טיול משפחתי לפריס
-
אנחנו זוג עם שתי בנות, בנות 13 ו-16,
ביקרנו כזוג לפני 6 שנים וחוץ מזה ביקרתי עוד פעמיים במסגרות אחרות, לבנות זה ביקור ראשון,
והבחירה ביעד נעשתה בשיתוף איתן.
הטיול יהיה מתחילת אוגוסט למשך 7 לילות ו-8 ימים. אנחנו חוזרים על אתרים בהם כבר ביקרנו לטובת הביקור של הילדות.
אני אדריכלית, והאב אוהב לצייר ושנינו מתעניינים במוזיאונים ובבניינים,
וברור שלא נתעכב בהם בצורה משמעותית, כדי להתאים לקצב ולהתעניינות של הבנות.
יש 2 נושאים שלא ידעתי איך להתייחס אליהם: הראשון זה ההפגנות של האפודים הצהובים מידי שבת,
והשני זה שנהיה בעיה ביום ראשון הראשון של החודש, בו חלק מהכניסות לאתרים הם חינמיים.
חשבתי לצאת מהעיר ביום שבת כדי להתרחק מההפגנות, ולנצל את הכניסה לאתרים ביום ראשון- לטובת כניסה לסנט שאפל ולקוסילג’רי,
ולא למוזיאון אומנות כמו אורסיי ולובר- שיכולים להיות עמוסים.
המסלול המלא: ה’ הגעה- שער הניצחון ושאנס אליזה, ו’- קרוב יחסית למלון שבאופרה: מרכז פומפידו, אופרה, גלרי לפייט, גני טולרי ולובר בערב, שבצ- ארמון ורסאי, א’ גשר המעולים, קוסילג’רי, סנט שאפל, נוטרדאם שרוף וגני לוכסמבורג,, ב’- מגדל אילפל, אילווליד, ג- דיסני, ד- מארה ומונמרטר
-
נחתך לי באמצע, סליחה, ביום ה’- של החזרה ארצה- ביקור בלה דפאנס.
אשמח לשמוע אם אפשרי לטייל בשבת כשיש הפגנות, אם באמת כדאי לצאת מהעיר, או שיש אזורים שאין בהם בעייתיות,
ואם המסלול נראה הגיוני מבחינת הימים והפריסה שלו
-
סליחה על הבורות, אבל מה זה ה"קוסילג’רי"? *(אולי תכתבי את שמות המקומות באותיות "לטיניות", כדי שנוכל לפענח ביתר קלות?!), תודה.
-
La Conciergerie
-
!Merci Beaucoup, Suhki
-
תודה רבה
-
Avec plaisir -
@noga30 אמר:
ה’ הגעה- אחרי הצהריים שער הניצחון ושדרות אליזה
ו’- קרוב יחסית לאזור המלון: ביקור במרכז פומפידו לאומנות מודרנית בעיקר כדי לראות את הבניין והכיכר, אופרה גרנייה (אופציה, לא בטוח שניכנס) , גלרי לפייט (לראות את הבניין) , גני טולרי אחרי הצהרים, לובר בערב (פתוח עד מאוחר)
שבת- ארמון ורסאי, בערב מופע של המזרקות
יום א’ -גשר המעולים (גשר הארכיבישוף) שמתחבר לאיל סן לואי, La Conciergerie, סאנט שאפל, נוטרדאם – לראות מה קרה בשריפה וגני לוכסמבורג לפיקניק.
, יום ב’- מגדל אייפל, אינווליד (קבר נפולאון ואולי להיכנס למוזיאון הצבאי)
יום ג- דיסני
ד- אזור מארה ואזור כנסיית הלב הקדוש, מונמרטר- בעדיפות עם סיור מודרך
ה- לה דפאנס
-
האם יעניין את בנותייך לבקר באינווליד? יש אופציות נחמדות ליד מגדל האייפל ובגדה השניה למשל:
Palais de Tokyo, Quai Branly, מוזיאון Saint Laurent?
ואפשר להכנס לGalleries Lafayette ולעלות לתצפית, אפשר גם להכנס לPrintemps להתרשם ולטפס למעלה לתצפית נחמדה.
-
מוזיאון קה ברנלי שקרוב לאייפל ממש מיוחד, רעיון טוב, הוא יכול לעניין אותן.
-
וצפונה מ- Le Palais Royal (מעבר לכביש), יש את Galerie Vivienne.
אם יש לך שאלות/רוצה עוד רעיונות, שאלי.
-
כדאי לנסות הפעם להגיע לורסאי אחרי ארוחת צהריים?
חושבת שזה מגדיל סיכוי שיהיה פחות עומס ושיהיה כח להמתין למופע של המזרקות.
בפעם הקודמת עם כרטיס מוזיאונים, היה תור ענקי בבידוק והיה עומס שכבר אי אפשר להנות.
-
@noga30 אמר:
כדאי לנסות הפעם להגיע לורסאי אחרי ארוחת צהריים?
חושבת שזה מגדיל סיכוי שיהיה פחות עומס ושיהיה כח להמתין למופע של המזרקות.
בפעם הקודמת עם כרטיס מוזיאונים, היה תור ענקי בבידוק והיה עומס שכבר אי אפשר להנות.
ניסיתי, לא ממש הצליח, עדיין היו תורי ענק.
בגנים עצמם העומס לא הפריע לנו, הם ענקיים, בארמון היה צפוף מאוד.
אין ממש “מופע מזרקות”, הן רחוקות אחת מהשניה וצריך לטייל בינהן.
-
אם כבר שם, המוזאון המוצלח ביותר בפריז – מוזאון אוגוסט רודן ממש ליד האנוליד -
לגבי ההפגנות – אנחנו היינו בשבת בה היו הפגנות גדולות. סגרו את כל המרכז, כולל המטרו.
עדיין אפשר לטייל במרכז. למשל אם אתם לנים באיזור האופרה, אפשר להגיע למונמארטר או לגאלרי לפאייט או למארה.
נוטרדאם – לא תצליחו להתקרב אפילו בשביל הסלפי. האיזור כולו סגור.
ממליץ לכם להשקיע זמן בטיולים ברובע הלטיני ובסן-ג’רמן. יש שם גם בניינים וכנסיות שתאהבו בטוח. הפנתאון למשל שווה נסיעה במיוחד.
ממליץ מאוד עך ATELIER DE LUMIERES – אני לא חובב אומנות ולא מבין בזה כלום, אבל זה הרשים אפילו אותי.
אני בטוח שכל אתר בו יש כניסה חינם ביום מסוים יהיה עמוס מאוד. אם לא במקומיים אז בתיירים סיניים. אני מעדיף לשלם ולא להיכנס למקומות מתוירים שכאלה. לשיקולכם.
-
תודה רבה לכולכם