שירות VIP בנתב"ג
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
זה כבר נושא של סוציאליזם מול קפיטליזם.. והבעיה היא שנתב”ג (רשות שדות התעופה + רשות ההגירה + רשות המיסים) על ועדי העובדים שלהם הם כבר לא סוציאליסטים אלא קומוניסטים...
-
לדרוש שירות סביר בתמורה לכסף שאנחנו משלמים לא קשור לסוציאליזם או קפיטליזם, אבל גם אם כן זהו קפיטליזם.
אני לא משלם להנהלת הרשות (שדות התעופה, ההגירה, המיסים….) משכורת חודשית יפה (מאוד...) כדי שיספרו לי תירוצים אלא כדי לקבל שירות סביר (לא טוב, מסתפק בסביר). אם הם לא מסוגלים לתת את המינימום בתנאים הידועים – לדעתי דרישת הציבור שיתפטרו או יפוטרו.
המצב בו הרשות (שדות התעופה, ההגירה, המיסים….) הופכת את השירות הקלוקל שלה עצמה למקור הכנסה נוסף מהציבור נראה לי אבסורד קפקאי.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אני כלכך מסכים איתך -
•"והבעיה היא שנתב”ג (רשות שדות התעופה + רשות ההגירה + רשות המיסים) על ועדי העובדים שלהם הם כבר לא סוציאליסטים אלא קומוניסטים...".
בדיוק ההיפך! רש"ת, היא מונופול קפיטליסטי- מרוויחים הון גם ממתן הזכות לחברות הנ"ל בשביל הזכות לפעול בנמל (חוץ משאר השירותים שהם מרוויחים מהם), לפעמים הם מנצלים את אחד היתרונות שהשיג ה"סוציאליזם" למען העובדים (בעבר לא היו להם זכויות ואת זה כנראה הרבה אנשים כבר הצליחו לשכוח)- זכות ההתאגדות והשביתה, בשביל להשיג לעצמם רווחים (בדיוק כמו חב' החשמל והנמלים).
• נסה להזכר מה קורה בבתי-החולים ותבין מה קורה כשמפריטים שירות, בדיוק אותו דבר: למי שיש ממון, מקצרים את התור ונותנים שירות מנומס, מהיר ונחמד. הבעיה תחמיר, כשתגיע מסה יותר גדולה של משתמשים בשירות ה-VIP והשאר יקבלו שירות עוד יותר איטי (נעלמו הבודקים, צריך להמתין חצי שעה,עד שישוב הבודק מהההפסקה/השירות למי שמשלם - קורה לעתים קרובות).
* נדמה לי שכבר פתחו אולם מיוחד למשתמשי ה-VIP, אך כפי שהדרקון ציין, גם שם יווצר בסופו של דבר "פקק", מזל שיש שירות לאוליגרכים אמיתיים(עם מטוס פרטי), שלא צריכים לעבור את התלאות של שירות ה-VIP.
* עדיין, אתה צריך להסתכל על הסכום הגלובלי של השירות ולא פר ראש, בדיוק כמו כשאתה שוכר דירה למשפחה שלך והתזלום הוא פר דירה (שירות), לא פר אדם - אני משערת (אולי אני טועה), שאינך מחשב כמה יוצא לכל בן-משפחה, אם חמישה חברים, שוכרים דירה, הם אולי יחשבו כמה ישלם כל אחד, מתוך המחיר הכולל של הדירה.
* כל אחד יחשב לעצמו אם שווה לשלם מחיר של טיסה/ לילה בחדר יותר מפואר במלון, בשביל עד 20 דק' מעבר מהיר בנמל - למי שאין צורך להפקיד מזוודה ואילצו אותו להחליף לדרכון הביומטרי/יש לו כרטיס, אין תועלת בשירות הזה, הפקק היחיד בנמל הוא בתשאול ובצ׳ק-אין ואת העומס שם, ניתן היה בקלות ליעל - לא לשים את כל נוסעי אל-על/ ה"סטאר-אליאנס" ודומיו בגוש אחד, אלא לחלק לתורים לפי טיסות (היה בעבר), את אותה "חוכמה" עשו גם בנמלים אחרים ונוצרו תורים ארוכים פי - 4 לפחות (סקר תצפיתי של שנים).
בדיוק כמו ה"שיטה" החדשה בעליה למטוס שהמציאו שמגובה כמובן במחקרים (תורת המשחקים?), אך שכחה לבדוק/ התעלמה ממקרים חריגים ואין מה להעיר לדייל/ת על הטעות בהשמת ה"פטנט" - חוק, זה חוק ואין יכולת לחשוב (או גמישות מחשבתי)במקרה "יוצא דופן" - זה מה שעושי המחקר אמרו, כך עושים.
אז יש פקקים בתור ובכבישים בדרך לחופש.
מקווה שנהניתם.
-
דווקא בפעמים האחרונות הפקק היה בביקורת גבולות לבעלי דרכון לא ביומטרי שאין להם כרטיס אצבעות שהונפק בעבר. נראה שמנסים בכוח להפוך את התורים שם לארוכים יותר ויותר (מעט מדי עמדות, מהירות עבודה של שביתה איטלקית) כדי להאיץ באנשים לעבור לביומטרי או סתם כי לא אכפת להם (גם מהתיירים שסובלים).
מהסיבות שהדרקון מנה גם לא מתחשק לי לשלם על השירות: זה קצת כמו פרס לאחראים על כך שהשירות הרגיל גרוע.
aljaje צודק לגבי המונופול הקפיטליסטי. זה כמו ברכבת, שנותנים שירות רע, ואז שובתים במתן שירות עוד יותר רע, ואז הם מקבלים בונוס או העלאת שכר כחלק מהמשא ומתן לסיום השביתה… מנצלים את היותנו קהל שבוי. שהרי אין לנו רכבת אחרת (או רכבת בכלל, מלא מעט מקומות בארץ), אין לנו נתב”ג אחר (לא עניין של חיסכון – לך תמצא תחבורה ציבורית סבירה לעובדה...), אין לנו ברירות. אבל לא אתן להם “טיפ” על השירות.
-
זה לא תמיד עובד.שירות VIP מתבסס על זה שמעבירים אותך בתור של נוסעי מחלקת עסקים.
היו כמה סיפורים בקיץ שעבר על משפחות ששלמו על השירות אבל בשדה התעופה לא הרשו לנציג להכניס אותם לתוך התור של מחלקת עסקים והתוצאה הייתה שהנציג עמד איתם בתור הארוך.
-
פנטסטי. אז גם שילמתם, גם קיבלתם את אותו שירות גרוע, אבל העיקר שנציג עמד ליד אז יכולתם להתלונן גם בפניו…
רק בישראל.
-
בשנה שעברה השירות עלה 140 דולר למשפחה של עד שישה נפשות.
אנחנו השתמשנו בשירות כי היינו לפני טיסה ארוכה ומייגעת. לוקחים אותך דרך התורים של הביזנס וזה מאד מקצר. כ-10 – 15 דקות אחרי שהגענו לשדה כבר היינו אחרי כל הבידוקים.
-
אני לא יודע היום, אבל בעבר היו לא מעט חברות שבצ’ק אין נתנו לחברי הנוסע המתמיד גם חסרי המעמד תור מקוצר.
ממליץ להירשם למועדונים האלו, זה בחינם (חוץ כמובן מאל על וגם אצלם יש פטנט שהופך את החברות לחינמית).
כנ”ל לעשות צ’ק אין מראש בבית – גם כשלא חייבים.
ללא עלות ויש לפעמים דלפקים ייעודיים עם תור מקוצר למי שביצע את הפעולה.
עוד אופציה היא Priority Pass למיניהם שגם כן טובים לדלפקים עם תור מקוצר – אם לא בארץ אז מחו”ל.
האופציה הזו כן עולה כסף אבל אם רוכשים אותה בצמידות לשירותים נוספים כמו מקום ישיבה מועדף מטען וכו’ המחיר יכול להיות חינמי או זניח.
אני גם מביט על לוח הטיסות, במיוחד אם ממריא מטרמינל 1. אם אני רואה שצפויות הרבה טיסות זמן קצר אחרי מועד הטיסה המתוכנן שלי אני מקדים קצת, אם אחרי הטיסה שלי אז מאחר קצת, מנסה להימנע מהמפגש עם ההמונים.
אם למישהו יש עוד טיפים שחושב שיעזרו לאחרים – מוזמן להוסיף
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
הטיפ שלי מאוד פשוט: אם הבעיה הוא התור של הצ’ק אין, הכי פשוט לא להיות בו.
אל תקחו מזוודה אם אפשר בלי. הפתיע אותי בפעם הראשונה שניסיתי לגלות שהטרולי שמאפשרות רבות מהחברות יותר גדול משחשבתי, ואפשר לקחת בו לא מעט. בטח אם נוסעים לשבוע או פחות, ובעונה שבה לא צריך ציוד חורף. מאז כבר יצא לנסוע כמה פעמים גם לחודש ויותר עם טרולי/תרמיל קטן בלבד (וגם במזג אוויר קר). עושים צ’ק אין בבית ואז לא רק שחסכתם לגמרי את התורים של הצ’ק אין, גם חסכתם את ה-160$ או משהו שהיה עולה לכם שירות VIP וגם את המחיר של המזוודה אם זה לואו קוסט. תנסו. תופתעו לראות כמה נכנס בטרולי.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
סה"כ זה גם מה שקורה בנתיב המהיר. שם, יכול להיות שהפקק בנתיבים הרגילים, גדל בגלל קיומו של הנתיב בתשלום...
אני השתמשתי פעמיים בשירותים עוקפי התור, בצורה זו או אחרת. הם היו אז משתלמים יותר לדעתי - בודאי כשמדובר היה במשפחה עם ילדים, וחשבתי שזה היה שווה את זה. פעם אחת זה היה רק דילוג על שלב הצ'ק אין, וזה לא היה יקר וזה היה סבבה. אבל זה לא קיים יותר.
זה כמובן גם שירות שמתאים לאנשים מבוגרים שקשה להם מבחינה פיזית לעמוד בתורים, ובכלל כל החוויה בשדה התעופה קשה להם הרבה יותר.
-
הנתיב המהיר התחיל בסדר גמור, נתיב לתחבורה ציבורית ושאטל למי שלא רוצה להיכנס עם רכב לעיר.
….והמשיך בתור נתיב עוקף פקק למי שיכול להרשות לעצמו מחירים הזויים של גם 80 שקלים לקטע קצר.
עוד פעם כשל ממשלתי, אם היתה תחבורה ציבורית סבירה היו יכולים להקדיש את הנתיב המהיר רק לתחבורה ציבורית, אם היתה תחבורה ציבורית טובה אולי לא היה צריך נתיב מהיר כי לא היו פקקים משמעותיים.
הממשלה חכמה, במקום שיהיה לה סעיף הוצאה של מיליארדים על תחבורה ציבורית היא יצרה סעיף של הכנסה מהנתיב המהיר. במקום להשקיע כסף במתן שירות סביר לטסים והחוזרים מחו”ל יצרה פרה חולבת של מזומנים ממי שרוצה נתיב מהיר בתור.
הממשלה חכמה, האזרחים שמוכנים להתנהלות כזו אולי קצת פחות.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
יפה אמרת.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
תודה רבה על הטיפים.
מחשבה נבונה להסתכל מראש על לוח הטיסות