ספטמבר בהרי הרוקי
-
בקיץ הקרוב אשתי ואני נוסעים לטורונטו לבקר את משפחתה הקרובה. כחלק מהביקור אנחנו מתכננים להגשים את חלומי ארוך השנים לטייל ברוקי'ס.
אנחנו מתכוונים לטוס לקלגרי מוקדם בבוקר, להצטייד בהרבה אוכל כשר ולצאת לקנמור. בתחילה תכננו לשהות בקנמור ארבעה לילות, אך בגלל שחמי (וגם אני) מאוד רצה לחוות את הנופים של ג'ספר החלטנו (כרגע לפחות) ללון בקנמור שלושה לילות ובג'ספר בלילה האחרון.
אנחנו מתכוונים לנסוע לאט וברוגע ולעצור הרבה לאורך הדרך.
כאן אני פונה אליכם ומבקש שתציעו כל מקום לאורך הדרך ששווה עצירה. אנחנו מכוונים לעצירות לא ארוכות שאינן מחייבות סטייה גדולה מידי מהדרך.
בנוסף, בלייק לואיז אנחנו מתלבטים בין מסלול בית התה למסלול ששת הקרחונים. נשמח לתובנות של מי שעשו את אחד המסלולים. במוריין לייק אני מעוניין לעשות את המסלול לאגמי קונסוליישן. האם יש למישהו תובנות לגבי מסלול זה?
לסיום, האם יש בפארקים הלאומיים יוהו וקוטניי אתרים שהם בבחינת ביקור חובה? בשביל פחות מזה לא ניסע מקנמור.בתודה מראש לעונים
אברהם רוזנבלום -
האם יש לך רק 4 לילות “לתת”? כי מומלץ לטייל ברוקיז הקנדיים לפחות שבוע. קל וחומר אם זה חלום שלך, אם אתם רוצים לטייל “לאט וברוגע”, ואם אתם אוהבים לטייל הרבה ברגל. טיול רגלי כמו אגם אגנס לוקח לפחות 3-4 שעות הליכה נטו, לא כולל העצירות בדרך, והמנוחה הנדרשת אחר כך. הרוקיז מציעים כמה ממסלולי ההליכה היפים בעולם, אני מניח שתרצו לעשות לפחות שניים או שלושה כאלה עד שאתם מגיעים לשם.
מעבר לזה, צריך לזכור שיש ברוקיז לא מעט ימים עם מזג אוויר מעונן / ערפילי / גשום ואם לא יהיה לכם גיבוי מספק של ימים, יש סיכוי שתצטערו על זה אח”כ. בסביבות אמצע ספטמבר מתחיל לרדת שלג ויש ימים שלמים שלא רואים את ההרים בכלל. רק בימים האחרונים ירד בכביש 93 שלג למרות שכביכול הקיץ התחיל, ואנשים שזו הייתה ההזדמנות היחידה שלהם לראות את הכביש, פשוט נסעו בתוך ענן.
נהוג לעשות בג’ספר לפחות 2 לילות ויש הרבה אנשים שעושים 3 או 4. האטרקציות בפארק הלאומי ג’ספר לא בהכרח קרובות אחת לשנייה. למשל, אגם מאלין מרוחק יותר משעה וחצי מהר אדית’ קאבל. קשה להספיק הכל ביום אחד (ונשמע שאתה מתכנן אפילו פחות מיום אחד שם).
הפארק הלאומי יוהו הוא חלק בלתי נפרד מהטיול, יש שם מקומות שהם בגדר חובה כמו מפלי טקאקו ואגם אמרלד. אם רק עוברים בין נקודות התצפית נדרשות כמה שעות, אבל יש הרבה אנשים שמוסיפים טיול רגלי של כמה שעות, ואז צריך יום שלם רק לפארק הזה.
בפארק קוטני אין משהו מיוחד כרגע, קניון Marble נחשב לאטרקציה העיקרית (מעבר למקומות שזמינים רק בטרקים של כמה ימים), אבל החניון שם סגור לשיפוצים עד אוקטובר, והגישה משביל אחר היא ארוכה מדי.
לגבי המסלול בלייק לואיז, זה תלוי מה יותר מעניין אתכם לראות. במסלול של אגם אגנס יש נוף מדהים ממש מעל לייק לואיז (בתנאי שממשיכים לטפס קצת עד Big Beehive או Little Beehive). במסלול של Plain of the Six Glaciers יש יותר דגש על התקרבות לקרחונים וצוקים גדולים. רואים את אגם לואיז אבל מרחוק, והוא פחות דומיננטי בנוף. מסלול Consolation Lakes במוריין לייק הוא מסלול קצר יותר וקל יותר לעומת השניים האחרים שהזכרת, כמעט ללא טיפוס ולוקח בערך שעתיים. אם מגיעים בסביבות השבוע השלישי של ספטמבר, יש שלכת צהובה מאד יפה ב-Larch Valley מעל אגם מוריין, ואז יהיה שווה יותר ללכת לשם. אבל כמו שאמרתי בהתחלה – במסגרת של 4 לילות יהיה קשה לשלב יותר ממסלול רציני אחד מבלי לוותר על highlights שנמצאים סתם לאורך הכביש.
-
תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת.
הייתי מת לבלות שבועיים במקום, אבל זה בלתי אפשרי בשבילי לשהות שם בשבת.
אם מישהו מכיר אירוח כשר למהדרין בקלגרי או ונקובר אהיה אסיר תודה על קבלת הפרטים.
-
אני לא יודע אם זה רלוונטי עבורכם (אולי לא), אבל בקלגרי יש בית חב”ד. אפשרי לחזור לשם בסופ”ש. זה בסך הכל שעה ורבע מקנמור. הנה האתר שלהם.
בונקובר יש שני סניפים של חב”ד (אולי יותר, אבל אני יודע על שניים). אבל ונקובר נמצאת מרחק של בערך 9-10 שעות נהיגה מאזור הרוקיז. אם נוהגים לשם רצוי לחלק את הנסיעה לפחות ליומיים, אם לא לשלושה.