וינה לדתיים
-
שלום לכולם
זוג דתי נוסע לוינה לארבעה ימים
אשמח לשמוע על מקום מומלץ שבו אפשר לאכול שניצל וינאי ולא רק אוכל ישראלי ...וגם מקומות שעושות טייק אאוט שאפשר לקחת כדי לאכול במהלך היום
תודה
-
-
אאל”ט שניצל וינאי מטוגן בחמאה מותכת או בשומן חזיר, אחרת זה אולי שניצל אבל לא שניצל וינאי.
-
-
זו לי הפעם הראשונה לשמוע ששניצל שמטוגן בשומן אווז הוא ‘שניצל וינאי’. -
רק מי שגדל על שניצל וינאי (ומבין קצת בבישול), יודע שהוא חייב להיות מבשר עגל ואסור להדק את פירורי הלחם, כדי שהציפוי לא ידבק ולבשר וכך מתקבל "שניצל וינאי".
מקור ה"שמאלץ", אינו עקרוני ואינו מהווה עילה לפסילתו של השניצל כאכטע ווינאי.
* חבל שלא קראת בקישור שצרפתי, יש שם הסבר מפורט.
שניצל עוף, הודו /פרה נמוכה, אינם נחשבים כ"וינאים", גם ה"וינער שניצעל", מקורו באיטליה (מילאנו).
-
@aljaje אמר:
חייב להיות מבשר עגל ואסור להדק את פירורי הלחם, כדי שהציפוי לא ידבק ולבשר נכון, ועל כך אין ויכוח
מקור ה"שמאלץ", אינו עקרוני ואינו מהווה עילה לפסילתו של השניצל כאכטע ווינאי. על כך אני שומע היום בפעם הראשונה
חבל שלא קראת בקישור שצרפתי, קראתי גם קראתי
-
תודה! כיף לקרוא כי נהיה באותו מלון, כנראה מאותה סיבה ..
תוהה אם אפשר להתייעץ איתך בנוגע לסכום כסף שכדאי לקחת בסך הכל כולל הוצאות על אוכל, וגם אם יש מקום שממנו אפשר להזמין אוכל כדי לקחת לצהריים בזמן שמטיילים...
-
-
בנוגע לכסף, אני משתמשת בכרטיס אשראי.
• כמה כסף להביא- זה תלוי מה תעשו, כמה תאכלו וכו'.
• בקישורים שצרפתי, יש מידע על מקום להזמנת אוכל (גם לחדר במלון), יש שם גם מידע וכתובות של מעדניות וסופרים שבהם ניתן לרכוש מזון כשר.
• כרטיס כניסה לארמון שנברון.
• מחירי כרטיסים לתחב"צ.
-
מסעדת מאה שערים! מסעדה כשרה מצויינת, גם אם לא מוסיפים למשפט הזה את המילים “יחסית לחו”ל”.
במסעדה יש בעיקר אוכל אסייאתי, ויש גם שניצל מפואר.
מאוד נהננו לאכול שם, וחזרנו לשם 3 פעמים.מצרפת לך פוסט מסכם על הטיול שלנו בווינה (עם התייחסות למסעדות הכשרות ולמלון שמתאים לשומרי כשרות):
-
היי,
קודם כל וינה היא גן עדן לשומרי כשרות (יחסית לחו”ל כמובן). יש בעיר כעשר מסעדות כשרות, חלקן מעולות, מאפיות כשרות וסופר ענק כשר “סופר שפע” שיש בו גם פינת קפה וארוחת בוקר.
לגבי שניצל – השניצל הכשר הטוב ביותר בוינה מוגש במסעדת “אלף אלף” של ברנהולץ. שניצל ענק טרי ומשובח.
אגב, אם אתם כבר בוינה, אסור לפספס את הנקניקים של איינהורן – הנקניקים הכשרים הטובים בעולם…
רשימה מפורטת שלהמקומות הכשרים בוינה כולל כתובות ופרטים נוספים יש לכם כאן:
https://metaylimbkipa.com/kosher-restaurants-abroad/kosher-restaurants-in-vienna/