעתם לנו". 5 דקות לאחר מכן, אנו עדיין מתלבטים לאיזה כיוון בתוך האי כדאי לפנות, ועוד פעם מגיעה הבחורה: "השיט יוצא עוד 5 דקות".
חושבים. בעצם אנחנו אוהבים שיט, ואתמול בערב היה חשוך ולא ראינו יותר מדי.
יצאנו לשיט של שעה לאורך נהר הוולטבה. הפעם משקה היה כלול במחיר, והוגש לשולחנות לפי בחירתנו. ערב קודם לכן המשקה לא היה כלול במחיר השיט, אבל גם שם היו מלצרים שהגישו לשולחנות. בשני המקרים היה מדובר על סירות רגילות ושיט היכרות, ולא סירות שמיועדות לארוחות או משהו כזה. בכלל, גם במסעדות רגילות, כשהזמנו שתיה קרה, המלצרים מוזגים את השתיה לכוס, ולא נותנים ללקוח לעשות זאת לבד. לא בדיוק יודעת איך להסביר את זה, אבל יש איזו "קלאסה" בעיר הזאת.
לאחר סיום השיט המשכנו לשוטט באי קמפה, בין התעלות היפות. ראינו גם את גלגל טחנת הקמח ואת פארק קמפה.
-
היום השני
-
היום השני
-
היום השניהגענו למוזיאון קמפה. המוזיאון מציג אוסף אמנות מודרנית ממרכז ומזרח אירופה. אני הסתקרנתי לראות מה זאת אמנות מודרנית מזרח אירופאית, אז נכנסנו.
במוזיאון מוצגים בעיקר פסלים מודרניים של דמויות חסרות פנים, בגדים נטולי גוף, או של פצועים ונפגעי אלימות שונים. לדעתי, מבחינה אמנותית המיצגים מאוד מוצלחים, ולכן מעבירים בצורה חזקה את המסרים שלהם.
-
היום השני
-
היום השניהמשכנו לשוטט, והתיישבנו לארוחת צהרים באחת המסעדות בכיכר המרכזית של האי קמפה.
מצורפת תמונה של הכיכר, שבה אפילו רואים את המסעדה שאכלנו בה.
-
היום השנימקסים! מקסים! מקסים!
היינו בחנוכה-כריסמס לפני 4 שנים
מאז היינו
באיטליה
פריז
בודפשט
אוסטריה
גרמניה
לונדון
אבל פראג הוא המקום שעושה הכי חשק לחזור אליו -
היום השניאיזה יופי של צבעי שלכת.והאי
.כשנהנים - זוכרים לאורך השנים
.אני זוכרת את המסעדה הסינית בה אכלנו באי.איך מייד ניגשו אלינו עם פליירים של שייט,מסעדות,קומצרטים....
כן,אור, היינו 6 ימים,יום אחד הוקדש לקלובי ווארי,היה תכנון ליום דרזדן ויום וינה.אבל ויתרנו כי לדעתי וינה שווה יותר מחצי יום בפועל ונהנינו כל כך מפראג שלא הרגשנו צורך לצאת.לרגע לא מצטערת על חופשה "ארוכה".גם בבודפשט בילינו 6 ימים מלאים עם יציאה אחת מחוץ לעיר.ניסיתי לתכנן עכשו נופשון לוינה,לכריסמס.כל הדילים ל3 לילות
לא מתאים לי כלל.חייבת יותר
ממתינה להמשך,
אמה -
לאור מאורן: בפעם הבאה אני אזמין עבורך.. :-)אור היקרה,
ראשית, תודה..
.. קראתי וצחקתי ונהניתי.. בפעם הבאה שתרצו לפורטוגל, תתקשרי, אני אקליד.. אני כבר יודע איך כותבים פורטוגל במילה אחת..
לא הספקתי לקרוא הכל ורפרפתי בין התמונות המקסימות. אשב השבוע איזה לילה ואקרא בנחת מההתחלה את סיפור הטיול הזוגי שלכם לפראג..
ובטוח שאהנה כי אני אוהב איך שאת כותבת..
שמח שהיה מזג אוויר טוב..
שבוע טוב,
אורן -
לאורן: אתה מוזמן להזמין עבורי...אורן,
אם אתה מזמין עבורי
, אני כבר נוסעת עוד פעם לחו"ל
. אם הכל כלול על חשבון ההזמנה, אני אפילו לא בררנית, ואתה מוזמן לשלוח אותי לכל יעד
. אני אפילו מוכנה להקריב את עצמי, ולהיות שליחת הפורום לפורטוגל לקראת הכריסמס, ולמסור דיווח מלא
.
תודה בעניין מזג האויר, הרי זה גם בזכות "תפילת הדרך" שלך
. תודה גם על שאר המחמאות 
איזה מזל יש לך שאתה כבר יודע לכתוב פורטוגל. תאר לך מה היו עושים לך אלה והילדים אם בטעות הייתם מגיעים ליעד אחר
. לדעתי, הם היו ישר מוסרים אותך לידי השומרים שנמצאים ליד אתרים שונים בפראג. מצרפת לך תמונה של שומר כזה, כדי שתדע מה היה מצפה לך
-
לאמהאמה,
יהיה המשך. ובינתיים מצרפת לך עוד תמונה עם צבעי השלכת בפראג. הפעם תמונה שצולמה מגשר קארל.
-
ליהודההי יהודה,
תודה רבה
מבלי לזלזל בשאר היעדים שרשמת, שבחלקם הייתי כבר יותר מפעם אחת, החופשה בפראג היתה קצרה מדי בשבילי, ומאוד רוצה לחזור לשם
.
אור -
היום השנילאחר ארוחת הצהריים עלינו חזרה במדרגות לגשר קארל, ומשם המשכנו לשכונת מאלה סטראנה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות