חו"ל עם תינוקות
-
היי, אנחנו מתכננים לטוס לחו”ל עם פעוטה בת 1.5 ופעוטה בת 2.5. איזה יעדים באירופה מותאמים לפעוטות בגיל הזה? מחפשים יעד עירוני -
כל יעד יכול להתאים. תלוי מה אתם עושים ממנו -
בחו"ל לא קורים ניסים. כמה זמן אתם מצליחים לטייל עם שניהם בשקט בעיר? אתם מצליחים לשבת איתם בבית קפה? להכנס לחנויות? להכנס למוזיאון? אותה התנהגות תהיה להם בחו"ל ואפילו קצת פחות טובה בגלל שבירת השיגרה. אני משערת שבפארק או גן יהיה בסדר זמן מסוים כאשר שניכם בכוננות מלאה, אבל האם כדאי לנסוע למרחקים על מנת לבלות בגני שעשועים? דווקא בגילאים כאלו הייתי לוקחת דירה באזור כפרי עם חצר גדולה, עם אפשרות לראות קצת חיות משק, ונותנת להם להתרוצץ בחוץ בכיף (עם השגחה מתמדת כמובן).
-
כמובן שזו דעה אישית, אבל אני חושב בדיוק הפוך:האם כדאי לנסוע למרחקים בשביל לראות חיות משק?
דווקא בעיר אפשר יופי לשוטט עם קטנטנים ויש המון מה שיקסים אותם. החל ממבנים מעניינים, דרך הופעות רחוב, חנויות מעניינות (צעצועים, תיירים), יש גינות ציבוריות פה ושם. אפשר גם להכנס למוזיאון מדע (שהם יתיחסו אליו כמו ג’ימבורי, אבל אולי משהו יתפוס), וגם ביקור קצר בכנסיה שיתרשמו מהויטראז’ים. אפשר שייט בנהר שחוצה את העיר, רכבת תחתית (בעיר גדולה) או אוטובוס קומותיים איפה שישי כול להיות מלהיב ועוד ועוד
-
לילד אחד שעליו יש שני הורים אולי אולי זה מתאים, תלוי בילד. לשני ילדים כל כך קטנים? רק אם מצרפים עוד סבתא או שתיים....
-
ההפרשים אצלי אומנם יותר גדולים (3 ילדים, 3 שנים הפרש כל פעם), אבל טסתי עם כל הילדים כשהיו בסביבות גיל שנה (ואחיהם בהתאם) גם לטיולים עירוניים. לא נרשמו בעיות מיוחדות.ברור שטיול עירוני עם ילדים (בכלל, לא רק קטנים) הוא לא טיול זוגי. לא מוזיאוני אומנות אלא מוזיאוני ילדים ומדע, לא מופע בערב אלא מופע רחוב בצהריים, לא מסעדה רומנטית אלא פיצה טייקאווי על הספסל מול המזח. אבל זה עדיין טיול שיכול להנות.
אם אתם נהנים עם הילדים בארץ, הולכים איתם לפארק הירקון ולנמל תל אביב, משוטטים איתם בשוק הכרמל (או המקבילות באיזור המגורים שלכם) – אין סיבה שלא תהנו בטיול עירוני בחו”ל.
אם אתם לא מטיילים איתם בארץ – למה להתחיל בחו”ל ולא בארץ?
-
איך ואיפה טיילתם איתם בארץ והייתם מרוצים?
מה אתם המבוגרים רוצים לראות ולחוות?
-
ההפרש הקטן בין גילאי הילדים של השואלת הוא כל הפואנטה! זה שטסת עם ילדים זו לא חוכמה גדולה, גם אני טסתי עם ילד בן שנה ואחיו הגדול, ושנה אחר כך כשהיה בן שנתיים עם אחיו הגדול והיה בסדר. הקושי הוא בנסיעה עם שני ילדים כל כך קטנים בגילאים כל כך לא פשוטים....
-
אין לי ויכוח שאין לי נסיון אישי עם שניים בהפרש קרוב (אבל כן נחשפתי לזה מקרוב דרך משפחה וחברים).השאלה שלי היא – מה ההבדל (מבחינת קושי) בין טיול בחו”ל לטיול בארץ? ומה ההבדל בין טיול כפרי לטיול עירוני?
אני מתייחס רק לסוגיה של קושי.
דווקא אני חושב שהפוך – בעיר הכל יותר קל. כי יש קיוסק כל שני מטר, וחנות שמוכרים בה חיתולים ומגבונים עם צריך, ודוכן גלידה. ויש המון המון אטרקציות קטנות שיכולות להלהיב אותם, כולל להתקע חצי שעה ויותצר בכיכר מול אמן הרחוב. ואם האמן הזה או החנות הזו לא מעניינת אותם – אין שום בעיה, הולכים 2 דקות ומגיעים לחנות אחרת או אומן אחר, או כיכר אחרת. דווקא בסביבה הכפרית זה מרחק נסיעה בין אטרקציות. יש הרבה הליכה מהחניה עד המפל, או נסיעה מהצימר ועד שפת האגם. נסיעה שבה הם קשורים במושב הבטיחות ולא רואים כלום. בעיר הולכים ברגל, ואם צריך לנסוע – נוסעים בתחבורה ציבורית שהיא חוויה בשבילם. והילד הגדול גם יכול להושיט את כרטיס הנסיעה אם צריך.
בעיר גם קל להתפצל – אחד הפעוטות ואחד ההורים חוזר לחדר לנוח קצת, או ששני הפעוטות ואחד ההורים מחכים בכיכר/גינה בזמן שההורה השני לוקח פסק זמן לעצמו באתרים אחרים. דווקא מחוץ לעיר כשהכל במרחק נסיעה, בפועל אנחנו כל הזמן ביחד. כי אין לאן ללכת ברמה של 5 דקות הליכה. כלומר אפשר להתרחק כדי לנשום אויר, אבל לא מעבר לזה.
את הילדים מעניינים הדברים הקטנים שיש בעיר – יצא לי לעשות עם ילדים בגילאים האלה תחרות קפיצות מהספסל בגינה לרצפה במשך דקות ארוכות. הם מתים על לשכשך רגליים במים של המזרקה אם אפשר, נהנים לטפס (עם עזרה של אמא ואבא) לראש מגדל הפעמונים של הכנסיה, ואז אמא ואבא מרימים אותם לראות את הנוף, תמיד שמחים שנקנה להם שטות בחנות התיירים או בחנות השטויות, ואף פעם לא מתנגדים לגלידה.
ברור שטיול עם שני קטנטנים זה קשה. אבל גם לחיות ככה ביום יום זה קשה, ואני מניח שפותחי השרשור מודעים לקושי שלהם. אבל לדעתי טיול עירוני בחו”ל לא יותר קשה מאשר טיול עירוני בארץ, וגם לא יותר קשה מטיול כפרי בחו”ל.
-
אם אתם מיומנים בטיול עירוני שניכם עם שני הילדים הקטנים בארץ אז תסתדרו גם בחול.
גם לדעתי טיול כפרי הרבה יותר קל ונוח מטיול עירוני. אני לא מסכים עם אנשים טובים שטיול בכפרים מחייב נסיעות ארוכות ואין שום דבר הליכה. עם הילדים שלנו בילינו שעות בעיירות בטיול בין החוות. ממש לא חייבים לנסוע. בעיירות הגדולות יש מרכזים מסחרים עם חנויות שפתוחות כל היום כולל בסופי שבוע וגם מסעדות.
-
מבחינת “אטרקציות” רק אגיד שאין שום חשיבות בעיניי לשאלה האם זה עיר או כפר כשמדובר על תינוקות ופעוטות בגיל מקסימלי של שנתיים וחצי. בגילאים הללו אם יש כדור או קופסה בסביבה זה יכול לרתק אותם הרבה יותר ממגדל פיזה, מפארק שעשועים או תרנגולת. לא באמת אכפת להם, ולכן חשוב לבחור על פי הנוחות של ההורים איפה יהיה קל יותר עבורם לטייל עם הילדים (כנראה שזה שונה מאדם לאדם).
אבל השואלת לא חזרה לתת שום פידבק על אם הם טיילו עם הילדים בעבר או מה מעניין אותם וכו’.