Haines, Whitehorse, Skagway
-
שלום לכולם.
מתכננים טיול של 7 ימים ביוקון בין היינס לסקאגוויי.
חשבנו לעשות 2 לילות בהיינס, 2 בווייטהורס שביוקון ו-2 לילות בסקאגוויי.
האם למישהו יש המלצות על מקומות לינה באחד מהמקומות הנ”ל?
המון תודה מראש.
-
היי תום,
מה שלומך?
אני ישנתי בשני מקומות שונים בווייטהורס – אחד – רזורט נהדר שנקרא Northern Lights Resort and Spa. הוא נמצא בערך חצי שעה נסיעה מווייטהורס והוא מקום מהסרטים. המקום השני הוא בעיר עצמה והוא נקרא Midnight Sun. מהרבה בחינות הוא היה סבבה אבל הייתה לי תחושה שהבעלים בעיקר מנסה לקבל דירוגים טובים באתרים, כך שלצד הנדיבות שלו בארוחת בוקר היו בחדרים שלטים של לא להשתמש יותר מדי באינטרנט ולא להרוס מגבות. בכל מקרה, אם אתם מזמינים שם תוודאו שיש לחדר שירותים פרטיים צמודים כי לא לכל החדרים יש.
-
היי שקד!
שלומי מצויין. מקווה שגם אצלך.
המון תודה על ההמלצה.
האם יש לך טיפים גם על מסלולי הליכה באיזור ווייטהורס?
-
אהלן,
איזה טיול כיפי זה נשמע!
אין לי המלצות לגבי מקומות לינה (אם רלוונטי קמפינג – אנסה להזכר בקמפינגים שהיינו בהם באיזור)
אבל אני כאן כדי להמליץ – תשאירו מספיק זמן לנסיעה להיינס!
הנסיעה הזו היא אחת היפות שעשינו (כמובן שיפה יותר במזג אוויר סביר)
יש שם נופים שממש הזכירו לי תמונות שראיתי מאיסלנד (לא הייתי באיסלנד בעצמי עדיין)
ממש קסום ושונה ממקומות אחרים שראינו
הצטערתי מאוד שלא חיפשתי מסלול הליכה לעשות בדרך הזו עצמה. בסוף עצרנו בצד הדרך וסתם הסתובבנו קצת אבל אני בטוחה שיש שם מסלולים נהדרים.
ובהיינס עצמה –
גם אם אתם לא ישנים בקמפינג באיזור נהר צ׳ילקוט, שווה להגיע לשם לקראת ערב, יש שם (בעונה הרלוונטית) דובי גריזלי קבועים שמסתובבים, ופקחים שעוזרים לבטיחות (של הדובים ושל האנשים) – חוויה נהדרת
והמלצה למסעדה נחמדה – fireweed בהיינס
תהנו!
יהיה לכם ממש ממש כיף
-
היי תום,
אני הייתי בווייטהורס במרץ כשהכל עוד היה מושלג. הטיולים האופציונליים היו מאוד מוגבלים.
-
אנחנו נהיה רוב הזמן בג’ונו והביקור שמתאפשר באזור היינס סקאגוויי הוא רק כשבוע. עם זאת, נראה שנצליח להוציא ממנו את המיטב.
בדרך כלל אנחנו משתמשים באפליקציית alltrails כדי למצוא שבילי הליכה יפים. זה עבד מצויין בכל אלסקה ומקווה שגם הפעם זה יעבוד.
לא נראה שהיצע מקומות הלינה גדול מדי אבל נסתדר איכשהו...
הביקור יהיה בשבוע הראשון של יולי. בדרך כלל הכמויות הגדולות של הדובים נראות לעין כשמתחיל ה-Salmon run וייתכן שהפעם נהיה שם מוקדם מדי בשביל זה אבל אי אפשר לדעת, כמו שלא ניתן לדעת המון זמן מראש מתי שיא השלכת בניו-אינגלנד בכל שנה.
יהיה מעניין להשוות את הנוף שם לאיסלנד (אחד המקומות היותר מדהימים שביקרתי בהם
).המון תודה על הטיפים!
-
בטוחה שתפיקו את המיטב מהשבוע הזה!
אתה גם ״שועל ותיק״ בנושאי אלסקה, אז אני בכלל לא דואגת לכם…
לגבי התקופה – האמת שחשבתי להוסיף הערה בסוגריים – בתקופה – אבל בסוף ויתרתי על זה.
תחילת יולי כנראה יהיה קצת מוקדם (לפחות על פי השנים האחרונות מבדיקה קטנה שעשיתי) אבל אי אפשר לדעת..
וחוץ מזה – באיזור סטיוארט והיידר למשל (איזור ידוע של המצאות דובים בתקופת הסלמון), היו הרבה דובים שהסתובבו גם כשעוד לא היה סלמון – הסלמון איחר קצת באותה שנה, אבל הדובים עדיין באו לבדוק אם הוא כבר הגיע, ובכלל הסתובבו, בחיפוש אחר מזון.
אל תתפוס אותי במילה לגבי הדמיון לאיסלנד (למרות שכמובן גם אם בסוף לא כל כך דומה, עדיין הדרך תהיה נהדרת)
אגב עוד נקודה קטנה – יש חשיבות לסדר?
כלומר – האם יש תאריך מסוים שאתם צריכים להיות בהיינס או בסקגווי? אם לא, אז הייתי מכוונת להגיע להיינס ביום שאין ספינת קרוזים (ממה שזכור לי – יש ימים מסוימים שיש, לא בכל הימים יש. אבל כדאי לבדוק את זה)
בימים בלי ספינות יש הרבה פחות עומס בעיירה, לדעתי יותר נעים להתסתובב (מצד שני לא הרבה הולך בה בימים האלה, וגם כל מני סיורים מאורגנים לא קורים או קורים הרבה פחות)
ועוד המלצה קטנה –
אנחנו נהננו מאוד בביקור במרכז בעלי החיים הבא:
https://www.kroschelfilms.com/
חשוב לציין שחיים שם רק בעלי חיים שהוצלו ושאינם יכולים לחזור לטבע.
הביקור שם (לפחות היה כשאנחנו ביקרנו) הוא רק במסגרת סיור מודרך (אין הסתובבות חופשית)
המדריכים מצוינים, החיות מקסימות ומעניינות, הסיפור האנושי נפלא.
צריך להזמין מראש (אין קופה במקום) – אנחנו במקרה עברנו במקום כשהגיעה קבוצת סיור וביקשנו להצטרף (כמובן בתשלום) ונתנו לנו, אבל זה היה ממש בפוקס כי עברנו ליד בבוקר.
ונזכרתי בעוד המלצה קטנה –
המבורגר ב-33 Mile Road House – טעים!
(אני ממש לא חסידה של מסעדות אבל בהיינס היה באמת מוצלח)
איזה כיף יהיה לכם!
מחכה לסיכום הטיול + תמונות

-
וואו! המון תודה על כל העצות.
אין חשיבות לסדר הביקור ובהחלט פקחת לי את העיניים בבדיקת עניין הקרוזים.
מכל השהיות הארוכות שלנו בג’ונו כבר התרגלנו לאוניות שעוגנות בנמל וכמעט מכפילות את כמות האוכלוסייה בעיר ברגע אחד

נקווה שיהיה לנו מזל עם הדובים (למרות שכבר נתקלנו בהם המון זה עדיין תמיד מעניין ומרגש לצפות בהם).
-
בכיף,
זה נותן לי ״תירוץ״ להזכר בפרטים של הטיול,
לצערי אלסקה בשבילי היא בינתיים דבר חד פעמי (מאחלת לעצמי לחזור יום אחד, אבל זה יקח עוד זמן...)
תהנו!