הרנסקו בלי להוציא את הרכב מגרמניה
-
במסגרת טיול הקיץ בסקסוניה אנחנו רוצים לבקר גם בהרנסקו צ’כיה (Hřensko, Czechia). הבעיה שלנו היא שחברת השכרת הרכב לא מאפשרת לנו לצאת עם הרכב מגרמניה לצ’כיה, לכן מחפש פיתרון יצירתי. אפשרויות שחשבנו עליהן:
- לחנות את הרכב בעיירה הכי קרובה בגרמניה ומשם ללכת ברגל (הליכה ארוכה של כ3 ק”מ, הלוך וחזור, לא קל) או לקחת מונית (לא בטוח שיש מוניות זמינות ל5 נוסעים)
- לחנות את הרכב באחת התחנות של קו הרכבת הפרברית S1 של דרזדן, לקחת רכבת פרברית לתחנת Schöna, שם לקחת מעבורת ולהמשיך ברגל להרנסקו: המסלול. מרחק ההליכה ברגל כ20 דקות. נשמע שזה אפשרי אבל קצת מורכב (משולב רכבת, מעבורת והליכה ברגל).
ואולי יש פתרון יצירתי אחר?
-
אולי לא לגמרי הבנתי, אבל לפי המפה אפשר להגיע במעבורת לתחנת schöna ומשם ללכת ברגל. למה צריך רכבת פרברית? האם לא צריך פשוט למצוא מקום חניה לאוטו בקרבת תחנה של המעבורת?
-
קשה לי להעריך אם באמת אפשר להגיע לתחנה הזו עם רכב פרטי (האם הכביש פתוח לכל רכב וגם עביר) והאם יש חניה בקרבת התחנה. לפי התמונה כאן בגוגל, מדובר בכביש שאפילו לא סלול.
-
בדף ויקיפדיה של התחנה כותבים:
There is hardly any access from the station to village of Schöna, which is outside the Elbe valley in southern direction.
למה הם מתכוונים במילה “hardly”? לא ברור לי אם באמת אפשר להגיע לתחנה עם רכב, או שעדיף להגיע ברכבת מאחת התחנות היותר נגישות לרכב.
-
מהסתכלות במפת OSM, לדעתי אפשר לחנות בתחנת Schmilka, ללכת לרציף ולקחת את המעבורת תחנה אחת להרנסקו, ומשם ללכת ברגל.יש כאן מחירים למעבורת, אולי זאת?
-
אם האתר ששלחתי זאת המעבורת אז הפתרון לא מזהיר כי כתוב שהיא עוברת 4 פעמים ביום בשיא העונה...
אז הפתרון כנראה בכל זאת לקחת רכבת ל-schöna, ומשם לעבור את הנהר. יש להניח שהמעבורת שעוברת את הנהר שטה הלוך ושוב, אבל גם את זה צריך לבדוק.
חתיכת הרפתקאה!
-
המון תודה!
מצד אחד שייט יכול להיות נחמד (אטרקציה בפני עצמה), מצד שני זה באמת רק 4 פעמים ביום אז צריך לתזמן את זה היטב. אז צריך לבחור בין רכבת לschöna לבין שייט מSchmilka. ואולי בכלל לקחת שייט בהלוך (לפי שעת היציאה) ולחזור ברכבת...
-
שיט הוא חוויה, אבל במקרה הזה אמור להיות גם שיט בהרנסקו עצמה, אז העניין כבר פחות אטרקטיבי. הייתי הולכת על הרכבת, בהנחה שתפצח את עניין מעבר הנהר.
-
גם לנו הייתה אותה בעייה – בעיקר בגלל סוג הרכב – כי רכב מדרגה אחת פחות אפשר היה לעבור (באוויס)
והחלטנו לוותר – לא בטוח ששווה את הטרחה
-
רעיון אחר....אולי תשאל את מקום האירוח, אם יכולים להמליץ/להציע נהג ליום אחד שיקח ויחזיר מהרנסקו
השמורה בהרנסקו מקסימה, חבל לוותר. יש גם מין שוק קטן בכניסה שאפשר להסתובב בו
-
תודה לכולם.
אם הבנתי נכון, ה”שוס” הגדול של הרנסקו זה הביקור בקניון אדמונד. אם נגיע לשם, נראה לי שנגיע ברכבת הלוך+חזור ואז מעבורת, אולי בהלוך ניקח שייט כמו שפסגות הציעה.
מצאתי חלופה במקום לא רחוק – קניון Obere Schleuse לייד Hinterhermsdorf. גאוגרפית זה מאוד קרוב, אבל כאן זה נמצא בגרמניה אז יש פחות בעיה להגיע. מישהו היה אולי כדי לחוות דעה? אולי אפילו להשוות? כמה קל להגיע לשם?
-
בקניון יש הרבה הליכה. בעיקר אם עושים את שני המקטעים הלוך חזור. לא הייתי מצרפת אליו עוד הליכה בכביש מגרמניה.
נסו למצוא תחבורה עד המקום.
מצרפת את החוויות שלנו למי שרוצה להתרשם
-
אנחנו טיילנו לפני כשנתיים בסוף יולי בשני הקניונים. הרנסקו באמת מסלול יפה, ירוק ומוצל, השייט חוויתי ונהננו מאוד. עם זאת, אם ההגעה דורשת פרוצדורה מורכבת וגם מבזבזת זמן רב הייתי מוותרת ומסתפקת בקניון השני ליד Hinterhermsdorf, שהנו קניון מהמם. הנסיעה אליו מבאד שנדאו לקחה כחצי שעה. נסיעה ביער, לאורך נחל. מהחניה יש צורך לצעוד כ40 דקות עד לערוץ הנחל. רוב ההליכה בירידה מתונה (וכצפוי החזרה לחניון דורשת טיפוס). הקניון עצמו קסום ממש. הרבה יותר צר מהרנסקו והחוויה מיוחדת. הגענו ביום ראשון בשבוע בשעה מוקדמת והיינו לבד, כך שזכינו לשיט פרטי. היה מדהים. קיבלנו הרבה הסברים בגרמנית שוטפת ותנועות ידיים להמחשה. הצלחנו להבין מילה פה מילה שם (קרוקודיל, למשל
). בנקודת הסיום של השיט יש שביל מסודר ויש צורך לעקוב אחר השלטים המובילים חזרה לחניון. ממליצה באופן כללי לטיול באיזור ללבוש מכנסיים ארוכים ולהימרח נגד קרציות. בסיום המסלול גילינו קרציה על היד של בני. חוויה די מלחיצה. עם זאת, במהלך הסאגה המורכבת קמעה של מציאת עזרה רפואית ביום ראשון בשבוע ושליפת הקרציה, נאמר לנו שהקרציות באיזור לא נושאות את המחלה המדוברת. עם זאת, לא נעים. -
תודה רבה
איריס – את יכולה להיות בטוחה שכבר חרשתי את הבלוג שלך…
לימור – תודה! אני מבין מדבריך שהקניון בגרמניה דומה לקניון בהרנסקו ומהווה חלופה הולמת?
-
לדעתי הוא אכן מהווה חלופה הולמת. נהננו מאוד בשני הקניונים. ההבדל הוא שבהרנסקו ההליכה מישורית לאורך הנחל והשיט בקניון רחב, יחסית. ההליכה לקניון השני היא ביער במורד, עד שמגיעים לקניון. חווית השיט דומה, אם כי בהרנסקו עמוס וממוסחר הרבה יותר. בגדול, התלהבנו יותר מהחוויה בקניון בגרמניה. גם בשל אופיו של הקניון וגם בגלל שלא היה עמוס באנשים. בהינתן מגבלות המעבר לצ’כיה עם הרכב, הייתי מסתפקת בקניון בצד הגרמני (אלא אם כן אתם אוהבי קניונים מושבעים).