תיאלנד - חופשה בסגנון אחר
-
טסים לבנגקוקכמו כל הטיסות פנים האחרות גם זו עברה בקלילות.
בשדה תעופה בקוסמוי ניראה יותר כמו תחנה מרכזית. הכי גרוע אין מזגן.
ולא מעט תורים.
הכל מתקתק די מהר, יורדים בבנגקוק, 40 בבאט מונית רגילה לי ולילדים ואנחנו תוך שעה במלון ליט שמכרו לנו במטייל.
קיבלנו סוויטה, חדר שינה סלון ומטבח מלא.
הכל נקי מרווח כיפי.
אנחנו מרוצים.
3 הבנים מתקרבים לחלום מספר אחד RAZER STORE ( מקווה שכתבתי נכון) מותג שמוכר מקלדות אוזניות ועכברים לגיימרים במחירי תופת.
מי שזוכר כבר ביקרנו בו ססן פרנסיסקו לפני שנה.
בקושי מארגנים ומהר מהר לקניון WORD CENTER .
בילינו שם את האחה”צ, חוץ ממקלדת במחיר צנוע של 500 שח בזבזנו הון קטן על בגדים וקוסמטיקה.
הקניון ענקקקק מלא מותגים מוכרים , לא מותגי יוקרה גם לא זולים.
המחירים בסדר גודל של הארץ, אולי מעט זולים יותר.
מליון מסעדות. אנחנו מצאנו איטלקית שהילדים אהבו.
ניסינו בשבילי גם מסעדת דים סאם.
היה זוועה.
חוזרים בטוקטוק. נסיעה פרועה מפחידה , הוא נוסע על המדרכות עח איי תנועה, עושה U באמצע כביש ראשי.. כמעט דורס איזה 2-3 הולכי רגל.
אמאלה.
חשבנו ש שנפלנו על מטורף, אבל אחרי עוד כמה טוקטוקים הבנו שככה זה פה כולם.
-
אהלן
השלמתי קריאה…
כמה געגוגעים עוררת לי לקופנגן. אמנם מתקופה אחרת לגמרי אבל ביליתי רק בקופנגן נטו יותר מחודש. הייתי מאוהבת באי זה (וזה אחרי שטעמתי גם את קוסמוי) והמלון שלך שם. פצצה!!! אני גם רוצה כזה, בכל מקום, לא רק בתיאלנד
-
הי לימור, עברו רק 3 שבועות ואני כבר מתגעגעת לקופנגן.
מבטיחה לעצמי שאחזור לשם -
הנה איילת , כבר יש מחשבות שלך על חזרה....

הייתי בקופנהגן ככ מזמן.... טרום הילדים... עשית גם לי חשק לחזור.
הטוקטוק..... והטנדר-מונית .... חלק מהחוויה של תאילנד שכוללת שחרור הגנות ומעצורים גם ובמקרה של דברים לא הכי בטיחותיים....
ללא ספק קשה לאמא קצת חרדתית כמוני... אבל הילדים מצידם ביקשו לנסוע רק בטנדר פתוח ולא במונית רגילה... וטוקטוק ? בכלל להיט מבחינתם....
-
נכון עדי, זה מהקום לספר שהיו גם מקרים שישבנו 4 במושב האחרוני שנועד ל 3
-
בנגקוקשבת זה היום המלא שלנו בבנגקוק.
אני והילדים שבענו מקדשים ושווקים.
ואין לנו חשק הרבה לכלום.
חוץ מקניות.
אז משלמים חובה לתיירות ומשתעשעים במוזיאון השעווה.
עושים הרבה קניות.
בריכה.
שום דבר ראוי לספר עליו.
( החברות שלי יותר תרבותיות וכן נסעו לארמון המלך ולבודהה השוכב )
בערב אנחנו זונחות את הילדים עם פיצה במלון, ויוצאות למסעדה שקיבלה כוכב מישלן. שם אני מקבלת פיצוי הוגן על האיסור שהטלתי על עצמי לאכול דברים מפתים.
הגינונים במסעדה אולי לא מתאימים לכוכב מישלם, אבל האוכל וואו האוכל, מתאים בריבוע….טעים בטרוף
לקחנו ארוחת טעימות
500 שח לאחת.
היה שווה -
הטיול לאמפוואהבמסלול החומוס כולם נוסעים לאמפאווה. אג גם אנחנו.
התקשקשנו הרבה לפני עם ד”ר דודו ( שלוקח משום מה פי 2 על אותו הטיול ) עם יניב ( זה שסדיר את פנינית ) ועם סגול.
סגול הם אלה שהסכימו לכל מה שרצינו (למשל לא לצאת ב 7 בבוקר , כן לנסוע לשום של אפאווה ).
יניב למשל סירב בתוקף לנסוע לשום של אמפוואה. לטענתנו אין שם כמעט סירות ( מה שנכון) והגחליליות לא שוות את המאמץ ( ממש לא נכון).
הואן אוסף אותנו בבוקר.
אצלנו הטיול היה פרטי לגמרי ( מצד שני אנחנו 8 אין מקום לעוד משפחה בואן ).
המדריכה חמודה.
היינו בחוות סוכר. דווקא היה מעניין והסוכר הזה ( לטעמי ) ממש טעים כמו ממתק.
קניתי חבילה אבל איכשהו היא נעלמה ולא חזרה איתי לארץ.
משם לאיזה שוק צף שאיני זוכרת את שמו.
רובו אוכל.הילדים שלי מיצו את הז’אנר
אני לא אוכלת בשווקים
אז היה לנו קצת מיותר.
היה גם שייט בתעלות. נחמד אבל בינינו עוד שייט.
( מסייגת החברות שלי מאוד נהנו שם )
נסענו לראות את הקופים השוחים, ואת שולי הצדפות וכונהנינו, הקופים הלהיבו את הילדים.
אנחנו חששנו מטיפוס על הסירה אז לא האכלנו אותם והם לא התקרבו אלינו.
נסענו לשוק ברכבת.
היה פארסה.
מליון איש
אי אפשר לזוז. כל שראינו זה את הגב של האדם לפנינו. לא שוק ולא נעליים.
ארוחת צהריים ב KFC
המקדש בעץ ( נחמד ) והאכלת חיות ממול ( נו טוב...)
והשוק באמפאווה שבאמת אין בו סירות.
אבל הוא שוק האוכל המגוון והגדול ביותר שראיתי.
אם רק הייתי יכולה לאכול שם משהו….
הסיום הגחליליות.
מדליק לגמרי. ממש חוויה. קשה להאמין שיצור חי מנצנץ כמו מנורה.העצים ניראים כמו בחג המולד.
ממש ממליצה.
זהו ניגמר עוד יום מחר טסים הביתה. -
לסיוםמכיוון שטיסת אלעל היא בחצות לקחנו אני ו ר חדר אחד ללילה נוסף
בבוקר אנחנו עושות הגרלה מי עוברת.
הפסדתי
אז אורזת על הבוקר ומעבירה הכל לחדר שלה.
ב 11 יוצאים עוד קצת להתסתובב.עד שנימאס.
חוזרים למלון, פנינית זה עתה היגיע למלון וזה הזמן למיפגש הנרגש
שעליו פנינית כבר סיפרה.
יש עוד קצת זמן. אני ו ר והבנות יוצאות לעוד סיבוב ( שעלה לי לא מעט ) .
טיסת אל על חלומית. ישנתי כמעט בכולה.
וניגמר.
היה טיול שונה, שווה ביותר.
אני כבר עמוק בתכנוני שנה הבאה.
-
איילת,
היה בהחלט שונה ומעניין והדואט עם פנינית הוסיף עוד חן.
תודה על הסיפור. נהניתי לעקוב.
שמוליק
-
איילת , תודה על הסיכום ,
מאוד נהניתי להרגיש את תאילנד דרכך , עם הטוב מאוד והפחות טוב, עם הכנות שלך ( אני כנראה הייתי פחות שלווה ממך לגבי המדוזות ...
) ומעניין לראות איך אנשים שונים חווים אחרת את אותם המקומות ( כולל החברות שלך ובאותו טיול ).מסעדת המישלן- איזו ? נראה שווה.
אני מכורה לבנגקוק ( כן אני יודעת שאני במיעוט ) ותמיד אשמח לגלות בה עוד משהו שווה.
לגבי סגול , יש להם סוכנות גם בפוקט , שם רצינו להספיק הרבה במעט זמן , לקחנו איתם 2 טיולי יום (למרות שאני בדרכ אוהבת לארגן עצמאית ולא להצטרף לקבוצות) ובשני הטיולים היינו מרוצים , כך שגם אני יכולה להמליץ עליהם.
כמובן שתוך כדי הטיולים אמרתי לעצמי שבפעם הבאה אני עושה לבד, נשארת יותר זמן איפה שאני רוצה ושומרת על הגמישות והעצמאות שלי .. אבל בסופו של דבר אני חייבת להודות שהיו יתרונות לא מבוטלים לטיול כזה מאורגן.
-
עדי שם המסעדה PASTE BANGKOK
לא זול אבל חוויה גסטרונומית מאלפת -
בעיקר מעלפת ולא מאלפת ( כבר לא ניתן לערוך )
-
איזה יופי של תאילנד!
המלון בקופנגהן ניראה באמת פינוק אמיתי. אנחנו לא עברנו אליו, האמת פחדתי מהסירבול שבמעבר. התמכרתי כ”כ לקוסמוי שלא היה חסר לי בכלל. אבל זה יגיע בהשלמות.
ולחוף קריסטל ביי הגענו אפילו פעמיים! פעם הבאה אני אולי אשן שם?
וגם כמו עדי מכורה לבנגקוק, וגם בה יש לי מלא השלמות בנוסף עכשיו מסעדה עם קינוח מעלף בתוך כוס.
אצלנו הטיול לאמפאווה היה יום הטיול הכי מוצלח ומהנה בתאילנד! מעט הגחליליות שראינו היו מקסימות ובאמת זה מזכיר את עצי חג המולד, אבל גם השייט היה סיום מקסים ליום ארוך ומקסים.
לטובת הקורא גיל ששאל מה זה האגם הזה? ובטח ראה בעיני רוחו אותו ואת ניצן שוחים בלגונה הנדירה הזאת אז… זאת לגונה לראותה בלבד היא חלק משמורת טבע ( 42 האיים) ואי אפשר לשחות בה.
-
שרון גם אנחנו חשבנו שבפעם הבאה נישן בחוף הקריסטל ביי.
ברור לי שאם אחזור לקוסמוי זה לא יהיה למלונות ברחוב הראשי והדי דוחה , למרות מצאי המסעדות, אלא למשהו יותץר בתולי ושקט שמזכיר את המקום שהיינו בו בקופנגן -
איילת, רחוב צוואנג היה אהוב עלינו עד מאד! הייתי רק מחליפה למלון יותר מפנק. וזה רק מחזק את הדיעה שכל אחד על טעמו יכול למצוא פינה בתאילנד.
-
על טעם ועל ריח

-
איילת היקרה
סיימנו שתינו גם לטייל בתאילנד וגם לספר...

היה כיף לטייל במקביל וגם לספר במקביל!
(מחכה עדיין גם לסיפור של איריס
)אהבתי
את הסיום – “אני כבר עמוק בתיכנוני השנה הבאה!”מאחלת לך עוד הרבה טיולים נהדרים, עם פחות תקלות (בזה נראה לי שהצלחת הפעם) ועם פחות מחלות (מאמינה שבקיץ הבא ככה יהיה) ועם הכי הרבה חוויות כיפיות משפחתיות!
-
היי איילת,
תודה רבה עבור הסיפור והתמונות.

כבר שלחתי לבן שלי את המלצתך על המלון בקופנגן.
הוא היה בקיץ שנה שעברה ושנה לפני כן באיים, ועוד ידו נטויה

נילי
-
תודה על שם המסעדה המעלפת,
וגם אנחנו מאוד אהבנו את פרגו האיטלקית
-
הי איילת,
הנה גם אני הגעתי לפינאלה ומתפעלת מהטיול שלכם ובמיוחד מאיך שהילדים שלך גדלו!
באסה על המחלות ועל המדוזה שעקצה – ואני מבינה שכמעט כל “יוצאי תאילנד” חלו במשהו זה או אחר במהלך הטיול.
המלון שלכם בקופנגן נראה מדהים!!
מעולם לא הייתי בתאילנד ובכלל גם לא במזרח הרחוק. מעניין לקרוא את הסיפורים שלכם. אולי יום אחד גם אני אגיע לשם….
תודה על השיתוף המקסים

(ולאן היעד הבא…? פיספסתי או שזה סוד/ הפתעה…?)
שנה טובה,
שירלי