שק שינה לטרק EBC
-
הבעיה היחידה עם ציפה מבד-כותנה, המשקל (אבל מעולה להתמודד עם עקיצות יתושים).
אפשר לקנות בד משי(או כל בד אחר שרוצים) ולתפור אותו בצורת מלבן(או איזו צורה שרוצים), כך אין בעיה לרגליים להתנועע בחופשיות והמחיר זול.
-
אלג’ג’י
משי נעים כמו כותנה? סופג זיעה? מה הוא גמיש/נמתח?
שמעתי שצמר מרינו הוא החומר האולטימטיבי לבגדי טיולים אבל הוא יקר…….
איפה את קונה משי בזול? ירדן?, איטליה?

מי תופר היום?. אצלנו בביית זה אני כי תפרנו הרבה בצבא (גם קילומטרים וגם אפודים ושיפצורים) אבל פרוייקט כזה לא הייתי לוקח על עצמי.
אפילו את הדרגות של הבן הקטן שלי שכבר השתחרר תפרתי עקום
-
משי, בד רך ונעים במיוחד, חוץ ממשי "שנטונג" נראה יפה אך עשוי מסיבים בעובי משתנה, מוכרים גם מצעי מיטה ממשי(אם תמצא ממשי אמיתי ולא סינתטי), אפשר לקנות ציפה מוכנה, אך המחיר גבוה.
מצנחים עשויים מבד משי(לא בדקתי ממה הם עשויים כיום), אז מסתבר שהבד חזק למדי.
מחמם יותר מבד כותנה (למרות שאני מעדיפה כותנה).
תתפלא, אך תוכל למצוא בדי-משי, גם בחנויות הקרובות לביתך, יש גם עשרות חנויות בנחלת-בנימין (ניתן למצוא גם במחירים השווים לכל נפש).
תופרים/ות, עדיין ניתן למצוא - אם אינך חובב תפירה/אין ברשותך מכונה.
כמובן שאפשר בקלות גם לתפור ידנית, יש שיטות המאפשרות תפירה מהירה, התפר לא חייב ל"צאת" ישר, זה לא אמור להיות מוצג בקולקציה החדשה של דיור.
לא חייבים להיוולד עם יכולות מיוחדות כדי לדעת לתפור, צריך קצת רצון וסבלנות(זה מאוד משעמם).
* בירדן, יש כמה חנויות שייבאו משי דמשקאי (גם בעיר העתיקה בירושלים - מייבאים מירדן), היום זה נראה יותר כמו חיקוי סיני.
הנה הסבר קצר שמצאתי עכשיו בויקי (למרות המלל הרב, איני חובבת כתיבה):
Liners are made of silk, cotton, nylon and polyester among others.
Silk liners are light, soft and strong and retain much thermal insulation even when wet.
Cotton is heavier and bulkier than silk and absorbs water.
Synthetic [mix] liners are usually light, strong, and do not absorb water.
-
@aljaje אמר:
תודה
נראה לי שפה המפתח:
Cotton is heavier and bulkier than silk and absorbs water
כנראה שמשי לא סופג זיעה.
אם זה כך אז מבחינתי זה סיוט ועדיף כבר לישון עם השמיכות “הקוצניות” הישנות של הנפאלים ישר על הגוף

-
בקיץ, רצוי לא להשתמש בבד-משי, עדיף בד-כותנה/פשתן.
אבל השואל ביקש ליינר מחמם ולא כבד ובד-משי יותר נעים וקל מחומר סינתטי (עדיין יותר נעים משמיכה עוקצנית, שכנראה לא כובסה מהיום שיוצרה.
אתם חופשיים לעשות כרצונכם, אני לא מנסה לשכנע.
-
אני סתם מקשה בגדול אבל בימים הראשונים בטרק יכול להיות חם מאוד גם בלילות וגם אחר כך מזיעים כמעט כל יום ולא מעט כי טוחנים עליות ואם לא מתקלחים מה שקורה הרבה אז לא כל כך נעים להיכנס לתוך בד “דביק”??? שלא סופג ??
לא ניסיתי משי
היה כאן איזה מישהו לפני כמה שנים ששאל מה ללבוש במשך היום בטרק וכשדורון ענה לו שבדרך כלל הוא הולך עם טי שירט הבחור ענה/שאל בתדהמה:
???????It’s the fu..ing Himalya
כאילו מה נסגר איתכם…………
-
רצוי להמתין עד שהזיעה מתייבשת לפני שנכנסים (גם) לתוך ציפה מכותנה (מגעיל באותה מידה), אלא אם אתה נרדם מיד בסיום הטרק (או הטיפוס).
גם אני הסתובבתי במינוס 10 מעלות עם חולצת טריקו (את מעיל הפּוך, הכנסתי לתיק), עדיין המתנתי עד שאתקרר קצת לפני שלבשתי את המעיל.
על "מקלחת צרפתית" שמעת?! נסה.
בקיץ הלח במישור-החוף, משי בהחלט לא מומלץ, כשאין הרבה לחות, יותר נעים.
-
לקור יש גם ליינר מפליס (מיקרופייבר).