השכרת רכב לדולומיטים
-
אנחנו זוג שנוסעים לטייל בדולומיטים .
האם אפשר להסתפק ברכב רגיל כדוגמת פיג'ו 308 או פורד פוקוס ( לצורך העניין בקבוצה הזו יכול להיות גם רכב עם מנוע 1.2), או שחשוב לקחת רכב מקבוצה גבוהה יותר?
-
אפשר גם עם פיאט טופולינו…
-
שואלת לעניין סחיבה בהרים..
-
-
@שוקי3 אמר:
אין בעיה, כיום כל המכוניות יודעות לטפס על הרים.
אולי, אבל יש כאלה שקשה להן. בקיץ שעבר קיבלנו רכב חדש kia venga מאוויס. לא הכרנו את הרכב מקודם והוא ממש התקשה בעליות, מה שבהחלט פגם בטיול. ממליצה בחום על רכב מתאים גם אם זה כרוך בתוספת עלות. בייחוד אם מתכננים את הפאסים והדרכים ההרריות.
-
והאם שווה להשקיע באוטומט ?
-
אנחנו באלפים ובהרים לוקחים ידני. אבל אם לא מיומנים בנהיגה ברכב ידני עדיף להשקיע באוטומטי, לדעתי.
-
-
-
רכב ידני הרבה יותר בטוח בכבישים הרריים, בעיקר בגלל יכולת בלימת מנוע בירידות.
גם ברכב אוטומטי אפשר להוריד הילוך, אבל לא בכל רכב אוטומטי זה באמת בולם, בחלקם זה רק מקטין את התאוצה.
כמובן, גם בעליות אפשר לשלוט ברכב אוטומטי ע”י שימוש ידני בהילוכים.
האידיאלי הוא גיר רובוטי, בו יש שליטה ובלימה כמו עם גיר ידני אבל לא צריך ללחוץ קלאץ’.
-
אנחנו כבר הרבה שנים מטיילים באלפים ובאזורים דומים באירופה ומזמינים תמיד רכב משפחתי רגיל ידני. לפעמים מקבלים שדרוג לאוטומט. אף פעם לא נתקלנו ברכב שלא סוחב בעליה. לדעתי זה לא קשור לקטגוריות השונות. ההבדל בין הקטגוריות הוא בגודל הרכב.
לנו רכב גדול פחות נוח כי קשה יותר להחנות אותו וכי הוא בד”כ רחב יותר. הכבישים בהרים צרים. גם זה לא שיקול משמעותי.
אם איו לכם נסיון ברכב ידני אז קחו אוטומט. אוטומט באירופה למיטב ידיעתי יקר בהרבה והמבחר מצומצם.
-
הבעיה כאמור לא סחיבה בעליה, אלא בלימה בירידה.
-
אני לא נתקלתי אף פעם ברכב שלא הצליח לבלום בירידות. אולי היה לי מזל. תמיד שכרנו רכב מחברות מוכרות ותמיד קיבלנו רכב במצב טוב.
-
מזלך, חלק מהממסרות האוטומטיות מחייבות שימוש רצוף בבלמים. בהרים עם ירידות ארוכות זה מסוכן. -
אני בספק אם זה רק מזל. אני לא מבין בממסרות אוטומטיות אבל נוהג באלפים כמה שבועות בכל שנה כבר יותר מ 10 שנים.
אני לא רואה איזה השפעה יכולה להיות לקטגורית הרכב שאני מזמין מראש מהארץ בתחום הזה.
אם אתה קונה רכב אז זה כבר דיון אחר שפחות רלוונטי לתייר.