בלוג: צפון אנגליה משפחתי
-
בשנה שעברה היה לנו טיול משפחתי בצפון אנגליה (פיק דיסטריקט וצפון ויילס). כתבתי על הטיול כשירשור בפורום, ועכשיו ערכתי את הסיכום לבלוג מסודר. מוזמנים לעיין, במיוחד לפני פתיחת מכירת הכרטיסים של איזיג’ט לקיץ 2020.
-
@עמיחי13 אמר:
בשנה שעברה היה לנו טיול משפחתי בצפון אנגליה (פיק דיסטריקט וצפון ויילס). כתבתי על הטיול כשירשור בפורום, ועכשיו ערכתי את הסיכום לבלוג מסודר. מוזמנים לעיין, במיוחד לפני פתיחת מכירת הכרטיסים של איזיג’ט לקיץ 2020.
היי עמיחי,
תודה על השיתוף, נהנתי לקרוא!
כמה דברים קטנים:
א. אל תיתן לוולשים לשמוע אותך קורא לוויילס אנגליה!
ב. הקיץ שעבר אכן היה חם במיוחד וחריג. הרבה דברים שהם בדרך כלל ירוקים הפכו לצהובים.
ג. אני מסכימה עם האבחנה שלך שהבריטים הם בד״כ אנשים מאוד נחמדים, אדיבים וסבלניים. מה שיכול להראות לנו מוזר הוא שכמעט ואין ״הגדלות ראש״. יש פרוטוקול, יש נהלים, ולזה הם נצמדים. בגלל זה האנשים בבנק לא הסכימו לקבל ממך את הכסף, אפילו אם הם חשבו שאתה צודק. בוודאי שעובד פשוט לא יסכן את המשרה שלו בשביל דבר כזה. כל זמן שמה שמבקשים מהם הוא בתוך ״גבולות הגזרה״ הם מאוד נחמדים ומשתדלים לעזור.
ד. אתה צודק לא פחות שישראל לא ממש מעניינת את הבריטי הממוצע. למעשה, די באותו אופן שרוב הישראלים לא מודעים לכל הבלאגן הבריטי סביב הברקזיט. כמה הם טרודים מזה, שאלת? בשבוע שעבר הייתה אצלנו שיחת ארוחת צהריים על האם צריך להתחיל לאגור שימורים ואוכל יבש כי צפוי מחסור באוכל סביב היציאה מהאיחוד בסוף אוקטובר. ביולי שעבר המונדיאל היה בשיאו ונבחרת אנגליה הגיעה לחצי הגמר. גם זה עניין אותם הרבה יותר מכל דבר שאולי קרה במזרח התיכון. השנה היו שתי אליפויות שונות של קריקט, שתיהן באנגליה. זה שוב הרבה יותר מעניין אותם. ראיתי השבוע ב״חצי עין״ את הדיווחים על איסור הכניסה של חברת הקונגרס האמריקאית. דיברו על זה קצת ועברו לדבר על זה שנמסרו לתלמידים תוצאות הבגרויות ואז על איזה פשע, סביר שדקירה. ובעיקר מדברים על הברקזיט והפוליטיקה שלהם.
נתקלתי בתגובות חמות במיוחד לזה שאני מישראל, אבל זה בעיקר היה מאנשים שאני ״מכירה״, או שפגשתי בהקשרי עבודה. ברוב המקרים התגובה היא ״אוקיי״ועוברים לדבר על הסיבה שלשמה התכנסנו. א. זה לא כל כך מעסיק אותם, כמו שאמרתי. ב. הם לא יסכנו את העבודה שלהם כדי להגיד לי מה הם חושבים על הממשלה שלי. זה גם מאוד לא במנטליות הבריטית להגיד דברים כאלה או בכלל להתנהג ככה.
-