ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי לחיילים.

פורום סקי וסנובורד
    סקי צרפת
    11
    30
    5275
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yanivparan
      yanivparan @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אין שום בעייה לחיילים קרביים לצאת לסקי. הבעייה היחידה היא עם שכנינו החביבים שדואגים לחרב  את הרגילות המתוכננות. מדבר מנסיון של בני.. לעומת זאת בקורסים הכי יוקרתיים בצהל, בלי מרכאות, איפה שאין קשר ישיר בין מצב הכוננות בגבול ללו"ז המתוכנן  , זאת כבר ממש מסורת לצאת כל החבר'ה לרגילה באלפים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענבל אין על סקי
        ענבל אין על סקי @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

לא צריך לחכות ¾ שעות אני לפני שנתיים הייתי באוסטריה נפלתי וסדקתי צלע.אין לדעת מתי ואיך זה יקרה

• ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

לפני כמה שנים גיסי במסגרת רגילה שיחק כדור רגל עיקם את רגלו והיה ציך לעבור ניתוח ברצועה הצולבת ברגל וכמובן טיפולי פזיוטרפיה.מפה התחיל וויכוח בין חמי(אבא שלו) לבין הצבא מי ממן את הטיפולים האלה? אז קל וחומר פעיליות אקסטרים כמו צלילה,סקי ועוד.ובמהלך חיי שמעתי עוד מקרים כאלו שהובילו לוויכוחים הללו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@ענבל-אין-על-סקי

צה”ל שואל על יעד הנסיעה בגלל ענייני ביטחון, בעיקר לבעלי סיווג בטחוני גבוה,

לכן צה”ל יאשר טיסה לצרפת או יפן אבל לא יאשר נסיעה לסיני ולבעלי סיווג גבוה לא יאשר נסיעה לסין.

צה”ל לא שואל על הפעילות של החייל בחו”ל (יש לפעמים מפקדים שמחליטים לעשות דין לעצמם) אבל צה”ל יתן תדרוך בטחוני.

אסור לצאת בלי אישור יציאה מהארץ, אני מכיר מישהי בדרגת סגן אלוף שבסוף חופשת לידה יצאה לחו”ל ללא אישור (שכחה מהעניין) ולכן נאלצו לשפוט אותה על העבירה.

טיפשי מצד חייל קבוע נסיעה לחו”ל לפני שקיבל אישור יציאה מהארץ, אלא אם קנה ביטוח מתאים וגם אז יקבל 80% החזר ולא 100%.

נכון שיכול להיות שגם אחרי שחייל קיבל אישור חופשה + אישור נסיעה לחו”ל צה”ל יחליט לבטל את האישורים בגלל מצב בטחוני חריג אבל זהו מקרה חריג, כמו שלפני כמה שנים החמאס החליט לסגור את נתב”ג ואז בוטלה חופשתם של רוב האזרחים ולא רק החיילים. קשה לצפות את הבלתי צפוי וכולנו נוסעים לחו”ל למרות שהחמאס מתפרע.

אפשר לבטח את הנסיעה לביטול ביוזמת הנוסע (הכותרת “מכל סיבה שהיא” לדעתי מטעה ושקרית) והנוסע לא חייב לספר לחברת הביטוח שהוא חייל שביטלו לו אישור יציאה מהארץ או שהוא מילואימניק שקיבל צו 8 אלא אם הוא סובל מהתקף כנות קיצוני, ואם סובל מכזה – לכנות יש מחיר.

כמובן שהנוסע צריך לדאוג לעצמו לביטוח רפואי מתאים, אתגרי/ספורט חורף.

הטיפול הרפואי הבינוני מינוס שצה”ל נותן לחייליו, במיוחד לחיילי החובה שאינם ביחידות מובחרות, איננו ייחודי לתאונות ספורט בארץ או בחו”ל.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ענבל אין על סקי
              ענבל אין על סקי @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אני לא מדברת על ביטוח ביטול נסיעה.בוא נצא מנקודת הנחה שהחייל קיבל אישור לצאת הכל שקט פה בארץ (היינו רוצים) נוסע ונפצע מקבל טיפול ראשוני בחו’ל בזכות הביטוח שעשה.מה הלאה? חוזר לארץ צריך להמשיך בטיפולים פיזיטרפיה,תרופות מי מטפל? רק מזכירה שהוא לא שיי לשום קופת חולים.זו הבעיה פה לא הביטוח ביטול נסיעה או טיפול ראשוני בחו’ל. או אם צה”ל נותן טיפול בינוני או לא. ואני יודעת שיש חיילים עם סיווג ביטחוני גבוהה והם לא רשאים לנסוע למדינות מסוימות.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@ענבל-אין-על-סקי

אוקי אז אני שמח שכל השאלות נענו למעט

א. הצהרה אחת שעליה לא עניתי, בניגוד לשמועות חיילים אינם רכוש צה”ל.

טענה נחמדה ופופולרית שאין לה שום אחיזה במציאות

ב. לא צריך שישרור שלום עולמי ומזרח תיכון חדש עם דובוני איכפת לי שמרחפים מסביב לנתב”ג כדי שלחייל לא יתבטל אישור יציאה לחו”ל, צריך שהיחידה לא תצא לפעילות מבצעית יוצאת דופן שלא תוכננה מראש ולדעת המפקדים אי אפשר לוותר על החייל לצורך הפעילות הזו. בקיצור רובו המוחלט של הזמן

ג. את חוזרת על השאלה לגבי הטיפול הבריאותי במקרה וחייל נפצע בחו”ל

החייל מקבל טיפול בדיוק מאותו גורם שהיה מטפל בו אם היה קורע רצועה בסקי בחרמון או קורע אותה ביום שישי אחה”צ כששיחק כדורגל עם החבר’ה. בקיצור מרפאת היחידה תפנה את החייל לאורתופד שצריך להחליט עם החייל על המשך טיפול, ניתוח שחזור רצועה או טיפול שמרני ומשם ימשיכו בטיפול בהתאם.

למעשה יכול להיות  שאם הפציעה גוררת נכות מצבו של חייל עדיף על אזרח כי אז הוא עשוי להיות מוכר כנכה צה”ל, נכה שזכויותיו עדיפות על נכה אזרח.

גם אם חייל משוחרר מצה”ל בגלל פציעה (קרה לחבר שלי שהגיש בג”ץ שבעקבותיו התחלף הנוהל) הוא אוטומטית חוזר מידית להיות חבר בקופת חולים אליה השתייך לפני גיוסו ויקבל ממנה את הטיפול הרפואי, אם הוא לא היה חבר מאיזושהי סיבה הוא יכול להרשם (בסניף הדואר) לכל קופה לפי רצונו והזכאות לטיפולים היא מיידית ללא כל תקופת המתנה כלשהי.

נראה לי שכל האופציות כוסו ואת יכולה להפסיק לדאוג, כנ”ל הורים שאולי רוצים לתכנן חופשת סקי משותפת עם ילדיהם החיילים.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ענבל אין על סקי
                  ענבל אין על סקי @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

תודה

• אלי רון
                    אלי רון נערך לאחרונה על ידי אלי רון

בעניין פציעה ומניסיונם של אחרים כמו שציינתם עשויה להתעורר בעיה עם מה שהצבא מנפק.

בעניין הביטוח ביטול ביוזמת הנוסע “מכל סיבה” – דיברתי איתם היום ונאמר לי לא מעניין כן חייל, לא חייל, ביטלת אתה מקבל 80% ממה שביטחת (אם זה 12 שעות לפני אז 60%) כאשר התשלום הוא 6% מסכום הביטוח.
                    זה לא ביטוח “זול” לסכומים גבוהים של חופשה.
                    למשל קלאב מד פשוט ב-1500 יורו יעלה 90 יורו הביטוח, ואם אכן בוטל בזמן 300 יורו יחולו עלינו.
                    סה”כ 390 יורו עלות במקרה ביטול מדכא, או קנס 90 יורו עם חיוך רחב במקרה והנסיעה מתקיימת.
                    במקרים כאלה כמו שאמרתי רצוי להכין plan B בו לא מבטחים כלום, משלמים סכום לשינוי שם בטיסה (צריך שתהיה כזו אופציה), ולוקחים לחופשה מישהו אחר שהיה בכוננות נסיעה.
                    אישית אני מתעניין בביטוח הזה לכיסוי של טיסה בלבד, ואני מודה מאוד לכולם שהנושא עלה – טיסה עם אפשרות ביטול בעלות 240$, אני יכול לבטח רק את הסכום הזה והעלות במקרה ביטול תהיה כ-250ש”ח (במקום כאלף כולל את עלות הביטוח) כאשר הביטוח עלותו 60ש”ח (מה ש-”סתם” שולם אם הנסיעה מתקיימת).

מיכל ע karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מיכל ע
                      מיכל ע @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

לנו כבר יצא להשתמש להפעיל את ביטוח ביטול טיסה ולא היה שום צורך לתת סיבה לביטול.

כמו שאלי כתב מקבלים חזרה 80% מהעלות. אם אני זוכרת נכון עלות הביטוח היתה 10% מהסכום המבוטח.

לגבי שיקולי כדאיות כל אחד והשיקול שלו.

שנה שעברה כשהזמנו את חופשת הסקי בקלאב מד פיצלנו בין הרכיבים ועבור הגדולה (שכשהזמנו עוד לא ידענו את תאריך הגיוס שלה) לקחנו רק טיסה, כי לאחים שלה היה חדר שידענו שנוכל להוסיף אותה אליו בהמשך. את עלות הטיסה ביטחנו וקיבלנו החזר כשהיא לא נסעה.

שנה הבאה אנחנו טסים לקלאב אחר, שבו לא ניתן להוסיף אותה לחדר קיים, לכן הזמנו עבורה חבילה מלאה ועשינו ביטוח ביטול על החבילה שלה. לי זה עדיף על לנסות למכור את החבילה שלה במקרה ולא תוכל לבוא (אין לי בן משפחה סטנד ביי) וגם להחלפת שם הנוסע יש עלות.

• karnielr
                        karnielr @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                        • 1
                        • 2
                        • 2 / 2
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון