סין לבד
-
אני טס למזרח לבד האם יש עוד כאלה שעושים את זה בסין או שלא כדי -
יש הרבה, פגשתי לאורך כל הטיולים קצת ישראלים והרבה ממדינות אחרות. -
תודה רבה
-
מנסיון, ולפני יותר מ10 שנים, אפשר לטייל לבד, ולא מסובך.
הרבה אנשים מוטרדים ממבעיות שפה, אז היום יש כבר אפליקציות שעוזרות, וחשוב להיות עם ראש פתוח, בגלל תרבות שונה, ולפעמים (מאוד) צריך להיות יצירתיים בתקשורת.
בכל מקרה מנסיוני, תמיד יהיה מישהו בסביבה שאפשר לתקשר איתו באנגלית (ולפעמים הם יגשו אליך).
-
זה לא בידיוק ממש קל.לא לשכוח אתם מטיילים בארץ קומוניסטית והם לא הכי נחמדים.
-
השלטונות לא נחמדים, רוב הסינים ובפרט מחוץ לערים הגדולות נחמדים מאד. -
שמעון, אתה מדבר שטויות.העם הסיני הוא אחד הנחמדים שיש, ואת המשטר הקומוניסטי לא מרגישים כשמטיילים.
סין נוחה מאוד לטיול לבד, וקל מאוד למצוא שותפים ליום יומיים ואף יותר (תלוי בך, אם אתה רוצה).
בד”כ מכירים מטיילים אחרים באכסניות.
לגבי השפה, כמו שאמרו כאן – זה עוזר מאוד שיש אפליקציות ואפשר לתרגם משפטים שלמים ללא צורך ב-WIFI.
-
טיילתי שם פעמיים.לשאול אותם משהו או לקנות מהם דברים ביום יום זה לא פשוט.והם נחמדים? תגיד את זה לתושבי הונג קונג.או לנזירים הטיבטים.ועוד.
-
טיילתי בסין 3 חודשים כאשר חצי מזה לבד והיה מדהים, חוויה שלא יצא לי לפגוש במדינות אחרות שיצא לי לטייל בהן. הם ממש נחמדים, סקרנים, במיוחד כלפי זרים. תמיד הרגשתי בטוח.
רובם לא ראו אדם לבן מימיהם ולא יצא להם לדבר עם מישהו בשפה לא שלהם אז חלקם יעדיפו להגיד לא וימנעו מלענות.
זה בעיקר קרה לי כאשר פניתי אליהם תחילה באנגלית, מכיוון שהם לא מנוסים בדיבור באנגלית (בכתב הם לא רעים) אז הם מבויישים, אני הייתי לפעמים מדבר בעברית עם סימני ידיים. זה מפיג את הבהלה ההתחלתית.
אני חייב לציין שכמעט ולא יוצא לפגוש במטיילים שהם לא סינים, ישראלים פוגשים בעיקר בסצ'ואן ויונאן. בשאר המקומות היה נדיר לפגוש אפילו מערביים.
יצא לי כמה וכמה מקרים שהסינים היו ניגשים ושואלים אם אפשר להצטרף אליי. כל מה שהם רוצים זה להתאמן על האנגלית שלהם. שימשו לי מתורגמנים במקומות ללא הסברים באנגלית ולמקומות שקשה להגיע אליהם ללא ידיעת השפה.
אתה תחשב שם כסלבריטי - מלא עיניים יהיו עליך, יבקשו להצטלם איתך (בלי משקפיים). חלקם יצלמו אותך מרחוק. בשנגחאי זה היה המקום היחידי שביקשו ממני לצלם. שמעתי איפשהו שזה בגלל שהם בוטחים בזר שיצלם אותם ולא ייברח להם עם המצלמה.
סין היא מדינה לא קלה לטיול בהשוואה למדינות אחרות אבל היא מדינה מדהימה. חוויה לטייל בה לבד.
-
כמו שאמרו, אתה די מדבר שטויות.
קל לטייל שם, ולמרבה ההפתעה אין פוליטיקה בטיול, אלא רק אם אתה מכניס אותה.
ואתה לא מבין אפילו כמה השלטון הקומוניסטי עשה כדי שאני אוכל להמשיך להיות עם סינים קפיטליסטיים לא קומוניסטים.
אתה גם מצפה שלא יבואו לישראל תיירים, כי כמה פלסטינים אומרים שאנחנו לא נחמדים (הציניות מכוונת).
דווקא המעבר בין סין הונג קונג ומקאו היה מעניין בטיול, בגלל הבדלי תרבות/שלטון
-
כשאתה מדבר שם עם סיני .אתה בטוח שהוא לא משרותי הבטחון? התיירים בחלקם תחת מעקב של הסינים הנחמדים.מדוע אמצעי התקשורת העולמיים מושבתים? כשביקרתי שם בפעם הראשונה ב-93 הטיול היה קטסטרופה ראיתי והרגשתי רוע לב בכל צעד ושעל.ובפעם השנייה מעט לאחר המשחקים האולימפים ולא היה שינוי גדול.ליוותי קבוצה של יהודים מדרום אמריקה וכל הזמן הרגשתי שעוקבים אחרינו.ומישהו מהקבוצה גילה מצלמה ניסתרת בחדר.שורה תחתונה קומוניסטים לעולם ישארו קומוניסטים.
-
אם אתה מתעקש להכניס פוליטיקה לטיול, לא רק שלא יהיו נחמדים אליך, יפחדו ממך ויתרחקו ממך.בשנת 94 טיילתי שם פעם ראשונה. סינים רבים היו נחמדים מאד, בהרבה מקומות אנחנו היינו בשבילם אטרקציה לא פחות מאשר להפך.
בתחילת שנות ה-2000 בתי למדה שם, אז באתי לטקס חלוקת התעודות וטיול יחד אתה.
בין החברים המקומיים שלה הייתה במאית ומפיקת קולנוע שהכילו ביקורת על השלטון, ועוד סינים ששניים מהם היגרו משם אחר כך.
נכון, הם פחדו לדבר על השלטון בבתים ואפילו בגנים ציבוריים בצ’נגדו, אבל בטיול בטבע רחוק יחסית מהעיר דיברו חופשי.
בכפרים נידחים פוחדים הרבה פחות ומדברים הרבה יותר גלוי על הטוב והרע.
אז כנראה לגישה שלך וךדעות הקדומות שלך יש חלק גדול ביחס שקבלת.
-
שמעון, את התגובה הזו אני כותב למען שאר הקוראים, בעיקר מטיילים חדשים וכמובן כדי שנדב טוכמן כותב השאלה יקבל עוד מושג על סין.
פחות משנה לי מה דעתך כי אין לי עניין לשכנע אדם שתמיד בא עם גישה שלילית לכל נושא בפורום.
הנה התגובה –
יש משהו שלילי (וקצת ממורמר) בתגובות שלך, תמיד.
נדיר שאתה מגיב למישהו עם תשובה עניינית רק כדי לעזור, בד”כ זה כדי ליצור ויכוח עם טעם שלילי.
אני לא בא לחנך או להטיף לך, אני בא לומר שאולי זה בעיניך בלבד.
כמו שאומרים – it's in the eye of the beholder
או יותר משעשע (ותכלס נכון) the beer holder
אז כנראה שאתה בוחר לראות דברים בצורה הזו. זכותך.שים לב שרק אתה רואה את זה כך, לא חושב שיש עוד מישהו שיאמר שהסינים לא נחמדים או יתנהגו כמו “קומוניסטים”.
ונזירים טיבטים?? אתה רציני??? זה העם הכי מקסים שפגשתי! וטיילתי בעולם לא מעט...
הדבר היחיד שאולי קצת “קשה” זה התקשורת איתם. בד”כ הם ביישנים וסגורים כי הם חוששים לדבר אנגלית, אבל הם מאוד רוצים לעזור ומאוד סקרנים והכי מורגש – הם מאוד נחמדים!!
-
שרק אני רואה רואה את זה כך באמת? דיברת עם כל האלפים שטיילו שם? ואתה לא חושב שיש עוד מישהו שאמר שהסינים לא נחמדים.וואלה? אתה צודק אתה לא תשכנע אותי מכוון שתמיד אני בא עם גישה שלילית.וגם אני זוכר את הפוסטים של כותבים מסוימים שמציינים כמה הסינים נחמדים.כתבות מלוקקות.לגבי הנזירים הטיבטים.הכוונה כמה הסינים מיתנכלים להם ותיבדקו כמה נזירים שרפו עצמם בגלל ההתנכלות הסינית.אם אתם מתים עליהם זכותכם.
-
בוא ניגע רגע בעניין הנזירים הסינים, בשביל האיזון.
הדלאי למה התחיל לדבר במונחים אחווה ושלום עולמי, רק אחרי שברח להודו.
הממסד הדתי בטיבט במוקד תשומת הלב, כי הם שלטו בטיבט ביחד עם האליטה הכלכלית (וגם להם היה המון כסף), היתה ממשלה כפולה- כל תפקיד שר אוייש ע׳י חילוני ודתי. בעצם איש דת ועוהד מדינה/ממשלה היה אותו דבר, הדתיים שלטו שם (כמו אירן)
התקופה של 40 שנה בערך שטיבט היתה ׳עצמאית׳ (זה היה תרגיל בריטי, רק הם והמונגולים, שקיבלו מדינה באותה קומבינה הכירו במדינה הסאת), זאת היתה דיקטטורה פיאודלית של שלטון אנשי דת.
המסדר של הדלאי למה לא כלכך תמים, לא רואים את המסדרים ׳המתחרים׳, כי כולם נרדפו וחוסלו ע׳י המסדר השולט.
האמריקאים (אסור לשכוח את הnsa, ואת מדיניות מס שרודפת אנשים שלא גרים שם), מפמפמים על דמוקרטיה ושלום, אבל הם לא הצטרפו לשום אמנה עולמית שדורשת מהם להתחשב באחרים (גואנטנמו?), ואם כן, זה בהסתיגויות מפה עד הודעה חדשה שמוציאות את העוקץ מהאמנה עליה הם חתמו.
יש אינטרס אמריקאי אירופי (הם לא תמימים בכלל) לצייר את הסינים בתור הרעים, אבל באקדמיה של מדעי המדינה שומעים מאוד ברור את העמדה שלכל מדינה והאופי השלטון שלה, ולכפות עליה זה לא בהכרח הדבר ׳הנכון׳, וכנראה קומוניזם (בצורתו הייחודית בסין, למרות שקשה לך לקבל את זה) הוא הצורה הכי יעילה לשלוט ב1.3 מליארד סינים.
הסיפור של הונג קונג, מקאו, טיוואן (שלא הכריזה עצמאות אף פעם, כי מבחינתם הם שולטים בכל סין), וטיבט שונה אחד מהשני. ההונג קונגים יודעים למשל שבאמצע המאה ה21 כבר יהיה להם הרבה פחות כח (עניין של הסכמים)., וחלק מהמטרה של ההפגנות עכשיו זה לקבע יחסי כוחות.
לסיכומו של דבר בעניין טיבט, צריך לבדוק מה העלות האלטרנטיבית- שלטון סיני מרכזי, או דיקטטורה דתית פיאודלית, שמשראירה אצלה את הרווחה הכלכלית.
וזה הוויכוח גם בתוך הטיבטים- הקבוצה שברחה להודו, שמרכיבה בעיקר מקורבים לשלטון, אגרסיביים מאוד בנוגע למאבק, ואלה שנשארו בטיבט רוצים רק ש׳ההודים׳ יעזבו אותם בשקט.
-
מעניין תומר…...
-
לגמרי במיקרה מתפרסמת כתבה בעיתון ישראל היום על פרובינציית שינג'יאנג בסין.המקום גובל עם אפגניסטן ופקיסטן.שבו יש ריכוז גדול של מוסלמים.השלטון הסיני נקט שם אפצעים קיצונים וריכז שם המון מוסלמים במחנות מעצר.הסינים מכנים את המחנות.'' מרכז הכשרה מיקצועית' מעניין מדוע.העולם יודע ושותק.תיקראו ותפנימו.
-
שמעון
אני קראתי למעלה שרוב המגיבים עשו הפרדה בין השלטונות הסינים לאזרחים הסינים והדגישו במיוחד את חביבות הסינים בפריפריה.
אתה מערבב הכל ביחד.
אגב יש ״סיכוי״ שבאומה של מעל מיליארד איש יש גם אנשים לא נחמדים.
מותר גם לעשות הכללות כשנותנים תגובה של כמה משפטים. אני למשל חושב שהנפאלים נחמדים למרות שראיתי כמה מאוד לא נחמדים ושהלדאקים עוד יותר נחמדים ויש גם מהם שהם קצת פחות. כל זה צריך כמובן להתייחס לקבוצת ייחוס אחרת שבמקרה יכולה להיות פרואנים או בולביינים שגם אצלם כמובן יש נחמדים ופחות.
לא שאני בא להגן על הסינים אבל יש סיכוי שדווקא צדדים ״פחות נחמדים״ שלהם הם בעיות תרגום או מחסומי תקשורת שאנחנו נותנים להם פירושים משלנו.
קשה למערבי לא מיומן ומודע לרדת לעומק התגובות והמשמעויות של התנהגות הסינים אתם הוא מנהל אינטראקציה.