ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סטוקהולם ואוסלו

פורום אירופה
    אוסלו
    4
    10
    1140
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תמי
      תמי נערך לאחרונה על ידי

מזמן לא התייעצתי כאן, ושמחה לחדש את הקשר…

שאלתי היא: האם כדאי לבקר בשתי הערים במסגרת טיול אחד? ואם כן, איך לחלק את הזמן, ואיך להגיע מהאחת לשניה? 

נירית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית @תמי נערך לאחרונה על ידי

@תמי

היי,

אהבנו את שתי הבירות הסקנדינביות מאד. במסגרת טיול אחד-תלוי במשך הזמן ומה מסגרת הטיול…האם מתכוונים לטייל גם בנורווגיה? או רק טיול ערים?

בכל מקרה יש רכבת וטיסות בין שתי הערים וכמובן ניתן לנסוע ברכב.  רוב הכותבים באתרים הישראלים מעדיפים את שטוקהולם, אישית-חושבת שאוסלו אולי טיפה פחות ציורית משטוקהולם, אבל לא פחות מעניינת ומגוונת.

תמי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • תמי
          תמי @נירית נערך לאחרונה על ידי

@נירית

תודה נירית! איזה כיף שאת פה!

זה טיול ערים בלבד, אני ובן ה-16. מסגרת הזמן גמישה עדיין. 

Eytanin נירית יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Eytanin
            Eytanin @תמי נערך לאחרונה על ידי

@תמי

הייתי מכוון ל5 ימים בשטוקהולם ו4 באוסלו. טס בין שתיהן. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • נירית

@תמי

אם זה טיול ערים בלבד-תבדקי את העלויות של טיסות +תחבורה משדות התעופה לעיר, מול רכבת שמייתרת כניסות יקרות לערים. נסענו ברכבת משטוקהולם לצפון שבדיה וזו היתה חוויה טובה ואפשרה לנו לטעום מהנוף…

אם מוותרים על 2 הערים ומעדיפים להתמקד בעיר אחת בלבד, יש מה לעשות גם סביב שטוקהולם וגם סביב אוסלו. באוסלו-אם טרם טיילתם בנורווגיה, הייתי לוקחת את “נורווגיה בקליפת אגוז” המאפשרת להתרשם ולהאהב אפילו….

בכל מקרה,  גם באוסלו וגם בשטוקהולם יש הרבה מה לעשות עם מתבגר. בשטוקהולם  בנוסף לדף הראשון באתר-מומלץ להגיע לסיור בבית העירייה, מוזאון הנובל, סיור אומנות במטרו.  באוסלו כמובן אי המוזאונים ביגדוי מומלץ בחום רב, המתבגר שלנו מאד התעניין. גם בית העירייה שם, מוזאון פרס נובל לשלום, גן הפסלים של ויגלנד, לדעתי גם מוזאון מונק והמוזאון לאומנות מודרנית יכולים לעניין. בשתי הערים תבדקו את הפאס למספר  ימים. לנו השתלם..אשמח מאד לענות על שאלות נוספות אם אוכל...ותכנון טיול נעים ושבת שלום שתיהיה ❣

• יונית
                יונית @תמי נערך לאחרונה על ידי

@תמי

עם נוהם בן 15 ובסוף טיול ארוך של שלשה שבועות

בכיף הצלחנו לבלות באוסלו 4 ימים.

מניחה שאפשר גם יותר על בסיס תחבורה ציבורית ליעדים קרובים, שיט בפיורדים וכו…

חיבור ערים בטיסה--לא חייב להיות דווקא שתי ערים סקנדינביות- אפשר כל עיר אירופאית אחרת.

אם מדובר על רכבת- השיקול של המרחק משמעותי(ותדירות,ומיקום תחנת הרכבת וכו)

• תמי
                  תמי @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה רבה על הרעיונות! 

נירית, בגלל שאני לא מתכוונת (לצערי...) לשכור רכב ולטייל  כמה שבועות בנורווגיה, חשבתי הפעם על ביקור בערים בלבד, שבהם עוד לא הייתי אבל הרעיון שלך להצטרף לטיולים של “נורבגיה בקליפת אגוז” וכך לטעום מהנופים היפים, ממש מעניין. 

כיוון שמסגרת הזמן גמישה, אבל לא מתכוונת להיות שם יותר משבוע, חשבתי, בהמשך להצעה שלך, וגם להמלצה של יונית, לבקר הפעם באוסלו בלבד, לוותר על שטוקהולם, ולהצטרף עם הבן לאחד הסיורים המאורגנים הללו. 

האם זה נשמע הגיוני? מהם הסיורים המומלצים לדעתכם, והאם יש לכם נסיון איך זה עובד? 

• נירית

@תמי

לי סיור כזה נשמע מאד הגיוני. הייתי שוקלת לקחת  את הטיול מאוסלו לברגן וחוזרת כבר בטיסה מברגן עם קונקשן לארץ...למרות שההרכבת ברגן-אוסלו אמורה מאד נופית גם.

שווה גם ללון לילה בדר לדעתי. לעשות ספארי בנרופיורד או משהו בסגנון. 

אין לי ניסיון בסיור אבל ראינו אותו בהרבה נקודות בטיולנו העצמאיים ונראה לי שזה מאורגן טוב. אבל אולי אפשר לעשות את כל ההזמנות עצמאית ואז יוצא יותר זול. כי בסך הכל -מדובר באמצעי תחבורה ציבוריים ומקובלים בנורווגיה-רכבות, אוטובוסים ומעבורות. אבל יש את הנוחות שמזמינים הכל במקום אחד ובצורה מרוכזת. אישית, הייתי חופרת באתר ומשווה בין ה”חבילה” שהם מוכרים למה שאני רוצה לעשות עצמאית.  אבל בכל מקרה הייתי כן יוצאת לאחר נניח 3 ימים באוסלו לכיוון ברגן דרך אזור פלאם-גודוונגן-ווס...

• תמי
                      תמי @נירית נערך לאחרונה על ידי

@נירית

תודה רבה נירית.

אשמח לרעיונות מה לעשות בדרך הזו מאוסלו לברגן, אם נוסעים בתחבורה הציבורית. 

אנחנו אמורים להמשיך מהקטע הזה של הטיול, לשוויץ. אני מניחה שיש גם טיסות מברגן לשוויץ… 

אני לא יודעת איך שולחים היום הודעה פרטית… שלחתי לך מייל לכתובת ממש ישנה שהיתה לי, אבל אולי כבר עברה מהעולם… 

• נירית

@תמי

שלחתי לך הודעה בפרטי. 🍀

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון