טיול בבריטאני
-
אז… כמו שכבר שיתפתי, הזמנתי לטיסה לנאנט בלי לדעת כלום חוץ משעות טיסה נוחות. ועכשיו אני מנסה להבין מה עושים עם זה.
בהמלצות של אנשים מדהימים כאן הבנתי שאני למעשה בבריטאני ושלשם צריך לכוון. בשלב זה נראה שויתרנו על נאנט העיר. כל הסיפור שלה הוא טירה וקתדרלה- וטירות אחרות לא חסר בבריטאני
יש לנו 3 ימים מלאים
(לילה ראשון נעשה בשדה. הנחיתה לקראות חצות)
חשבנו להתחיל מנאנט למערב, לעשות סיבוב בפארקים וערי החוף לאורך הכל, ולהצפין עד כמה שאפשר. אנחנו כרגע מהתלים ברעיון של להגיע עד מון סן מישל, וכאן נכנס שלב השאלות.
השקיעה ביוני מאוחרת (אחרי 9), לכן מבחינת מרחקים ונסיעות אנחנו דיי “מכוסים”, כי אפשר לצמצם זמנים בערב המאוחר (המרחקים ושעות הנהיגה אינן אישיו במקרה שלנו).
ולשאלות:
1- מסעדות ואתרי תיירות פתוחים- עד איזו שעה ביום אפשר להסתובב? האם צריך להתחשב בזה שמסעדות יסגרו ב6 ולכן לא לתכנן ערבים ארוכים?
2- מה המרחק הריאלי שאפשר לישון משדה התעופה של נאנט אם הטיסה שלנו ב12:30 בבוקר של יום ראשון? יש פקקים, או שאפשר ליסוע שעה-שעה וחצי בבוקר ברוגע? כי אם אכן נצליח להגיע למון סן מישל- מניחה שנישן איפשהו בדרך בינה לבין נאנט (כשעה גג מסן מישל).
3- הזמנת לינות במקומות מיוחדים- רוצים צימרים וכאלה- יש איזו פלטפורמה טובה שנותנת אפשרות ביטול? בבוקינג מופיעים בעיקר מלונות, ופחות פינות חמד קטנות ומההמות.
4- מה לא להחמיץ? מלבד דרכים נופיות וערים יפות (שאחרי בדיוק 100 קילומטר אנחנו נמצה..)- לאן לכוון? יש שני פארקי טבע באיזור- האם יש בהם מסלולי טיול מעניינים, או שגם הם רק דרכים נופיות? Brière Regional Natural Park ו- Parc Naturel Régional d'Armorique
5- הגזמתי, נכון? זה לא ריאלי ל3 ימים…
-
שאלה נוספת (לא ניתן לערוך כבר).
ללילה הראשון הזמנתי מלון b&b hotel בשדה בנאנט. שאר המלונות היו יקרים לתמורה (בסך הכל מגיעים אחרי חצות ועוזבים ב7 בבוקר). הבנתי שזאת רשת מוכרת וסבירה והמחיר הוא שליש משני המלונות הצמודים. נעזוב אותו בסביבות 7 בבוקר לכיוון השכרת הרכב בשדה.
המרחק מהטרמינל הוא 650 מטר, אבל נראה שעובר על כביש ללא מדרכה, שילוט או תאורה- מה עושים?
לקחת מונית או שאפשרי להתמודד עם זה הלוך-וחזור (מבחינת מרחק הליכה- אנחנו צעירים, נמרצים, ועם תיקים קטנים יחסית).?
שאלה נוספת- נראה שהשדה כבר סגור בשעות האלה- האם יש דוכני מזון שפתוחים 24\7? -
קודם כל לשאלה 5— מאד!
יש גם צימרים--תלוי איפה.
הנסיעה למונט סן מישל חוצה את בריטני במרכזה (בעוד שהמיטב של בריטני הוא החופים ולאורכם).
אופציה אפשרית לטווח הימים הקצרצר שלכם-- היא אל מפרץ מורביאן-קרנק-וואן-פונט אוון-ואפילו אולי קוומפר.
המסעדות יהיו סגורות לגמרי ב18.00-נפתחות רק ב19.00 או 19.30 לארוחת ערב.
חנויות נסגרות בין 18.00-19.00
השמש שוקעת (לאחרונה) בסביבות 21.00 ואפילו מאוחר יותר.
נ.ב. הייתי בBrière , אבל מתוך מסלול ארוך הרבה יותר. בהיבט הטבע-יער … אבל לא הייתי מקדישה לו זמן כשמדובר ב-3 ימים שרוצים למצות את המיטב (עיירות נמלים מפרצים ים).
לגבי המלון-יש בדיוק שלשה מלונות בשדה התעופה -כולם באותו מיקום, 5 דקות הליכה עם מזוודות בלי להיות קלי רגליים, בלילה ,עם זרזוף גשם--- לא בעיה בכלל(גם אני דאגתי קודם).
דוכני מזון? ממש לא. שדה “מת” אתם האחרונים שמגיעים ורק המנקה עדיין שם (אולי).
תדריך: יוצאים מהטרמינל מאולם הנוסעים הנכנסים- ממול יש את מגרשי החניה להשכרה וחניה לטווח ארוך, חוצים את המגרשים- פשוט עוברים דרכם ורואים כבר את השלטים של המלונות ממול. מואר- מסומן, יש ממש שביל הולכי רגל. בלתי בעייתי בעליל.
-
הרגעת אותי בנושא המלון.
לגבי כל השאר- אני צריכה רגע לעכל.
אשים את השמות שנתת על מפה ואראה מה באמת אפשר לעשות. מבחינתנו אין לנו צורך לעבור את כל קו החוף. אנחנו ממצים מאוד מהר, אז אולי עוד יש תקווה.
מחר אהיה עם תובנות .
תודה
-
לגבי המלון - הוא אכן מרחק הליכה קצר.ביציאה מהטרמינל פשוט ללכת בקו ישר דרך מגרשי החניה , יש מעברים בכל הגדרות.
שימו לב שבלילה אין קבלה אלא יש מכונה שתיתן לכם קוד כניסה לחדר.
מסעדות בצרפת לרוב סוגרות ב2100 כלומר שעד 2030 תמיד יהיה מה לאכול בוודאות.
לא הייתי עושה נסיעה ארוכה לפני טיסה בבוקר, אבל זה אני.
בכל מקרה שימו לב שהשדה של נאנט התורים ארוכים ולוקחים המון זמן ( לפחות כשאני הייתי ביום ראשון השבוע. ) נראה כי השדה לא ארוך לטפל בכמות כזו של נוסעים.
יש אגב השכרת רכב במחיר מוזל מאד קצר יותר רחוק מהמלונות. שווה לבדוק. יש להם שאטל לשדה.