טיול למזרח כמה שאלות
-
טוב אז אני ועוד חבר מתכננים לטוס למזרח לכמה חודשים.
שאלות:1.החלטנו להתחיל בסין הבעיה היא שהבנתי שחייבים להראות לכמה זמן טסים בשביל הויזה ואנחנו חשבנו פשוט לקנות כרטיס הלוך ולזרום אז השאלה אם זה אפשרי בכלל?.
2.המדינות שאנחנו מתכננים זה סין וייטנאם פילפינים ואפשרות להוסיף את סינגפור ואולי את הודו השאלה עם תקציב של 20 אלף עם טיסות זה אפשרי?(יש לנו 50 אחוז הנחה על טיסות באל על אז הלוך והחזור אנחנו נסתדר)
3. האם באמת טיול כזה אפשר לזרום?(שטסתי לתאילנד פשוט זרמתי בטיול)או שצריך ממש לתכנן טיולים וזמן בכל מדינה.
4.מה העלות בערך לחודש במדינות שהזכרתי (כמובן הוסטלים ומסעדות זולות).
-
רק כקנה מידה, בויטנאם, תרמילאי חסכן אבל לא מתכלב יכול לטייל עם כ-4000 ש”ח לחודש, לא כולל טיסות, בסין זה בערך כפול, בערים גדולות יותר מזה.סינגפור הרבה יותר יקרה, בפיליפינים לא הייתי.
בהודו קצת יותר זול מויטנאם, אבל תחבורה במרחקים הענקיים שם, ככל שהיא זולה, עולה הרבה במצטבר.
בויטנאם אפשר לזרום, בסין והודו בגלל הגודל קשה הרבה יותר, אם לא תתכנן, לא תגיע למקומות המעניינים.
זה לא אומר לעשות לוח זמנים מדוייק ולהזמין מראש מקומות לינה וטיסות (אבל טיסות רגע אחרון יכולות לעלות כפול מאשר 10-15 יום מראש).
קח בחשבון שבחגים לאומיים המחירים עלולים להיות כפולים ויותר, אז את זה בהחלט צריך לתכנן.
-
-
לפיליפינים לא תוכלו לטוס אם אין לכם כרטיס יציאה מהמדינה. הם מבקשים לראות את הכרטיס לפני שמעלים אותך לטיסה לשם, בדלפק הצ'ק אין. כלומר- צריך להתארגן לזה מראש.
-
הבנתי,יש לך המלצה כמה זמן להיות כדי למצות את המדינה?
-
לא הייתי בסינגפור
-
אנחנו היינו מחוץ לעונה כך שהסתפקנו בשבוע באל נידו (פעמיים). למי שנוסע בעונה יותר מתאימה יש אפשרויות רבות יותר, למשל הר הגעש טאל, אזור בטאד ועוד. ממליצה לך לנסות לקרוא בלוגים כאן באתר.
-
8000 שקל לחודש בסין נשמע הרבה מאוד, על מה התבססת?
בקשר לתכנון, כדאי שתהיה מסגרת למדינות הגדולות יותר, בגלל המרחקים. חבל לנסוע 24 שעות ואז לגלות שלפני 17 שעות או באיזור במרחק של כמה ימים הייתה עצירה מעניינת.
וייטנאם אפשר לזרום, גם בגלל שבעקרון היא מדינה צרה אז כל עצירה בודקים מה מצפה 'בהמשך הדרך' . הנקודות הקריטיות יותר הן סביבת האנוי ובסביבת הו צ'י מין, שהן הערים בקצוות, שהן גם מוקדים לטיולים כוכב לאיזורים הצפוניים מהאנוי ודרום/מערב מהו צ'י מין
-
- לא חייבים מסלול מסודר על מנת לקבל ויזה. היום גם ניתן לקבל ויזה ל-10 שנים לסין (או עד תוקף הדרכון). כמו שאמרו, בפיליפנים חייבים להראות כרטיס יציאה. אם מזמינים זמן רב מראש אפשר למצוא אפילו כרטיסים ב 50-75 דולר שבמקרה הכי גרוע זורקים לפח.
- נראה לי קצת יומרני, תלוי לכמה זמן אתם טסים. ויאטנם וסין זה סביב 1,000 דולר לחודש. פיליפינים כבר עולה יותר סביב 1,500 לחודש. הודו קצת זולה יותר. סינגפור מאוד יקרה. זה כמובן למטייל בהוסטלים בחדרים משותפים והוצאות מחייה סבירות. ככל שתעשו יותר אטרקציות ו/או תהיו בערים גדולות יותר ההוצאות יעלו.
- ניתן לזרום בקלות, גם בסין. השאלה לכמה זמן טסים ועונתיות. אם אתם רוצים להיות 3 שבועות בסין אין לכם יותר מדי זמן לזרום, אלא אם ממש לא משנה לכם איפה בדיוק תהיו. אם תחליטו להיות חודשיים בסין אז אין בעיה להיות גמיש. כמובן שמזג אוויר מאוד ישפיע – קו חוף, הרים, צפון דרום. כנ”ל פיליפינים - אם תגיעו בעונה הרטובה אז ייתכן וגמישות היא מילת המפתח על מנת להימנע ממזג אוויר רע. אם אתם בעונה אז זה בדרך כלל פחות קריטי.
-
כמה שפחות מעברים, וכמה שיותר זמן שהות במקומות זולים, פחות הוצאה. אף אחד לא יכול לחזות במדויק כמה יעלה הטיול בסוף,
אבל יחסית למספר היעדים לכמה חודשים,ף נראה לי שעשרים אלף זה גבולי.
סין ייתכן שתצטרכו להציג כרטיס יציאה בהגירה אם יתחשק לפקיד לשאול. לפיליפינים בטוח תצטרכו.
אפשר להציג בשביל הוויזה לסין מסלול משוער, הזמנה ללילה ראשון וכרטיס טיסה פקטיבי או משהו שאפשר לבטל.סינגפור יקרה, אבל ב2-5 ימים ממצים אותה.
בשביל שיצא זול, קחו יותר זמן בוייטנאם, ובכלל אם תקנו אופנוע לשניכם ותטיילו שם במשך חודש – אפשר להוציא בערך 5-10 דולר ליום על אוכל ולינה)
בהודו גם תוכלו להפרס באזור מצומצם לאיזה חודש בעלות מזערית