ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק פין פארווטי

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    הודו טרקים
    11
    226
    51525
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • cillam
      cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי cillam

@dregev03

בוקר טוב דרור; 

ההתחלה מקאפנו עם סוסים ואוהלים…

הנסיון שלי הוא בבבה. פאס. בחודש  יוני יולי – בפאס היה המון שלג ❄️  החלק של קינור היה אביבי פורח ; עברנו את הפאס עם עדר של עיזי פשמינה ;

בירידה מהפאס מושלג; ואז התחיל שביל ״העיזים״ על שי קי ציפחה. עד למטה ממוד ששם שוב היה ירוק ;

משם המשכנו לכיוון קזה כאשר עברנו בדרך את : טאבו  דאנקאר…  ואחר כך ההמשך כפי שכבר ציינתי מקזה…

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

בוקר טוב צילה

תודה

איך אהבת את הטרק?

לא עברתם במוד(MUD)? אם כן איך התרשמת מהכפר?

לדעתי סיימתם בדנקאר אבל טאבו בכלל על הכביש מזרחה?

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • cillam
          cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

טוב דרור,  לא נכנסנו לטאבו – חיכה לנו רכב ואיתו ירדנו לטאבו והמשכנו מערבה.

הטרק -2009 – זכור לי כאחד המהנים – למרות שהיו לי בעיות עיכול … ואת הפאס המושלג  “ התקפנו” ב 2 לפנות בוקר !

היה יום קשה במיוחד בגלל השלג.

אבל טרק מהנה.

• cillam
            cillam @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

מנסה להעלות תמונות -קשה!!!הסוף מוד נמצאת מעלבדרך למעלהבירידה  

מקווה שבחרתי נכון – לא חושבת שלך יהיה שלג בכמות כזו , אבל מי יודע מה מזג האוויר מתכנן

• dregev03

@cillam

איזה יופי צילה

ממש מדהים. השתמשתם בקרמפונים או שהשלג היה רך?

מבין שיצאת עם רימו?

• cillam
                cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

תודה  לא מקלות ועזרה -נתנו לי יד תומכת לעיתים, יצאנו מוקדם על מנת שהשמש לא תמיס את השלג- בדרך למטה ניסינו להחליק על הישבן- זה לא ככ הצליח😅

בוודאי רק איתם!

• dregev03
                  dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי dregev03

@cillam

תודה צילה

התחלתי קצת לחשוב על פין פארווטי ממנאלי ומצאתי שללא הסתגלות מוקדמת הוא קצת מסוכן וחוץ מזה הוא נראה קצת קשוח 

בבא נראה סבבה אבל גם שם קצת הסתבכתי עם לוגיסטיקות וגבהים והוא גם קצת קצר מכדי להיות הטרק של הטיול  

אני שוב חושב על יציאה ללדאק ב17-18 לספטמבר ואחרי יומיים לנסוע לפאדום בלי טיולים מקדימים מלבד לה  

אני מתחיל לפנטז על טרק פאדום-בטאל דרך סארצ׳׳ו. 

מניח שיהיה קשה להתארגן עם סוכנות מפאדום עד לבטאל? האומנם?

אם זה המצב, איפה אפשר להתארגן לקטע באראלצ׳הלה לצ׳אנדרה טל?. האם במקרה בסארצ׳ו או אולי קיילונג או שאני צריך לנסוע למנאלי ?(מה שיקלקל את כל רצף הטרק שעל המפה נראה טרק קלאסי של 12 יום מזנסקאר למבואות ספיטי). 

cillam zvikamr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • cillam

@dregev03

דרור אין מידע לאיזור ולטרקים; ביקשתי כתובת מבחור שעשה טרקים באיזור ויש לי כמה כתובות – עיקרן בפייס – ביקשתי שינסה ״לתרגם״ אותן  ואשלח לך ברגע שיהיו לי;

[email protected]

קיבלתי הנה : 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • zvikamr
                      zvikamr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

פאס פין-פרבאטי אכן נחשב לבעייתי יחסית, גם בהיבטי מזג אוויר (אמצע ספטמבר זה זמן טוב). באבה פאס (עשיתי) נמוך משמעותית ופחות בעייתי.

ב- 12 יום אתה יכול לעשות את גרסת ה”נטו” של למיורו-פדום-דרצ’ה: מיולצונג לפידמו (3-4 ימי הליכה), מקצה דרך הג’יפים מפאדום לפורנה דרך פיטסה לה לסרצ’ו עד שבוע הליכה (כיומיים פחות אם תלכו דרך שינגו לה לדרצ’ה)  . כך גם תחסכו יום נסיעה (מלה לפאדום לוקח יומיים, מאוד יפים אגב).

לגבי ארגון של טרק ברלצ’ה-צ’אנדרה טאל – מנחש שהכי טוב לארגן מקיילונג. לפני כמה שנים נעזרנו באמאר (לא לטרק ההזה), סוכן נסיעות אמין בקיילונג, אימייל: [email protected].

• dregev03
                        dregev03 @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

צילה תודה

כתבתי לו והוא ענה שזה מאוחר לצאת לטרק ברלצ’ה לה-צ’אנדרה טאל בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר מה שלא כל כך מסתדר עם הלונלי פלאנט. הוא מציע שנעשה את המפטה פאס ובסוף נקח מונית לצ’אנדרה טל. פחות מתאים לי  בינתיים 

צביקה תודה

אכתוב לאמאר …….

לגבי לאמיורו פאדום בארבעה ימים (או שהתכוונת לשלושה אפילו?) לא ממש שקלתי את זה כי שכנעת אותי בעבר לבקר בניראק ובכפרים אחרים ולא בא לי לרוץ אבל בנוסף נראה לי בעייתי מבחינת הסתגלות לגובה אחרי יומיים סהכ בלה.

שקלתי לטוס ללה ולעשות את סיבוב סטוק בשביל הסתגלות לפין פארווטי אבל אפילו לצאת לסיבוב סטוק אחרי יומיים בלה נראה לי לא מספיק אחראי מבחינת הסתגלות.

הבנתי שהנסיעה לה לאמיורו קרגיל פאדום מאוד יפה ואפילו שקרגיל “נמוכה” אם אני עושה לילה אחד בפאדום ומתחיל אז את פאדום סארצ’ו צבירת הלילות בגובה נראית סבירה.  הבנתי שפאדום סארצ’ו אורך 8 ימים (גם תאי וגם הלונלי פלאנט) אז אם אני יוצא ב20 לספטמבר מלה וב23 מפאדום אני מגיע לפיטסה לה “בתוך ספטמבר” אפילו שבסוף.

על קיילונג המלצת לי בעבר ממילא אז לעשות שם יום-יומיים ולהמשיך בטרק המשך לבטאל דרך צ’אנדרה טל נשמע נחמד.

את בבא אני חושב לעשות אחרי כשבוע בספיטי. מעניין אותי לדעת מה חשבת על מוד כי לא ציינת כלום

zvikamr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • zvikamr

@dregev03

לא חושב שטרק יולצ’ונג-פידמו (גרסת ה”נטו” של למיורו-פדום) בעייתי מבחינת ההסתגלות לגובה – ישנים ב- 3700-3900, חוצים רק פאס גבוה אחד (הנומה לה ב- 4700), אחרי כמה לילות גבוהים (בלה, ביולצונג ובלינגשט) זה לא אמור להיות בעייתי. אבל באמת לא כיף למהר שם, והנסיעה מלה לפדום אכן יפה (אבל גם שם לא כדאי למהר. למיורו, מולבק, רנגדום גומפה וסביבת הפאס לזנסקר).

מוד כפר מאוד נחמד כמו גם יתר הכפרים בעמק פין. לא יודע מה אילוצי הזמנים שלך, לדעתי טרק הבאבה פאס פחות יפה מטיולי היום סביב הכפרים בספיטי וקינאור, דוגמת קיבר, דנקאר, נאקו וצ’יטקול.

cillam dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • cillam
                            cillam @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

אני בזמנו שילבתי את טרק הבבה פאס עם טיולי יום למנזרים שציינת וזה עשה טיול מענין עם הליכות יום ונופים נהדרים!

• dregev03
                              dregev03 @zvikamr נערך לאחרונה על ידי dregev03

@zvikamr

תודה צביקה

כמה שאלות:

א. גרסת הנטו מדלגת על הקטעים והפאסים הסלולים ומקצרת את הטרק שהיה 10(?) ימים במקור ל4 ימים. האם היית מתכנן כך את הטרק ללא אילוצי זמן?

בדקתי כמה חברות (למרות שאני לא סומך על השיקולים של חברות מסחריות) כולל רימו של צילה שעושים “הקפצה” אחת של פחות מיום אבל יוצאים למסלול המקורי.

ב. האם היית מחלק את הנסיעה לה פאדום ליותר מיומיים? / איך היית מחלק? קראתי שבנסיעה של יומיים אין הרבה זמן “לעצירות וטיולי צד”

ג. ראיתי תמונות מאוד יפות מבבא כולל של צילה. מכיוון שאני לא חושב לטרק את פין פארווטי רציתי “לנצל” את בבא כדי לחצות מספיטי לקינאור וזאת גם כדי לחסוך את הנסיעה מסביב. האם יש פרמטרים אחרים שלא הכנסתי למשוואה?

ד. מתכוון להקדיש בערך כשבוע לכפרים של ספיטי ולנסוע במוניות מקאזה או עוגנים אחרים. יש הצעות אחרות? גם מהכפרים שהזכרת קראתי תיאורים יפים וראיתי תמונות יפות

cillam zvikamr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • cillam

@dregev03

אתה יכול לעשות טיול כרצונך עם רימו שכמובן יהיה מעט יוצר יקר אבל את השביל והיעדים שאתה חפץ בהם! שום דבר אצלם לא חקוק בסלע – חוץ מבטחון האנשים שמטיילים איתם!

מצאתי גם את זה : https://traveltriangle.com/blog/spiti-valley-trek

• zvikamr

@dregev03

לא הייתי עושה את החלקים הסלולים של הטרק (ואכן לא עשיתי… בזמנו סיימתי בפוטקסר שאז היתה בקצה הדרך). אבל כן הייתי מבקר בניראג, נשאר עוד לילה בלינגשט וכדומה. 

לה-פדום – כדאי לעשות לילה בלמיורו, ולילה שני באחד הכפרים בעמק סורו או אולי ברנגדום גומפה, שקרובה לפאס שמפריד בין עמק סורו לעמק זנסקר.

ניסיתי לומר שאם תרצה לבקר בקאלפה, בעמק סנגלה ובמיוחד בכפר נאקו (שהכי אהבתי בספיטי-קינאור, יותר מטרק הבאבה, שבעצם נאלצנו לעשות כי הדרך מנאקו צפונה היתה חסומה...), תצטרך מקצה טרק הבאבה פאס בקפנו לעשות גיחת הלוך-חזור די ארוכה מזרחה, כך שבעצם לא תחסוך נסיעה (שהיא גם יפה – הנוף משתנה בהדרגה מהמדברי של ספיטי לירוק של קינאור).

כאמור הייתי הולך על טיולי יום “על הדרך”, במיוחד בעמק פין, ליד דנקאר, סביב נאקו ובעמק סנגלה. אם זה משאיר זמן וחשק גם לטרק הבאבה אז לכו גם לשם.

גולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • גולני
                                    גולני @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

אין על נאקו. לא הבנתי עדיין אם שייכת לקינור או כבר ספיטי⁦☺️⁩

• dregev03

@cillam

צילה תודה

אהבתי את הבלוג ברפרוף ראשון. יש לי מספיק זמן לקרוא ולעבד את הפרטים. 

צביקה תודה גם לך

אקרא קצת יותר על הדרך מלה לפאדום. בהחלט קלטתי שיומיים יהיו צפופים לכל הדרך ולילה בלאמיורו (כמה זמן לוקח לעלות לפאס ולרדת? שווה?) נותן אולי קצת ״פיצוי״ על דחיית הטרק שם. 

אקרא שוב יותר לעומק על כפרי ספיטי קינאור ופין. 

הגישה שלי הייתה לנסות לנסוע פחות ומפתיע שדווקא אתה מקדם את הכבישים שם אבל אני מבין שזה לא כביש 6. מהתמונות של רוני וגולני וגם מהבלוג שצירפה צילה  ניתן להבין שעם כל החשש הכבישים אטרקטיביים או לפחות חלקם

תמונה מצויינת גולני

zvikamr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • zvikamr
                                        zvikamr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי zvikamr

@dregev03

גולני יופי של תמונה, נחמד לראות שהכפר כמעט לא השתנה בעשרים ומשהו השנים שעברו מאז שביקרתי בו… כולל שדות האפונה הכי טעימה.

דרור – העלייה לפרינקיטי לה מלמיורו זה עניין של שעה, הנוף יפה, לדעתי כדאי. צירפתי תמונה משם, ובהזדמנות זו עוד כמה מלמיורו, ואחת ממולבק בהמשך הכביש לקרגיל.

הנסיעות בספיטי-קינאור קצרות יחסית, למעט ההגעה והעזיבה – ממנאלי (או קיילונג) לקאזה, והיציאה מקינאור לשימלה.

פרינקיטי לה

מעל למיורו

מולבק

למיורו

cillam dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • cillam
                                          cillam @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

מולבק –   קצת הלאה יש נקיק צר שאפשר לטפס למעלה למערה  ולדזונג -וגם נוף לא רע.urgyen dzong   800 מטר לטפס למעלה  . לפי האמונה הבודהיסטית – גורו רינפוצ’ה עבר גם כאן – ןמי שזוחל דרך המערה  מקצה לקצה – חטאיו נמחלו<

• dregev03
                                            dregev03 @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

מעולה צביקה

ראיתי כבר את התמונות המעולות האלה שלך כבר אבל הן לא מפסיקות לעורר חשק להיות שם כבר. 

״לגמרי עשית את היומית שלך״ 

איזה יופי שזה רק שעה לפרינקיטי לה. 

נשמע יופי של טיפוס הסתגלות לדעתי אפילו נמוך מהארמון בלה, והנופים נפלאים. 

גם את מולבק קניתי לגמרי ותודה גם לצילה. 

הדרך לפאדום תארך 3 ימים אבל איזה יופי של דרך ועוד פאס קטן כבונוס  

• 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 7 / 12
                                            • פוסט ראשון