דולומיטים במאי
-
איזה מעברי הרים בדולומיטים עשויים להיות סגורים במאי? -
אני לא חושב שמישהו יכול לתת תשובה מדויקת. מאי זה טרום עונה בדולומיטים. יש סיכוי לשלג. מדובר באזור גדול מאוד עם כמה מעברי הרים גבוהים.
כדאי להכין תכנית טיול גמישה ולבדוק את מצב הכבישים בכל יום. הייתי מתמקם במאי בעמק גרדנה שההגעה אליו היא לא דרך מעבר הרים שעלול להיות חסום.
-
האם לדעתך הדרך מקורטינה ד’אמפצו לעמק גרדנה אמורה להיות פתוחה? אאל”ט זה די גבוה שם. -
יש יותר מדרך אחת לנסיעה בין קורטינה לבין עמק גרדנה. הנסיעה בכל מקרהבשני המסלולים היא דרך מעברי הרים גבוהים. אני מניח שהכבישים מתוחזקים וברמה גבוהה. לא טיילתי באזור במאי. כדאי להתיעץ עם המקומים ולבדוק מידע היסטורי. גם בלי קשר לשלג אם יש מזג אוויר גשום וסוער הייתי נמנע מנסיעה במעברי ההרים.
-
תודה -
היי. הרבה מקומות סגורים באיזור הדולומיטים בחודש מאי.עמק גרדנה יכול להיות שלא חסום, אבל חלק מהמעברים אולי חסומים
-
ספטמבר יותר יתאים לדעתכם?
-
לדעתי כן. אנחנו טיילנו בדולומיטים בתחילת אוקטובר שבוע ומזג האוויר היה מעולה. היה טיפה שלג בגבהים של מעל 2000 מטר אבל לא בצורה שיכולה להפריע. ספטמבר זה סתיו. תקופה מצוינת לטיול באלפים.
-
-
כמעט כל הכבישים בדולומיטים פתוחים כל השנה (בניגוד ללא מעט כבישים גבוהים בחלק המערבי יותר של האלפים האיטלקיים...). אולי נסגרים למספר שעות אם יורד שלג כבד, אבל מפולסים ומוכשרים לנסיעה לאחר מכן. כל הכבישים התיירותיים בדולומיטים-כביש הדולומיטים, מעבר סלה-פורדוי-גרדנה-פלצרגו וכו’- יהיו פתוחים.
לדעתי-הנוף הרבה יותר עוצמתי במאי-המפלים כבר זורמים בגלל הפשרת השלגים, חלק גדול מהפסגות מושלגות ויש כבר פריחה אביבית בעמקים.
כמובן שרוב הרכבלים יהיו סגורים והם הולכים ונסגרים במהלך ספטמבר.
אישית, לו הייתי צריכה לבחור בין מאי לספטמבר-הייתי בוחרת מאי. ואם אפשר במחצית השנייה או יוני-עוד יותר טוב.
אי
-
לא רואה את היתרון של ספטמבר על מאי.
בכל מקרה זה עיתוי שחלק או רוב הרכבלים סגורים.
לגבי מעברי הרים-תבדוק נקודתית, אבל היות והאזור משמש לסקי בחורף ,ובמאי אין כבר סקי או שלג שירד- אז הסיכוי שיהיו סגורים נמוך יותר.
יחד עם זאת ובאותה נשימה אני יכולה לספר על עיקוף שהייתי צריכה לעשות בטיול בספטמבר(סוף חודש) כאשר ירד שלג טרי, מעבר הרים נחסם-והייתי צריכה להאריך את הנסיעה בסובו ציון והקיפוה כדי להתקדם.
אבל את זה אי אפשר לנבא מראש.
-
אני הייתי נשאר במאי ולו רק מהסיבה שהיום הרבה יותר ארוך. בנסיעה באזור הררי שעלולה להסתבך, זה יתרון לא קטן.
-
נשמע הגיוני… תודה