בלי קשר להשוואה בין כמות ההודעות של פותח השרשור, שמתפעל מהשירות, לבין זו של מי שהתאכזב, השוואה שמדברת בעד עצמה למי שהוא בעל נסיון בפורום… אין מצב שאזמין שירות ממי שמתבטא בדרך הזו כלפי לקוח מאוכזב או אפילו לקוח שטעה.
בלי קשר להשוואה בין כמות ההודעות של פותח השרשור, שמתפעל מהשירות, לבין זו של מי שהתאכזב, השוואה שמדברת בעד עצמה למי שהוא בעל נסיון בפורום… אין מצב שאזמין שירות ממי שמתבטא בדרך הזו כלפי לקוח מאוכזב או אפילו לקוח שטעה.
איזה שרשור סוער ומעניין! התנגשות בין גישות שונות.
אם אוסיף משהו, זה בעצם יותר לטובת הקוראים המתעניינים, ופחות עבור מעלה השאלה, כי נראה לי שכבר התגבש…
אני חושבת (ומישהו הזכיר זאת בקצרה), שהטיול לא מספיק גמיש ולא מביא בחשבון שבאירופה בקיץ יורד לעתים קרובות גשם. הלינות שבהמשך – אם לא תצמצם אותן, יהפכו להיות קשיחות, יחייבו לנוע מאתר לאתר, גם אם יורד גשם חזק ולמעשה לא הצלחתם לראות את מה שתכננתם לאותו היום. במקום יעילות, זה יתן הרגשה של בזבוז של יום טיול יקר.
ועוד מחשבה, לא בשביל להטיף ואפילו לא כדי לנסות להשפיע, אלא כדי להעביר את המסקנות שלי משנים של טיולים, היופי של טיול באירופה בקיץ, ובמיוחד עם בני נוער, זו האפשרות לטייל רגלית בהרים, בנופים המדהימים. לאתגר את הנוער בהליכה ובטיפוס, ולהינות מהאפשרות לטייל באופן שקשה לעשות בארץ. השבילים שריקים כמעט ממטיילים, מזג האויר הקריר והנעים המון מים, ונופים נהדרים. חבל לא להקדיש לכך כמה ימים לפחות. בעיני זה שווה יותר מאתרים מפורסמים. כמו שהקדשת כמה ימים ללונדון המקסימה בטיול הקודם,
לכן, לדעתי שווה לעצור באוסטריה (טירול) בדולומיטים או בשוויץ לכמה לילות כדי לטייל בנחת (בנחת, זה יכול להיות גם טיול רגלי ארוך ומאתגר) במקום לראות את הבית ההפוך…
כמו כן, יש המון אפשרויות לספורט אתגרי במקומות בהם תעברו, ראפטינג, קניונינג, טיפוס על צוקים, ובעיני אלה חוויות יותר מהנות מלנסוע שעות כדי להספיק לראות עוד ועוד אתרים.
בשנים האחרונות, בטיולים שלי בעיקר בערים באירופה, ראיתי שלאחר הכנה מראש וחפירה באינטרנט, אני יודעת יותר מהעובדים בלשכות התיירות על מה שיש באיזור...
שירלי – אני ממש סקרנית לשמוע על עלילותייך באיטליה!
אין לי תשובה לגבי רוב השאלות, אבל אני יכולה לתרום מהנסיון שלנו. שהינו שבוע בערך בקופנהאגן, בלי רכב, ויצאנו ממנה ברכבת לטיולים, ובסוף השבוע שכרנו רכב ונסענו לכמה ימים לאיזורים אחרים, גם ללגולנד. חזרנו עם הרכב לשדה התעופה. דנמרק היא יעד מאוד נחמד ונעים לילדים בגיל הזה, אבל יקרה.
זיוה, עשית לי חשק לבקר שוב (אחרי בערך 30 שנה...) בפרובאנס!
נהניתי לקרוא את התיאור החמוד והשמח שלכם.
זיווה, איך את זוכרת כל פרט מהטיול שלך בפירנצה, שהיה לדעתי לפני הטיול שלי, ואצלי כבר הדברים מתעמעמים ומתבלבלים עם ערים אחרות.
בכל אופן, אם אתם עוד יכולים להזמין כרטיסים מראש לאקדמיה, לדעתי לא כדאי לוותר על הביקור והצפיה בפסלים של מיכאלאנג’לו ובעיקר בדוד. זה לא דורש הרבה זמן, וזו חוויה שנחרתת בזכרון.
הקיץ ביקרנו בשטוקהולם (בקופנהגן היינו בקיץ לפני כמה שנים, אני כבר לא זוכרת אם היה מזגן במלון הדירות, אבל גם לא היה חם אלא להיפך, היתה רוח קרה).
לפני כן קראתי סיכומי טיולים מהקיץ הקודם, וגם חוות דעת על המלון שהזמנתי והתברר שבקיץ הקודם היה גל חום מעיק ובקושי היו מאווררים בחדרים ואנשים רצו למות. פניתי למלון ושאלתי אם יש חדרים עם מזגן, השיבו לי בנימוס שאין, אבל גם ממש אין צורך כי חם ממש רק שבוע שבועיים או שלושה בקיץ, וגם אין מלונות עם מזגן כי לא צריך. החלפתי למלון עם מזגן, כי בהחלט היו כמה וכמה כאלה. בסופו של דבר היה לדעתי יותר טוב עם המזגן אבל לא היה זוועה בלי, כי לא היה גל חום כמו בקיץ הקודם בימים שבהם היינו, אבל כן היה לפני כן.
אז כן הייתי מתאמצת לחפש מלון עם מזגן ובכל מקרה זה גם תלוי היכן המלון ממוקם והאם יש אפשרות לפתוח חלון בלילה או שלא, בגלל יתושים או רעש.
לא ממש משהו אחר, ולא זול, אבל בכל זאת מעלה את דנמרק. מדובר בשילוב של עיר נינוחה מאוד, קופנהגן, שאולי תהווה חידוש לילדים, ובהמשך אפשרות לשכור רכב ולנסוע לאיזורים נוספים.
אני מעלה את זה כאפשרות בגלל הנושא הנוסף שיש בדנמרק, הויקינגים, שאולי קצת דומה לאדם הקדמון…
אני ממליצה גם על ביקור בגן הבוטני היפה של וילה טרנטו.
אני הייתי מקדישה יום שלם לשייט בין האיים ולטיול בנחת בגנים היפים של איזולה מדרה ואיזולה בלה וגם ביקור באי הדייגים המתוק.
הייתי לאחרונה גם באיזור אגם מאג’ורה וגם באיזור אגם קומו, כל פעם לכמה ימים – אם כי בלי ילדים. גם אנחנו ישנו בבאוונו, וזו היתה נקודת יציאה בהחלט מוצלחת ונוחה לטיולים. אפשר לצאת ממנה בשייט לאיים היפים (ביקרנו בשלושתם באותו היום), ולעוד עיירות מסביב לאגם, או לביקור גם באגם אורטה החביב.
בעיירה עצמה למיטב זכרוני אין ממש מה לעשות, חוץ מאשר כמובן לבקר במסעדות/פיצריות/גלידריות.
נראה לי שאתם צריכים להחליט היכן אתם רוצים לבקר באיזור אגם מאג’ורה, ולראות אם באמת יש לכם מה לעשות בסביבתו 4 לילות, במחשבה על מה שיעניין גם את הבנות שפחות יתחברו בודאי לעיירות ציוריות.
כמו כן, השאלה היא כמה אתם אוהבים לנסוע וכמה הבנות משתפות פעולה, הכביש שמקיף את האגם הזה היה די מפותל וצר, לא ברמה של חשש לנהיגה כמובן אלא באופן שהיה פשוט די מתיש לנהיגה.
מנאג’יו היא עיירה חמודה ויפה. יותר מבאוונו. אפשר לצאת גם ממנה בשייט (קונים כרטיס יומי לאוניות) לעיירות אחרות מסביב לאגם. היא קרובה לוילה קרלוטה עם הגנים היפים (לפחות באביב, כשפרחו).
אולי פחות נוחה אם רוצים לבקר גם בשוויץ ובחלק הצפוני יותר של האגם.
וגם כאן חוזרת השאלה לגבי היעדים שכבר סימנתם לעצמכם, כי הילדות בודאי ישתעממו רק מלטייל בעיירות יפות, והמרחק מהעיירה הזו.
תלוי מה מחפשים. בציריך יש יותר מה לראות לדעתי, והיא בהחלט יפה.
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
סה"כ זה גם מה שקורה בנתיב המהיר. שם, יכול להיות שהפקק בנתיבים הרגילים, גדל בגלל קיומו של הנתיב בתשלום...
אני השתמשתי פעמיים בשירותים עוקפי התור, בצורה זו או אחרת. הם היו אז משתלמים יותר לדעתי - בודאי כשמדובר היה במשפחה עם ילדים, וחשבתי שזה היה שווה את זה. פעם אחת זה היה רק דילוג על שלב הצ'ק אין, וזה לא היה יקר וזה היה סבבה. אבל זה לא קיים יותר.
זה כמובן גם שירות שמתאים לאנשים מבוגרים שקשה להם מבחינה פיזית לעמוד בתורים, ובכלל כל החוויה בשדה התעופה קשה להם הרבה יותר.
אז אולי הייתי צריכה להוסיף, למי שחשוב לא לנסוע בשישי בלילה או שבת במהלך היום, וגם לא רוצה לעמוד בתורים הארוכים ביולי אוגוסט...
למי שחשוב לא לעמוד הרבה מאוד זמן בתורים שיש ביולי אוגוסט בשדה התעופה, החל מהבידוק, ובהמשך הצ’ק אין, זה משתלם. כלומר, באמצעותם באמת מדלגים על התור הזה. יכול לחסוך כשעה וחצי בימים העמוסים.
הם לא יכולים לחסוך את הבטחון למיטב זכרוני.