טיול טרמילאים ביפן
-
היי, אני מתכננת טיול לבד ליפן אחרי הצבא בין אפריל למאי
( אני לא יודעת עדיין תאריכים מדויקים) ואני אשמח להמלצות על אזורי טיול מעניינים, ובכללי כל טיפ על איך לתכנן טיול ביפן יכול לעזור.
אני מתחילה את הטיול עם המשפחה ולכן בטוקיו, קיוטו, אוסקה ובאזור הר פוג'י אני אהיה איתם.
אני מתכננת להתנייד בעזרת רכבות ואוטובוסים.
מעוד חשוב לי לספוג את התרבות היפנית, לשלב גם טיולי טבע ולהגיע למקומות מיוחדים ופחות תיירותיים.
תודה רבה!
-
מהכותרת אני מבין שאת גם מתכוונת לטיול עם תקציב נמוך.
שמעתי (לא טילתי ביפן כתרמילאי) שנפוץ וקל לטייל בטרמפים. מכיוון שחוויתי את היפנים כנראה שגם בטוח,
עוד הוצאה שאפשר להוזיל היא הלינה. מלונות קפסולה והוסטלים הם פתרון טוב. שמעתי על לינה באונסנים, היכן שאפשר.
יש אונסנים שפתוחים 24 שעות שם אפשר להעביר לילה בקלות.
-
איך אפשר להעביר לילה שלם באונסן? עם כל החיבה שלי לאונסנים, יש גבול כמה אפשר לעבור ממים חמים לקרים. לילה שלם נראה לי סיוט.
קודם כל תקראי בתנך של יפן JAPAN-GUIDE , יש מלא מידע
אמנם Seishun 18 Kippu לרכבות לא ממש בתאריך שלך, אבל אולי שווה לנסות
לספוג את התרבות היפנית זה לא הכי קל -היפנים מאוד מאוד ידידותיים, אבל גם מאוד פרטיים, רואים את זה בחלונות מוגפים בכל מקום, גם במסעדות ברחוב.מציע לך להתחיל עם קאוצ’סרפינג – תוכלי להיכנס לבתים של מארחים מקומיים, שמן הסתם לאו דווקא יגורו באיזורי התיירות, וגם דרך לחסוך כסף.
אני אומר את זה כמעט בוודאות -ביפן אין סכנה מבחינת בטחון אישי – כלומר טרמפים, פנייה לאנשים זרים, הליכה בלילה, הכול תופס.
פעם שילמתי על אפרסק יחיד ארבע דולר ופעם קניתי ברחוב ארוחה מלאה מחוומת של אורז ועוף בשלוש דולר – כלומר יש ויש מהכול. בכל אופן אוכל במסעדות לרוב יקר ובמנות קטנות. רכבות שוסי מומלץ מאוד, ויחסית לסושי זול (לרוב דולר לצלוחית)
-
לא יודע איך אפשר אבל שמעתי ממקור ראשון מהימן. אז אני רק מצטט.
מזון זול טעים וטרי יש בחנויות הנוחות הפזורות לרוב ביפן, כולל מנות סושי טעימות ומשולשי אורז נהדרים. מקור מזון זול וטעים נוסף הם דוכני הרטמן. יאמי.
-
העברת לילה במקבילה של אונסנים זה בקוריאה, ביפן זה לא באמת נהוג. אבל יש אופציות אחרות (קפה אינטרנט למשל) והמון שיטות להוזיל מחירים ביפן של תחבורה, לינה ואוכל. קשה לפרט פה הרבה כי מאז השינויים באתר אני מתקשה לגלוש ולכתוב פה.
-
יש גם חנויות לחובבי האנימה שניתן לשכור חדר לקריאה ולישון בו אם רוצים.
-
הייתי חושש מה”שינה” של היפנים בחדרים האלה