ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עמלה על משיכת מט"ח

פורום אירופה
    8
    27
    3410
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

האם יש מקום מומלץ להמיר שקלים ליורו והאם בדואר יש ההדל משמעותי?
      Sailor עמיחי13 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722

אצל חלפנים טובים נכי זול, אבל זה מצריך ידע מוקדם או סקר חלפנים.

בדואר, בפרט מעל 800 דולר או אירו, זול משמעותית מאשר בבנקים, אבל יקר יותר מחלפן זול.

Krigman10 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Krigman10
          Krigman10 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

ובפחות מ 800 דולר עדיין  יותר זול בדואר מבבנקים?

שוקי3 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שוקי3
            שוקי3 @Krigman10 נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@Krigman10

אם את לא מתכוונת לרכוש הרבה יורו אז ההבדלים זניחים ולדעתי לא מצדיקים לשבור על זה את הראש...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • עמיחי13
              עמיחי13 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722

כמה מזומן אתם מתכוונים לקחת איתכם?

מאז שבוצעה רפורמה בכרטיסי האשראי בישראל, תשלום ישיר בכרטיס אשראי בחו”ל זו האופציה המועדפת עלי. יש כרטיס אשראי בשם “כזה אני רוצה” (פתוח לכולם – לא צריך להיות בשביל זה עורך דין או בחבר) שגובה עמלה של 1% בלבד: https://www.max.co.il/cards/card/2867 . חשוב לשים לב שהעמלה הזו היא על בסיס שער יציג – כלומר אם המוצר שאתם קונים עולה 100 אירו – אתם תשלמו את השווי בשקלים של 100 אירו לפי שער יציג בתוספת של 1%. מבחינתי  זו האפשרות הכי קלה והכי נוחה לשלם.

פרט לאשראי, אני נוהג לקחת איתי סכום של 200 אירו במזומן. כי בכל זאת יש כמה הוצאות שלא ניתן לשלם באשראי. אבל עבור 200 אירו, אני בטח לא מתכוון לרוץ בין כל מיני חלפנים כדי לברר למי יש שער הכי טוב – אני פשוט אקנה במקום שהכי נוח לי (לרוב זה בכספומט מט”ח של הבנק שלי).

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722

למזומן הזול ביותר שאני מצאתי הוא בבנקומט של בנק לאומי, בסביבות 1% מעל שער יציג.

בכרטיסי אשראי תלוי באיזה כרטיס 0.8-3% מעל שער יציג, תלוי באיזו חברת אשראי אתם ואם לכרטיס שלכם יש תנאים מועדפים.

בדואר יקר יותר מהאוטומט של בנק לאומי ובד”כ גם מכרטיסי האשראי, ובנוסף זוכים לחכות זמן רב בתור ופרצוף חמוץ של הפקיד/ה, וצריך למשוך קודם לכן מזומן מהבנק שלכם (וזו עוד עמלה).

בבנקים לפי שער מכירה + עמלות כשרלוונטי, יותר יקר מכל האפשרויות למעלה.

אצל חלפנים – אי אפשר לדעת, כל חלפן ומה שמתחשק לו באותו רגע. לא איתרתי או שמעתי מעולם חלפן שלוקח פחות מיציג + 1%

• Sailor
                  Sailor @Krigman10 נערך לאחרונה על ידי

@Krigman10

בכל מקרה בדואר יותר זול מאשר בבנקים.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ?
                    משתמש שנמחק @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

במשיכה בכספומט בבנק-לאומי, זול יותר מהדואר!

אפשר להכנס לאתרים של שני המקומות ולהשוות. 

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שמחת הפרטים הקטנים
                      שמחת הפרטים הקטנים @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אני מעדיפה להוציא כמה שפחות מזומן, אבל אמרו לי- למרות שנשמע לי הזוי, שכל שימוש באשראי ( יש לי מסטרכארד של ישראכרט) זה עמלה של 7 יורו. היתכן?

keves160 ? דוקטור דו ליטל עמיחי13 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • keves160
                        keves160 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722

מי אמר לך? במקום להסתמך על שמועות אפשר לבדוק עובדות באתר האינטרנט של ישרכרד או לפנות אליהם ולשאול. 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ?
                          משתמש שנמחק @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי משתמש שנמחק

@מטייל_4021722

מי אמר לך? 

כפי שיעצו לך, כנסי לאתר וראי את העמלות (2.3% עמלה לתשלום בכרטיס). 

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722 אמר:

@aljaje

אני מעדיפה להוציא כמה שפחות מזומן, אבל אמרו לי- למרות שנשמע לי הזוי, שכל שימוש באשראי ( יש לי מסטרכארד של ישראכרט) זה עמלה של 7 יורו. היתכן?

תגידי למי שאמר לך שאני מוכן לתת לו את אותו שירות בהנחה, רק 4 יורו.

זה לא הזוי, זה פשוט לא נכון, והצצה באתר של אחרת האשראי או להרים אליהם טלפון תסגור את הפינה.

• Sailor
                              Sailor @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

על משיכת מזומן יש עמלה קבועה למשיכה בנוסף לשער חליפין זוועתי אפילו בכרטיס עם הטבות.

העמלה הקבועה תלויה בסוג הכרטיס, לא נתקלתי ב-7 אירו אבל ב-5 אירו כן.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ?
                                משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

לא אני שאלתי! איני ניזונה משמועות, אני מעדיפה לבדוק בעצמי את דיווחי-"הכצעקתה".

* כדי להגיב לשואל, יש ללחוץ על 'תגובה', מתחת להודעת האדם ששאל. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • עמיחי13

@מטייל_4021722

השימוש הכי זול בכרטיס אשראי בחו”ל זה פשוט לשלם עם הכרטיס בבית העסק – ולא למשוך מזומן בעזרת הכרטיס בכספומט בחו”ל. משיכות של מזומן בחו”ל כדאי לשמור כאמצעי אחרון. על תשלום בבית העסק יש עמלה שהיא נקובה באחוזים מעל השער היציג – ללא עמלה קבועה.

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • שמחת הפרטים הקטנים
                                    שמחת הפרטים הקטנים @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה רבה! 

טוב שיש פורום  שעוזר למי שפעם ראשונה נוסע לחו"ל..😊

אז כמה מזומן כדאי להוציא אם בכלל בשביל טיול של שבוע?

כבישי אגרה וכד' גם אפשר אשראי? נוסעים לאיטליה

בארץ אני כמעט בלי מזומנים בכלל, הכל באשראי

? עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • ?
                                      משתמש שנמחק @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4021722

באוטוסטרדות, ייתכן שברוב המקומות תאלץ לשלם במזומן (יש גם כאלה שניתן באשראי).

אתר לחישוב עלויות (אפשר גם ב- Via Michelin).

מידע על האוטוסטרדה (שילוט, באיזה נתיב להכנס כדי לשלם...) גם כאן.

במקרה ושכחת לשלם.

* כמה מזומן? תצטרך מזומן לתשלום באוטוסטרדה, לקניית מים, אולי בחלק מהמסעדות, בבארים (לקניית קפה ו/לקניית סנדביץ׳, פיצה ממתק...), אני לוקחת בד"כ עד 300€ במזומן, למקרי-חירום (איבוד כרטיס-אשראי...). 

*אולי לאחרים יש דיעה שונה בנושא המזומן. 

• עמיחי13

@מטייל_4021722

אם זו פעם ראשונה שאתם נוסעים לחו”ל – אז כדאי להזכיר שכדי לשלם בכרטיס אשראי בחו”ל צריך לדעת את הקוד הסודי של הכרטיס (4 ספרות).

• דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

לא אני שאלתי! איני ניזונה משמועות, אני מעדיפה לבדוק בעצמי את דיווחי-"הכצעקתה".

* כדי להגיב לשואל, יש ללחוץ על 'תגובה', מתחת להודעת האדם ששאל. 

לא רק שלחצתי על תגובה, לחצתי על ציטוט – ועניתי לשאלה בציטוט

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor אמר:

@keves160

על משיכת מזומן יש עמלה קבועה למשיכה בנוסף לשער חליפין זוועתי אפילו בכרטיס עם הטבות.

העמלה הקבועה תלויה בסוג הכרטיס, לא נתקלתי ב-7 אירו אבל ב-5 אירו כן.

איפה אתה רואה עמלה קבועה? לפי מה שאני רואה אין כזו

ישרכארט

https://digital.isracard.co.il/Abroad/lobby/Abroad/ExchangeRatesAbroad/

כא”ל, כל הכרטיסים (ויזה דיינרס מאסטרכארד)

https://www.cal-online.co.il/more/amlot/

MAX, לשעבר לאומי קארד

https://www.max.co.il/he-il/Abroad/Tips/Pages/ExchangeVisa.aspx

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון