ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מזרח הודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    אוריסה כלכותה קולקטה
    5
    6
    520
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רוני סופר
      רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

מה יש בין כלכותה לצ'נאי (אוריסה ואנדרה פרדש)?
      cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cillam
        cillam @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

אוריסה – ואדישה  אמור להיות מענין  עם ארמונות ; טבע  ומקדשים- אברר אצל ידיד שהיה לא מזמן!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • zvikamr
          zvikamr נערך לאחרונה על ידי

הרבה דברים.

אוריסה: המשולש של בובנסוואר – המון מקדשים; קונארק – מקדש השמש המדהים; פורי – חופים נחמדים וג’גנאת מנדיר. קצת דרומה – אגם צ’יליקה עם תרבות דייג מעניינת. בדרום מערב אוריסה, סביב קוראפוט – אזור של גבעות מיוערות עם שבטים, אפשר לבקר בשווקים שבועיים מרתקים. 

צ’אטיסגר – ממערב לאוריסה. המון שבטים, במיוחד סביב ג’גדלפור. כתבתי קצת על טיול באזור המעניין הזה כאן.

אנדרה פראדש (פחות מכיר): שרידים מרשימים של קולג’ים בודהיסטיים עתיקים סביב וישקאפטנם; מקדש טירומלה הענק ליד טירופטי; היידרבד – אווירה מוסלמית, שווקים וארמונות.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

בפריאר פארק ליד קומילי טיילתי עם בכירי ממשל מהיידראבאד, ביניהם מפקד המשטרה לשעבר, פנסיונר טרי וצעיר יחסית.

הם ניסו לפתות אותי בעיקר לבקר ב”עמק הסיליקון של הודו”, עם “האוכל הכי טוב בכל הודו”, בניה מודרנית מדהימה לדבריהם וסיפרו לי גם מתי יש חג דתי (לא זוכר איזה ומתי) עם תהלוכות ענק ברחובות, כולל פלטפורמות מקושטות.

• ran_amitai
              ran_amitai נערך לאחרונה על ידי

לגבי אוריסה – כבר כתבו.  לגבי אנדרה וטאלאנגלה (המדינה החדשה שכוללת את מערב אנדרה. היידראבד היא בירת שתי המדינות): ברצועת החוף של אנדרה יש חופים יפים ואתרי מקדשים, אבל רוב האזור לא מוכר ומעט מאד תיירים זרים מגיעים אליו. אני יכול להעיד כי לא ממש יצא לי לבקר באזור החוף של אנדרה – ואני  מחשיב את עצמי כאחד שמגיע להרבה יעדים לא מוכרים…   לגבי היידראבד – עיר מומלצת ביותר! – אוכל משובח עם השפעה מוסלמית בולטת (הרבה בשר), בזארים שוקקים בעיר העתיקה ומונומנטים מוסלמים ענקיים. הייתי בהיידראבד לפני 12 שנה ואני ממליץ בחום😊   לגבי טירומאלה – טירומאלה וטירופאט’י נמצאות על גבול טאמיל נאדו וקרובות לצ’נאי הרבה יותר מאשר שאר האתרים באנדרה ( 6 שעות מצ’נאי לטירופאט’י). אבל כדאי למי שרוצה לבקר במקדש בטירומאלה כדאי לדעת: עומדים בתור בין 4 ל 8 שעות כדי להיכנס! – והתור הוא כמו תור בהודו – הידחקות במשך שעות ארוכות עם מליוני עולי רגל. כמובן שאפשר לקצר את התור לזמן של שעה (נניח) – אבל התשלום גם יהיה בהתאם – 2000 ר’ ומעלה.   אני יכול להעיד כי בזמנו רציתי לבקר בטירומאלה בטיול יום מצ’נאי, אבל ויתרתי על הרעיון לאחר שהבנתי כמה זמן אצטרך לחכות וכמה עלי לשלם כדי לעקוף את ההמתנה…

ומילה אחרונה – לגבי ההתניידות: אם אתה רוצה לעשות את המסלול קולקאטה-אודישה (אוריסה)-היידראבד-צ’נאי – כדאי לשלב רכבות וטיסות. מאודישה לצ’נאי כדאי לטוס (רכבת של קרוב ל 24 שעות ואפילו יותר) אבל אם ממשיכים להיידראבד ייתכן ורכבת תהיה מספיקה (נסיעה של 12 שעות או פחות). 

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • רוני סופר
                רוני סופר @ran_amitai נערך לאחרונה על ידי

@ran_amitai

הי, תודה להתגייסות ואיזה ידע של טובי המומחים. נשמע מעניין. מתחיל לבנות טיול ונראה מה יצא מזה לפועל.

שוב תודה.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון