מה מצב המלריה באתיופיה?
-
לצערי כן. מי שכתב לך לא טעה.
-
תופעות פסיכיאטריות זה רק עם לריאם, אין תגובות כאלה לכלורוקין.
-
טיול מאורגן עם קבוצת חברים קרובים מאד. טיילנו איתם בסין ומרוקו. שני המאורגנים היחידים. 16 יום צפון ודרום 4500$-5000$ הכל כלול. אם תרתי פרטים - בפרטי.
-
כלורוקווין (לא יעיל בכל איזור). -
-
טוב, לא אתווכח (:
-
אני לא רופא ולא מוסמך לדבר על רפואה.
אבל
כבר עשר שנים שאנחנו מטיילים אינטנסיבית (יחסית. לא כמו חלק מהמטיילים כאן שמטיילים יותר ממני וגם יותר מומחים),
ולבד בימים הראשונים בהודו אנחנו לא לוקחים תרופות נגד מלריה. אנחנו כן מחוסנים ומעודכנים נגד יתר החולרות שברשימה.
הפחד שלנו מתופעות הלוואי של תרופות בכלל ותרופות המלריה בפרט גדול יותר מהמלריה עצמה, שבעצם, ברמת הרפואה שלנו,
אינה מסוכנת כמו שהיתה בימי אנו באנו. אי שם בהודו היה לי חום גבוה במשך מספר ימים, בלי תסמיני המלריה ובכל זאת
הלכתי למרפאת מלריה (יש כזה דבר) ושם, אחרי דגימת דם שללו את המחלה.
צריך להיות עירני, להתענין במצב בכל מקום אליו מגיעים, להמרח נגד יתושים ולהית רגיש למצב האישי כל הזמן.
-
רוני, מלריה היא עדיין המחלה המדבקת הקטלנית ביותר, למרות התקדמות הטיפול. עדיפה מניעה מראש.
תופעות לואי שונות מאדם אחד לאחר.
אחרי קבלת קמוקין בצבא וטיולים במקומות הנגועים ביותר, אוקבנגו דלתא, מקומות רבים לאורך נהר מקונג כולל הדלתא, בהם לא הסתכנתי אלא השתמשתי בתרופות מונעות הדבקה, אני יודע שאין לי בעיה עם תרופות אלה.
היום יש מלרון, עם תופעות לוי מינימליות, הגנה מקסימלית ולי הומלץ לקחת כעזרה ראשונה בדרום הודו, לשימוש כטיפול אחרי הדבקה שסיכוי שתקרה שם נמוך.
אני לא מכיר אפשרות להימנע לחלוטין מעקיצות ומעדיף בהחלט מעט מניעה מאשר הרבה טיפול לאחר מעשה.
-
אולי יש לך אנמיה חרמשית?! (: -חסינות כמעט מלאה.
-
LOL
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות