התייעצות
-
שלום לכולם
אנחנו משפחה עם 3 ילדים (7;5;ותינוק בן 3 חודשיים)
מחפשים ייעד לטיול למשך כשבועיים וחצי באזור אוגוסט…
נשמח לעזרתכם/ המלצותיכם
דגשים: לא נסיעות ארוכות; יעדים שיש בהם אטרקציות לילדים
תודה לכולם
-
-
הייי
תקציב:20-30k
טיילנו בעבר עם הילדים באיטליה(10 ימים); ארה”ב (שלושה שבועות) גיאורגיה(שבוע) ובאוקטובר שוב נהיה באיטליה
מחפשים משהו לא אקסטרימי מידי בגלל עומרי הקטן( בן שלושה חודשיים)
תודה רבה
-
ליעדי מערב אירופה התקציב נראה לי בעייתי. בנקודת הזמן הנוכחית אני מניח שטיסות יעלו 6000 עד 10000 ש”ח. כלומר התקציב שנשאר הוא סדר גודל של 20 אש”ח.אתם רוצים 18 ימים בערך שזה אומר 260 אירו ליום.
אם תמצאו צימר (ים) ב-100 אירו ליום, ותוציאו רק 80 אירו ליום על רכב (כולל רכב, דלק, אגרה וחניה), ורק 50 אירו ליום על מזון (בעיקר בישול עצמי) ורק 6 אירו ליום על ביטוח, זה ישאיר לכם 25 אירו ליום לבילויים, אטרקציות ושונות. כל המספרים שהזכרתי נראים לי גבוליים לקצה התחתון שלהם.
-
לא כל כך יודע לגבי התקציב – זה תצטרכו להתייעץ עם האחרים כאן באתר.
אבל בכל יעד, יש אטרקציות אסטרימיות וכאלו שאינן.
האפשרויות הראשונות שקופצות כמובן הן היער השחור והולנד (מניח שהייתם בגארדה – שזה “איטליה”)
ומייד אחריהן גם קרואטיה וסלובניה.
אם מחפשים יעדים זולים יותר – אז רומניה, בולגריה וסלובקיה יכולות להתאים גם הן .
ובטווחי המחיר הבינוני ניתן למצוא את כל סובב האלפים: בצרפת (שאמוני, אנסי) , אוסטריה (זלצבורג, טירול), איטליה (אאוסטה)
-
היי
תודה לכןלם על המענה. התקציב שנתתי לא כולל את הטיסות שאותם אנחנו עושים מהנקודות שיש לנו(הייתי צריך לציין זאת מראש, עמכם הסליחה)
האם באנגליה יש מה לעשות במשך כל התקיפה הזאת עם ילדים??
איטליה- היינו ונהיה גם באוקטובר
לגבי נייר השחור/אמסטרדם- נשמע רעיון ממש מעניין אתחיל לבדוק לגביו
-
אנגליה היא יעד נהדר , גם למשפחות עם ילדים וגם לא..
יש הרבה איזורים באנגליה (דרום המדינה, קוטסוולדס, דרום/צפון וויילס, פיק דיסטריקט, לייק דיסטריקט) – וכמובן לונדון.
אפשר לבלות באנגליה גם זמן ארוך.
-
לגבי הזמנת הטיסות בנקודות, רק הייתי מציעה לבדוק קודם שיש כרטיסי בונוס זמינים בתאריכים שלכם וליעדים שלכם.
-
אם טסים על חשבון נקודות אולי הטיסה בחינם אבל אכן אפשרויות הטיסה מצומצמות יותר (לא כל יעד רלוונטי לחברה/ברית שרציתם, לא בהכרח זמין בעיתוי שרוצים וכו’). וכמובן לא לשכוח תוספת תשלום במזומן בחלק מהמקרים.בכל מקרה, להרכב כמו שלכם כמעט כל מקום יכול להתאים בקלות”להתנחלות” של שבוע עד 10 ימים. כך ששילוב של 2-3 יעדים כאלה יכול למלא בובה של טיול.
הרי הילדים לא צרכים אטרקציות גרנדיוזיות מחד, בעוד שהקצב שלכם איטי למדי מאידך.
סתם דוגמא אקטואלית – בקיץ האחרון היינו 5 ימים (6 לילות) בעמק הלואר. הספקנו בערך רבע ממה שיש לאיזור להציע, והילדים שלי גדולים בהרבה משלכם (היו 7 עד 13). ביקור בטירה שלקח לנו 3 שעות ברוטו יכול לקחת לכם גם 4-5 שעות כי עוצרים גם בגן השעשועים שבטירה או סמוך לה, והפסקת שירותים מן הסתם לוקחת זמן וכו’. אז הקצב שלכם יהיה לא יותר משני אתרים ביום ואולי גם זה לא.
גם בכל עיר גדולה תוכלו לבלות בקלות שבוע ויותר. מעבר לאטרקציות שכל עיר מוכרת בהם, תמיד יש מוזיאון מדע (שהילדים יתייחסו אליו כמו ג’ימבורי), שייט בנהר של העיר, מגוון אמצעי תחבורה ואולי גם מוזיאון תחבורה, אפשר לנסות להכנס לתחנת כיבוי אש בדרך (לפעמים הכבאים שמחים לארח), וכמובן גינה ציבורית, הפסקת גלידה, שוק איכרים/אוכל שבו מנסים וטועמים (וזורקים חצי כי לא טעים), מגדל תצפית כזה או אחר, ולקינוח אטרקציות תיירותיות שיש אחרות בכל עיר כמו הגלגל הענק בלונדון, כדור פורח (כמו בפארק הירקון), ועוד.
אז פחות או יותר בכל מקום שתמצאו אליו טיסות סבירות תוכלו לתפור מסביבו 2-3 כוכבים שיהיו מעניינים
-
אין שום בעיה לעמוד בתקציב כזה אם מזמינים את החופשה הרבה זמן מראש. בהזמנה מוקדמת מאוד, הטיולים שלנו של שבועיים למערב אירופה עלו לנו בסביבות 12K – 15K, תלוי ביעד ובפעילויות.
אז אמנם אתם כמובן לא משלמים כרטיס טיסה לתינוק, אבל עלויות הטיסה לקיץ הקרוב יכולות להגיע גם ל 400$ לכרטיס (בהזמנה מוקדמת המחירים הם 100$ – 200$). מידי פעם מתפרסמים בקבוצות הפייס מבצעים די טובים לטיסות – כדאי לעקוב. למשל ממש לאחרונה היה מבצע לטיסות בשיא של אוגוסט ליעד אטרקטיבי ב 150$.
המלצות כלליות ליעדים מוצלחים במיוחד לילדים:
אם אתם מחפשים את המקומות שכולם מכירים, אז זה כמובן מרכז הולנד, יער שחור, אוסטריה (זלצבורגלנד, טירול), גארדה, סלובניה, בלגיה (ארדנים).
יעדים “מתעוררים” (עם ישראל מתחיל לגלות אותם בהדרגה): סלובקיה, צ’כיה (צפון או דרום), פולין, צפון גרמניה, מזרח גרמניה (הרץ, סקסוניה), קרואטיה, מערב אוסטריה, דרום אוסטריה
יעדים שעוד לא “התגלו”, יש שם פחות ישראלים: מרכז גרמניה (אזור קאסל, אזור המוזל, אזור האייפל), צפון אנגליה (פיק דיסטריקט, צפון ויילס)
כדי לעמוד בתקציב, מציע לכם להתחיל מאתרי חברות הלואו קוסט (ראיין אייר, איזי ג’ט, וויז) ולחפש “מציאות”.
-
לגבי אנגליה – מתוך ההתרשמות שלנו - זו המדינה שבה יש הכי הרבה אטרקציות ואתרים. גם הגיוון מאוד גדול. אמנם אין הרבה חומר בעברית, כי רוב הישראלים לא נוסעים לשם, אבל מצד שני יש כל כך הרבה חומר באנגלית

רק חשוב להבין שאנגליה היא מדינה גדולה. בדומה לכך שאתם לא נוסעים ל”איטליה” אלא מצמצמים לאזור מסויים, כך גם באנגליה כדאי לצמצם לאזור מסויים. מומלץ לשהות בכל אזור כשבוע, כך זה מסתדר יותר טוב עם לינות לשבוע (שישי-שישי, שבת-שבת או ראשון-ראשון) שמאוד מקובלות באנגליה וגם מוזילות מאוד את המחיר (כי מקבלים מחיר שבועי ולא יומי).
-
אם מדובר על נקודות אל על (אני מניח שבאל על כי אצל אחרים מדובר במיילים) אז שימו לב שהכרטיס הבונוס ממש לא בחינם, כנראה שתצטרכו להוסיף סכום משמעותי.
אני ממליץ שתבדקו לאן יש אופציה לכרטיסי בונוס רלוונטים ונדון רק בהם, אין טעם לחפור על יעדים שממילא אתם לא יכולים להגיע עליהם.
-
חברים תודה לכל המגיבים והעונים!!
בהחלט נתתם הרבה רעיונות וחומר למחשבה כרגע אנחנו מתלבטים בין יוון ואיטליה
לגבי יום מי שמכיר האם יש מקום מסוים שבו הייתם ממליצים להגיע? פחות רוצים מיקונוס
שמעתי על אגיסטרי- מישהו מכיר? יכול להמליץ/לא להמליץ (תזכורת אנחנו על תינוק חדש שבאוגוסט יהיה בן שלושה חודשים )
-
האם שקלתם שייט בנהיגה עצמית? מאד נינוח ומאד נח עם הפעוט.
אפשר שבועיים בשייט או שבוע שייט ושבוע כפר נופש/וילה/בית חווה וטיולי כוכב עם רכב.
הולנד יכולה להיות אופציה נחמדה וקלה, אבל גם כל יעד אחר שיש בו תעלות/נהרות.
נ.ב : הקישורים לגרייבר הם רק להמחשה, יש ספקים נוספים...