ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל על, לא מה שחשבתם

פורום אירופה
    אירופה
    14
    28
    3587
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • daniel 0
      daniel 0 @yaffabe נערך לאחרונה על ידי

@yaffabe

נתקלתי בבלוג הזה באקראי, הרבה טיעונים של בעד ונגד המוביל הלאומי, ועוד כמה דברים.  תציצו...http://hamatmidim.wordpress.com/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בעבר מבחינתי העובדה ששם החברה מופיע גם באותיות מרובעות לא העלה ולא הוריד,

שיקולי רכישת הכרטיס היו ענייניים ולא אידיאולוגיים, ימי ושעות טיסה, מחיר וכו’ והחברה שנתנה את ההצעה הטובה ביותר זכתה.

כיום לצערי (כי החברה נותנת פרנסה לישראלים) אני נאלץ להכניס אידיאולוגיה לשיקולי, 

כבן לאימא, כאח לאחות, כבעל לאישה, כאבא לילדה וכו’ הרתיח ומרתיח אותי היחס של אל על לנשים.

אפליית נשים בצורה כל כך בוטה רק בגלל שהן נשים מורידה מאוד את הסיכוי שאני ארכוש מוצרים או שירותים מכל בית עסק, כולל חברת תעופה.

כיום מבחינת הנהלת אל על חברת התעופה מיועדת לדתיים (למרות שמסובסדת במאות מיליונים לשנה מכספי משלם המיסים הישראלי). ההנהלה מוכנה להטיס נוסעים שאינם דתיים , אבל רק בתנאי שהם יתנהגו לפי חוקי ההלכה (כולל אבל לא רק אפליית נשים רק בגלל שהן נשים).

עד שהנהלת אל על לא תחליט על שינוי מדיניות – הסיכוי שימצאו אותי במטוס אל על קטן משמעותית לעומת חברות אחרות. אם הנהלת אל על רוצה אותי ואת בת זוגי על המטוס (ואת הכסף שלנו) שיתייחסו אלינו כמו אל נוסעים אחרים. כמו שהכריזה במטוס אל על אומרת בסוף הטיסה “אנחנו יודעים שיש לכם בחירה” – כשיש לי יכולת בחירה אני מממש אותה.

זו לא קריאה לחרם על אל על, זהו הסבר חלקי לסיבות שאני משפחתי ומרבית מכרי (כולל חברים לעבודה) מעדיפים להימנע מטיסות באל על.

לגבי מזון בטיסה

כשהייתי תינוק התרגלתי לא לאכול 4 שעות,

בטיסות קצרות השיקול בבחירת הטיסה משקלו של הגורמה המוגש מאוד נמוך .

אגב אין ארוחות חינם, בעבר הנוסע של אל על ושאר חברות השירות המלא שילם על הארוחה בתוך מחיר הכרטיס בין אם היה מעוניין בה ובין אם לאו, 

כיום בחברות רבות הנוסע יכול להחליט אם הוא מעוניין בארוחה (ואיזו) ולשלם אם מעוניין ולא לשלם אם לא מעוניין. מבחינתי שדרוג התנאים.

אגב רכישת מזון בנפרד מאלצת את חברת התעופה לתת איזשהו מינימום של איכות/כמות לעומת מחיר, אם היחס מחיר-איכות יהיה רע אנשים פשוט לא יקנו.

גם בעבר אופציית בחירת ההושבה באל על הייתה מאוד מוגבלת, פרסמו 2-3 שורות לבחירה ולא את כל מפת המטוס.

לדעתי אין שינוי מהותי.

פסגות מושלגות שוקי3 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • פסגות מושלגות
          פסגות מושלגות @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

לא זכור לי שהרגשתי מופלית באל על בתור אישה, אתה מוכן להסביר בבקשה? כנ"ל לגבי ענייני ההלכה, למה אתה מתייחס מעבר למזון הכשר והעובדה שלא טסים בשבת?

Soft Cell ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שוקי3
            שוקי3 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

דעתי שונה.

אני חושב שאל על חברה טובה ואני מוצא את עצמי בשנים האחרונות שוב ושוב מעדיף אותה על פני חברות אחרות.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Soft Cell
              Soft Cell @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

לי דווקא יצא לטוס עם אל על בשבת

היתה טיסה בשעה 06:00 בבוקר למינכן שיצאה מאזור הדלפקים של אל על

על הכרטיס היה רשום אל על ועל המטוס התנוסס הכיתוב בענק אל על

גם האוכל היה בכלים של אל על ואפילו הקברניט התבלבל וברך אותנו בשם אל על

לפני שתיקן לסנדור

הזכיר לי את המסעדה הסינית בטבריה שכל השבוע פעלה בכתובת אחת ובשבתות עברה לכתובת אחרת עם שם אחר. 

• ?
                משתמש שנמחק @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

ייתכן שלא טסת בקווים בהם נוהגים חרדים לטוס (למרות שנתקלתי גם בחרדים, שלא הוטרדו כשישבו לידי).

וייתכן שהתופעות "נעלמו מעיניך", חיפוש קל יראה לך כמה מקרים (של אלה שדיווחו):

אסור לאכול פיצה - ז"א, שיחטטו בסנדביץ׳ הטעים שנביא מהבית. 

אפליית נשים

עוד מקרה, עוד מקרה ועוד. 

אולי הם רוצים להפוך ההנחיות להפרדה בחברה הנ"ל  לדה יורה?! זכור לי סיפור שספרה לי אמי, קרה לא מזמן. 

* כשאוסרים על חלוקת מזון כשר בבתי-ספר בחו"ל ושחיטה כשרה, נזעקים כולם. 

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • פסגות מושלגות
                  פסגות מושלגות @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

מזעזע! 

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3 אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

דעתי שונה.

אני חושב שאל על חברה טובה ואני מוצא את עצמי בשנים האחרונות שוב ושוב מעדיף אותה על פני חברות אחרות.

כנראה שהסולידריות שלי עם המין היפה גוברת עלי. אני מרגיש לא בסדר כשאני עוזר לממן חברה שמפלה נשים בגלל היותן נשים.

הסולידריות הפכה לקלה יותר כשהתווסף האינטרס האישי שלי, אחרי שאל על זרקו נוסעים באתונה וברחו להם עם המטען כי איזה רבי החליט שכך נכון לנהוג העדפת חברה אחרת הפכה לי לקלה יותר מטעמים אנוכיים.

אם אתה מרגיש נוח להעדיף אל על מבחינתי כמובן בסדר גמור, כל אחד וההעדפות שלו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון