ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

החזרה לצרפת - מדינה עם מסורת

פורום טיולי משפחות
    16
    70
    40117
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ציידת ערפדים
      ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

20.8 – הביתה

למרות שהיינו עייפים מהיום העמוס אתמול, נאלצנו לקום מוקדם. frownארוחת בוקר אחרונה בדירה היפה שלנו, אריזות אחרונות – בהלוך ממש לא ניצלנו את שתי המזוודות ששילמנו עליהן, ועכשיו צריך לדחוס אותן, מפקידים את המפתח במקום שנמסר לנו, ואנחנו יוצאים לדרך.

נסענו לשדה"ת בתחבורה ציבורית. נסענו במטרו לתחנת רכבת Gare du Nord, ומשם היינו צריכים לקחת רכבת RER B ישירות לשארל דה גול. מסתבר שגאר דו נורד היא תחנה ענקית ומבלבלת מאד. עד שהצלחנו להגיע לרציף הנכון, כבר התחלנו להילחץ בזמנים. כ"כ נלחצנו שבעלי העלה את הילדים לרכבת שעמדה כבר ברציף לפני שאני היגעתי. א ב ל לRER B יש שתי תחנות סופיות, והרכבת הספציפית הזאת לא מגיעה לשדה"ת אלא למקום אחר. אני קוראת להם לרדת, וכולם יורדים חוץ מהקטנה!! הדלתות נסגרות, היא על הרכבת ואני על הרציף דופקת על הדלת!! היה לי ברור שהילדה נוסעת עם הרכבת ואנחנו נשארים מאחורה. למזלנו, הנוסעים ברכבת הצליחו למשוך את הדלת פתוחה והיא קפצה לידיים שלי. 

זה סוף ההרפתקאות לאותו יום. תוך כמה דקות, מגיעה הרכבת שלנו שהיא רכבת אקספרס לשארל דה גול. אין לנו מקומות ישיבה ודחוס מאד, אבל העיקר שאנחנו ביחד. כ"כ שמחים שנותנים כסף בנדיבות לשני זמרים שמסתובבים בקרונות.

התהליך בשדה"ת מאד פשוט. הבידוק הבטחוני לא מעיק בכלל. טיסת יום סבירה של איזיג'ט. הביתה.

היה כיף גדול ולמרות שהיו קשיים, גם היו לנו חוויות מדהימות ומגבשות.

צרפת – כבשת אותנו בדרום, ועכשיו כבשת אותנו בצפון!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

איזה טיול מעניין ושונה מהמוכר. קראתי בעניין רב על החלק הכפרי של הטיול. עמק הסום נראה יפה ומעניין מאוד. תודה רבה על התיאור המרתק ויש לומר שגם מתוכנן היטב. ככה התרשמתי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מיקהמיקה
          מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

ציידת,

נהניתי לטייל איתך במסע הלא שגרתי בצרפת וגם בפריז.

לרגע החסרתי נשימה בתיאור של היום האחרון, אבל העיקר שכולכם עליתם על הרכבת הנכונה.

תודה רבה על השיתוף 

• ציידת ערפדים

זיוה ומיכל – תודה שקראתן. יצא ארוך ממה שציפיתי…

הארוע בסוף היה מזעזע. בזמן אמת היינו חייבים להגיע לשדה”ת ולהמשיך במנהלות, והכרחתי את עצמי לא להתפרק. אח”כ דיברתי עם הקטנה והבהרתי לה שהיינו עולים על הרכבת הבאה לאסוף אותה – אבל למען האמת, אין לי מושג איך היינו עושים את זה ואיך היינו יוצרים איתה קשר… 

• דפנה 11
              דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי איזה טיול מעניין !! לצרפת יש כל כך הרבה פנים..

תמשיכי גם על פריז מעניין אותי איך היה לך עם הילדים ואיפה הייתם 

דפנה

• inys
                inys נערך לאחרונה על ידי

ציידת יקרה, 

אני מצטרפת כאן קצת מאוחר אבל זוכה מן ההפקר וקוראת הכל ברצף. אין ספק שהיה לכם טיול לא שיגרתי – הן בפריז והן בסביבתה.

אני את הפראים שלי עוד הבאתי למערב אירופה ( האיש דווקא לקח את שני הגדולים לפריז . )

איך הילדים התיחסו לאתרי מלחמת העולם הראשונה? האם עשיתם איזושהי הכנה ? אני חשובת שמלחמת העולם השניה והשואה אצלינו מאפילים על מ.ע.1 אבל אירופה ממש טולטלה. הקומונוולת’ הבריטי הרי היה שותף  כולו למלחמה הזאת  ( כזכור לאחרונה ממש צויין 100 שנה לאירוע הקרב של האוסטרלים בבאר שבע, שהשאיר טראומה קשה )

היה מעניין מאוד לטייל אתכם.

• chenRoz
                  chenRoz נערך לאחרונה על ידי

טיול מאוד מיוחד, תודה על השיתוף wink

• ציידת ערפדים

דפנה, ינינה וחן – תודה שקראתן! מעניין שחשבתן שגם המקטע הפריזאי היה מיוחד. החלק הזה הרגיש טיול די שיגרתי וסולידי… wink

בהחלט עשינו הכנה לקראת הביקור באתרים של מלחמת העולם הראשונה. גיליתי שאני לא כ”כ יודעת להגיד למה היא פרצה [התנקשו בחייו של הדוכס פרנץ פרדיננד בסארייבו – אבל למה ואיך זה הוביל למלחמת עולם?!] ופניתי לידידי גוגל שעזר לי למצוא אתר היסטוריה לילדים. ידעתי שזה נחוץ ואחרת הילדים לא יבינו מה אנחנו עושים שם בכלל.

יש משהו מאד מיוחד באתרים האלה; הבכור (16, התחיל עכשיו י”א ויקבל צו ראשון במהלך השנה...) התרשם. הבנות קצת פחות, אבל הן רגילות שטיולים משפחתיים זה לא רק קרואסון ושעשועים, והן זורמות עם הגחמות שלי.   

שדירת עצי מייפל באתר ההנצחה הקנדיבין שורות הצלבים, רואים גם מגני דוד
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • eladw
                      eladw נערך לאחרונה על ידי

ציידת

אתם יכולים לחזור להשלמות בפאריז. פארק אסטריקס, פארק סטודיו. מוזיאון האינווליד. ועוד מלא אטרקציות.

יש כל כך הרבה דברים לעשות בפאריז שהטיול בה אף פעם לא שיגרתי. סיפורים על פאריז הם תמיד מעניינים.

רכבת הרים לא מפחידה. ילדה לבד ברכבת זה מפחיד.

כשביקרנו בדיסני פאריז, עומר (בן 7) נעלם לנו בפארק. זה גם היה מפחיד.

שנה טובה

• TAGA
                        TAGA נערך לאחרונה על ידי

הי ציידת
                        המשכתי לקרוא גם את החלק הפריזאי וגם הוא, חוץ מאירוע הרכבת מורט העצבים, מאד מצא חן בעיני (פריז באופן כללי מוצאת חן בעיני וסגנון הטיול המיוחד שלכם משתלב בה ממש יפה).
                        תודה רבה. היה מאד מהנה ומחכים.

• 1
                        • 2
                        • 3
                        • 4
                        • 4 / 4
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון