ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודש בארצות הברית - עלות

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ארהב ויזה לארצות הבר מיאמי ניו יורק
    5
    7
    1068
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עדן -
      עדן - נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה לטוס עוד חודש לארצות הברית לחודש

רציתי לדעת אם אני צריך רק דרכון או גם ויזה 

והכי חשוב רציתי לדעת כמה יעלה לי חודש בארצות הברית כולל טיסות חטיבות פנים ( כי אני רוצה לעשות שבועיים בניורק ושבועיים במיאמי ) 

תודה רבה לעוזרים 🙂 

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @עדן - נערך לאחרונה על ידי

@עדן

קודם כל ויזה.

לפני שיש ויזה אין מה לתכנן תוכניות.

עלויות מאד תלויות איפה ישנים (בין מלון מפואר לקמפינג), מה אוכלים (בין קניות בסופר ל-3 מסעדות ביום), איך מתניידים (טיסות, רכב, תחבורה ציבורית) ואיך מבלים (אטרקציות...). 

עדן - תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עדן -
          עדן - @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

כמה זמן לוקח להוציא ויזה ?

30,000 יספיקו לי לחודש ? 

אנשיםטובים עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @עדן - נערך לאחרונה על ידי

@עדן

הוצאת ויזה לוקחת שבועות בודדים ועולה קרוב ל-1000 ש”ח. הוצאת ויזה היא לא רק פרוצדורה ואחוז הסירובים לא זניח. ואם אתה בחור צעיר בשנות ה-20 יש סיכוי לא זניח שלא יאשרוף כתלות בנתונים שלך.

בגדול 30,000 ש”ח יכולים להספיק לטיול של חודש, אבל מאד תלוי במה תעשה ובאיזו רמה:

אם ישנים בהוסטל מרוחק ממרכז העיר, אוכלים אוכל מהסופר, בקושי הולכים לאטרקציות בתשלום, טסים בטיסת קונקשין פחות טובה וכו’ – אז הטיול יעלה מעט. אם רוצים לטוס בטיסה ישירה ובשעה נוחה, לישון במלון במקום מרכזי יחסית, ובכלל להנות מהחיים – הטיול יעלה הרבה יותר.

בתכנון טיול אני חושב במטבע של אותה מדינה. 30,000 ש”ח הם כ 8500 דולר

אני אוהב לפצל את העלות לעלות יומית ועלות קבוע (שלא תלוי במשך הטיול). הטיסה יכולה לעלות 600-1500 דולר. טיסת פנים עוד נניח 200 דולר. דיל לסלולרי עוד איזה 20-40 דולר, עלות הויסה עוד איזה 200 דולר (לא בטוח במספר), קצת ציוד, וכו’ – סדר גודל של 1000-2000 דולר.

עלות לינה במקום טוב בניו יורק מתחילה ב-200 דולר לחדר, ובקלות מגיעה גם ל 350. אם תסתפק בחדר משותף בהוסטל המחיר ירד מתחת ל-100 דולר. אם תרצה מלון במיקום בעייתי יותר וברמה נמוכה יותר תוכל לרדת מתחת ל-200 דולר. במיאמי המחיר זול בהרבה.

עלויות מזון יומיות – תלוי ברמה הנבחרת, אבל בין 30 ל-100 דולר ליום למשהו סביר. לא לשכוח את הכוס קפה והגלידה מדי פעם.

בהנחה שאתה לא נוסע במוניות (גם לא מהשדה) אז תחבורה ציבורית(כולל אל/השדה) תעלה עוד 5-10 דולר ליום, כביסה עוד איזה 2 דולר ליום, ביטוח עוד 2 דולר ועוד כמה שטויות בסגנון, וביחד 10-20 דולר ליום של “שונות”

בילויים ואטרקציות – השמיים הם הגבול. אטרקציה “פשוטה” כמו מוזיאון, תצפית בניו יורק וכדומה מתחילה ב-20 דולר לאחת. יש גם מעט אטרקציות זולות יותר. אטרציות יקרות (שייט קצר, הופעה לא יקרה) יעלו 30-50 דולר. ויש אטרקציות מאד יקרות (שגם עוברות את ה-100 דולר). הופע טובה (הצגה, מופע פופ מוביל וכו’), משחק כדורסל,  שייט רציני יותר ועוד. לא לשכוח את תקציב הבילויים (בערב ובכלל) ועוד.

כדי להתכנס לסכום המיועד תצטרך בגדול להתכנס ל 200-250 דולר ליום. תראה איך זה מסתדר עם המספרים שכתבתי ותחשוב לבד מה מתאים לך. זה בהחלט אפשרי לטיול ברמה נמוכה, אבל זה לחלוטין בלתי אפשרי לטיול ברמה בינונית (ולא מדבר אפילו על רמה גבוהה).

וזה בלי שנכנסנו לתאריכים מדוייקים של הטיול. אם מדובר על טיסות באוגוסט או בחגים המחיר יקפוץ. אם מדובר על ניו יורק במחצית השנייה של ספטמבר מחירי המלון יהיו מאד גבוהים, וכו’ – כל תאריך והאילוצים שלו.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • עודד
              עודד @עדן - נערך לאחרונה על ידי

@עדן

לנו חודש טיול בארה”ב עלה 10000$ לזוג אז אני מניח שתקציב של 30000 שקל לבודד יכול להספיק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dhz
                dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בטיולים האחרונים שלי שהיו בערך של חודש, סך ההוצאה היתה 7,000 – 8,000 דולאר.  הלינות היו בבתי מלון ברמה בינונית גבוהה (הולידיי אין, מאריוט, הילטון, בסט ווסטרן).  כלומר, ניתן היה למצוא לינה זולה יותר.  ההוצאה כללה גם את כרטיס הטיסה וגם את עלות שכירת הרכב.

לא ביקרתי בניו יורק ולא לנתי במרכזי ערים גדולות.   עלות הלינה במנהטן, במרכז בוסטון או וושינגטון וכו’ גבוהה יותר מאשר מחוץ לערים.  מצד שני, לנתי באיזור ילוסטון ובמואב, שם הלינות יקרות כמעט כמו בניו יורק.

מבחינת אוכל, ארוחות ערב היו כמעט תמיד במסעדות ממש, אבל מסעדות עממיות (כדוגמת רשת Applebee;s).  צהריים בדרך כלל ארוחת מזון מהיר (בדרך כלל ברשת Subway).  בוקר – בדרך כלל במלון, ולרוב היתה כלולה במחיר החדר.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים @dhz נערך לאחרונה על ידי

שימו לב שיש הבדל תקציבי בין מי שמטייל פעם ראשונה לותיק, ובין מי שנערך הרבה זמן מראש למי שלא.

כרטיסי טיסה שמוזמנים בהתראה של חודש – סביר שיהיו יקרים בהרבה מכאלה שמוזמנים בהתראה של כמה חודשים טובים. ואם מחכים עד שתהיה ויזה ומזמינים את כרטיסי הטיסה בהתראה של שבוע – המחיר בהתאם.

גם בהרבה מקומות לינה עובד הנושא של הזמנה מוקדמת מול ההזמנה ברגע האחרון, ואפילו בטיסת פנים.

לגבי פעם ראשונה מול ותיק – באופן אישי אני חושב שאם האדון עודה ויזה במיוחד לצורך הטיול אז עלות הויזה זה כנראה חלק מעלות הטיול, בעוד שמי שמטייל בארה”ב על בסיס יחסית קבוע- סביר שיש לו ויזה. מי שמגיע לניו יורק פעם ראשונה – סביר שלא יוותר על כמא אטרקציות יקרות יחסית. מי שמטייל בארה”ב פעם ראשונה, לא בהכרח ידע מה הן רשתות המסעדות המוזלות יותר. מי שמטייל פעם ראשונה – מץלהב מכל מיני דברים ומוציא עליהם כסף (שאולי זול ביחס לארץ, אבל מצטבר).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון