שקיעתו של הפורום...
-
האם אני היחיד שמרגיש שתור הזהב של הפורום חלף וקובוצות פייסבוק מחליפות אותו?
אני לא רואה הרבה פעילות פה (וגם העיצוב החדש הפך את הפורום למעט מסורבל).
דעות אחרות?
-
צודק בהחלט.מה היה רע בקודם.היה קל למשתמש אותיות מאירות עיניים.ההקלדה מהירה וברורה.ונותן כיף ליגלוש.לא יודע מדוע הוחלט לשנות למשהו מסובך.
-
הי רועי
אני לא יודע לקשור את זה לפייסבוק או עיצוב חדש אבל לצערי יש בהחלט פחות פעילות ותנועה.
בחודש שעבר התעניינתי קצת בפורום צפון אמריקה ושם דווקא התנועה מאוד ערה למרות שאני לא יודע להשוות אותה לעבר.
חשבתי גם על העובדה שמספר שנים לא היה מפגש למרות שאני לא חושב שיש קשר ואני השתתפתי רק באחרון.
-
הייבדיוק עכשיו אני מנסה להפנות את תשומת ליבה של לירון ל״תלונה״ שלי מאתמול- שדרך אגב כתבתי לה בזמן הטיול שלי;
הכתיבה כאן מסורבלת ולא פשוטה כבעבר;
ישנם היום קבוצות פייס עם מידע עדכני אזורי ותגובות נגישות ו אקטואליות ;
לכן לדעתי הרבה ׳עברו דירה׳.
האמונים לפורום שאני מנסה לשמור אליהם – הם בעיקר בגלל תאי ומספר משתתפים שבאמת עוזרים או עושים עבודה לפני טיול ומשתפים.
נראה אם יעשה מעשה .
המשך יום טוב
צילה
-
מסכים לחלוטין לגבי הפייסבוק. אני רואה איך הפייסבוק משתלט ומחליף פורומים שונים שהיו פעילים ואוכל בהם כל חברה טובה. אני לא חושב שזה קשור לעיצוב החדש (-למרות שגם אני לא מרוצה ממנו, אבל מסתדרים). הפייסבוק הורס בשיטתיות פורומים שונים שהיו פעילים שנים ועכשיו הם מתים, ומי שהיה פעיל בהם נאלץ בעל כורחו להתרגל למדיה של הפייסבוק או להתנתק
. אבל איך אמרו – שוק חופשי?! – אז זה מה שקורה...
-
היי,
- זה תהליך שהתחיל מזמן וקורה בכל הפורומים בעולם, בלי קשר לאתר “למטייל”. אולי השידרוג האחרון גרם לך לשים לב לנושא.
המעבר מאתרי מידע ופורומים לכיוון הפלטפורמות החברתיות הוא בלתי נמנע.
זה מזכיר לי קצת את המעבר מסרטים בערוצי טלוויזיה “רגילים” לכל הנושא של streaming, נטפליקס, VOD וכו’.
לא מבין גדול בקולנוע אז אולי ההשוואה לא הכי מתאימה.
בנוסף, מנסיון שלי כמנהל קבוצות טיולים בפייסבוק אני רואה שיש שינוי באינטראקציה בין הקבוצות, כלומר אופי ההתנהלות בתוך הקבוצות גם השתנה וממשיך להשתנות.
- גם אני לא מת על השינויים החדשים כאן בפורום (בלשון המעטה). לדעתי הם שמו דגש על דברים פחות נחוצים, ודברים שכן היו צריכים לשנות הם לא שינו.
אבל זה מה יש, ואנחנו כנראה נישאר פה למרות הכל כי אנחנו אוהבים את תאי ואת הפורום

עריכה – ניסיתי לסדר את הרווח בין השורות, לכתוב 2 במקום 1 בפיסקה השניה, להתחיל פיסקה חדשה בצורה מסודרת… אבל לא הצלחתי.
-
כל העולם נע מקהילות ופורומים לכיוון פייסבוק, למרבה הצער, ולכן היה ממש רעיון רע לעשות שינוי כה קיצוני במערכת בתקופה כזו. אם לפחות היתה אופציה של כפתור “חזור למערכת הישנה” למי שמתקשים עם החדשה עד שיבוצעו בה שינויים. הרבה נטשו בגלל זה, וגם אני מיעטתי בחודשים האחרונים להיכנס, וגם כשזה קורה אין סבלנות וזמן להתחיל לפתוח שרשור אחרי שרשור כשכל אחד מצריך דף משלו ולא נוח ויזואלית בתצוגה על מסך קטן.
שוב – בתקופה כזו ממש גרוע לעבור למערכת שלא נוחה במסך קטן של טאבלט, או שמחייבת יותר מדי חלונות כשחלק לא מבוטל מהמשתתפים נמצאים בחו”ל ולעתים עם ווייפיי לא חזק מספיק במקום הלינה. זה פשוט יותר מדי מאמץ לקרוא את ההודעות, יותר מדי מאמץ לענות. זה לא מושך משתתפים חדשים ומרתיע את הישנים.
-
-
והפייסבוק הוא תחליף הולם? אני תמיד מרגישה שהפורום יותר רציני....
-
היי קרני שלומות;
חזרתי מסיבוב בצפון מזרח הודו ארונצ׳אל פרדש- המיידע שקיבלתי בפייס היה מעולה ממספר גדול של משתתפים;
הוספתי מידע לכשחזרתי + תמונות .
אני לעומת זאת נתתי מידע על סיקים בפייס – תגובות מידיות עזרה בזמן אמת ואדיבות ;
ישנה קבוצה מצויינת הודו מחוץ לשביל החומוס הם מירון – ומגלים מקומות ונקודות חמד שאנשים מגיבים מנסיוני או שואלים על דרכי הגעה לינה וכו׳
בתחילה לא התלהבתי , אבל מוכרחה לציין שכאן העזרה המעודכנת עובדת.
מידע של אחד עוזר לשני. ומקשרים בין מטיילים .
רצינות תלויה במטייל ואמינותו- לא ככ היכן שהחומר נכתב.
כאשר מטיילים רוצים מידע עדכני – יש בעיות תקשורת במזרח לא תמיד זמין אוכל משתתף בזמן
אמת עוזר. -
שמח לקרוא את התשובות והניתוחים של כולם.
האם עדיין אתם מפרסמים טיפים בלמטייל?
מה דעתכם לגבי הנושא הבא בקבוצות הפייסבוק: המידע “נאבד” ונשים לא באמת משקיעים בחיפוש התשובה. כל פעם שואלים את אותה שאלה (“איפה מוציאים סים?” “מגיע ל-3 ימים לעיר, מה יש לעשות?” “באיזה איזור הכי טוב לישון?”). אותן שאלות שחוזרות על עצמן. אלה שיודעים את התשובות עונים פעמיים, ואז נמאס להם. אז יוצא שלא עונים, או שהתשובות פשוטות.
-
מכוון שהרבה אנשים שואלים בפעם הראשונה על משהו שהם לא יודעים.אז עונים להם לא נשלח אותם לחפש תשובות שניכתבו בפורום וממש לא קל לימצוא תשובות.
-
מודה שאין לי פייסבוק, אבל דגמתי קבוצות פייסבוק לפורום שאני מנהל בשביל לראות מה ההבדל- הרושם הראשוני שלי היה שזה מופצץ מודעות פרסומת, מעין משהו שמלא אנשים עוברים בו לזמן חולף ואתה לא יודע מי עומד מולך ונותן תשובה. ברור שיש גם טיפים טובים, אבל לא נדהמתי מהרמה או מהפלטפורמה.אני דווקא הסתגלתי די בקלות לשינוי פה. בסה”כ מדובר פה בפורומים מאוד ותיקים, שחוו עליות וירידות, כל פעם נדמה ששוקע, אבל ממשיך לצוף… מי יודע מה ישרוד את הכמה שנים הבאות. בעידני פייק ניוז ופרסומת סמויה, אולי עוד נראה את תחיית סגנון הפורומים הזה…
בכל מקרה מאחר ובמזרח התחלתי רק לאחרונה לטייל, אני מקווה שכמה שיותר מכם תישארו בשטח, לתת טיפים טובים ואמינים לטיולים עתידיים מוצלחים.
ולגבי הוספת טיפים- אני מוסיף מדי פעם – קיבלתי ואני מחזיר...
-
לטעמי הפורום אכן מסורבל, ושינוי שיטת התמריצים המתקבלים בגין העלאת טיפים תרם לירידת המוטיבציה לתרום לו. כל הרוצה להשיב טובה לקהילת המטיילים מוצא לעשות כן בדרכים שונות. המחוייבות לעזרה מוצאת ביטויים רבים וניהול קבוצות פייסבוק, כתיבה בהן והדרכת המטיילים ברוח הפורום היא העיקרית שבהם.
אך יתרון לפורום, אולי מחמת החיסרון הגדול שבקבוצות הפייסבוק. המידע נשמר בו ונאגם לכדי מאגר טיפים וסיפורי דרך שקל להתמצות בהם.
אני לא טורח להיכנס הרבה לפורום משום שרוב הפעילות עברה לקבוצות פייסבוק, אך גם מפני שכמו שצויין השאלות חוזרות על עצמן. לו היו נועצים בחרי הפורום הותיקים אני חושב שהיו מגלים שיש לא מעט שינויים שיוכלו לתרום לפורום.
-
בפייסבוק יש המון שאלות שחוזרות על עצמן, אנשים מתעצלים לחפש, רוב הדיונים מסתכמים בתשובות קצרות.
כל זה נכון, אבל זה לא כ”כ משנה כי זו הפלטפורמה העיקרית והשלטת כיום.
קרא לזה פייסבוק, אינסטגרם, בלוגים, אפילו יו טיוב… זה לא משנה.
שיטת החשיבה, הלך הרוח, צורת הלימוד ותכנון הטיול – הרוב הגדול נמצא ברשתות החברתיות והסגנון אכן השתנה, לצערנו.
אין מה לעשות, זה שינוי שקרה כבר וצריך לקבל אותו אם אוהבים או לא (אני לא מת עליו, אבל זה מה יש).
כמה תיקונים –
- זה לא נכון לומר שהמידע בפייסבוק לא נשמר. בכל קבוצה יש אפשרות לחיפוש פוסטים ישנים לפי נושא, כך שגם בפייסבוק אפשר למצוא כל דבר שנכתב בעבר.
- גם פה שאלות חוזרות על עצמן ואנשים מתעצלים לחפש.
- לא כל הקבוצות בפייסבוק מוצפות בפרסומות.
-
גם אני מודה שאין לי פייסבוק.
חברה סיפרה לי איזה יופי ש 600 אנשים /חברים מקבוצת הפייסבוק שלה ברכו אותה ליום הולדתה אפילו שהיא לא מכירה אותם בכלל.
בשבילי - לא , תודה. חברים זה משהו אמיתי .
גדליהו , נשארנו רק שנינו , רוצה להיות חבר שלי?
חחח -
אני לא שותף לביקורת באופן כללי. החליטו על שינוי בפורמט כנראה בגלל בעיות תפעוליות ולא כדי להקשות.
יתכן וצורת צפיה אחת התחלפה באחרת לטוב ולרע. אז נתרגל לשינוי ויעבור זמן ונשחה בפורומים.
מעבר לבעיות תפעולית בגרסת הבטא (כמו כפתורי גלילה שלא עובדים במכשיר זה או אחר וכד’)
נוסף, לטעמי, פיצ’ר מיוחד שמאגם את כל הפורומים יחד – “כפתור” “לא נקרא”. כאן אפשר לקרוא את
כל ההודעות החדשות ואלה שנוספו להם תגובות חדשות. זה מרחיב את תחום העניין מבלי צורך להכנס לכל פורום בנפרד
ואני מוצא עצמי ניזון ומזין גם בפורומים שלא הייתי משוטט בהם דרך קבע.
ועל השואלים פעם ראשונה (ולעיתים גם האחרונה) כבר דובר. אנחנו רבים מספיק כדי שגם משתתפים אלה יקבלו לפחות תגובה אחת
עניינית גם על שאלות חוזרות וטרוויאליות.
-
יש בעיה אחרת די מהותית שאינה ידועה לחברים ותיקים/מי שלא נאלץ להחליף סיסמה בתקופה שהיו תקלות בפורום, אין אפשרות להרשם לפורומים - ולא מקבלים התרעות על הודעות חדשות שמופיעות, ייתכן שהבאג הזה מונע מאנשים להצטרף לפורומים (אלא אם מתעקשים להציץ מידי פעם).
אמנם אפשר לצפות בהודעות חדשות, כמו שרוני סיפר, אך לשם כך צריך "להחליט" להכנס לפורום, ייתכן שזה גם מונע מאנשים חדשים להצטרף.
נמסר מהאחראים שהבאג לא יתוקן.
-
רוני למשל גם לקרוא את המודעה שלך(ושל כולם) צריך לאמץ את העיניים או עם מגדלת.מה הבעיה של מנהלי הפורום להגדיל את האותיות בעוד טיפ טיפה? לא מסובך.
-
הבעיה היחידה שאני לא יודע איפה השאלטר.. אז נשארנו החברים האחרונים.. אבל כיבוי האור עלייך!
וכמובן שעשיתי לך לייק.. כי את זה גם אפשר לעשות פה