ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    יפן
    8
    28
    2085
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שוקי3
      שוקי3 נערך לאחרונה על ידי שוקי3

אני יודע… שאלה מאד כללית… צריך רק מושג ראשוני… כמה בערך לתקצב ליום טיול ביפן לאדם? אם קשה לנקוב בסכום אז אולי ביחס למחירי אירופה הקלאסית?
      keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

די בלתי אפשרי לענות על זה, מכיוון שכל אחד נוסע בתקציב אחר, זה מאוד משתנה לפי הבחירות שלך, וגם אירופה הקלאסית מאוד מגוונת (ספרד זה לא אנגליה). מחירי לינה אתה יכול לבדוק לבד דרך כל אתר של הזמנת מלונות, וככה לראות מחירים מדויקים לתאריכים שלך (כי זה גם משתנה מאוד לפי העונות) ולרמה שאתה רוצה במקומות שאתה רוצה. אוכל זול, הרבה יותר זול מבארץ, אם אתה אוכל אוכל יפני (מערבי יהיה יקר יותר). אפשר גם לאכול בעד 30 שקל, תלוי איפה אוכלים. הנסיעות הן מאוד יקרות, ופה זה תלוי כמה נסיעות אתה עושה, לאן, האם יש פאס שמוזיל אותן וכו’.
        שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שוקי3
          שוקי3 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אוקיי, אז אנסה לשאול כך:

בהנחה שאני לא תרמילאי, טיול עצמאי לשבועיים ליפן יעלה לי בערך כמו טיול עצמאי לשבועיים לאיטליה/צרפת/גרמניה? מעט יותר? כפול? פי שלוש?...

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ?
            משתמש שנמחק @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

קצת קשה לאחרים לאמוד כמה יעלה *לך* הטיול, משום שלכל אדם יש הוצאות ורצונותיו שונים (גם בטיול באירופה)  נסה כאן ואולי גם כאן. 

• שוקי3
              שוקי3 @אורח נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@aljaje

תודה!

אני כנראה אמשיך לנפוש ליד הבית (אירופה...)    🙂

• ?
                משתמש שנמחק @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

לפחות לא תהיה כלוא כ- 11 שעות בצינור. 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Sailor
                  Sailor @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

לא חייבים 11 שעות, אפשר דרך הרבה יעדי ביניים, לפחות 3 בסין (צ’נגדו, בייג’ינג וגואנז’ו), טשקנט ועוד שחותכים את הטיסה לשני קטעים הרבה יותר סבירים.

אפשר לעשות עצירה של יום בדרך מזרחה לשבירת הג’ט לג.

והבונוס, דרך כל יעדי הבייניים שהזכרתי הטיסות הרבה יותר זולות.

• ?
                    משתמש שנמחק @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

ובחישוב של שעות המתנה לטיסת ההמשך, יקח יותר זמן.

והבעיה הנוספת, לא כולם אוהבים לבלות ובזבז זמן בתורים בנמלי-תעופה (גם בטראנסיט) ולהתחכך באוכלוסיות שלא תמיד מנומסות (ומתעטשות עליך- הלכה החופשה), אפשר לשלב טיול קצר/ארוך גם ביעד הביניים, אם יש זמן וחשק.

* בשבילי טיסות מעל שלוש שעות, הן עינוי-סורי. 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Sailor
                      Sailor @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

גם לי טיסות ארוכות (מעל 5 שעות) הן בגדר עינוי, ובכל זאת אני מעדיף טיסה של 6-8 שעות וטיסה נוספת של כמה שעות במקום אחת של 10 שעות או יותר.

ולדעתי עדיף להתגבר על ג’ט לג מתון ביעד ביניים מאשר לסבול ממנו במלוא העוצמה ביעד הסופי.

מה לעשות, המקומות הכי מעניינים בעולם אינם בטווח 3 או 5 שעות טיסה ולא אוותר עליהם בגלל סבל קצר בדרך.

• keves160
                        keves160 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

בשבילי כל טיסה זה עינוי. זה מצורות המסע הכי לא נוחות שיש. אבל זו לא סיבה מבחינתי לוותר על יעדים, אלא סיבה לטוס פחות, כלומר להישאר בכל יעד לזמן ארוך יותר כדי להצדיק את העונש של הטיסה. 

ולשוקי – לא ברור לי למה החלטת אוטומטית לוותר על יפן ולהישאר באירופה לפני שבדקת עלויות. כן, הטיסה יקרה יותר. אבל לא בטוח ששאר המרכיבים יהיו יותר מאירופה. כמו שאמרנו, זה תלוי מה עושים, לאן נוסעים וכמה, איפה ישנים וכו’. אנחנו לא יודעים מה התוכנית שלך, אז איך נוכל להעריך את זה? היום באינטרנט אתה יכול לבדוק לבד את שני המרכיבים העיקריים לבדך: הלינה והתחבורה, לפי העונה שאתה רוצה (יש הבדל משמעותי בין עונות/אם נופל על חג) והרמה שאתה רוצה ולפי כמות הנסיעות המבוקשת. האוכל באמת זניח, כי יפן מאוד זולה בעלויות האוכל. 

? שוקי3 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • ?
                          משתמש שנמחק @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

הפתרון לשהות יותר זמן, תופס אצלי גם ביעדים קרובים, לי קשה עדיין להתגבר על הפוסט-טראומה מטיסות ארוכות/מפוצלות, אלא אם יציעו לי "קרון שקט" במטוס (ללא תשלום).  

(הוואנט ווי סאפררד אנאף?!).

• keves160
                            keves160 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

דווקא רוב הטיסות הארוכות שלי היו שקטות לגמרי. אולי כי כמעט ולא טסתי אל על (וגם כשזה קרה בפעם האחרונה היה די שקט). אז לא צריך קרון שקט. צריך כסא שלא נוצר על ידי מתכנני מכשירי עינויים וקצת רווח כדי להזיז יד או רגל מדי פעם. הטכנולוגיה משתכללת אבל לא זז כלום לשיפור הנוחות במטוסים. 

• שוקי3
                              שוקי3 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אני חושב שאני יכול לדוגמה לומר שבגדול וככלל אצבע איסלנד למשל יקרה מצרפת וצרפת יקרה מרומניה… חשבתי שאפשר לקבל אינדיקציה ברמה הכללית הזו גם על יפן לפני שאני מתחיל לתכנן משהו.

Sailor רוני סופר karnielr gauntlet 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ?
                                משתמש שנמחק @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

לא נראה שגם בעתיד החברות יתיעצו עם מומחה בארגונומיה.

גם אני לא טסתי עם אל-על (חוץ מטיסה אחת קצרה שאילצו אותי לקחת), די במטיף טקסני אחד שלא מפסיק לקשקש (ניסיתי לתרגל מדיטציה והמהום), יש עוד עמים חסרי-נימוס (וחוויות), אם יש שקט, אני מסוגלת לישון גם בעמידה, על ארגז תפוזים ואפילו במושב של "פגאסוס" וחבריה. 

אולי טיסות לילה (עם סלקציה) הן הפתרון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Sailor
                                  Sailor @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

תצטרך תוכנית די מפורטת כדי לקבל מושג.

לא הייתי אבל בדקתי לעומק בנהלך תכנון נסיעה שלא יצאה לפועל.

טיסות דרך סין מצאתי ב-$800 ואף פחות.

לינות בטווח $30-$60 ללילה.

מחיר הנסיעות יקר, אוטובוסים הרבה יותר זולים מרכבות מהירות, לוקחים הרבה זמן ובכל זאת זאת הוצאה נכבדת.

שכירת רכב באזורים מסוימים יכולה להוזיל בהרבה את התחבורה.

אבל כאמור, נסיעות ועלויות כניסה לאתרים תצטרך לחשב לפי תכנית.

• רוני סופר
                                    רוני סופר @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

רק עכשיו ראיתי.

לא. לא – אל תוותר. מבחינת החוויה יפן מתחרה רק עם הודו.

כל האחרות מסתדרותאחר כך.

יפן לא נורא יקרה. היא בהחלט אפשרית.

לא הייתי בסקנדנביות אבל ממה שראיתי מדברים – יפן תהיה יותר זולה.

צרפת +/- דומות (תיכף אכנס לפירוט).

אני מניח שיותר יקרה מרומניה/תורכיה/יון. בטח מהודו. אין עליה.

אז ככה:

לינה (חוץ מטוקיו ובמידה מסויימת קיוטו) תעלה לך פחות ממאה דולר לחדר ללילה. (יחיד 80% מזוג):

יש רשתות כלל יפניות של מלונות עיסקיים (בשלב מאוחר יותר, אם תתעניין – אוכל למנות אותן). 

בגדול החדרים בהן קטנים ברמה שאנחנו לא מכירים. מזוודה נכנסת רק מתחת למיטה. אבל סופר סופר נקיים (זה נכון לכל מלונות יפן) עם כל 

מה שצריך לשהייה – חלוק, נעלי בית, מסרק, משחה ומברשת שיניים וכל הסט של הסבונים.

תחבורה:

השכרה – הרבה סוכניות רכב, מעין קיוסקים עם מגרש חניה ליד. עלות ההשכרה יקרה במקצת ונעה סביב 80%.

אגרות דרך בכבישים המהירים -רצח (אבל מי נוסע בטיול על כביש מהיר). דלק זול מבארץ. 1.30$ או 4.8 ש”ח לליטר (נכון להיום).

חניה קצת בעיתית. בכל יפן לא חונים ברחובות אלא במגרשי או במגדלי חניה. המחיר לא יקר.

רכבות. המהירות יקרות. בתכנון נכון אפשר לחסוך הרבה ע”י JRPass. האיטיות – איטיות מאד אבל מגיעות לכל חור.

בדרך כלל עושים שילוב ביניהן.

טיסות פנים – זולות. ברמה של עשרות דולרים בודדות. אבל בטיול קצר אין צורך בהן.

מזון.

יש בכל הרמות. אנחנו ביססנו את המזון שלנו על חנויות הנוחות שמציעות מגוון עצום של אוכל טרי, נקי וזול. זול מאד.

בנוסף – מסעדות הראמן. מה שבארץ הפך לעסק פלצני/אהרוני ביפן זה אוכל עממי זול, טעים, משביע ובעיקר – מפגש אנושי מדהים.

הלאה – מסעדות סושי. לא האורז המגולגל שלנו, אלא דגים נאים שמפיקים טעמים מדהימים.

יש טווח שלם של מחירים. אנחנו הגענו עד ל 250$ לארוחה זוגית. אבל איזה טעם. אבל יש גם ב 25$.

ולבסוף – מסעדות בשר. שוב טווח גדול עד לבשר האולטימטיבי – קובה ביף (או כל וגיו אחר).

אטרקציות ומוזיאונים – רגיל. יש חינמים, יש בתשלום. לא משהו חריג.

45 ימים ב 2014 עלו לזוג כ 50000 ש”ח כולל הכל door to door עם טיסה יקרה מהארץ (1500$ כרטיס), 3 השכרות רכב

וכמובן ביטוחים וכל יתר ההוצאות לטיול ברמת מחייה סבירה. לא תרמילאית, לא מתקמצנת-  אבל לא מפוארת 

• שוקי3
                                      שוקי3 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

וואו, תודה!

נחשוב שוב...

• karnielr
                                        karnielr @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

באיסלנד לא הייתי, אבל אם זה עוזר לקבלת ההחלטה אני יכולה להגיד שיפן זולה מנורווגיה.  אמנם הטיסה יקרה יותר, אך לינה ואוכל ניתן למצוא ברמות מחירים נוחות. התחבורה לא זולה, אבל אם אני משווה את העלויות שלה למחיר שעלה לנו רכב שכור בנורווגיה, המחיר נראה אטרקטיבי והוגן. 

• keves160
                                          keves160 @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

רק אומר: רוב התיירים ביפן לא שוכרים רכב. למסלול עירוני יחסית רכב הוא סתם יקר ולא נוח. ביפן זה מאוד קריטי לחישוב העלויות להבין מה התוכנית. כשיודעים מה התוכנית אפשר גם לדבר על איך לחסוך בהוצאות התחבורה (למשל בקניית פאסים מיוחדים, בנסיעה ברכבת אטית יותר או באוטובוס וכו’). לכן אנחנו אומרים שאתה צריך לבדוק בעצמך את זה לפי מה שאתה רוצה לעשות. 

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • gauntlet
                                            gauntlet @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

סליחה שאני מפריע לכיף בפוסט, אבל פחות או יותר כל המידע נמצא באינטרנט – 
                                            אתר JAPAN-GUIDE מפרט היטב עלויות אטרקציות ונותן תמונה כללית לטיול ביפן
                                            באתר BOOKING תוכל לראות כמה יעלו המלונות
                                            באתרי חיפוש הטיסות מחיר טיסות 
                                            מחירי אוכל אפשר לראות בצילומי תפריטים (דולר למנת סושי מהירה, 10-20דולר למנה במסעדה סבירה)

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון