קונקשן קצר בקטאר
-
הייי!
יש לי קונקשן של שעה ורבע בדוחא שבקטאר המעבר הוא בין מטוסים של אותה חברה..
האם למישהו כאן יצא לעשות קונקשיין קצר שכזה ?
האם השדה בדוחא גדול? אני אספיק לעבור בין המטוסים ?
תודה !
-
-
תודה רבה!
-
גם אני עשיתי איתם קצר אבל של שעה וארבעים דק ולא היתה בעיה,
אם זה אותה חברה אז זה בטח טיסת חזור,בהלוך זה יכול להיות קצת יותר בעייתי
-
לצערי זה בהלוך וזה שעה ורבע. אבל של אותה החברה ... (קטאר ארוויז) מה אתה אומר?
-
@Noa levy
אישית לא התנסיתי איתם בשעה ורבע קונקשן… הם חברת תעופה רצינית והשדה שם נוח למעברים אבל אין לך ביטוח מעיכוב מתגלגל שיתחיל בעמאן, איסטנבול או נתב”ג מלפני כן
-
אפשרי לחלוטין במידה ויש איחור לא גדול הם מעכבים את טיסת ההמשך . שנה שעברה עשיתי כך באוקטובר. במידה והחזור הוא מנפאל יכולה להיות בעייה כי נפאל לא כל כך מדוייקים
.
-
איפה קניתם את הכרטיסים , בסוכנות או באינטרנט ?
-
במקרים כאלה ,אני מסתכל על מה שיכול לקרות אם מתרחשת תקלה.
במקום כמו דוחא – ופספתם את הטיסה שלכם – לטעמי יש כאן קושי.. אי אפשר לצאת מהטרמינל למלון כלשהוא ואתם דיי מקורקעים.
בעיני – זה סיכון מיותר
-
-
כבר אמרת את זה בעבר ואמרתי לך שהניסיון שלי אחר. אתה יודע על מישהו שקרה לו שם משהו כשהתפספסה לו שם טיסה ?
-
אני כן.בתי טסה מתאילנד עם החברה הבולגרית והיו בעיות במטוס. הם נחתו בגלל תקלה טכנית בדובאי והורדו מהמטוס.
הישראלים במטוס פנו לדיילים ושאלו מה איתם, אז הכלכל פנה לרשויות הנמל.
קצין ביטחון של הנמל קיבל אותם בחיוך, ארגן להם סיור באוטובוס בעיר וכשחזרו עלו חזרה למטוס והמשיכו בטיסה.
קראתי בפורום טיולים באתר אחר על מקרה דומה בדוחא עם יחס דומה של השלטונות.
-
-
אני יכולה להגיד לך שאני עם דרכון זר ונתקעתי שם מ21:00 עד 12:00 למחרת וזה שיש לי דרכון זר לא עזר לי כי לא הזיז להם..
-
- במה הדרכון הזר לא עזר לך? לא יצאת לביקור בעיר? חשבתי שהסתובבת בעיר.
."יש אפשרות לצאת לעיר אם יש לכם מספיק זמן , קטאר אירוויז מארגנים טיולים שכאלה שיוצאים 5 פעמים ביום ועולים 75 ריאל שווה ל כ 75 ש”ח , יש באתר שלהם את כל הפרטים , אפשר גם לקחת את קו 777 שנוסע לאורך החוף , יש שם את המוזאון לתולדות האיסלם ואת השוק, רצוי לקנות בשדה תעופה כרטיס יומי שעולה כ 20 ש”ח , אם קונים אצל הנהג צריך להביא לו כסף מדוויק".
-
@aljaje אמר:
- במה הדרכון הזר לא עזר לך? לא יצאת לביקור בעיר? חשבתי שהסתובבת בעיר.
."יש אפשרות לצאת לעיר אם יש לכם מספיק זמן , קטאר אירוויז מארגנים טיולים שכאלה שיוצאים 5 פעמים ביום ועולים 75 ריאל שווה ל כ 75 ש”ח , יש באתר שלהם את כל הפרטים , אפשר גם לקחת את קו 777 שנוסע לאורך החוף , יש שם את המוזאון לתולדות האיסלם ואת השוק, רצוי לקנות בשדה תעופה כרטיס יומי שעולה כ 20 ש”ח , אם קונים אצל הנהג צריך להביא לו כסף מדוויק".
מדובר על 2 טיסות שונות,
ביקרתי בדוחא בצורה מסודרת יומיים
-
קודם כל – כדאי מאוד לקרוא את מה ש aljaje aשלחה – בעצם ריכוז של החוקים כיצד להיכנס לדוחא (במקרה של תקלה ו/או רצון כלשהוא להיות בעיר)
זה שופך הרבה אור על מה שמותר ומה אסור.
אם בחברה הצליחו לארגן לכם טיול באוטובוס – נהדר. אבל זה נראה (לפי הכתבה המצורפת) שזה מלפנים שורת הדין.
מזכיר שקטאר היא אחת המדינות התומכות בטרור (מזוודות הכסף של החמאס, מישהו?)
ולא חסר שבסמוך לטיסה יהיה ארוע “שגרתי” כזה או אחר ברצועה שישנה את דעת הקהל של אותו פקיד הגירה או מנהל נמל.
שוב, במרבית המקרים – לא יהיה שום דבר. יספיקו לטיסה והכול יתקתק.
ובחלק מהמקרים, כמו בכל קונקשן “מסוכן” כמו זה – יהיו תקלות
ובחלק מאותם מקרים – התקלות עשויות להיות מורכבות יותר מאשר בשדה תעופה מערבי כזה או אחר.
זה שלכם הייתה התנסות חיובית – לא משליכה על מקרים אחרים.
-
אני אישית עברתי שם 4 פעמים ופעם אחת עם הרבה באלגאן וכמו שכתבתי קיבלנו יחס מצויין.
אם לא היית שם אז אני יכול לספר לך שהאנשים שעומדים מולך בכל דלפק הם כמעט כולם בני לאומים אחרים ש״עובדים״ בקטאר.
העניין עם החמאס ידוע לי ואני לא מתייחס לזה בשחור לבן. היחסים של מדינת ישראל עם הרבה מדינות הם ״מורכבים״. כמעט בכל הכרטיסים שלי עם קטאר יצאתי מהארץ עם ארקיע שאני מניח שמישהו בארץ מודע לזה שהם הגשר של הטסים בארץ לחול עם קטאר.
עכשיו המקרים הפרטיים שלי לא מוכיחים כלום לכן שאלתי אם אתה מכיר התנכלויות לישראלים בקטאר איירווייז?.
רק כדי להיות כן אני תמיד קצת מוטרד בקטע שהם טסים מעל אירן אבל הם לא היחידים.
חוץ מזה בתור מישהו כמוך שטייל בנפאל ואולי נסע במונית או שתיים או ג׳יפ בכביש בין עירוני משובש מפתיע אותי שזו הסכנה שאתה מוצא בטיסה לנפאל או להודו.
-
כנראה שנסכים על כך שלא נסכים.
ולשאלתך – כן הייתי שם, בקונקשן מאוד ארוך (14 שעות) ועם תחושה לא נעימה
סובייקטיבית לחלוטין.
ועם זאת – התחלתי מזה- שהיום לא הייתי טס דרכם, במיוחד לא עם קונקשן קצר כמו זה.
-
אגב- ראו את הכתבה הזו
https://sports.walla.co.il/item/3310379
לא יודע מה אפשר להסיק ממנה, אם בכלל . אולי רק בנוגע לדואליות ביחס לישראל של הקטארי הממוצע / הממשל הקטארי